Ajutor! Câinele meu se înfruntă la veterinar! Ce pot sa fac?

Câine înspăimântat la veterinar

Când mi-am început prima oară cariera ca un consultant de câini și consultant de comportament, am lucrat într-o clinică veterinară. Am văzut câinii care au iubit spunând salut personalului, iar alții care nu doreau să treacă prin ușa din față.

Deoarece câinii în general (sperăm) trebuie doar să viziteze medicul veterinar o dată sau de două ori pe an, mediul poate fi nefamiliar și potențial înfricoșător pentru mulți câini.

Clinica unde am lucrat a fost destul de progresivă și informată cu privire la comportamentul câinilor și Au fost câțiva câini care ar merge prin acele ușori dornici, chiar încântați să viziteze unul dintre locurile lor preferate.

De ce? pentru că acei câini au venit să ne viziteze de mai multe ori înainte de ei Necesar a fi acolo & # 8212; să salut, să mănânci unele tratamente sau să participe la școala noastră de catelus.

Acest lucru a fost făcut preemptiv, inainte de Clinica a devenit înfricoșătoare.

Nu fiecare câine a avut acest tip de experiență pozitivă sau deloc experiență pentru asta. Și nici o experiență nu poate face excursii la veterinar la fel de înfricoșător ca o experiență rea în timpul unei vizite de birou.

Dar nu vă faceți griji: Există mai multe lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta să vă calma câinele la veterinar.

Vom împărtăși câteva dintre cele mai bune tehnici și strategii de mai jos.

Anxietatea câinilor mergând la veterinar: De ce câinii se sperie de vizitele VET?

Nu suntem în stare să raționalizăm cu câinii noștri, să le spunem ce se întâmplă sau să explice ce se întâmplă. Neașteptarea poate fi înfricoșătoare pentru câinii noștri.

De fapt, există multe lucruri pe care noi, ca oameni, nu pot să ne dăm seama sau să ne gândim la experiența câinelui nostru la VET.

Unele dintre acestea ar putea include:

  • Mirosindmatile medicamente, produse de curățat și animale necunoscute în birou. Chiar dacă ceilalți câini se află într-o cameră de examen sau în afara vederii, există semnale și mirosuri, nu putem fi conștienți de faptul că câinii noștri se ridică cu ușurință. Acest lucru este inevitabil; Medicii, tehnicienii și asistenții vor trebui să se apropie și să atingă câinele.
  • Fiind supuse unor proceduri nefamiliare. Bănuiesc că majoritatea dintre noi nu privesc în ochii câinelui nostru, în mod regulat. Acest lucru se poate simți străin și îngrijorător pentru câțiva câini.
  • Fiind pus în poziții pe care nu ar fi mai degrabă în. Unele dintre aceste situații ar putea include că sunt ridicate pe o masă de examen sau pe o scară. Ar putea include, de asemenea, să fie ars și tras cu ace, stetoscoape sau alte echipamente medicale.

Gândiți-vă: Când a fost ultima dată când ați luat câinele la veterinar pentru distracție? Pentru a avea o imagine bună cu prietenii? Pentru a întâlni fețe familiare și defileu pe tratate? Dacă sunteți ca majoritatea oamenilor, răspunsul nu este probabil niciodată.

Această lipsă de expunere și experiență pozitivă poate duce la o fobie de câine Vet.

Care sunt unele lucruri pe care câinii anxioși le fac la veterinar?

Anxietatea se poate manifesta în moduri diferite pentru diferiți indivizi.

Câinii nu vorbesc limba noastră, deci este important să învățăm să le citim semnalele corpului și să fim în căutarea semne de stres. Cele mai multe semnale de stres funcționează împreună cu alții; rareori apar în izolare. Deci, asigurați-vă că vă uitați la întregul câine, nasul la coadă.

Urmăriți comportamentul care este neobișnuit ta câine, în mod specific.

Unele semne comune că câinele dvs. se simte anxios:

  • Câinele meu strigă la veterinar. Vocalizarea nu este neobișnuită pentru un câine care se simte copleșit. Câinii vocalizați din mai multe motive, dar dacă vocalizările câinelui tău sună ca un țipăt sau plâns, scânteia sau whine, câinele tău este probabil să se simtă fricos sau anxios.
  • Câinele meu scutură sau tremură la veterinar. Știți acel sentiment când așteptați la biroul dentist? Sau când sunteți pe cale să sari dintr-un avion (OK, poate că nu, dar sunt sigur că vă puteți imagina!) Agitare este un răspuns al sistemului dvs. nervos pe care îl numim lupta sau zborul. Când câinele dvs. se confruntă cu ceva potențial înfricoșător, hormonii de stres pregătesc mușchii pentru a lupta sau a alerga, ducând la tremurând sau tremurând.
  • Câinele meu începe să se gâfâie și să-i drăzească. Dacă este fierbinte, și câinele dvs. este altfel relaxat, gâfâie nu este nimic de îngrijorat. Dar o gestiune excesivă și / sau drooling pot indica stresul.
  • Câinele meu poops la veterinar. Se întâmplă mai mult decât credeți. Și nimeni la mintea clinică, îți promit! Tractul gastrointestinal reacționează adesea la stres și anxietate. Nu este nevoie să faceți o afacere mare, nu este vina lor. Doar amintiți-vă să vă împachetați pungile de poop în avans!
  • Câinele meu latră la veterinar. Câțiva câini, când se simt stresați, pot lăca la oameni sau la animale din clinică. Amintiți-vă că am vorbit despre lupta sau zborul acum o clipă? Ei bine, dacă luăm opțiunea de a fugi (pentru că sunt în interior și restricționați de o lesa), atunci singura lor opțiune este de a lupta.
  • Câinele meu devine agresiv la veterinar. Uneori toleranța câinelui dvs. pentru oameni, alte animale sau care sunt manipulate, se poate diminua foarte mult într-un mediu stresant. Ei pot lăcata sau lunge, așa cum am menționat mai sus. Ei pot, de asemenea, să moară, să se simtă sau chiar să muște. Acesta este modul lor de a comunica că sunt incomod, deci este important să nu le pedepsiți că ne-am lăsat să știm. Dacă o facem, ei pot să muște fără avertizare data viitoare, ceea ce este mult mai rău. Rețineți că agresiunea și anxietatea merg mână în mână, Deci, ar trebui să luați în considerare lucrul cu un profesionist dacă câinele dvs. afișează probleme de agresiune.
  • Câinele meu nu ... nimic. Da, așa este - "nimic" poate fi de fapt un semn că ceva este greșit. Nu putem presupune că lipsa comportamentului înseamnă că câinii noștri sunt bine. Dacă câinele dvs. fericit wiggly fericit este brusc înghețat de frică, este posibil ca câinele dvs. să se simtă foarte copleșit.

Deci, cum arată un câine fericit? Uită-te la urechi, gură, coadă, ochi și mișcări ale corpului. Sunt urechile și fruntea lor relaxată, coada la jumătatea catargului și înțepeni în larg în partea laterală? Este maxilarul său relaxat? Sunt ochii lui moi și relaxați? Corpul său este "wiggly"?

Cu cât aflați mai mult despre limba corpului, cu atât mai bine puteți atenua orice probleme înainte de a apărea.

Cum te duci să faci un câine reactiv, înspăimântat sau agresiv la veterinar?

Există mai multe lucruri pe care le puteți face pentru a face ca Veteria să fie mai plăcută pentru câinii noștri. Acestea ar putea include:

  • Luând câinele la veterinar în timpul perioadelor de vârf. Prima sau ultima numire a zilei va însemna că clinica va fi mai puțin haotică. VET-ul meu va avea adesea sloturi de timp de urgență disponibile în cazul în care nu sunt rezervate alte întâlniri și se pot potrivi uneori într-un câine nervos sau pisică în acele vremuri. De asemenea, întâlnirile în timpul zilei vor fi probabil mult mai puțin ocupate decât seara și weekend-urile, deci păstrați-vă în minte și luați ceva timp liber, dacă puteți. Și nu vă fie frică să lăsați personalul să știe înainte de timp. Acestea ar putea să vă poată programa mai adecvat.
  • Vizite prietenoase. Luați câinele dvs. pentru a vizita personalul când nu sunteți acolo pentru un motiv medical. Asigurați-vă că aveți o valoare super delicioasă delicioasă tratați la îndemână și lăsați-vă să-i smulgeți și să salut personalului. Acest lucru va face experiența mult mai pozitivă.

    Am folosit pentru a preda o clasă de catelus în clinica veterinară după ore și weekend-uri. Puppies care au venit mereu la acea clasă iubit venind la veterinar din cauza tuturor experiențelor pozitive pe care le-au bucurat Înainte de a intra în ceva medical legat mai târziu.
  • Faceți cercetarea. Nu fiecare medic veterinar sau clinică este creat egal. Dacă puteți, căutați a Manipularea cu stres scăzut sau a Frica liber Clinica certificată în zona dvs. Aceasta înseamnă că personalul a fost instruit să facă experiența cât mai pozitivă pentru câinele dvs. De asemenea, înseamnă că știu cum să se ocupe mai bine de un câine nervos sau anxios fără utilizarea forței.

    De asemenea, luați în considerare preferința personală a câinelui dvs. Câinele meu preferă bărbații la femei. Dacă aleg un veterinar de sex masculin, ea este probabil să se simtă mai confortabilă în ansamblu.
  • Practică. Nu fiecare câine iubește să fie tratat. Unii nu se bucură de urechile lor fiind atinse, în timp ce alții nu le place să-și examineze gura. Deci, practicați aceste lucruri mai devreme. De exemplu, puteți să vă uitați în urechile câinelui dvs., apoi să-i oferiți un tratament. Amintiți-vă că câinele dvs. va fi cel mai îngrijorat de lucruri care nu sunt familiare. Dacă nu sunteți sigur sau câinele dvs. se tem de anumite proceduri, puteți contacta un antrenor de câini profesioniști certificați sau un profesionist fără frică pentru a vă ajuta prin proces.
  • Puteți învăța de fapt câinele dvs. să coopereze în propria sa îngrijire și manipulare! Această procedură este utilizată în mod obișnuit la tratarea animalelor zoologice și permite ca câinele dvs. să nu tolereze doar tratamentul și manipularea, ci de a avea o alegere și abilitate de a spune și nu.
  • Exercițiu. Uneori anxietatea poate fi exacerbată de supraîncălzire. Exercițiul nu va împiedica complet anxietatea, dar dacă pooch-ul dvs. are o plimbare lungă lungă sau alerga în parc înainte de a vizita veterinarul, el se poate simți puțin mai relaxat, deoarece nevoile lui au fost deja întâlnite.
  • Învățați câinele dvs. la "calm". Există un mare protocol Pentru a învăța câinele să se stabilească. Este o abilitate utilă de a învăța orice câine, dar mai ales unul care este ușor de stresat sau foarte excitabil. Începeți prin a învăța câinele dvs. să fie calm în situații obișnuite, apoi creșteți încet nivelul de distragere în jurul lor. Destul de curând, veți avea un câine care poate să se stabilească în toate mediile, inclusiv VET!
  • Ține-te calm. Asigurați-vă că rămâneți calm, indiferent de modul în care câinele dvs. reacționează. Aceasta înseamnă abonarea de la creșterea vocii, trăgând lesa, corecțiile etc. În schimb, vă reasigurați câinele că sunteți acolo pentru ei. Este bine să bați, să țineți sau să discutați cu câinele dvs. dacă se simte speriat, la fel cum ați mânca o persoană dacă se simțeau anxiosi.

    Și amintiți-vă, dacă sunteți stresat, câinele dvs. va crede probabil că într-adevăr trebuie să fie ceva de subliniat!
Câine înspăimântat de veterinar

Cum să vă liniștiți câinele la veterinar

Dacă câinele dvs. este stresat, anxios sau înspăimântător, este complet acceptabil să-l mângâie. De fapt, îl încurajez. Nu aveți nevoie să faceți o afacere mare despre asta. Iată câteva alte opțiuni care pot ajuta:

  • Tratamente. Dacă câinele dvs. va lua tratamente, vă recomand să veniți înarmați cu un baggie plin de mare valoare (foarte de dorit) tratează. Acest lucru ar putea include brânză, ficat, unt de arahide sau orice altim iubește cel mai mult. Țineți minte, ei pot fi prea nerăbdători să mănânce ceva în timp ce acolo, dar este mai bine să vină oricum.
  • Cuddles. Dacă puii voștri vrea să fie aproape de voi, permiteți-i să se înghesuie. Vrei ca câinele tău să te caute pentru confort.
  • Păstrează-ți Distanța de la declanșatoare. Încercați să le păstrați la o distanță de la alți câini sau oameni dacă câinele dvs. este reactiv. Întotdeauna simțiți-vă liber întrebați dacă există o cameră goală în care puteți aștepta în loc de zona de așteptare ocupată.
  • Evitați orice formă de pedeapsă. Chiar dacă simțiți că comportamentul câinelui tău este nepotrivit, sau că ar trebui să știe mai bine, probabil că nu poate ajuta decât să aibă o reacție emoțională. Prin mustrarea câinelui tău, poți să-i faci anxietatea mai rău și să-ți iau sursa de confort (tu).
  • Calming wraps. Îmbrăcămintea strânsă poate ajuta adesea să reducă frica și anxietatea. Thunderhirt, de exemplu, oferă o presiune consecventă, liniștitoare, care adesea îi ajută pe câini să se simtă mai siguri. În ciuda numelui, aceste împachetări nu sunt doar pentru teama de tunete - lucrează în multe contexte provocatoare de anxietate. Puteți cumpăra un thunderthirt aici, sau Faceți o versiune personalizată pe cont propriu.

Dog sedativ pentru o vizită veterinar: Pot să-mi dau câine calming meds?

De asemenea, este posibil să doriți să discutați medicamentele anti-anxietate cu medicul veterinar. Există o mulțime de opțiuni farmaceutice acolo, și pot ajuta doar câinele să facă față stresului un pic mai bun. Acest lucru ar putea face vizita un pic mai plăcut pentru toată lumea.

Deși există medicamente de anxietate de zi cu zi, dacă câinele dvs. este doar îngrijorat de anumite situații (cum ar fi Fiind la VET), atunci puteți folosi ceea ce este cunoscut ca un "eveniment Med". Acest lucru este dat cu 30-60 de minute înainte de a ajunge la clinică și va funcționa timp de aproximativ 3-6 ore.

Din nou, discutați despre opțiunile cu VET dvs. Asta sunt ceea ce sunt acolo pentru a vă ajuta și pot lucra cu dvs. pentru a găsi potrivirea potrivită pentru câinele dvs.

Se va adapta câinele meu calm la veterinar?

Adaptil (D.A.P.) este o feromonie sintetică care apare într-un spray, difuzor sau guler. Poate ajuta la reducerea stresului la câinele dvs. Doar rețineți că probabil că nu veți vedea o schimbare uriașă în comportamentul câinelui dvs., în special dacă anxietatea este severă sau a persistat în timp.

Au existat studii care arată eficacitatea adaptului în reducerea unor comportamente legate de stres (de exemplu, Kim și colab., 2010; Landsberg și colab., 2015; Mills și colab., 2006), în timp ce alții au descoperit că nu este eficient la reducerea stresului (de exemplu, Hewson, 2014).

În concluzie, nu există riscuri dăunătoare sau inerente de a folosi adaptilul, dar știind acest lucru că poate sau nu poate fi o schimbare foarte vizibilă a comportamentului anxios al câinelui.

După ce au spus că multe clinici am fost de fapt de fapt un difuzor de adaptare în camerele de examen deja!

Ar trebui să-mi bat câinele pentru veterinar?

Cred că Fiecare câine trebuie să învețe să iubească botul. Gândiți-vă la asta, dacă ați folosit botul la domiciliu și ați făcut-o deja o experiență distractivă, pozitivă, atunci când voi nevoie Pentru ao folosi, nu este un stres adăugat.

Pe de altă parte, dacă câinele dvs. nu a purtat niciodată un bot, se simte deja nerăbdător de a fi la veterinar și apoi îl plictisește brusc, el va ura probabil și va deveni și mai stresat.

Rețineți că nu toate muzele sunt create egale. Prefer costul coșului pentru cele mai multe ocazii, deoarece vă permit încă să furați în mod eficient tratați și sunt mai puțin restrictive. Există mai multe mărci pe piață, și în mod clar, nu forma și nevoile feței fiecărui câine sunt la fel.

Verificați acest articol pentru unele dintre cele mai bune muzule de pe piață!

Ce se întâmplă dacă câinele meu mușcă veterinarul? Poate un vestit mă judecă dacă câinele meu îl mușcă?

Intrărea din când în când este parte a locului de muncă pentru un veterinar și majoritatea veterinarilor văd potențialul de a fi mușcat ca un pericol ocupațional. Dacă veterinarul dvs. se simte că un câine îi poate mușca, el sau ea va folosi, în general, o prudență extremă, cum ar fi administrarea sedativelor și asigurarea că câinele este muzzled.

Legal, Veterinarii au presupus potențialul unei mușcături ca o condiție a muncii lor și ar avea puține puncte legale, mai ales dacă ați dezvăluit pe deplin orice risc potențial.

Poate veterinarii să refuze să trateze un câine?

Veterinarul dvs. are dreptul de a refuza să vă trateze câinele, la fel cum aveți dreptul de a refuza orice tratament recomandat.

În Statele Unite, conform Asociația medicală veterinară americană, În afară de situațiile de urgență, medicul veterinar au dreptul să decidă dacă să aibă și / sau să continue să servească orice client. Dacă sunteți un client existent, el sau ea are obligația de a continua să lucreze cu dvs. sau să vă ofere o trimitere.

Această situație este probabil rară în cazul unui câine anxios sau înfricoșător, așa că nu mi-aș face griji prea mult. Cu toate acestea, luarea de măsuri de precauție și minimizarea riscului este ideală pentru toți cei implicați.

Îngrijirea veterinară Puppy Mills

Poate un câine să fie traumatizat după o vizită veterinică?

De fiecare dată când expunem câinii noștri la ceva ce găsesc înfricoșătoare, suntem potențial "traumatizați". Vizitele la medicul veterinar, cu toate acestea, nu trebuie să fie traumatice dacă luăm măsuri pentru a minimiza stresul și pentru a evita declanșatoarele escaladoare.

VET-ul dvs. și (și personalul de sprijin) sunt acolo pentru a vă ajuta!

De exemplu, câinele meu se teme de oameni noi în situații noi.

În câteva săptămâni, ea va intra în chirurgia ei de spay. În loc să o abandoneze la ora 8:00, având-o manipulată de străini și așteptând o intervenție chirurgicală într-un mediu necunoscut, o voi lua la ora 9:00 când VET sosește.

Astfel pot să rămân cu ea până când medicamentele pre-chirurgicale au avut efect și este relaxată și sedate. O voi ridica, de asemenea, cât mai curând posibil ca ea să plece.

***

Faceți VET ca fiind fără stres posibil prin reducerea riscului, mângâierea câinelui atunci când este anxios și creând o relație pozitivă cu clinica. Permiteți-i să formeze sentimente pozitive despre a fi tratate prin practicarea în medii cu stres scăzut și oferindu-i o mulțime de tratamente preferate în timp ce sunteți acolo.

Faceți ambele vieți mai ușoare prin realizarea temelor și stabilirea acestora pentru succes!

Ți-ai dat seama de orice tehnici sau strategii care vă ajută să vă mențineți calmul la veterinar? Ne-ar plăcea să auzim despre ei! Distribuiți experiențele dvs. în comentariile de mai jos.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ajutor! Câinele meu se înfruntă la veterinar! Ce pot sa fac?