Urină frecventă la câini: ce înseamnă și ce ar trebui să faceți

Luați câinele dvs. pentru plimbări frecvente zilnic, atât pentru distracție, cât și pentru exerciții fizice. Pe măsură ce mergeți de-a lungul, câinele dvs. se oprește să miroasă fiecare cutie poștală, hidrant de incendiu, trunchi de copac și chiar căderea câinelui vecin. De fiecare dată când vă opriți câinele durează un moment să se elibereze. Este acest tip de urinare frecventă la câini periculos pentru sănătatea lor?

Urinare frecventă la câiniPe parcursul plimbării dvs. câinele dvs. poate urina de mai multe ori și vă întrebați dacă este normal. Îl ridică în umeri ca normal Comportamentul marcajului teritorial și intrați într-o rutină cu câinele dvs.

În general, vă place să vă stați târziu pentru ultima călătorie în afara și câinele dvs. tinde să doarmă în noaptea de noapte. Dar, dacă începeți să observați câinele dvs. vă aduceți câteva ori pe timp de noapte și mergea mult mai frecvent în timpul zilei, poate exista o problemă.

Poate că observați și că ați umplut mai des castronul de apă. Schimbarea a fost atât de vizibilă încât acum vă întrebați dacă acesta este un semn că ceva este greșit și ar trebui să sunați la VET. Bea mai multă apă decât cea normală asociată cu urinare frecventă la câini ar putea fi un semn al unei stări de sănătate mai grave.

Urinare frecventă la câini
Ce înseamnă și ce ar trebui să faceți

Urinare frecventă la câini

Ce este tipic?

S-ar putea să vă întrebați care este cantitatea tipică de ori pe care câinele dvs. ar trebui să fie urinat sau marcând pe parcursul zilei? Ideea este să știi ce este normal pentru câinele tău.

Fiecare câine este diferit, iar mulți vor prefera o rutină și doresc să iasă la un anumit moment în fiecare zi. Majoritatea câinilor vor trebui să urină la fiecare 4 până la 6 ore, deși mulți câini vor merge atâta timp de 8 până la 12 ore ținând urina în timp ce proprietarii lor ies la muncă.

De câte ori trebuie să mergeți câinele dvs. va varia, de asemenea, pe baza dietei, a nivelului de activitate și a aportului de apă. Câinii care sunt instruiți în casă vor aștepta adesea până la momentul potrivit pentru a merge.

Vârsta poate afecta și programele de urinare câinilor. Puppies, câinii mai în vârstă și câinii pe anumite medicamente vor trebui să iasă mult mai des.

Când să sunați la veterinar

Urinarea frecventă la câini poate fi primul semn al multor probleme grave de sănătate, astfel încât odată ce aveți o rutină stabilită cu câinele dvs., dacă câinele dvs. solicită să iasă mai des fără nicio modificare a dietei sau exercițiilor care pot explica această modificare, atunci trebuie să vedeți acest lucru ca o problemă serioasă pentru a apela VET despre.

Ar trebui să urmăriți orice modificare a sumei, miros, culoare și dacă câinele dvs. pare incomod sau se întinde în timp ce urinează.

Veterinarul dvs. va programa o întâlnire și va executa teste pe urina câinelui dvs. pentru a obține un diagnostic specific. Veți primi, de asemenea, întrebări despre obiceiurile câinelui dvs. și orice modificări pe care le-ați observat recent.

Polyidsia și Poluria

Pe măsură ce treceți peste istoria medicală a câinelui dvs. cu medicul veterinar, el sau ea poate aduce mai mulți termeni noi asociați cu starea câinelui dvs Polyidsia și Poluria. Polyidsia este termenul medical pentru creșterea nivelului de sete la câinii care coincide în general cu Poluria, care este un nivel anormal de ridicat de producție de urină.

Veterinarul dvs. poate să fi cerut să fi adus cu dvs. un eșantion de urină, dacă nu el sau ea poate fi capabil să atingă unul. În timp ce câinele dvs. se află la biroul medicului veterinar, va fi dat o examinare completă, iar câinele dvs. va fi observat pentru a determina cantitatea de aport de apă și urinare.

Alte teste standard includ lucrările de sânge pentru un număr total de sânge, o analiză de urină, un test de sensibilitate la antibiotice și raze X. În timp ce urinarea frecventă la câini este ușor de observat, găsirea cauzei subiacente poate fi un pic dificilă.

LEGATE DE: 25 cele mai grave simptome de sănătate a câinelui care nu pot fi ignorate

Urinare frecventă la câini

Cauze posibile de urinare frecventă la câini

Cu atât de multe teste, este ușor să devii foarte îngrijorat de câinele tău. Deși există multe cauze posibile ale Poluria, cele mai multe condiții se constată că sunt ușor de tratate.

Una dintre cauzele mai frecvente ale Poluria sunt infecțiile tractului UTI sau ale tractului urinar. UTI sunt tratate cu un curs de antibiotice și o mulțime de fluide. Sănătatea câinelui dvs. este importantă, deci testele trebuie să excludă oricare altul Condiții grave ca:

  • Diabet
  • Boala lui Cushing
  • Pyometra (infecție uterină)
  • Hipertiroidism
  • Ficat sau insuficiență renală
  • Boala Addison

Există și alte condiții care ar putea duce la poluria ca anumite medicamente sau o dietă mare de sare. De asemenea, ar trebui să știți că există o polidipsie psihogenică în care câinele dvs. ar putea fi un bețiv de apă compulsiv. Oricare dintre aceste condiții poate duce la urinare frecventă.

Ce ar trebui sa faci

Veterinarul dvs. vă va oferi un diagnostic final și va recomanda probabil un regim de medicamente, dietă și exercițiu. În funcție de acest diagnostic, ar trebui să urmați cu atenție recomandările.

Urinare frecventă la câiniDacă este poliuria câinelui tău Datorită îmbătrânirii, VET dvs. vă poate spune că aceasta este o parte naturală a procesului de îmbătrânire. Puteți încerca să lucrați cu câinele dvs. prin schimbarea programului său și a fi pozitivă dacă apar accidente. Incontinența poate fi, de asemenea, o problemă, în special la câinii de sex feminin. Acest lucru se datorează în primul rând rănilor din spate în timpul procedurii de spay.

Asigurați-vă că dacă câinele dvs. este prescris de antibiotice pentru un UTI pentru a termina întregul curs de medicamente, chiar dacă câinele dvs. pare mai bun. Acest lucru este foarte important pentru a fi sigur că câinele dvs. este complet mai bun, dar, de asemenea, să nu creați noi tulpini de bacterii rezistente la antibiotice.

Dacă câinele dvs. testează pozitiv pentru diabet, va trebui să urmați instrucțiunile medicului veterinar îndeaproape. Diabet, sub formă de diabetul zaharat, În principiu, sistemul digestiv al câinelui dvs. nu poate transforma în mod eficient alimentele în energie utilizabilă (Pena, 2017).

Câinele dvs. are Polydipsia, bea mai multă apă, pentru a trece mâncarea suplimentară pe care o mănâncă pentru a-și păstra sângele de sânge. În timp ce diabetul nu poate fi vindecat, puteți lucra cu câinele dvs. pentru ao gestiona cu dietă, exerciții și medicamente.

Continuând să vă familiarizați cu obiceiurile de urinare ale câinelui dvs. este o practică bună pentru a intra în. Asigurați-vă că observați diferența dintre urinarea și marcajul normal. Urinarea normală este adesea un flux lung și constant. Teritoriul marcajului este adesea frecvent și doar câteva picături la un moment dat.

Luarea câinelui dvs. pentru plimbări de zi cu zi este o modalitate de a petrece timp de calitate împreună și de a avea ocazia de a face tipurile de observații pe care trebuie să le raportați la veterinarul dvs. despre urinarea frecventă la câini.

RECOMANDAT: 8 sfaturi de expert despre cum să aibă grijă de un câine diabetic

Urinare frecventă la câini

Colectarea unei probe de urină

Așa cum am menționat mai devreme, medicul veterinar vă poate cere să aduceți o probă de urină de la câinele dvs. În timp ce credeți că este imposibil, se poate face cu un mic studiu și eroare.

Nu vă faceți griji prea mult dacă nu o puteți realiza, deoarece medicul veterinar are modalități de a obține eșantionul de urină în biroul său. Veți economisi timp prin aducerea eșantionului cu dvs. Aici sunt câteva idei despre cum ați putea să colectați eșantionul de urină al câinelui:

Câini de sex feminin - Pe măsură ce câinele dvs. începe să se ghemuiască, glisați o placă cu plăcintă curată de aluminiu sub ea pentru a prinde urina, apoi transferați pentru a curăța recipientul cu un capac.

Câini de sex masculin - Folosind o ceașcă mare curată, apropiați-vă câinele, în timp ce începe să-și ridice piciorul și să ajungă în jur pentru a prinde urina Midstream. Spălați-vă mâinile și transferați urina într-un recipient curat cu un capac.

Pentru ambele idei despre colectarea urinei câinelui dvs., este sfătuit să poarte mănuși de cauciuc. Spălați-vă mâinile cu atenție dacă aveți vreo urină pe tine.

Eșantionul de urină trebuie administrat la biroul medicului veterinar cât mai curând posibil, deoarece urina se poate schimba cu timpul și temperatura. Amintiți-vă că, dacă nu sunteți în stare să obțineți o probă de urină că atunci când vă luați câinele în birou că asistentul medicului veterinar va fi capabil să aibă grijă de câinele dvs.

Citiți următorul: Cum se colectează o probă de urină de la un câine

Doriți să împărtășiți acest lucru?

Frecventă urinare la câini - ceea ce înseamnă și ce ar trebui să faceți

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Urină frecventă la câini: ce înseamnă și ce ar trebui să faceți