Gambian urmărit șobolan: profilul speciilor

Gambian urmărit șobolan, 3 luni, pe alb

Șobolanul colectat gambian este un rozătoare mare, care este nativ din Africa Subsahariană. Spre deosebire de șobolanii casnici mulți oameni știu ca animale de companie, acești rozătoare au obrazul pungii ca un hamster că ei folosesc pentru a aduna alimente. Și în timp ce aceste animale sunt crescute în captivitate pentru comerțul cu animale de companie, ei nu sunt întotdeauna ușor de îmblânzit. De fapt, un grup de șobolani colectați de gambii au scăpat notoriu de la un crescător de florida și acum sunt considerate o specie invazivă în acea zonă din cauza capacității lor de a concura cu viața sălbatică nativă. În plus, acest rozătoare este, de asemenea, considerat că a jucat un rol într-un focar de monkeypox în u.S. Deci, în 2003, u.S. Importul interzis al animalului. Dar există încă unele state care le permit ca animale de companie atunci când sunt achiziționate de la u.S. crescători.

Deoarece animalele de companie, șobolanii colectați gambii au nevoie de o mulțime de manipulare zilnică de la o vârstă fragedă pentru a le menține îmblânzirea. De asemenea, au nevoie de o incintă mare în care pot exercita. În plus, dieta lor este oarecum complexă, deoarece nu există alimente comerciale făcute în mod specific pentru ei. În general, acest rodent este un animal de companie destul de mare, care necesită un proprietar informat și dedicat.

Prezentare speciala

Denumirea comună: Gambian a urmărit șobolanul

Nume stiintific:Criceomys Gambianus

Dimensiunea adulților: 28 de centimetri la 36 de centimetri de la vârful nasului până la vârf, cântărind 2 până la 3 kilograme în medie

Speranța de viață: Șapte ani

Gambian a urmărit un comportament de șobolan și temperament

Temperamentul variază în rândul șobolanilor gambi următori, iar unele sunt mai ușor de îmblânzit decât altele. Ca animale de companie, anumiți șobolani vor rămâne skittish și, eventual, agresivi în adulți, în ciuda eforturilor dvs. de a vă socializa cu ei. Cu toate acestea, cu manipularea regulată cel mai prietenoasă și blândă. Sunt animale foarte inteligente și jucăușite. Unii dintre ei chiar și cum ar fi freca.

În calitate de tineri, șobolanii colectați gambian trec adesea printr-o etapă nippy în timpul jocului și au nevoie de instruire blândă pentru a sparge obiceiul. Dați o firmă "nu" sau tare "Ouch" și sfârșitul timpului dacă reapare. De asemenea, vă vor înțelege uneori cu gura - nu o mușcătură, doar o țintă - și încercați să vă împingeți dacă se opun ceva. Respectă acest lucru ca pe modul lor de a comunica, dar da un "nu" sau "ouch" dacă ținerea este vreodată dureroasă. În timp ce unii preferă să fie ținute și să se prăbușească, alții se vor îndepărta de manipularea, dar sunt încă în general. Cele mai multe tind să formeze legături puternice cu oamenii care le îngrijesc.

În plus, bărbații pot fi destul de teritoriu și agresivi. Acest lucru este în special cazul în jurul maturității sexuale, deși adesea se calmează din nou timp și răbdare. Totuși, nu găzduiți doi bărbați împreună, deoarece probabil vor lupta. Și dacă aveți mai mult de un bărbat, spălați-vă mâinile între manipularea lor sau ar putea reacționa la mirosul celuilalt șobolan cu agresiune. Două femele pot coexista în mod obișnuit, mai ales atunci când sunt ridicate împreună de la o vârstă fragedă. Cu toate acestea, este mai bine să păstrați acești rozătoare departe de orice alte animale de companie din gospodărie, deoarece ei s-ar putea răni unii pe alții.

Se așteaptă să-și petreacă o mulțime de timp în fiecare zi îngrijindu-ți socializarea cu ea, hrănindu-l și păstrând habitatul său curat. Aceste rozătoare sunt nocturne, așa că timpul tău social cu ei va trebui probabil să aibă loc în seara. În plus, unii proprietari sunt nepregătiți pentru abilitățile distructive ale șobolanilor colecționați Gambian. Ca și alți rozătoare, trebuie să mestece. Și cu dinții lor mari, ei pot face o mulțime de daune ușor mestecând posesiunile dvs. dacă nu sunt supravegheate atunci când în afara cuștii lor. Din fericire, acestea sunt animale destul de liniștite în general, deși fac niște zgomote de chirping.

1:54

Faceți clic pe Redare pentru a afla mai multe despre șobolanul adversar gambian invaziv

Locuind șobolanul colectat gambian

Șobolanii colectați de gambii au nevoie de cel puțin câteva ore din cușcă în fiecare zi pentru play-ul supravegheat și socializarea. Pentru restul timpului, vor avea nevoie de o incintă mare, robustă. În general, cusca ar trebui să fie la fel de mare cum vă puteți potrivi și permite. La minim, poate fi de aproximativ 3 metri lungime, 2 metri lățime și 2 metri înălțime.

Metalul acoperit cu pulbere sau oțel inoxidabil sunt cele mai bune materiale de cușcă, deoarece aceste rozătoare pot mesteca cu ușurință prin lemn sau plastic. Și o cușcă pe mai multe niveluri cu rampe și platforme este ideală, cum ar fi unul pe care l-ai avea pentru un dihor sau Chinchilla. Evitați orice cuști cu etaje sau rafturi de sârmă, deoarece acest lucru poate răni picioarele.

În partea de jos, adăugați câțiva centimetri de Aspen Shafings de lemn, hârtie sau material pe bază de pulpă pentru așternut. Nu utilizați cedru sau pin, deoarece pot irita sistemul respirator al animalului. Plus, oferiți niște prosoape de hârtie sau țesuturi (fără coloranți sau parfumuri) pe care animalul dvs. îl poate folosi ca material de cuibărit. Dacă cușia dvs. nu are o bază pentru a ține în pat, puteți adăuga o scut de urină - o bandă de metal sau plastic care merge în afara părții inferioare a cuștii. Acest lucru ajută, de asemenea, la prevenirea ieșirii deșeurilor din cușcă, deoarece rozătoarele aleg în general un colț ca baie lor.

Curățați cușca bine pe o bază săptămânală. Schimbați toate așternuturile și curățați suprafețele cu săpun și apă ușoară. De asemenea, spot curat pe parcursul săptămânii prin eliminarea lenjeriei murdare. Unii proprietari au pus o cutie de gunoi în colțul de baie al lui Rodent, care poate face curățarea mai ușoară.

În plus, adăugați o varietate de jucării din lemn de mestecat în incintă. Jucarii mari de papagal din lemn funcționează adesea bine. Unii jucării de mestecat de câine pot fi, de asemenea, benefice. Dar jucăriile din plastic sunt periculoase, pe măsură ce rozătoarele dvs. ar putea să se desprindă și să ingerați o bucată. O roată de exerciții este, de asemenea, o idee excelentă. Roata ar trebui să aibă o suprafață metalică solidă cu cel puțin un diametru de 15 inchi.

Această cușcă DIY este perfectă pentru șobolanii de companie

Alimente și apă

Șobolanii colectați gambii sunt omnivore în plante sălbatice, consumate și animale, inclusiv diferite vegetări, insecte și mamifere mici. Ca animale de companie, au nevoie de o dietă variată care include un amestec comercial de cereale de șobolan, fructe proaspete și legume, nuci și semințe, insecte (cum ar fi greieri și viermi), și fierte slabe slabe și ouăle. Consultați medicul veterinar pentru cantitatea și varietatea corespunzătoare pentru a hrăni pentru dimensiunea, vârsta și nivelul de activitate al animalului dvs.

Este de obicei cel mai bine să hrănești orice alimente perisabile seara când se trezesc și se înfometează, așa că le consumă repede. Puteți lăsa celelalte alimente, cum ar fi boabele și semințele, într-un castron mic în incintă pentru ca rozătoarele să piardă. Îndepărtați alimentele neobișnuite în decurs de 24 de ore. Un castron ceramic mic sau un castron din oțel inoxidabil care se atașează în partea laterală a incintei funcționează cel mai bine pentru hrănire. Șobolanul va fi capabil să răstoarne casciuri ușoare și să mestece ceva din plastic.

De asemenea, amintiți-vă că gambii au ghemuit șobolani care își pun obrajii cu mâncare și o depozitează adesea într-o altă parte a incintei lor pentru o masă ulterioară. Deci, monitorizați cușca pentru alimente nefolosite ascunse în așternut care se va strica.

Șobolanul dvs. va avea întotdeauna nevoie de acces la apă dulce. O sticlă de apă atașată la partea laterală a incintei este ideală pentru a menține apa curată. Dar asigurați-vă că șobolanul dvs. bea în mod constant din sticlă înainte de a scoate vasul de apă.

Probleme comune de sănătate

Înainte de a obține un șobolan gambian urmărit, asigurați-vă că există a medic veterinar lângă voi cine poate trata speciile. Ele sunt, în general, animale sănătoase și rezistente, deși sunt predispuse la câteva probleme de sănătate.

Unii ar putea dobândi boli respiratorii. Deci, dacă observați orice mucus în jurul ochilor, nasului sau gurii șobolanului, consultați medicul veterinar cât mai curând posibil. De asemenea, unii șobolani ar putea ridica acarienii și puricii din mediul lor. Semnele comune ale acestor paraziți includ mâncărime excesiv și patch-uri lipsă de blană. Și dacă șobolanul nu are suficiente jucării de mestecat pentru a-și purta dinții ei în continuă creștere, dinții ei pot deveni supraîncărcați și să-i provoace dificultăți atunci când mănâncă. Unele semne de dinți îngroșați sunt o lipsă de apetit și pierdere în greutate. VET dvs. poate tăia dinții dacă este necesar și apoi vă oferă câteva sfaturi de întreținere dentară.

Este legal să dețină un șobolan colectat gambian?

După cum sa menționat, importul de șobolani colectați gambian este ilegal în u.S. Această specie este, de asemenea, ilegală ca un animal de companie în multe state datorită amenințării la adresa speciilor indigene în care aceste rozătoare sunt eliberate în sălbăticie. Cu toate acestea, există o mână de state care nu au legi specifice cu privire la această specie, deși mulți necesită o autorizație de a păstra animalele exotice. Asigurați-vă că verificați legile locale, care pot diferi de Legile statului. Și să notați orice asociație de proprietari de case sau reguli de închiriere despre animalele exotice.

Achiziționarea șobolanului colectat gambian

Nu sunt multe u.S. crescătorii care vând această specie particulară, astfel încât să trebuiască să călătoriți destul de o modalitate de a vă scoate animalul. Există, de asemenea, unele organizații de salvare unde puteți adopta un șobolan colectat gambian. Așteptați să plătiți aproximativ 200 de dolari la 500 de dolari în medie.

Cel mai bine este să vedeți animalul în persoană înainte de a se angaja. Cereți vânzătorului informații detaliate despre originea șobolanului, istoricul sănătății și temperamentul. Scopul de a alege un șobolan care a fost tratat toată viața și a evita cele care sunt extrem de skittish. De asemenea, cereți să vedeți incintele în care vânzătorul își păstrează animalele să se asigure că sunt în condiții curate. În caz contrar, există o șansă mai mare că veți lua acasă un animal cu o infecție sau altă problemă de sănătate.

Animale similare la șobolanul colectat gambian

Dacă sunteți interesat de animale de companie similare, verificați:

În caz contrar, verificați altele animale exotice care poate fi noul dvs. animal de companie.

Uita-te acum: 11 animale exotice sălbatice pe care le poți avea ca un animal de companie

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Africanii africani | Aducând un animal în u.S. | ImportCentre de control și prevenire a bolilor, 2020

  2. Gigantul african urmărit șobolan. Sandiegozoo.Org, 2020

  3. Gambian RatTexas Invazive Specii Institute, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Gambian urmărit șobolan: profilul speciilor