Câinii pot mânca scorțișoară?

câine zâmbind

Scorțișoară poate avea multe beneficii în dieta unei persoane. Este un antioxidant puternic, un antiinflamator, poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge și să îmbunătățească sensibilitatea la insulină la diabetici care ar putea fi rezistentă la insulină, poate ajuta cu boli neurodegenerative și atât de mult mai mult! Este un caplos comun prezent în pantaloniile din toată America, dar este sigur pentru dvs câine a consuma?

Răspunsul scurt este da. Scorțișoară este un condiment relativ sigur pentru caini să consume. Așa cum se va menționa mai târziu, beneficiile care pot fi adaptate în altă parte nu sunt într-adevăr pe deplin înțelese în contextul caninilor, și hrănirea scorțișoară a câinelui nu vine fără un anumit nivel de îngrijire și discreție.

Ce tipuri de scorțișoară sunt sigure pentru câini?

Scorțișoară este un tip de condiment care este o capse în majoritatea bucătăriilor americane. Poate fi folosit atât în ​​deserturi dulci, cât și în mâncărurile de mic dejun, precum și gătitul savuros. Scorțișoară este derivată din coaja Cinnamomum copac.

Există două tipuri diferite de scorțișoară frecvent găsite în piețele din întreaga lume. Există Ceylon scorțișoară, numită și "adevărata" scorțișoară sau "chineză" scorțișoară, și Cassia Scorțișoară.

Cassia scorțișoară vine în mod specific de la C. cassia copac, găsit în toată China, în timp ce ceylon scorțișoară vine de la C. verrum copac, găsit în Sri Lanka. Cassia scorțișoară este de culoare maro închis, cu bastoane mai groase și o textură mai groasă decât Cinnamonul ceylon. Este, de asemenea, mai ieftin decât ceylon scorțișoară și de tipul mai frecvent consumat în întreaga lume, inclusiv în Statele Unite. Cu excepția cazului în care faceți cumpărături la o piață de înaltă, de specialitate, bastoanele de scorțișoară și scorțișoară în cămară și la magazinul dvs. local sunt, fără îndoială, Cassia scorțișoară.

Beneficii potențiale de sănătate

Scorțișoară se crede că are multe beneficii pentru sănătate. Scorțișoară este o sursă bună de antioxidanți care au beneficii antiinflamatorii.

Este studiat pentru efectele sale potențiale în prevenirea de către Alzheimer prin prevenirea acumulării proteinei Tau în creier. Scorțișoară poate, de asemenea, mai scăzută nivelurile de zahăr din sânge în circulație, precum și creșterea sensibilității unei persoane la insulină, ambele pot fi terapeutice pentru diabetici. Există chiar și unele cercetări care privesc proprietățile anti-bacteriene și anti-fungice ale scorțișorului!

Cu toate aceste descoperiri interesante în medicina umană, acesta este un motiv pentru care proprietarii de câini bine înțeleși ar dori să dea scorțișoară câinelui lor în speranța de a vedea aceleași rezultate. Înțelegerea noastră a utilizărilor de scorțișoară în medicina umană integrat este încă relativ nouă și nu există atât de multe cercetări în cazul în care aceste aplicații în medicina umană se traduc și în tovarășii noștri canini.

Potențiale preocupări de sănătate

Trebuie remarcat faptul că cumarină, Un compus natural care se găsește în plante, poate fi izolat atât în ​​Cassia scorțișoară, cât și în Cyylon scorțișoară. Are un miros parfumat, dulce și este adesea adăugat la parfumuri și produse cosmetice, dar este folosit și ca precursor al unor medicamente anticoagulante, cum ar fi Warfarin și Coumadin.

Avertizare

Ingerarea cantităților excesive de cumarină pot fi toxice atât pentru ficat, cât și pentru rinichi la oameni. Există cercetări pentru a arăta limitele superioare ale unei aloce zilnice în dieta unei persoane. Din păcate, nu există informații cu privire la cât de multă coarină poate provoca toxicitate hepatică sau renală la câini. Cassia scorțișoară este o sursă mai concentrată de cumarină decât ceylon scorțișoară, având ~ 1% cumarină în timp ce ceylon scorțișoară are doar ~ 0.004 la sută. Deci, în timp ce ambele soiuri au concentrații relativ mici de cumarină în ele, ceylon scorțișoară este mult mai sigur în ceea ce privește potențialul de toxicitate de cumarină.

Deși scorțișoară este din punct de vedere tehnic alimente sigure pentru câini Pentru a ingera, nu se eliberează de îngrijorare, iar utilizările și beneficiile adăugării de scorțișoară la dieta zilnică a câinelui nu sunt încă cunoscute încă. Dacă doriți să includeți scorțișoară în dieta câinelui dvs., căutați sfatul medicului veterinar înainte de ao adăuga la mâncarea câinelui dvs. și înainte de a vă umple Difuzorul de ulei esențial cu ulei de scorțișoară.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Kawatra, Pallavi și Rathai Rajagopalan. Scorțișoară: puteri mistice de un ingredient de minuteFarmacognosy Research vol. 7, furnizat 1 (2015): S1-6. DOI: 10.4103 / 0974-8490.157990

  2. Lončar, Mirjana și colab. Cumarine în alimente și metode de determinare a acestoraAlimente, vol 9, nu. 5, 2020, p. 645. MDPI AG, DOI: 10.3390 / FOODS9050645

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii pot mânca scorțișoară?