Pot câinii să bea laptele matern uman?

Avantajele alăptării pentru o femeie și nou-născutul ei Copilul sunt numeroase. Dar câinii pot bea lapte matern al oamenilor și este laptele matern pentru câini în condiții de siguranță pentru a consuma? Deoarece o întrebare ciudată, unii oameni se gândesc să ofere lapte suplimentar câinilor lor și, uneori, câinii intră accidental în laptele matern stocat. Să examinăm acest lucru mai departe și să vedem ce înseamnă asta.

Dacă ați fi întrebat, "# 8220;Pot să-mi dau câinele laptele matern,& # 8221; raspunsul este Laptele matern nu este recomandat pentru câini, mai ales pentru că conține lactoză și, în general, câinii nu pot digera sau procesa lactoză bine. Deși similare cu oamenii, unii câini pot fi intoleranți la lactoză, în timp ce alții nu sunt, deci depinde de câinele individual.

Puii în creștere au nevoie de propriul lor set de nutriție specifică pe care o primesc de la laptele matern canin al mamei lor. Compoziția acelui lapte este mult diferită față de cea a oamenilor (1).

Laptele matern este Nu morți la câini, in general vorbind. Lactoza este singura problemă pe care un câine se va întâlni în laptele matern și în majoritatea cazurilor va avea probleme cu digerarea. Deci, o întrebare mai bună ar fi, există vreun motiv pentru a da un lapte matern de câine? Să aruncăm o privire.

Ce trebuie folosit: Top 5 cele mai bune înlocuitori de lapte de catelus

Ceea ce este laptele matern?

Poate câinele meu să bea laptele maternAlăptarea cu laptele matern este o metodă în care o mamă își poate hrăni copilul nou-născut. Laptele matern este extrem de hrănitoare (2) și oferă bebelușilor cu fiecare nutrient (cu excepția vitaminei D) că acestea necesită în primele câteva luni de viață.

Dieta femeii are un efect foarte limitat asupra compoziției laptelui matern (3). O uncie de lapte matern va conține oriunde între 20-25 de calorii, formată din aprox. 5% proteine, 30% grăsimi și 30% carbohidrați, dintre care majoritatea sunt lactoză (4).

Chiar dacă laptele matern uman conține tone de nutrienți, compoziția și raportul lor nu sunt făcute pentru ce au nevoie de câini. Lactoza în laptele matern uman este cea mai mare problemă cu dăruirea laptelui matern la câini, deoarece corpul unui câine nu va mai tolera acest lucru.

CITIT: 15 sfaturi despre sarcina câinilor și rănirea

Lapte matern pentru câini 101
Pot câinii să bea lapte matern?

Pot să-mi dau câinele laptele maternDupă cum am stabilit, câinii nu ar trebui să bea laptele matern al oamenilor. Chiar dacă un pic de lapte matern poate să nu-ți omoare câinele, este mai bine să nu dai niciunul pentru că este posibil să provoace disconfortul câinilor și multe alte probleme asociate cu lactoza intoleranţă.

Deși intoleranța la lactoză este similară cu cea a oamenilor prin faptul că depinde de individ, majoritatea câinilor vor fi intoleranți la lactoză. Nu numai că, dar studiile au descoperit acest lucru lactate sunt unul dintre cele mai frecvente alergeni alimentari la câini (5, 6).

Cercetările ulterioare au confirmat că în lactoză în produsele lactate și carnea de vită sunt cei doi suspecți primari care contribuie la cutanate reacții alimentare adverse la câini (7, 8).

În timp ce produsele lactate și # 8221; Consultați produsele pe bază de lapte de vacă, laptele matern alb are componente similare, în special lactoza, ceea ce îl împiedică să fie bun pentru câini.

Nu există beneficii ale laptelui matern pentru câini.

Ca puii, câinii primesc toate substanțele nutritive de lapte de care au nevoie atunci când alăptează de la mamele lor. După ce a fost înțărcat, câinii nu mai au nevoie de lapte în dietele lor.

Toți substanțele nutritive și anticorpi găsite în laptele matern trebuie să fie ușor disponibile în alimentele câinelui dvs., ceea ce este o modalitate mai bună, mai naturală pentru el să consume și să folosească aceste elemente.

4 efecte secundare potențiale ale laptelui matern pentru câini

Am discutat mai sus efectul principal principal al lapâncii umane pentru câini și de ce este mai bine să evitați să-i dați caninului. Studiile arată în mod clar că câinii pot fi alergici la produsele lactate deoarece conțin lactoză, care se găsește și în laptele matern uman.

Iată o scurtă prezentare a celor patru efecte secundare potențiale de la hrănirea laptelui matern la câini:

1. Mulți câini sunt intolerant la lactoză, ducând la tulburări gastro-intestinale.

Ca și oamenii, unii câini pot consuma produse din lapte cu probleme mici, în timp ce majoritatea celorlalți suferă teribil. Studiile arată că câinii și pisicile sunt intolerant la lactoză au o mare dificultate digestie lactoza, un nutrient de zahar gasit in produsele lactate si produse lactate (9).

La om, intestinul mic este responsabil pentru producerea enzimei numite Lactase, care descompune lactoza și o absoarbe în sânge. Un câine de intoleranță la lactoză nu poate converti lactoza într-un zahăr viabil, care este cazul cu majoritatea câinilor.

Câinii intoleranți la lactoză pot prezenta o suferință intestinală acută sub formă de vărsături, diaree, balonare, pierdere de apetit, letargie și gaz sever. Este o experiență proastă.

2. Unii câini sunt alergici la proteina găsită în laptele matern.

Ingerarea laptelui de lacă poate provoca o reacție alergică la un câine, deoarece studiile de mai sus au demonstrat. Acest lucru se manifestă adesea în pielea câinelui, dar alte simptome pot apărea, de asemenea, în curând sau mult mai târziu după ce câinele a ingerat laptele matern uman.

Unele simptome ale unei alergii lapte sunt:

  • piele iritata
  • pielea roșie
  • piele uscata
  • Lingerea excesivă și zgârierea
  • puncte fierbinți
  • infecții ale urechii
  • Infecții cu pielea
  • patch-uri chel
  • vărsături
  • flatulență
  • constipație

Simptomele mai rare și severe sunt convulsii, bronșita și boala pulmonară obstructivă cronică în canini.

3. Laptele matern poate duce la obezitate și pancreatită.

Dacă vă alimentați în mod regulat laptele matern, el va consuma prea multe grăsimi și zaharuri naturale. Acest lucru se datorează faptului că bebelușii umani necesită compoziția de nutrienți complet diferită de laptele matern decât câinii și puii fac.

Obezitatea caninei este o problemă serioasă care poate duce la boală ortopedică, boli de inimă, tulburări urinare și chiar cancer.

Pancreatită, o inflamație a pancreasului în cazul în care această defecțiune de organe este o altă problemă potențială. Pancreatita determină un disconfort semnificativ pentru câinele dvs. care își poate pierde apetitul, frecvent vomita și prezintă un stomac umflat și dureros.

4. În circumstanțe rare, câinii multă listerioză contractuală din laptele matern.

Deși șansele sunt mici, hrănirea laptelui matern la câinele dvs. îl poate expune Listerioză, o infecție gravă cauzată de consumarea alimentelor cu bacteria Listeria monocytogenes.

Listerioza se poate răspândi de la laptele matern al mamei la câinele care o bea. În timp ce câinii de orice vârstă pot dezvolta această infecție din consumul de produse alimentare crude, Listerioza este mai dăunătoare pentru puii și câinilor seniori din cauza sistemelor lor imunitare slabe.

Un câine de mâncare mănâncă lapte matern

Alte simptome ale acestei infecții sunt:

  • greață și vărsături
  • letargie
  • febră
  • gat intepenit
  • dureri musculare și slăbiciune
  • Lipsa de coordonare
  • Infecții cu pielea

Dacă câinele dvs. nu are un sistem imunitar sănătos, listerioza poate deveni rapid o condiție fatală dacă nu este tratată imediat.

Dacă câinele meu bea laptele matern?

Dacă câinele dvs. intră accidental în laptele matern stocat sau linge unele lapte vărsat de pe podea, nu se freacă - este puțin probabil să provoace preocupări semnificative de sănătate. Cel mai rău care se poate întâmpla este că el va experimenta unele disconfort stomac și a trece gazul.

Consumând mai mult decât un pic mic de lapte matern uman de către câinele dvs. poate duce la probleme și simptome mai grave enumerate mai sus. Este mai bine să vă apelați medicul veterinar dacă știți că câinele dvs. a consumat o cantitate mare de lapte uman.

Asigurați-vă întotdeauna să depozitați laptele matern într-o zonă pe care câinele dvs. nu o poate accesa.

LEGATE DE: Câinii pot mânca marshmallows?

Rezumat:
Poate câinele meu să bea laptele matern?

În concluzie, este nu este o idee bună Pentru a vă alimenta laptele matern pentru câine.

Pot câinii să bea laptele matern umanCâinii își beau laptele mamei proprii pentru primele patru săptămâni din viața lor, apoi treceți la alimente întregi, deoarece ceea ce le furnizează cu substanțele nutritive de care au nevoie în timp ce cresc la maturitate.

Nu există suficientă valoare nutrițională pentru cățeluș în laptele matern pentru a justifica hrănirea unui câine și există prea multe alte componente care nu sunt potrivite pentru câini.

Amintiți-vă că mulți câini sunt intoleranți la lactoză sau alergic la lapte, deci direcționați-vă clar de laptele matern și să-l salvați de la potențialul disconfort și boală.

Referințe

Faceți clic aici pentru a vedea citările și referințele studiului

Note de subsol, citări de studiu și lectură suplimentară:

  1. Heinze, C. R., Freeman, L. M., Martin, C. R., Putere, M. L., & Fascetti, a. J. (2014). Comparația compoziției nutritive a înlocuitorilor de lapte de câini comerciali cu cea a laptelui de câine. Jurnalul Asociației Medicale Veterinare Americană, 244 (12), 1413-1422. http: // Doi.Org / 10.2460 / Java.244.12.1413
  2. Lönnerdal B. Efectele laptelui și componentelor de lapte pe absorbția elementelor de calciu, magneziu și urmărire în timpul copilariei. Physiol Rev. 1997 Jul; 77 (3): 643-69.
  3. Björklund, K. L., Vahter, M., Palm, B., Grandér, M., Lignell, S., & Berglund, m. (2012). Metale și concentrații de elemente de urmărire în laptele matern de la mamele sănătoase pentru prima dată: un studiu de monitorizare biologică. Sănătatea mediului, 11, 92. http: // Doi.Org / 10.1186 / 1476-069X-11-92
  4. Mitoulas LR1, Kent JC, Cox DB, Owens Ra, Sheriff Jl, Hartmann PE. Variația grăsimilor, lactozei și proteinei în laptele uman peste 24 de ore și pe tot parcursul primului an de lactație. Br J Nutr. 2002 Iul; 88 (1): 29-37.
  5. Gaschen FP1, Merchant SR. Reacții alimentare adverse la câini și pisici. VET CLIN CLIN AM MICAL MICAL. 2011 martie; 41 (2): 361-79. DOI: 10.1016 / J.CVSM.2011.02.005.
  6. Wills J1, Harvey R. Diagnosticul și gestionarea alergiei alimentare și a intoleranței la câini și pisici. Aust Vet J. 1994 octombrie; 71 (10): 322-6.
  7. Mueller, R. S., Olivry, T., & Prélad, p. (2016). Subiectul evaluat critic privind reacțiile alimentare adverse ale animalelor de companie (2): surse comune de alergare la câini și pisici. Cercetarea veterinară BMC, 12, 9. http: // Doi.Org / 10.1186 / s12917-016-0633-8
  8. Zentek J1, Marquart B, Pietrzak T. Efectele intestinale ale mananoligozaharidelor, transgalactooligozaharidelor, lactozei și lactulozei la câini. J Nutr. 2002 iunie 132 (6 furnizat 2): 1682s-4s.
  9. Vogelnest LJ1, Cheng Ky. Reacții alimentare adverse cutanate la pisici: evaluarea retrospectivă a 17 cazuri într-o populație de recomandare dermatologie (2001-2011). Aust Vet J. 2013 noiembrie; 91 (11): 443-51. DOI: 10.1111 / AVJ.12112.

Citiți următorul: Dog Sarcina 101 - Ghidul final

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pot câinii să bea laptele matern uman?