Este untul de arahide bun pentru câini?

câine mănâncă unt de arahide

Dacă există o mâncare pe care câinii sunt cunoscuți să meargă cu nuci, este untul de arahide. De la gustul său dulce, dar sărat și satisface textura la diferitele sale beneficii nutriționale, nu este o surpriză faptul că untul de arahide este un ingredient atât de comun în multe dintre tratamentele preferate ale câinelui tău.

Plus, untul de arahide este la fel de ușor de răspândit în interiorul oaselor și jucăriilor goale, îl puteți folosi ca o distragere în timp ce tăiați unghiile câinelui sau dându-le o baie și este o modalitate convenabilă de a administra medicamente (pentru că niciun câine nu va refuza o pastilă care este ascuns într-un glob de unt de arahide). Dar, chiar dacă untul de arahide este irezistibil pentru majoritatea câinilor (și a oamenilor!), este de fapt ceva ce câinele tău poate mânca?

Câinii pot mânca unt de arahide?

Experții sunt de acord că untul de arahide este sigur în moderatie pentru majoritatea câinilor. Mai bine, deoarece este bogat în proteine ​​și grăsimi sănătoase, vitaminele B și E, Niacin, untul de arahide pot fi de fapt atât un tratament delicios, cât și nutrițional pentru câinele dvs.

La fel ca pentru oameni, conținutul de grăsimi ridicat al untului de arahide înseamnă că nu este ceva ce doriți să oferiți prietenului dvs. de patru picioare de mai multe ori pe zi - sau chiar de mai multe ori pe săptămână - deoarece poate duce la obezitate, precum și la obezitate probleme de sănătate, cum ar fi Pancreatită. Conținutul de sodiu al untului de arahide poate fi, de asemenea, o problemă. Atunci când oferiți unt de arahide la câinele dvs., încercați să rămâneți cu soiuri nesalterate sau de casă, fără a adăuga zahăr și aditivi ori de câte ori este posibil. Ca întotdeauna, veți dori să vă verificați cu medicul veterinar înainte de a împărtăși untul de arahide cu câinele dvs., doar pentru a fi sigur că el sau ea simte că este un "alimente oamenilor" că câinele dvs. individual poate tolera cu ușurință.

Avertizare

Multe nuci întregi sunt un nu-nu pentru Fido, deoarece conțin toxine, duc la supărat gastrointestinal și pot provoca obstacole dacă sunt consumate întregi.

Cât de mult unt de arahide pot mânca câinii?

În general, mulți veterinari consiliază părinții de companie să urmeze regula de 10% - adică tratează nu ar trebui să facă niciodată mai mult de 10% din dieta câinelui tău. Dacă este prima dată câinele dvs. cu unt de arahide, încercați să începeți cu doar un mic linc sau două și să monitorizați-vă animalul ulterior, doar pentru a fi pe partea sigură. Este bine să oferiți unt de arahide ca un tratat ocazional - încercați o servire de lingură, amestecată cu kiblele lor sau slachered în interiorul unui kong sau altă gucărie similară o dată sau de două ori pe săptămână (și nu ezitați să o oferiți direct de la Spoon ocazional).

Este probabil cel mai bine să oferiți fructe și legume prietenoase cu animalele de companie înainte de a deschide că borcanul de unt de arahide și împărtășirea mai multor globuri de unt de arahide de mai multe ori pe săptămână este mai mult decât probabil să provoace creșterea în greutate și alte probleme legate de sănătate în animalele de companie.

Poate untul de arahide să fie periculos pentru câini?

Există câteva probleme de siguranță care înconjoară untul de arahide pe care proprietarii de câini ar trebui să le cunoaștem. Pentru început, nu veți mai dori niciodată să vă predați PB & J, indiferent cât de mult vă te uită câinele cu acei ochi de dor. Strugurii sunt cunoscuți ca fiind foarte toxici pentru câini, iar un exces de zahăr poate fi, de asemenea, dăunător pentru sănătatea câinelui, așa că înseamnă că nu este niciodată o idee bună să împărtășiți jeleu.

De asemenea, veți dori să citiți foarte îndeaproape eticheta pe untul de arahide. În ultimele luni, unii producători de unt de arahide au început să utilizeze un înlocuitor de zahăr cunoscut sub numele de xilitol. Adesea găsite în produsele fără zahăr, cum ar fi guma de mestecat, mentele de respirație, înghețată și unele produse de copt și adesea considerate sigure pentru oameni, xylitolul este extrem de toxic pentru câini, deoarece provoacă o eliberare rapidă de insulină care duce la o scădere semnificativă a nivelului de zahăr din sânge care pot pune viața în pericol dacă este lăsată netratată. Un câine trebuie doar să consume o cantitate mică de xilitol pentru a deveni mortală dintr-o stare cunoscută sub numele de hipoglicemie, care poate apărea în decurs de 10 până la 60 de minute după ce câinele dvs. consumă un produs care conține xilitol sau la mai multe ore mai târziu.

Simptomele otrăvirii cu xilitol la câini

  • Slăbiciune
  • Lipsa de coordonare
  • Colaps
  • Uimitoare
  • Convulsii

Ce fel de unt de arahide sunt cele mai bune pentru câini?

Când vine vorba de cremă sau crocantă, oricum este bine. Deși veți dori să evitați să vă oferiți câinele cele mai multe soiuri de nuci întregi, arahidele din untul de arahide crocante sunt sigure pentru consumul canin. Când alegeți un brand de unt de arahide pentru pooch, optați pentru soiurile naturale, organice și nesalterate ori de câte ori este posibil. Aceste soiuri constau în principal din arahide, deci nu există nici un risc al ingredientelor dvs. consumatoare de câine, cum ar fi siropul de zahăr sau de porumb, îndulcitori artificiali precum xilitolul sau alți conservanți care ar putea fi potențial dăunători.

Asigurați-vă că rămâneți departe de orice butoaie de arahide comercializate ca fiind redus-grăsime, fie zahăr scăzut, deoarece acestea sunt soiurile care au mai multe șanse de a avea aditivi pentru a ajuta un gust de unt de arahide ca fiind "normal" posibil.

Atâta timp cât ați verificat eticheta ingredientelor, ați întrebat medicul veterinar și oferiți-l ca o dată în mai multe în timp ce tratați, mergeți și lingurați un unt de arahide pentru prietenul dvs. cu patru picioare, care va fi mai mult decât fericit să se bucure să se amestece în kiblele lor, coapte într-un tratament de casă sau lins chiar de la lingură.

Cele 8 cele mai bune câini sănătoși tratează din 2021
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Este untul de arahide bun pentru câini?