De ce sunt câinii speriați de tunete?

De ce sunt câinii speriați de tunete

Ca Proprietarul câinilor, probabil că vă temeți de zgomotele puternice din jurul zonei. Uneori acestea provin din afișaje de artificii, în timp ce alteori sunt din furtuni. Și dacă dvs Câinele reacționează cu frică și anxietate ori de câte ori se întâmplă acest lucru, vă puteți întreba de ce este cazul. Răspunsul evident este că bangurile puternice cauzează ca pooch-ul dvs. să devină surprins, dar acest lucru nu poate fi singurul motiv. Deci, dacă câinele dvs. suferă de astraphobie, iată câteva dintre motivele posibile pentru care acest lucru este cazul.

Câine ascunde sub pat

Toți câinii urăsc tunete?

În timp ce Thunder nu poate deranja pe toți câinii, se clasifică în partea de sus a listei de situații care provoacă anxietate. Și se estimează că aproximativ o treime din canini suferă de această condiție. Din păcate, o mulțime de câini au o reacție extremă la furtuni și le pot trimite într-o stare de panică. Unii factori pot juca un rol în modul în care este frică câinele dvs. este de fel ca sexul, vârsta și rasa.

Cum reacționează câinii în timpul unei furtuni?

Câinii care suferă de teama de furtuni au reacții care variază de la ușoare la extreme. Există tot felul de comportamente pe care le puteți observa inclusiv lătrat, tremurând, ascunzându-se, plângând, zgârierea și împingerea în jurul casei. Puteți observa Pooch Pwing la ușile și ferestrele sau angajarea în distructivă comportament în casa ta. Ei pot chiar să ajungă la situații periculoase.

De ce sunt câinii frică de tunete?

  • Zgomot și lumină

S-ar putea să vă gândiți că accidentele puternice ale zgomotului sunt obligate să-și facă ca câinele să se sperie de Thunder, dar experții nu sunt siguri dacă acestea sunt principala problemă sau sunt și luminile intermitente. Există cu siguranță ceva despre combinația acestor două evenimente care au deranjat mulți câini.

  • Întreruperea rutinei zilnice

Canini sunt creaturi de obicei, și ar putea fi pur și simplu cazul că aceasta este o perturbare majoră a evenimentelor regulate din jurul casei. La urma urmei, mulți oameni suferă de astraphobie, de asemenea.

  • Câinii au auz sensibili

Trebuie să ne amintim că toți câinii au auzit că este mult mai sensibil decât oamenii americani. De fapt, ei pot auzi lucruri de patru ori mai departe decât noi, precum și fiind capabili să diferențieze sunetele și chiar să identifice de unde vin. Pe măsură ce Thunder este un eveniment rar în multe locuri, ar putea fi că pooch-ul tău pur și simplu nu știe ce cauzează racheta. Dacă câinele dvs. are o audiere deosebit de sensibilă, acest lucru ar putea fi un alt factor care este strâns implicat în a le supăra.

  • Electricitate statica

Unele studii au arătat că electricitatea statică determină un sentiment incomod de furnicături în blana de câini și acesta este un factor major care contribuie la motivul pentru care se tem de furtuni. Sa prezentat că câinii experimentează șocuri electrice statice, motiv pentru care fac adesea pentru locurile din jurul casei dvs. care sunt întemeiate. De exemplu, dacă ați observat vreodată că câinele dvs. se îndreaptă spre cadă în timpul unei furtuni, acest lucru ar putea fi deoarece porțelanul de la cada împiedică energia electrică să călătorească.

Câinele Beagle situat pe canapea

Cum să calmezi un câine în timpul unei furtuni

Nimeni nu vrea să-și vadă câinele care suferă în timpul unei furtuni, dar există niște pași pe care îi puteți lua pentru a vă calma în mod corespunzător pooch-ul.

  • Creați un spațiu sigur

Primul lucru pe care trebuie să-l încercați este să creați un spațiu în care câinele dvs. se poate elibera. Daca sunt Crate-instruit, Acesta este locul în care sunt deja probabil să se retragă la. În mod ideal, acesta va fi un spațiu moale și confortabil, dar ați putea încerca să adăugați în unele pături pentru a vă ajuta să absorbi sunetul. Lăsați ușa deschisă pentru a evita sentimentul dvs. de pooch, cum ar fi prinși. O mulțime de proprietari cred că închiderea ușii este cea mai bună, dar acest lucru poate ajunge la creșterea nivelului de anxietate. Dacă câinele dvs. nu are deja un spațiu evident pentru a merge, alegeți un colț protejat al casei dvs. Puneți în unele elemente familiare, cum ar fi jucăriile, paturile, alimentele și bolurile de apă. Dacă există ferestre, închideți draperii pentru a bloca intermitent.

  • Masca zgomotul

Dacă puteți găsi o modalitate de a masca zgomotul tunetului, acest lucru vă poate ajuta și pentru a vă menține câinele calm. Televizorul și radioul sunt cele două dispozitive cele mai evidente de utilizat, dar trebuie să aveți grijă să nu le faceți prea tare, deoarece acest lucru va înfrânge obiectul de a vă proteja câinele de la sunetele surprinzătoare. Alternativ, ați putea încerca să transformați aparatul de aer condiționat sau să utilizați mașini de zgomot alb pentru a anula zgomotul. Ați putea încerca alte sunete liniștitoare, cum ar fi melodia de balene. În cele din urmă, totul depinde de ceea ce funcționează pentru câinele dvs.

  • Desensitizează câinele dvs. la tunete

Protejarea câinelui dvs. dintr-o singură furtună funcționează ca o măsură temporară. Dacă sunteți în căutarea unei soluții mai lungi pe termen lung, ați putea încerca să jucați niște zgomote de furtună în fundal, oferind câinele dvs. tratați, jucând câteva jocuri sau pur și simplu le-a arătat unii dragoste și afecțiunea. În următoarele săptămâni, puteți începe creșterea treptată a volumului zgomotului. În acest fel, atunci când o furtună vine de-a lungul reală, câinele dvs. îl va asocia automat cu vremurile bune pe care le-ați plăcut împreună.

  • Discutați cu veterinarul dvs

Dacă nu puteți rezolva problema, Veterinarul dvs este cea mai bună persoană cu care să vorbească. Există tot felul de recomandări pe care le pot face, cum ar fi utilizarea unei veste de anxietate care produce un efect de îmbinare la câini. Dacă problema este foarte gravă, este posibil să fie necesar să vă înscrieți câinele într-o anumită terapie comportamentală pentru a face față problemelor.

câine se ascunde sub canapea și privește în sus înspăimântat

Gândurile finale

Există câteva motive posibile pentru care câinele dvs. este frică de furtuni, dar, deoarece nu există nimic pe care îl puteți face în legătură cu acest fenomen natural direct, tot ce puteți face este să vă pregătiți mai bine cu unele metode pe care le-am discutat aici.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce sunt câinii speriați de tunete?