Cum să spuneți dacă aveți un câine bolnav

Știți cum să spuneți dacă aveți un câine bolnav? În fiecare zi în lucrarea mea ca un veterinar de animale mici, întâlnesc cel puțin un animal de companie a cărui problemă este listată în program ca "ADR."ADR este un acronim al industriei veterinare drăguțe pentru" nu face doin "."

Dacă sunteți literalist, ați putea crede că ADR înseamnă că un câine este corupt moral sau nu își îndeplinește datoria civică într-un fel. Dar, ADR vine de fapt de la vechiul fermier-lingo pentru animalele de animale care erau Off într-un fel, dar ei nu știau exact de ce.

Fiind un medic veterinar prezintă provocări zilnice în încercarea de a afla ce este în neregulă cu creaturile care nu pot vorbi. Poate fi frustrant și costisitor pentru a începe cu puține informații despre doar De ce Proprietarul crede că un câine este ADR. Pentru acești câini, primele întrebări pe care le solicit proprietarilor lor sunt:

  • Cum este apetitul său?
  • Cum este setea ei?
  • A avut vreunul tuse, strănut, vărsături sau diaree?
  • Cum este nivelul ei de energie generală?

De cele mai multe ori, răspunsul la una dintre aceste întrebări de bază îmi va da o idee despre ce să întrebați în continuare. Dar, dacă sunteți acasă, faceți propria dvs. de lucru de detectiv, trebuie să știți cum să spuneți dacă aveți un câine bolnav. Aici sunt încă 11 indicii pe care câinele tău ar putea avea probleme.

1. Limbă sau schimbare în mers

Urmăriți câinele dvs. de câine, Trot și alerga. Uneori este ușor să vezi limpezi, dar uneori este destul de subtil că nu poți spune ce membre deranjează câinele. Dacă vă vedeți capul Bobbing sau Swaying, este un semn bun pe care îl limitează puțin. Dacă câinele dvs. stă diferit decât în ​​mod normal sau țineți o greutate de pe un picior în timp ce vă odihniți, cote sunt răni undeva.

2. Descărcare anormală (de la ochi, nas, urechi, gură, anus, organe genitale sau piele)

Câinii pot fi puțin murdari în comparație cu oamenii igienici de astăzi, dar dacă vedeți mucus, șlefuit, puroi sau orice fel de goo care se construiește în oricare dintre aceste zone, este foarte probabil anormal. Verificați și zona pentru semne de rănire și inflamație.

3. Miros murdar (de la ochi, nas, urechi, gură, anus, organe genitale sau piele)

Câinii sunt, de asemenea, destul de ciudați de standardele unor oameni, și au propriul lor miros normal, natural. Dacă observați o schimbare mare în aroma câinelui dvs., ceva nu este corect. Boala dentară, infecțiile cutanate, infecțiile urechilor și problemele urinare pot provoca mirosuri neobișnuite. Urmăriți alte modificări ale câinelui dvs. la zero-in de unde vine mirosul.

4. Ascunzând

Dacă câinele dvs. se alătură de obicei familiei în activități zilnice, veți observa dacă se ascunde brusc sub pat tot timpul. Câinii se ascund din o varietate de motive, inclusiv anxietate, frică, durere sau un sentiment general de a nu fi rău.

5. Schimbări în urinare

Creșterea, scăderea, tensionarea, schimbarea culorii sau mirosului de urină ar trebui să vă atragă atenția. Majoritatea câinilor adulți obișnuiți trec urina de 3-5 ori pe zi. Frecvența și cantitatea pot varia în funcție de dietă, vreme și activitate. Dacă câinele dvs. cere să iasă să urineze de 20 de ori pe zi sau să urine în casă, precum și în afara, ceva nu este corect. Urina care este mai închisă în culoare sau roșiatică este adesea anormală. Scurgeri urina în timp ce în picioare sau adormit nu este mai puțin frecventă și poate fi văzută în orice vârstă a câinelui ca urmare a diferitelor boli.

6. Schimbări în scaun

Urmăriți modificările texturii, încercarea de a defecta sau lipsa scaunelor produse la intervale regulate. Această schimbare pare evidentă, dar în realitate mulți oameni nu verifică niciodată scaunele animalelor de companie. Modificările scaunelor pentru câini vă pot spune foarte mult, așa că merită să intrați în curte de câteva ori pe săptămână doar pentru a le verifica. Dacă vedeți că scaunele nu sunt formate, acoperite cu mucoase sau sunt mult mai mici decât de obicei, este un semn de necazuri. Urmăriți-vă dacă schimbarea este consecventă, deoarece câinii pot avea un scaun ciudat din când în când, dar apoi restul sunt normale.

Dacă câinele dvs. se confruntă cu diaree, citiți acest articol Ce puteți da un câine cu diaree.

7. Nu vreau să joci, să mergi pe plimbări, să sară pe mobilier

Nu este doar trist când câinele dvs. nu vrea să joace, este un semn de avertizare al unei probleme. Un câine în mod normal jucăuș, care vrea doar să rămână curbat în pat, ar trebui să te stabilească în unelte de mare. Activitatea scăzută poate semnala durerea de la problemele din spate, scăderea energiei de la boala generalizată sau anxietatea severă.

8. Câștigarea sau plânsul în durere

Dacă câinele dvs. se înclină când este atins sau strigă în timpul mișcării, fiți suspicioși. Accidente, insecte și bolile inflamatorii pot duce la piese dureroase ale corpului.

9. Modificări ale greutății corporale sau în formă

Mulți proprietari de câini nu observă pierderea în greutate sau câștig până când este de ordinul unei scăderi de 50% sau crește. Verificați gulerul câinelui - prea liber poate indica pierderea în greutate, prea strâns înseamnă câștigul în greutate. Mai bine, cântăriți câinele dvs. în mod regulat - cel puțin o dată la două sau trei luni și păstrați o înregistrare scrisă. Dacă câinele dvs. este suficient de mic, țineți-l în timp ce stați pe o scară de baie și înregistrați greutatea totală. Apoi, cântăriți numai pe voi înșivă și scădeți greutatea din total pentru a găsi greutatea câinelui dvs. Nu va fi super precis, dar veți avea o linie de bază pentru a urmări câștigurile și pierderile înainte de a deveni mari. Dacă aveți un câine mare, duceți-l la biroul obișnuit al VET și întrebați dacă îl puteți cântări pe scara lor. Ei ar trebui să fie fericiți să vă ajute fără nici o taxă. Schimbarea formei corpului poate veni atunci când burta unui câine devine amestecat sau când mușchii atrofie de la bolile cronice. Puteți observa că coloana vertebrală este mai proeminentă sau că mușchii de pe vârful capului arată scufundat.

Dacă credeți că problemele de greutate ale câinelui dvs. pot fi legate de o problemă de stomac mai gravă, citiți dr. Articolul lui Thompson Care sunt simptomele de slăbire la câini și cum să o tratezi.

10. Bulgări, răni, căderea părului

Intrați în obiceiul de a vă simți peste tot în fiecare parte a corpului câinelui cel puțin la fiecare două săptămâni. Veți fi uimiți de numărul de bucăți, scabs, burze și pete chele pe care le puteți descoperi. Majoritatea leziunilor cutanate nu sunt grave, dar este o idee bună să le verificați dacă persistă o săptămână sau mai mult.

Dacă ale tale câinele are o bucată pe obraz, Vectorii noștri online ar putea să vă ajute.

11. Schimbări în respirație

Cele mai mari preocupări aici sunt respirația rapidă, respirația zgomotoasă sau se luptă să respire. Respirația lentă fără alte simptome poate fi normală, în special pentru câinii la odihnă. Calculați respirațiile câinelui pe minut, numărând cât de multe inhalări ia în 15 secunde, apoi multiplicați acest număr cu patru. Respirația unui câine la odihnă completă sau adormiți acasă nu ar trebui să fie mai mare de 30 respirații pe minut.

Există atât de multe semne mici de boală la câini, ar fi imposibil să le enumerați pe toți aici. Cea mai importantă abilitate de a spune dacă aveți un câine bolnav este o observație strânsă a câinelui în vremuri de wellness, așa că știți ce este normal pentru el.

Dacă observați orice modificări ale câinelui dvs., începeți să-l urmăriți ca un șoim. Dacă schimbarea persistă, luați câteva note scrise cu datele și natura modificărilor. Luați notele cu dvs. când vă luați câinele la veterinar pentru o verificare. Este mult mai ușor (și adesea mai ieftin) când veterinarul dvs. are un loc de plecare, mai degrabă decât să facă toate testele de bază pentru a restrânge posibilitățile. Abiarea la un diagnostic mai rapid înseamnă o șansă mai bună de a vă întoarce câinele la sinele său normal.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să spuneți dacă aveți un câine bolnav