Ce pot mânca pisicile? 36 pisicile alimentelor umane pot mânca - și 8 nu pot!

Ce pot mânca pisicile

Nu este doar câinii care au învățat să ceară Titbite de la masă - Pisicile pot să ceară!

Ca și în cazul tuturor animalelor, consumul unei diete echilibrate este esențială - dar este așa, știind ce alimente umane sunt sigure pentru pisici și cât de mult poți trata pisica fără ei să pună în greutate. În acest articol, vom acoperi nevoile dietetice ale pisicilor, ceea ce pisicile de alimente umane pot mânca, iar unele alimente ar trebui să evite pentru pisici.

Ce pot mânca pisicile?

Acele diete conservate și dietele Kibble pot părea plictisitoare, dar ele sunt acolo pentru un motiv.

Atâta timp cât conține declarația AAFCO "completă și echilibrată" pentru vârsta pisicii dvs., orice alimente comerciale de pisică vă va satisface nevoile nutriționale ale pisicii dvs. și să conțină tot ceea ce trebuie să supraviețuiască și să prospere.

Tind să recomande ca pisicile să obțină cel puțin 90% din caloriile lor zilnice dintr-o sursă completă și echilibrată, iar celelalte 10% pot fi un tratament sănătos. Puteți utiliza PET Nutrition Calculator aliante Pentru a rezolva cât de multe calorii pisica dvs. poate avea ca masă principală și ca tratamente. Pentru o pisică sănătoasă de 10lb, este doar 22 de tratate pe zi.

În acest caz, "tratează" înseamnă orice nu este o dietă conservată sau kibble. Acesta include pisicile tratate de la un magazin, felia de pâine pe care l-au prins de la tejghea, iar Kcal în unt la care te-ai răspândit peste pastile lor. De asemenea, se referă la orice "alimente" pe care le decideți să le împărtășiți cu pisica dvs.

Alimentele pisicile pot mânca

Pisica musca un morcov

În timp ce pisicile sunt obligați carnivorele și necesită anumiți nutrienți să supraviețuiască, pot mânca o varietate de alimente ca tratamente.

Dacă sunteți în căutarea de a-ți condimenta viața prietenului tău cu ceva diferit de fiecare acum și din nou, probabil că te întrebi ce fel de mâncare pot mânca pisicile.

Ori de câte ori vă hrăniți pisica nouă, ar trebui să le oferiți o sumă foarte mică la început, apoi așteptați 24-48 de ore pentru a respecta problemele digestive înainte de a alimenta mai mult.

1. Fructe

Pisicile pot avea o gamă largă de fructe pentru a face o gustare sănătoasă plină de antioxidanți. Cele mai multe fructe sunt sigure pentru pisici, dar trebuie să le pregătiți în mod corespunzător. Scoateți semințele, coaja și verdeața oricăror fructe pe care intenționați să le hrăniți și să vă hrăniți doar un pic mic în fiecare zi.

Aici sunt 11 fructe pe care le puteți hrăni pisica:

  • afine
  • pepene
  • căpșune
  • pepene galben
  • mere
  • piersici
  • pere
  • zmeură
  • avocado
  • banană
  • Mango

2. Legume

Pisica ta se poate bucura, de asemenea, de anumite legume! Majoritatea pisicilor nu vor dori să mănânce legume crude, deoarece crunch-ul poate fi în afara punerii - dar le gătește în sus și ei să sară chiar în!

Ca și în cazul fructelor sigure pentru pisici, doriți, de asemenea, să eliminați coaja și semințele la pregătirea legumelor pentru pisica voastră. O regulă bună de degetul mare este de a pregăti legumele așa cum ați fi pentru dvs.

Iată o listă de 12 legume sigure pisica dvs. se poate bucura:

  • Zucchini (Courgette)
  • Morcovi
  • Dovleac
  • Suc de fructe
  • Castravete
  • Brocoli
  • Mazăre
  • Fasole verde
  • Spanac
  • Sfeclă
  • Cartof dulce
  • Cartofi gătite

3. Carne și pește

Un tratament special pentru prietenul tău blând este o bucată mică de carne sau pește. Pisicile pot mânca toate tipurile de carne dezosată și peștele filetate în cantități mici. Trebuie să tăiați cantități mari de grăsimi și grăniri și să eliminați înainte de a vă alimenta carnea de pisică.

Nu uitați că alimentele crude pot purta paraziți și bacterii care provoacă boală la pisici. Ar trebui să serviți doar carne gătită și peștelui la pisica voastră.

Carnea și peștele sunt bogate în calorii, dar nu este echilibrat - trebuie să hrăniți doar o sumă de linguriță pe zi și să reduceți masa de seară în consecință.

S-ar putea să doriți să oferiți pisicii dvs. oricare dintre aceste 13 mese sau pește

  • Vită
  • Porc
  • miel
  • Pui
  • Creveți
  • Sardines
  • Somon
  • Ton (în apă de primăvară, nu saramură sau ulei)
  • Pește alb (cod, Haddock, Tilapia)
  • Vânat
  • Joc (iepure, fazan, porumbel sau similar)
  • Carne de organe, dacă vă pregătiți singur o carcasă
  • Duck și gâscă

Alimentele pisicile nu pot mânca

Cutie de ceapă, scallions, șobolani și usturoi

Unele alimente sunt toxice pentru pisici și nu ar trebui să fie hrănite, chiar și ca o tratare ocazională.

Nu uitați că există niște alimente care nu ar trebui să fie hrănite cu pisici, deoarece sunt toxice sau pentru că riscă stomacul supărat.

1. Ceapa, usturoiul si impreuna

Ceapă, usturoiChives, și alți membri ai familiei Allium afectează celulele roșii din sânge care cauzează anemie.

Deși este puțin probabil ca pisica voastră să vrea să gusteze pe o ceapă brută, ar trebui să fiți la fel de atenți cu ceapa gătită, care sunt prezenți în multe alimente umane.

2. Alcool

Alcoolul este mai rău pentru pisici decât este pentru oameni, deoarece nu o pot elimina din sistemul lor cât de repede putem. Nu vă dați niciodată alcoolul pisicii și apelați la veterinar cât mai curând posibil dacă aflați că au avut unele.

3. Cofeina (cafea și băuturi cofeină)

Cu toată această lucrare la distanță, pisica dvs. ar putea fi reședința în biroul dvs. Dar nu-i lăsați să-ți sorbească cafeaua, taurul roșu sau alte băuturi cofeină. Pisicile sunt mai puțin tolerante la cafeină decât oamenii și chiar o cantitate foarte mică de cafea poate dăuna unei pisici. De asemenea, trebuie să vă asigurați că orice cafenea nu sunt la îndemână.

Pisicile pot încerca, de asemenea, să mănânce păstăi de nespresso. La urma urmei, sunt distractiv să bată pe podea! Asigurați-vă că podurile abandonate sunt eliminate în siguranță cât mai curând posibil.

4. Ciocolată

Pisicile pot fi mai puțin predispuse să mănânce accidental ciocolată decât câinii, dar este încă toxic pentru pisici. Theobromina este similară cu cofeina și se găsește în toată ciocolata, dar este cea mai mare produs cu o proporție ridicată de solide de cacao - deci cu atât mai întunecată ciocolata, cu atât este mai mare riscul. Se găsește, de asemenea, în ciocolată de coacere și pudră de cacao, așa că păstrați aceste lucruri din afară!

4. Struguri

Se crede că strugurii sunt la fel de toxici pentru pisici, așa cum sunt la câini. Până de curând, veterinele nu au fost sigur ce au cauzat ca câțiva câini să devină atât de bolnavi de toxicitate de struguri, stafide sau sultană, în timp ce altele erau bine. S-au înregistrat progrese și se poate lega acum otrăvire cu acid tartric.

Acum tot ce trebuie să facem este să rezolvăm dacă strugurii sunt toxici pentru pisici. Până când știm mai multe, lăsăm să mergem pe partea de prudență!

5. Carne crudă

De asemenea, ar trebui să se țină seama de adăugarea ouălor brute și a cărnii crude la dieta pisicii dvs. Oamenii au învățat să gătească alimente pentru a reduce riscul de infecții (cum ar fi Salmonella și E.coli) și paraziți, dar pisicile sunt la fel de mult în pericol pentru aceste pericole ca și oamenii.

În timp ce carnea, ouăle și peștii pot fi oferite la pisica dvs. ca fiind tratați ocazional, ar trebui să vizitați să gătiți aceste produse la fel cum doriți pentru a reduce riscul de a vă oferi pisicii o boală provocată de alimente.

6. Lapte și cele mai multe produse lactate

Majoritatea pisicilor sunt lactoză-intoleranți, astfel încât laptele, brânza și produsele lactate nu ar trebui să fie hrănite pentru a evita tulburarea intestinală. Special "lapte de pisică" poate fi folosit în schimb - aceasta este fără lactoză.

7. Mâncare pentru câini

Pisicile nu ar trebui să fie hrăniți niciodată hrană pentru câini. Dacă pisica dvs. devine un pic, nu vă faceți griji - dar nu este o opțiune bună pe termen lung pentru pisici, deoarece nu conține suficientă taurină.

8. Xylitol

Alimentele care conțin xilitol (cunoscute și ca E967 sau INS 967) sunt, de asemenea, toxice pentru pisici. Acest îndulcitor artificial poate fi găsit în produsele fără zahăr și> versiunile dietei de băuturi populare și gustări populare.

Nevoi dietetice ale pisicii dvs. - Caturile au nevoie de tratamente?

Feluri de mâncare de mâncare umedă și uscată

Pentru a înțelege ce pisici pot și nu pot mânca, trebuie să înțelegem cerințele lor nutriționale.

Obligați Carnivores - pisicile au nevoie de carne pentru a supraviețui

Pisicile sunt "obligați carnivorele", ceea ce înseamnă că au nevoie de carne să prospere. Nu înseamnă că pot numai Mănâncă carne sau că nu pot digera alimente de plante, dar înseamnă că nu primesc tipurile potrivite de nutrienți din plante pentru a supraviețui.

Totul se coboară la Taurină, un aminoacid.

Câinii, pisicile și oamenii au nevoie de taurină, dar diferența dintre oameni și câini în comparație cu pisicile este că oamenii și câinii își pot face propriul taurină în corpul lor de aminoacizi ca metionina, pe care o pot obține de la plante.

Pisicile, pe de altă parte, nu au mecanismele potrivite pentru a-și face propriul taurină - sau cel puțin nu în cantități suficiente.

Ei pot mânca toată metionina pe care îi place, dar nu vor face niciodată taurine de la ea.

Aceasta înseamnă că pisicile au hrănit o dietă bazată pe plante, nu vor primi nici un taurină și fără taurină, vor muri rapid.

Mezele, cu toate acestea, conține pisicile de taurine trebuie să mănânce această carne pentru a supraviețui.

Macro- și micro-nutrienți

Toate dietele sunt în mod esențial alcătuite din cele trei "proteine ​​de macronutrienți", carbohidrați și grăsimi și apă. Acestea sunt importante pentru creștere și energie.

1. Proteină

Proteina este o sursă importantă de energie și aminoacizi pentru pisică, iar pisicile discutate - pisicile ar trebui să obțină cea mai mare parte a proteinei din surse de carne. Conform Aafco, care stabilește standardele pentru alimentele pentru animale de companie în SUA, pisicile adulte ar trebui să fie hrănite o dietă care este 26% proteine ​​ca minim, pe bază de chestiune uscată.

2. Gras

Grăsimea este o sursă importantă de energie, care conține de două ori mai multă energie pe gram decât proteine ​​sau carbohidrați. De asemenea, permite absorbția și mișcarea multor vitamine care sunt solubile în lipide, mai degrabă decât acizi grași în apă și omega-3. Produsele alimentare ar trebui să aibă cel puțin 9% grăsime, pe bază de materie uscată - dar conținutul de grăsimi poate fi adesea mult mai mare.

3. Carbohidrați

Carbohidrații nu sunt esențiali pentru pisici, dar oferă o sursă bună de energie ușor-metabolizabilă. Pe măsură ce sistemul digestiv al pisicii dvs. este optimizat pentru proteine, ele pot lupta pentru a digera carbohidrați mai complexi.

4. Vitamine si minerale

Ca și alte specii, pisicile au nevoie de o serie de micronutrienți pentru a supraviețui. În timp ce unele vitamine pot fi făcute în corpul pisicii dvs., altele trebuie să fie incluse în dietă. Vitamina A și Niacin sunt două vitamine pe care pisicile trebuie să le mănânce pentru a fi sănătoși. Există, de asemenea, 12 minerale considerate esențiale pentru pisici, inclusiv calciu, fosfor și magneziu. Cu toate acestea, prea multe dintre acestea pot provoca cât mai multe probleme prea puțin!

Concluzie

Este frumos să vă tratați pisica din când în când, dar amintiți-vă să urmați regulile: Nimic toxic, să-l pregătiți în mod corespunzător și să rămâneți la cantități mici pentru a evita obezitatea. Cea mai mare parte a nutriției lor ar trebui să provină dintr-o alimentație comercială comercială de înaltă calitate.

întrebări frecvente

Poate pisicile să mănânce alimente umane?

Da, pisicile pot mânca multe alimente umane în mod moderat. Asigurați-vă că verificați dacă hrănirea nu este toxică pentru pisici mai întâi!

Poate pisicile să mănânce creveți gătite?

Crevetele gătite sunt un tratament sigur pentru pisici, dar- ca toate alimentele umane - ar trebui să le hrăniți cu ușurință! Unul pe zi este suficient!

Este conservată ton bun pentru pisici?

Pisicile pot avea o linguriță de ton conservat ca un tratament. Cu toate acestea, trebuie să hrăniți numai pisicilor conserve în apă de primăvară, nu în ulei sau în saramură.

Pisicile pot mânca ciocolată?

Pisicile nu trebuie să fie hrănite cu ciocolată; Lista liniei de asistență ASPCA și PET Poison Lista de ciocolată ca otrăvitoare pentru pisici datorită conținutului de teobromină. Dacă pisica dvs. a mâncat ciocolată, ar trebui să vă numiți imediat medicul veterinar.

Vedeți sursele
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce pot mânca pisicile? 36 pisicile alimentelor umane pot mânca - și 8 nu pot!