Sunt copaci de crăciun otrăvitoare pentru pisici și câini?

Câine așezat lângă pomul de Crăciun și lămpile de șir


În timpul sezonului de vacanță, sunteți probabil copleșiți de lista dvs. de a-și alege cadouri perfecte, tăind cel mai frumos copac, și coacerea bunurilor de udare pentru a împărtăși. Cu multe sarcini care vă umple zilele, este posibil să nu fiți capabili să vă dedicați cât mai mult timp în mod normal prietenului tău blând, permițându-vă animalului de companie să găsească rău. Elementele de uz casnic incitante apar din mansardă o dată pe an, tentandu-vă animalul de companie să provoace probleme dacă nu sunteți atent.

În timp ce animalele de companie pot fi atrase de mirosuri delicioase care se potrivesc din bucătărie, decorațiuni strălucitoare adorând tablele, sau verdeața vrăjitoare vii răspândite în întreaga casă, multe pisicile și câinii sunt înălțați de steaua spectacolului - pomul de Crăciun. Echipat în lumini spumante, bauble strălucitoare, și la înălțimea perfectă pentru alpinism sau mestecat, mulți copaci de Crăciun au întâlnit capătul lor fals la labele unui animal de companie.

Deși s-ar putea să fii îngrijorat de moartea copacului tău de Crăciun, cum rămâne cu animalul tău de companie? Sunt acele pisicile tale mestecate pe toxice? Ce zici de apa din copac susține că pupul tău a scăzut? Să descoperim cât de periculoși sunt copacii de Crăciun pisicile și câini și ce alte decorațiuni de vacanță poate provoca probleme de toxicitate în animalul dvs. de companie.

Bacsis

Apelați controlul otrăvitorului animalelor Dacă bănuiți că animalul dvs. a mâncat ceva toxic. Numărul pentru centrul de control al otrăvilor ASPCA este (888) 426-4435.

Pericolele asociate cu pomii de Crăciun

În timp ce aveți posibilitatea de a avea viziuni de ghirlande de popcorn, Tinsels și ornamente de aluat de-a lungul frumosului tău brad de brad, animalul tău va zbă la picioarele tale, dornic să facă o gustare din tratarea convenabilă. Chiar și fără decorațiuni bazate pe alimente și strălucitoare, pomul dvs. de Crăciun poate să pună o amenințare la prietenul tău blană. Înainte de configurarea fotografiei cărții de Crăciun a animalului dvs. de companie, a fost lăsată în coarne sau a unei pălării elf în fața copacului, ia în considerare aceste pericole potențiale:

  • Arbori vii: Brad, molid, și pini fac copaci excelenți de Crăciun, dar uleiurile lor pot irita gura animalului tău, ducând la scări excesiv sau vărsături. Acele pot crea mai mult o problemă, deoarece nu sunt ușor digerate și pot provoca iritații gastrointestinale, vărsături, o obstrucție sau perforată intestinele.
  • Arbori artificiali: Deși copacii falși sunt fără petrol și SAP, acele lor pot crea probleme gastrointestinale sau alte probleme, în funcție de materialul care alcătuiește copacul.
  • Apa fertilizată: Dacă vă puneți copacul de Crăciun în ziua după Ziua Recunoștinței, veți dori să vă asigurați că durează până la Crăciun prin adăugarea de îngrășăminte sau conservanți la apă. Aceste substanțe chimice, mucegai și bacterii pot face animalul dvs. bolnav dacă bea din standul copacului.
  • Ornamente: Animalul dvs. de companie poate crede că sticla dvs. Baubles, Benskes de argilă și ornamente ceramice sunt jucării excelente pentru bătăi, dar se pot prăbuși la podea și să se rătăcească, labele de tăiere.
  • Lumini: Olandele orbitoare de lumină pot intriga pisica și vă încântă câinele, doar pentru a duce la pericole de sufocare sau arsuri electrice.

Podele de vacanță

În afară de atracția Star a sezonului de Crăciun, altele Plante de vacanță poate lua scena cu provocarea toxicității în animalul dvs. de companie. Evitați aceste patru cele mai periculoase plante atunci când decorați pentru sărbătorile:

  • Vasc: Doar o surig de la o plantă de vâsc poate provoca vărsături, diaree, tensiune arterială scăzută, dificultăți de respirație și o frecvență cardiacă scăzută la pisici și câini.
  • Holly: În timp ce fructele de padure au un rating de toxicitate redus, planta Holly poate crea leziuni mecanice prin frunzele sale ascuțite. Holly conține, de asemenea, compuși asemănători săpunului numiți saponine, care pot provoca tulburări de stomac severe. Frunzele spinoase și saponinele pot duce la sânge în vărsăturile sau scaunului animalului.
  • Crini: Pisicile sunt foarte sensibil la crini. De fapt, sunt atât de sensibili că înclinarea liliară de pe blana lor poate duce la insuficiență renală. Alte semne de toxicitate de crin pot include tulburări gastrointestinale, aritmii de inimă și convulsii.
  • Amaryllis: Bulbul acestei floare frumoase poate provoca salivare, vărsături, diaree, dureri abdominale, a scăzut apetitul, letargia și tremurul la pisici și câini.

Vă puteți întreba de ce Poinsettia nu este listată ca o plantă de vacanță toxică. Deși mulți oameni cred că poinsettias își poate ucide animalele de companie, aceasta este o raritate. Un animal de companie ar trebui să ingera o cantitate masivă din această plantă pentru a provoca otrăvire, iar majoritatea animalelor de companie nu vor mânca o cantitate suficient de mare datorită gustului iritant și simțului de la SAP. Cel mult, animalul dvs. de companie poate experimenta vărsături și diaree, dar probabil va înceta să mănânce planta odată ce descoperă cât de iritantă a sapei este la gura și gâtul ei. Pentru a fi în siguranță, asigurați-vă că toate plantele sunt ținute din îndemâna lui Paw.

Cum de a preveni toxicitatea plantelor de Crăciun în animalul dvs. de companie

Evitați atenuarea camerei de vacanță cu o vizită veterinară de urgență, urmând aceste sfaturi:

  • Verificați dublu plasarea instalațiilor, deoarece pisicile pot sări suficient de mare pentru a ajunge la plante plasate la îndemână. Luați în considerare păstrarea plantelor de vacanță în spatele ușilor închise în camerele numai pentru oameni.
  • Dacă animalul dvs. de companie este un chewer cunoscut, alegeți plante artificiale asupra celor reali. Dar, prea multă mestecare poate duce la obstrucția corpului străin dacă este ingerată.
  • Barricade pomul de Crăciun din spatele porților pentru copii sau stilouri pentru a vă menține animalul.

Când aveți îndoieli, verificați lista ASPCA de plante toxice și non-toxice (Plante toxice și non-toxice (ASPCA.org)) înainte de a adăuga verdeață și flori strălucitoare la casa dvs. Dar, în cazul în care animalul dvs. nibblează pe planta dvs., indiferent de tipul, asigurați-vă că contactați medicul veterinar sau al controlului animalelor pentru sfaturi.

8 plante de iarnă care sunt nesigure pentru câini
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Amaryllis toxic pentru câiniLinia de asistență pentru otravă PET

  2. Animale de companie și pericole de vacanțăOtravă.Org

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Sunt copaci de crăciun otrăvitoare pentru pisici și câini?