Un ghid bazat pe știință pentru rețetele alimentare gătite de casă

Acoperirea obiectului rețetelor de alimente pentru câini de casă este o mare parte din Top sfaturi de câine. Astăzi, însă, rupem straturile de laborator și vorbim despre alimentația caninei și rețete alimente gătite acasă în ceea ce privește datele științifice. Ne uităm la ceea ce sugerează ultimii 25 de ani de date științifice este cel mai bun echilibru al nutrienților pentru a vă asigura că câinele dvs. obține tot ce au nevoie de dieta gătită la domiciliu.

Dacă căutați rețete, veți găsi peste 100 dintre ei aici. De asemenea, am scris câteva articole în trecut care vorbesc despre gătit acasă pentru câini în detaliu:

Lista continuă pentru aproximativ 17 pagini ale site-ului nostru și include un număr mare de rețete de alimente gătite de casă gratuite, precum și sfaturi pentru gătit acasă pentru câinele dvs.

De ce să alegeți alimentele cu câini gătite acasă?

De ce părinții de companie aleg acasă gătit peste alimente comerciale comerciale pregătite, în special atunci când gătitul la domiciliu pare mult mai scump și consumator de timp? Există multe motive pentru care oamenii aleg să facă alimente gătite de casă pentru animalele de companie, dar câteva dintre cele mai frecvente includ:

  • Economisirea de bani - dacă au acces la ingrediente mai accesibile sau dacă câinele lor are alergii, gătitul de acasă poate fi o opțiune de hrănire mai ieftină.
  • O neîncredere față de companiile comerciale de animale de companie - acest lucru nu este deloc surprinzător după ce contaminarea cu câini repetate își amintește în ultimii 15 ani.
  • O credință că mâncarea de câini gătită acasă este o modalitate mai sănătoasă sau mai naturală pentru ca câinele lor să mănânce.

Oricare ar fi motivul pentru care s-ar putea să luați în considerare rețetele alimentare gătite acasă, știți că aceasta necesită o educație adecvată în nutriția caninei. În timp ce abordarea de casă poate fi uneori mai sănătoasă pentru animalele de companie, făcându-l incorect, va fi de fapt opusul.

Înțelegerea nutriției caninei

În secțiunea următoare, vom referi la cea mai recentă publicație privind alimentația PET lansată de Consiliul Național de Cercetare a Academiilor Naționale. Informațiile din această publicație sunt compilate de Comitetul pentru cerințele nutritive ale câinilor și pisicilor și sunt rezultatul revizuirii și rezumării "a mii de lucrări științifice publicate pe pisica și nutriția câinilor în ultimii 25 de ani și fac recomandări științifice pe nutrienți specifice cerințe.(Nationalacademii.Org)

Proteine ​​și aminoacizi

Principiul general al consumului de proteine ​​/ defalcare și utilizarea aminoacizilor pentru oameni și câini este același atunci când vine vorba de dieta gătită acasă.

Proteina este alcătuită din "blocuri de construcție" mai mici numite aminoacizi. Acești aminoacizi sunt îmbinate în lanțuri și în funcție de sursa de proteine, lungimea acestor lanțuri de aminoacizi poate fi scurtă, lungă sau undeva în mijloc.

Când câinele dvs. consumă proteine ​​(e.G. Din pieptul de pui), stomacul secrete enzimele numite proteaze care descompune acea proteina in aminoacizi. Acești aminoacizi sunt utilizați de corpul câinelui pentru a construi proteine ​​că celulele necesită creșterea, întreținerea și repararea țesutului. De exemplu, corpul câinelui ar folosi proteine ​​pentru a crește și a repara unghiile, părul și țesutul muscular deteriorat.

Aminoacizii nu sunt doar utilizați pentru a construi proteine ​​în organism; Ele sunt folosite și în crearea de enzime și hormoni care sunt necesare pentru funcția de zi cu zi a câinelui.

Înțelegerea aminoacizilor

Există sute de aminoacizi diferiți găsiți în natură, dar numai douăzeci și doi dintre acești aminoacizi sunt necesari ca câinii să consume și să trăiască. Acești 22 de aminoacizi diferiți sunt defalcat în jos în aminoacizi esențiali, condiționali esențiali și neesențiali.

Un aminoacid esențial este una care nu poate fi făcută de corpul caninului sau nu poate fi făcută la rata dorită. Acești aminoacizi trebuie să fie suplimentați prin alimente comerciale sau de casă.

A Este condiționat aminoacidul esențial esențial este unul care de obicei nu este un aminoacid esențial, dar care devine esențial atunci când animalul trece prin stres sau boală.

A aminoacid neesențial este una care este produsă de corpul canin și nu trebuie completată prin intermediul alimentelor.

Deși toată viața depinde de acești aminoacizi, aminoacizii esențiali și neesențiali pentru fiecare pot diferi. De exemplu, pentru oameni, există 9 aminoacizi esențiali întrucât câinii au 10 aminoacizi esențiali.

10 aminoacizi esențiali pentru câini

Cei zece aminoacizi esențiali ai caninii sunt cei care trebuie suplimentați la câinele dvs. prin dietă alimentară de câine comercială sau la domiciliu și includ:

  • Arginină
  • Histidină
  • Izoleucină
  • Leucină
  • Lizină
  • Metionină
  • Fenilalanină
  • Treonină
  • Tryptofan
  • Valină

Aminoacizii și rețete alimentare gătite de casă

Deoarece câinele dvs. nu poate face acești zece aminoacizi esențiali în corpul lor, depinde de dvs. să le completați prin alimentele cu câini gătite acasă. Este esenţial că toți acești aminoacizi să fie suficient de suplimentați prin dietă pentru ca animalul dvs. să fie sănătos.

Cea mai bună modalitate de a face acest lucru este de a încorpora o varietate de proteine ​​proaspete de înaltă calitate în mesele gătite de casă. Mâncăruri musculare animale, Organe, Ouăle și peștii sunt toate sursele deosebit de bune de proteine ​​și aminoacizi, deși ar trebui să fiți atenți la suprapus anumite organe deoarece pot duce la toxicoză. De exemplu, ficatul este deosebit de ridicat în vitamina A, iar supraîncălzirea poate duce la o supradoză de vitamina A la câini.

De asemenea, merită remarcat faptul că metodele de gătit la domiciliu, timpul de gătit și tipul de proteine ​​fiind gătit de asemenea influența nivelurile de aminoacizi în proteine. Deși surprinzător, au descoperit mai multe studii că nivelurile de proteine ​​și conținutul de aminoacizi din carne sunt ambii a crescut prin procesul de gătit, Deci, pentru cei dintre dvs. li sa spus că mâncarea de gătit distrug substanțele nutritive, știu că acest lucru nu este întotdeauna cazul.

Cât de multă proteină are câinele dvs. în dieta lor de casă?

Potrivit meta-revizuirea studiilor de către Consiliul Național de Cercetare a Academiilor Naționale Recomandările actuale de proteine ​​pentru câini sunt după cum urmează:

  • Pentru o Puppy cântărind 12lbs care este proiectat în greutate 33lbs atunci când este complet crescut, indemnizația zilnică recomandată de proteină brută este de 56g.
  • Pentru un câine adult cântărind 33lbs, Alocația zilnică recomandată de proteină brută este de 25g.
  • Pentru o Câinele gravide sau îngrijitorii cântărind 33lbs Cu 6 pui, indemnizația zilnică recomandată de proteină brută este de 69g / 158g, respectiv.

Întotdeauna rețineți că aceste recomandări sunt destinate câinilor sănătoși cu niveluri medii de activitate adecvate de vârstă. Dacă aveți un câine de lucru, un câine foarte activ, a Sporting câine atletic, un câine cu condiții specifice de sănătate etc. Va trebui să faceți ajustări la aceste recomandări în rețeaua alimentară gătită acasă bazată în mod specific pe sfatul medicului veterinar sau la sfaturile lui Canine Nutritionist.

Grăsimi și acizi grași

Grăsimile sunt cea mai bogată sursă de energie în mâncarea gătită de casă, oferind aproape două ori mai multe calorii ca proteine ​​și carbohidrați. Grăsimile sunt împărțite în grăsimi saturate, nesaturate și polinesaturate. Fiecare dintre aceste categorii se bazează pe structura moleculară a grăsimilor. Dieta câinelui dvs. ar trebui să includă un echilibru sănătos al acestor grăsimi.

Grăsimile sunt importante pentru câini ca sursă de energie (pot chiar să înlocuiască carbohidrații complet ca sursă de energie), dar sunt, de asemenea, o sursă importantă de acizi grași omega, ajuta organismul să absoarbă vitaminele solubile în grăsimi, să ajute la celula de construcție pereți și ajută la producerea hormonilor printre altele.

La fel ca proteinele sunt alcătuite din aminoacizi, grăsimea este alcătuită din acizi grași și la fel ca proteinele, există anumiți acizi grași sau "acizi grași esențiali" pe care corpul câinelui tău nu poate face. Câinele dvs. depinde de rețetele de mâncare gătite de casă pentru a conține acești acizi grași esențiali.

Omega-3 și -6 acizi grași

Acizii grași esențiali sunt împărțiți în acizi grași omega-3 și acizi grași omega-6. Nu este important ca câinele dvs. să obțină acești acizi grași esențiali din alimentele de câine gătite de casă, dar este la fel de important pentru acei acizi grași să fie într-un raport sănătos.

În funcție de sursă, recomandări pentru intervalul ratelor de acid gras Omega

din 10: 1 Omega-6: Omega-3 la 5: 1 Omega-6: Omega-3

Acest raport este important pentru a menține sistemul imunitar al câinelui echilibrat, deoarece omega-6 și omega-3 influențează hormoni și controlează răspunsul imun.

Cainele tau cere acidul alfa-linolenic al acidului de omega-3 (ALA) și acidul linoleic al acidului omega-6 (LA). ALA poate fi completată de uleiul de incendiu și grăsimile animale în care LA poate fi suplimentată din surse de legume.

Problema cu EFA este că ei se degradează foarte repede deoarece se oxidează atunci când sunt expuși la aer și sunt distruse atunci când sunt gătite sau sterilizate. Aceasta este o problemă, deoarece înseamnă, de asemenea, că EFA în alimentele și suplimentele de câine se degradează foarte repede. Din acest motiv, este deosebit de important să se includă alimente proaspete care sunt bogate în EFA în rețetele de mâncare gătite acasă. Sursele bune ale EFA includ pește întregi, fitoplancton și ulei de semințe.

Cât de mult grăsime are câinele dvs. în dieta lor?

Potrivit meta-revizuirea studiilor de către Consiliul Național de Cercetare a Academiilor Naționale Recomandările actuale de grăsimi pentru câini sunt după cum urmează:

  • Pentru o Puppy cântărind 12lbs care este proiectat la greutate 33lbs atunci când este complet crescut, indemnizația zilnică recomandată de grăsime totală brută este de 21g.
  • Pentru un câine adult cântărind 33lbs, Alocația zilnică recomandată a grăsimii totale este de 14g.
  • Pentru o Câinele gravide sau îngrijitorii cântărind 33lbs Cu 6 pui, indemnizația zilnică recomandată de proteină brută este de 29g / 67g, respectiv.

Ca și în cazul cerințelor proteinelor, recomandările de grăsime de mai sus sunt destinate câinilor sănătoși, cu niveluri medii de activitate adecvate în vârstă. Dacă aveți un câine de lucru, un câine foarte activ, un câine sportiv, un câine cu condiții specifice de sănătate etc. Va trebui să faceți ajustări la aceste recomandări în dieta alimentară gătită acasă, pe baza recomandărilor medicului veterinar sau a recomandărilor Canine Nutritionist.

Necesitatea energiei

Energia din alimentele câinelui dvs. este măsurată în calorii (KCAL).

Energia pe care câinele dvs. o primește din alimentele lor provine din proteine, grăsimi și carbohidrați. După cum am menționat mai înainte, grăsimile sunt cele mai bogate surse de energie în alimentele câinelui dvs. și, în unele cazuri, pot înlocui complet carbohidrații ca o singură sursă de energie, care a fost testată în studii cu Huskies și Greyhounds [sursă].

Proteinele și grăsimile sunt de obicei provenite din produse de origine animală, deoarece oferă un nivel mai echilibrat de aminoacizi. Carbohidrații în majoritatea alimentelor de câine comercial sunt provenite din leguminoase, cereale și plante. Când hrăniți mesele alimentare pentru câini gătite, acest lucru poate include orez, cartofi, grâu de porumb și pastesursă].

Nevoile de energie ale câinelui tău

Potrivit meta-revizuirea studiilor de către Consiliul Național de Cercetare a Academiilor Naționale Nevoi actuale de energie ale câinelui sunt după cum urmează:

  • Pentru o Puppy cântărind 10lbs care este proiectat la greutate 33lbs atunci când este complet crescut, caloriile recomandate pe zi este de 990.
  • Pentru o tânăr adult, Calorii recomandate pe zi este de 436 pentru un câine de 10lb, 993 pentru un câine de 30lb, 1,451 pentru o 50LB. câine, 1,876 pentru un câine de 70lb și 2,264 pentru un câine de 90Lb.
  • Pentru un Câine inactivă, Calorii recomandate pe zi este de 296 pentru un câine de 10lb, 674 pentru un câine de 30lb, 989 pentru o 50LB. câine, 1,272 pentru un câine de 70lb și 1,540 pentru un câine de 90lb.
  • Pentru un Câine de adulți activi, Calorii recomandate pe zi este de 404 pentru un câine de 10lb, 922 pentru un câine de 30lb, 1,353 pentru o 50LB. câine, 1,740 pentru un câine de 70lb și 2,100 pentru un câine de 90lb.
  • Pentru o Câine gravidă (4 săptămâni post împerechere până la livrare) Calorii recomandate pe zi este de 518 pentru un câine de 10lb, 1,274 pentru un câine de 30lb, 1,940 pentru o 50LB. Câine, 2.570 pentru un câine de 70lb și 3,170 pentru un câine de 90 delb.
  • Pentru un Câine activă mai veche, Calorii recomandate pe zi este de 327 pentru un câine de 10lb, 745 pentru un câine de 30lb, 1,093 pentru o 50LB. câine, 1.407 pentru un câine de 70lb, și 1.700 pentru un câine de 90LB.
  • Pentru o câine de îngrijire medicală Calorii recomandate pe zi variază în funcție de câte puii se hrănește, propria greutate și câte săptămâni este în lactație.

Cel mai bine este să consultați un nutriționist veterinar și / sau canin în acest timp, dacă hrăniți la domiciliu pentru a vă asigura că câinele dvs. primește cerințele nutriționale și energetice adecvate pentru circumstanțele sale specifice. Acești experți pot, de asemenea, să structureze noi rețete, fie să revizuiască unele dintre rețetele dvs. de mâncare gătite de casă pe care doriți să le utilizați pentru a vedea dacă sunt potrivite pentru pooch-ul dvs.

Ca și în cazul cerințelor de proteine, recomandările de calorii de mai sus sunt pentru câinii sănătoși și "medii" din fiecare categorie. Dacă aveți un câine de lucru, un câine foarte activ, un câine atletic, un câine cu condiții specifice de sănătate sau boli, va trebui să faceți ajustări la aceste recomandări pe baza recomandărilor pentru experții caninei.

Întâlnirea nevoilor de energie ale câinelui dvs. prin alimentarea cu câini gătită la domiciliu poate fi o provocare la început, pe măsură ce vă simțiți în jurul unui teritoriu nou. Din fericire, puteți lua indici de la comportamentul câinelui dvs., precum și din starea lor fizică cu privire la faptul că primesc suficientă nutriție adecvată. Este foarte important în acest timp pentru a acorda o atenție deosebită acestor indicii pentru a vă asigura că câinele dvs. nu pierde sau câștigă prea multă greutate.

După o perioadă de încercare și eroare, veți găsi cel mai bun echilibru și tip de dietă gătită la domiciliu pentru câini de utilizat și puteți, în general, să rămâneți cu asta, așa că nu va fi un astfel de hassle așa cum a fost la început când tocmai ați început.

Vitamine

La fel ca noi, câinii noștri au, de asemenea, cerințe specifice de vitamine pentru a evita Deficitul de vitamină, Și în timp ce alimentele de câini comerciale prevăd aceste cerințe, atunci când faceți rețete alimente gătite acasă, este important să includeți suficientă varietate în alimente pentru a satisface aceste cerințe de vitamină.

Dacă, în timp ce gătitul la domiciliu, nu sunteți în măsură să vă întâlniți nevoia de câine pentru varietate prin ingrediente, este adesea necesar să adăugați suplimentar Suplimente de vitamine. Acestea fiind spuse, vă îndemnăm cu tărie să vă reconsiderați mesele alimentare gătite de câini pentru pooch-ul dvs. dacă nu puteți include varietatea necesară de nutrienți în primul rând prin ingrediente proaspete.

Potrivit meta-revizuirea studiilor de către Consiliul Național de Cercetare a Academiilor Naționale Cerințele zilnice de vitamine pentru o sănătate sănătoasă 33lb. câine mănâncă 1.000 de calorii pe zi este după cum urmează:

  • Vitamina K = 0.41 mg
  • Vitamina B1 (Thiamin) = 0.56mg
  • Riboflavin = 1.3 mg
  • Vitamina B6 = 0.4 mg
  • Niacin = 4 mg
  • Pantotenic acid = 4 mg
  • Vitamina B12 = 9 pg
  • Acid folic = 68μg
  • Choline = 425 mg

Minerale

Ca și în cazul vitaminelor, câinele dvs. necesită minerale pentru a menține un sistem sănătos și echilibrat și ca și în cazul vitaminelor, este important să includeți o mulțime de varietăți în mesele alimentare gătite de câine pentru a satisface aceste cerințe minerale.

Potrivit meta-revizuirea studiilor de către Consiliul Național de Cercetare a Academiilor Naționale Cerințele zilnice de vitamine pentru a sănătos 33lb. câine mănâncă 1.000 de calorii pe zi este după cum urmează:

  • Calciu = 1g
  • Fosfor = 0.75g
  • Magneziu = 150mg
  • Sodiu = 200 mg
  • Potasiu = 1g
  • Clorură = 300 mg
  • Fier = 7.5 mg
  • Cupru = 1.5 mg
  • Zinc = 15 mg
  • Mangan = 1.2 mg
  • SELENIUM = 90 μg
  • Iod = 220μg

Dintre aceste minerale, calciul pare a fi mineralul pe care majoritatea alimentatorilor de mâncare gătită acasă au probleme cu. Adevărul este că, dacă nu vă hrăniți oase de carne crudă cu mâncarea gătită de casă, că nu vă alimentați suficient de calciu. Acesta este motivul pentru care majoritatea meselor alimentare gătite de casă trebuie să fie completate cu calciu.

Balanțați rețete alimente gătite de casă gătite

Există multe surse disponibile pentru a vă ajuta să vă ghideze pe măsură ce începeți hrănirea gătită cu câinele. Pe partea de sus a articolelor de vârf de câine și 100+ rețete secțiunea, Una dintre celelalte resurse preferate și mai renumite la gătit acasă pentru câini este binecunoscutul Întregul jurnal de câini. De fapt, ei au un articol fabulos care oferă o schiță completă pentru crearea unui a Planul de dietă la domiciliu pentru câinele dvs și îl recomandăm ca un alt punct de plecare dacă vă simțiți din adâncime.

Un cuvânt de prudență

15 dintre rețetele mele personale preferate de mâncareÎn cele din urmă, simțim că este vital să vă reamintesc cât de important este să vă consultați cu medicul veterinar și de nutriționist al câinelui dvs. înainte de a face orice modificare a dietei câinelui dvs. Este la fel de important să treceți peste rețetele de mâncare preparate de câine propuse, cu planul de animale de companie inainte de Începeți să vă hrăniți. Acest lucru vă va ajuta și VET-ul puilor să facă ajustările necesare înainte de a începe și vă va ajuta pe amândoi să urmăriți orice schimbări fizice pe care le experimentează câinele înainte, în timpul și după tranziție.

Mulți părinți de companie sunt preocupați de faptul că VET-ul lor nu va aproba mesele alimentare gătite de casă și va recomanda doar hrănirea alimentelor comerciale pentru animalele de companie. Nu voi minți, mulți veterinari nu-i pasă de gătit acasă deloc, dar majoritatea dintre ei simt în acest fel, deoarece atât de mulți părinți de companie de animale de companie nu își fac due diligența și vântul de a face mese dezechilibrate, cauzând mese dezechilibrate Probleme de sănătate pentru animalele de companie.

Acestea fiind spuse, mulți veterici înțeleg că, cu rețete adecvate, gătitul acasă poate fi la fel de sănătos, dacă nu mai sănătos decât alimentele comerciale (și propriul nostru veterinar - scriitori de aici la Top sfaturi de câine au acoperit acest lucru). Deci, dacă medicul veterinar nu este receptiv la ideea de mese gătite de câini gătite acasă, și nu au motive special pentru câinele dvs. pentru atitudinea lor să ia în considerare căutarea unui sfat de la un alt medic veterinar, un nutriționist canin sau un medic veterinar holistic.

Doar vă rugăm să nu abandonați sfatul tuturor profesioniștilor veterinari și să începeți hrănirea alimentelor gătite numai (sau cu doar îndrumarea unei resurse online, care poate fi extrem de periculoasă). Câinele dvs. trebuie să fie monitorizat pe parcursul unei astfel de schimbări dietetice drastice și este important ca cel puțin un profesionist veterinar să fie conștient de această schimbare, astfel încât să poată oferi sfaturi adecvate dacă aveți nevoie de asistență.

Citiți următorul: 50 cele mai bune rețete de alimente pentru câini de casă

Referințe
  1. Kim H, Do HW, Chung H. O comparație a conținutului esențial de aminoacizi și a ratei de reținere prin partea de pui conform diferitelor metode de gătit. Coreeană J Alimentele Sci Anim Resurse. 2017; 37 (5): 626-634. DOI: 10.5851 / Kosfa.2017.37.5.626
  2. Pedrinelli V, Gomes Mos, Carciofi AC. Analiza rețetelor de diete pregătite la domiciliu pentru câini și pisici publicate în portugheză. J Nutr Sci. 2017; 6: E33. Publicat 2017 Jul 3. DOI: 10.1017 / JNS.2017.31
  3. Oliveira MC, Brunetto Ma, DA Silva Fl, și colab. Evaluarea percepției proprietarului în utilizarea dietelor de casă pentru gestionarea nutrițională a câinilor. J Nutr Sci. 2014; 3: E23. Publicat 2014 Sep 25. DOI: 10.1017 / JNS.2014.24
  4. Dodd SAS, Pestera NJ, Adolphe Jl, Shoveller AK, Verbrugghe a. Diete bazate pe plante (Vegan) pentru animale de companie: un sondaj al atitudinilor proprietarului de animale de companie și a practicilor de hrănire. Plus unu. 2019; 14 (1): E0210806. Publicat 2019 Jan 15. DOI: 10.1371 / Jurnal.ponei.0210806
  5. Fredriksson-Ahomaa M, Heikkilä t, Pernu N, Kovanen S, Hielm-Björkman A, Kivistö r. Diete brute pe bază de carne la câini și pisici. VET SCI. 2017; 4 (3): 33. Publicat 2017 Jun 28. DOI: 10.3390 / VETSCI4030033

PIN-ul și împărtășiți cu alți proprietari de câini:

Ghidul bazat pe știință pentru rețetele alimente gătite de casă gătite

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Un ghid bazat pe știință pentru rețetele alimentare gătite de casă