Icelandic sheepdog: profil de rasa de caine

Sheepgogul islandez se află în fața unui perete de metal roșu

Sheepdogul islandez este singura rasă cunoscută care a provenit din Islanda. Această rasă se distinge prin urechile sale de prick și coada curbată. Această rasă tare, atletică și inteligentă a fost dezvoltată la efectivul efectiv în regiunile muntoase din Islanda.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Herding

Înălţime: 16.5 până la 18 inci

Greutate: 25 până la 30 de lire sterline

Coat și culoare: Are o haină dublă dublă impermeabilă, care poate fi scurtă sau lungă, iar într-o varietate de culori: Fawn, Cream, Ciocolată, Negru și Gri. Toate variantele au marcaje albe și uneori au o mască neagră.

Speranța de viață: 12 până la 14 ani

Caracteristicile Sheepedogului islandez

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieMediu
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăÎnalt
Nivel de energieÎnalt
TrainitateÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaÎnalt
Cantitatea de vărsareMediu
Bun pentru proprietarii noviciScăzut
Apartament de apartamentScăzut

Istoria Sheepedogului islandez

Sheepdogul islandez este originar din Islanda, care este singura rasă care a provenit acolo. Acest câine rar este, de asemenea, una dintre cele mai vechi rase din lume. Sheepdogul islandez este considerat că a fost adus în Islanda cu Vikingii, care s-au stabilit acolo spre sfârșitul secolului al IX-lea.

De-a lungul secolelor, acești câini s-au adaptat la terenul dur și nevoile fermierilor islandezi și a păstorilor. Sheepdogul islandez ar proteja în mod obișnuit turmele și oile turmelor și bovine pe terenul dur din Islanda. Când nu lucrau în domeniu, ei ar servi ca tovarăși minunați proprietarilor lor și celor dragi. Întrucât nevoia agricolă a scăzut în secolul al XX-lea, extincția islandeză a Sheepdogului.

Recent, crescătorii din Islanda și alte țări au ajutat la restabilirea Sheepedogului islandez, deși este o rasă mai rapidă. Sheepdogul islandez este cea de-a 166-a rasă a Clubului American Kennel și a devenit eligibilă pentru înregistrarea AKC în 2010.

Îngrijirea Sheepdog Islandei

Stratul islandez de oaie poate fi scurt sau lung, ambele lungimi având un strat exterior și un substrat. Deși au haine duble groase, au nevoie doar de îngrijire minimă. Periați stratul o dată la două ori pe săptămână pentru a elimina blana liberă și pentru a preveni covorașul. Datorită subsolului acestei rase, ele experimentează o pierdere a hainelor lor de două ori pe an. În aceste momente de vărsare extremă, periajul este recomandat mai des pentru a ajuta la gestionarea părului excesiv. Bătarea nu este necesară în mod regulat cu această rasă, deoarece haina este relativ ușor de a păstra curat și sănătos cu periaj regulat. Ca și în cazul altor rase de câine, unghiile ar trebui să fie tăiate la fiecare trei până la patru săptămâni, după cum este necesar.

Sheepdogii islandezi sunt atletici, activi, inteligenți și au o mulțime de energie, astfel încât exercițiul de rutină este important. Rasele de hrănire sunt minunate, dar creierul și trăsăturile active înseamnă că au nevoie de un amestec de exerciții fizice mentale și fizice pentru a le menține fericiți. Pentru a păstra acești pui sănătoși fizic și mental, încercați să includeți jucăriile de puzzle, agilitatea, munca de miros, plimbări de lungă durată, alergare și formare pe tot parcursul vieții câinelui. Sheepdogii islandezi sunt orientați spre oameni, oferind astfel interacțiuni sociale pozitive cu alții. Fără exerciții fizice și mentale adecvate, piața islandeză poate deveni distructivă, stresată sau poate dezvolta alte probleme comportamentale.

Ca și în cazul oricărei rase de câine, este necesară o pregătire adecvată pentru Sheepgogul islandez. Această rasă este inteligentă și, atunci când este pregătită cu consistență și răbdare, acest câine învață repede. Răspunde bine la armarea pozitivă cu recompense de jucărie și de alimente, o rutină stabilă și o mulțime de iubire. Această rasă este cunoscută a fi vocală, în cea mai mare parte lătrată la alte animale. Ea provine din originea lor atunci când își vor avertiza proprietarii de pericol în munți sau în câmpiile deschise. Știind acest lucru, vă poate ajuta să înțelegeți de ce acești pui latră la orice și tot ce văd sau aud - este un comportament normal pentru această rasă. Acesta este un obicei de a descuraja când câinele este un cățeluș. Ca și în cazul unei rase de răsturnare, ei sunt mai susceptibili de a urmări mașinile și de a alerga după animale mici, deci va trebui să păstrați câinele lenat sau într-o curte împrejmuită în zonele în care mașinile trec adesea. Învățați câinelui o poruncă bună de rechemare devreme în viața sa, această abilitate poate fi extrem de utilă pe măsură ce câinele devine mai în vârstă.

În general, Sheepdogul islandez este foarte prietenos, jucăuș, afectuos, un cursant entuziast și face un mare partener. Cu toate acestea, fiți conștienți de faptul că această rasă este foarte activă și latrarea excesivă poate fi un comportament normal, care ar exclude un apartament ca o casă potrivită.

Probleme comune de sănătate

Nu există probleme de sănătate genetice sau comune cunoscute ca fiind direct legate de această rasă. Cu toate acestea, Sheepdogii islandezi sunt susceptibili în anumite condiții care afectează toți câinii, cum ar fi:

Vizitele anuale ale VET vă vor ajuta animalul să mențină o sănătate optimă și să împiedice și să recunoască problemele mai devreme. Dacă intenționați să cumpărați o Sheepdog islandeză de la un crescător, întrebați despre orice teste de sănătate oferite părinților.

Dieta și nutriția

Sheepgogul islandez trebuie să fie hrănit o dietă adecvată vârstei și nivelului de activitate al câinelui. Asigurați-vă întotdeauna că au apă curată și proaspătă, ușor accesibilă și disponibilă. Verificați cu medicul veterinar dacă aveți întrebări sau preocupări legate de greutatea câinelui sau dieta.

10 sfaturi pentru a opri un cățeluș de lătrat
PROS
  • Rasa prietenoasă și jucăușă

  • Nu există boli genetice comune

  • Învățător inteligent, rapid

Contra
  • Are tendința de a fi un barker excesiv

  • Acoperă stratul excesiv de două ori pe an

  • Chasează mașinile și animalele, trebuie să fie lăsate

Unde să cumpărați sau să adoptați o Sheepdog islandeză

Întreabă-te, stilul meu de viață se corelează cu trăsăturile de rasă? Am timp în programul meu de a furniza nevoile de exerciții fizice și mentale pentru acest câine? Acest câine va fi un bun potrivit pentru familia mea? Dacă vă simțiți că o Sheepdog islandeză este câinele drept pentru dvs., apoi începeți căutarea cu Clubul Național de rasa pentru Sheepdogs Islanda. Resursele de explorare includ:

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Înainte de a vă decide pe un câine, asigurați-vă că faceți o mulțime de cercetări și implicați întreaga familie în decizie. Învățarea mai mult despre rasă ajută la stabilirea atât a familiei, cât și a câinelui pentru succes.

Dacă sunteți interesat de rase similare, verificați:

Există atât de multe rase uimitoare de câine pentru a alege, așa că asigurați-vă că ați verificat pe celălalt Profiluri de rasă de câine Pentru a găsi partenerul perfect pentru tine și familia ta.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Icelandic sheepdog: profil de rasa de caine