Pet mouse: profilul speciilor

Șoareci care stau în mână și mănâncă

Ideal ca animale de companie mici, șoarecii sunt distractivi pentru a viziona, ușor de îngrijit și fac foarte puține cerințe asupra proprietarilor lor. Ele sunt un pic cam ciudat și mai greu de manevrat decât unele dintre rozătoarele mai mari, cum ar fi șobolani, Dar ei pot învăța să ia mâncare din mâna ta și, dacă pot fi instruiți de la o vârstă fragedă, pot fi ținute. Ca animale nocturne, șoarecii vor fi cei mai activi pe timp de noapte și vor dormi în timpul zilei. Ele sunt minunate pentru oamenii care lucrează în timpul zilei.

Prezentare speciala

Numele comun (e): Mouse, mouse-ul casei

Nume stiintific: Mus musculus

Dimensiunea adulților: 5 până la 7 inci (inclusiv coada), cântărind până la 2 uncii

Speranța de viață: 1 1/2 la 3 ani

Mouse-ul și temperamentul mouse-ului

Șoarecii sunt animale sociale și cum ar fi trăiesc în grupuri. O pereche de femele este cel mai simplu aranjament, deși grupurile mai mari sunt bine dacă furnizați spațiul cuștii. Nu lăsați perechile de bărbați să trăiască împreună dacă nu erau colegători, niciodată separați și au o cușcă suficient de mare încât pot avea propriul lor spațiu. Bărbații necunoscuți sunt foarte probabil să lupte. Evitați să păstrați bărbații și femelele împreună cu excepția cazului în care doriți o mulțime de șoareci într-o perioadă scurtă de timp.

Șoarecii care nu sunt obișnuiți cu manipularea sau manipularea aproximativ pot mușca. Cu toate acestea, majoritatea șoarecilor de companie vor deveni destul de îmblânzi Având în vedere timpul, răbdarea și, probabil, o mică mită. La început, permiteți șoarecilor să se familiarizeze cu noul lor mediu. Odată ce șoarecii sunt calmă, începeți să petreceți mai mult timp aproape de cușcă și să discutați liniștit cu șoarecii pentru a le obișnui cu vocea voastră.

Pe măsură ce șoarecii devin confortabili sau curioși cu prezența dvs., începeți să oferiți niște tidbite preferate (încercați semințe de mei sau floarea-soarelui) cu mâna. Odată ce șoarecii iau tratamente din mâini, pot începe să meargă pe mâini sau puteți începe să încercați să le ridicați. Poți chiar să-i antrenezi să-și recunoască Nume.

Când luați un șoarece, încercați să-l scoateți prin curățarea mâinii sub șoarece, dar nu strângeți sau strângeți bine corpul mouse-ului. Dacă țineți un șoarece SkitThSh, puteți încerca să țineți baza coada cu o singură mână în timp ce susțineți corpul mouse-ului în palma celeilalte mâini pentru a împiedica mouse-ul sărituri de pe mâna dvs. și, eventual, vă rănește.

Avertizare

O cădere relativ scurtă poate provoca răniri. Dacă țineți mouse-ul mai departe spre vârful coada, puteți rupe coada, sau pielea poate apărea de pe coadă.Cel mai bine este să țineți mouse-ul chiar deasupra piturii sau altor suprafețe moi în cazul în care cade sau sărituri.

Dacă doriți să permiteți mouse-ului în afara cuștii, va trebui să dotați de șoarece camera. În mod ideal, păstrați-le conținute într-o cutie de depozitare de plastic mare, superficială, o piscină mică de wading sau un alt spațiu închis.

1:47

Faceți clic pe Redare pentru a afla mai multe despre șoareci ca animale de companie

Locuind mouse-ul

Dimensiunea cuștii de care aveți nevoie depinde de câți șoareci păstrați împreună. Pentru o pereche sau un grup mic de femele, o cușcă pătrată de 2 picioare este un spațiu amplu. Șoarecii vor aprecia o cușcă cu mai multe nivele, deoarece îi place să urce și ar trebui să fie destul de înalt.

Acvarii de sticlă și cuști de sârmă sunt cele mai bune tipuri de cuști pentru șoareci. Acvarii vor avea nevoie de un capac de plasă strâns. De asemenea, este important să vă amintiți că amoniacul și alte fumuri se vor construi mai repede într-o cușcă de acvariu sau plastic, decât într-o cușcă de sârmă.

Șoarecii trebuie să-și marcheze teritoriul, astfel încât în ​​cazul în care cușia lor este complet dezinfectată prea frecvent, ele pot deveni în dificultate. Un compromis bun este acela de a lăsa un pic de șanțuri vechi sau așternut în cușcă la fiecare curățenie, astfel încât mirosul lor rămâne. Faceți o spălare și dezinfectare aprofundată numai atunci când este necesar.

Cuștile de sârmă cu bare orizontale sunt frumoase deoarece oferă o mulțime de oportunități de alpinism pe părțile laterale ale cuștii și este mai ușor să aplicați mobilierul, platformele și jucăriile pe părțile laterale ale cuștii. Asigurați-vă că barele nu sunt mai mari de 1/4-inch. Șoarecii pot scăpa (sau se blochează încercând să scape). Evitați utilizarea cuștilor cu podele de plasă de sârmă - pardoselile solide sunt mult mai ușor pe picioarele șoarecilor.

Cuștii modulare din plastic destinate hamsterilor sunt potrivite pentru șoareci, dar sunt provocatoare pentru a curăța și sunt uneori slab ventilate. Un șoarece hotărât ar putea să mestece chiar prin plastic.

Ele iubesc universal alergând pe roți, tuneluri și jucării, inclusiv:

  • Blocuri și case din lemn
  • Cutii mici de carton
  • Scări
  • Cabluri de bumbac
  • Hârtie de carton de ouă sau prosop de hârtie sau tuburi de hârtie igienică
  • Bile mici de salcie

Puneți cușca în apropierea dvs., unde există o mulțime de activități umane pentru a face mai ușor taming. Păstrați cușca din schițe, departe de lumina directă a soarelui și la îndemâna altor animale de companie.

1:29

Uita-te acum: Sfaturi pentru a avea grijă de un șoarece de companie

Substrat specific și nevoile de cuibărit

Asigura un strat profund de Aspen Shafings sau alt substrat adecvat în cușcă. Evitați rasurile de cedru și de pin datorită uleiurilor volatile puternice eliberate din aceste păduri (în special cedru). De asemenea, dați materialelor de cuibărit ca benzi de țesut facial, prosop de hârtie moale sau fân. Șoarecii îi vor mușca și își vor construi cuiburile de la ea.

Ar trebui să fie furnizată o cutie de cuib și poate fi cumpărată sau de casă. Cutiile mici de carton sunt bune, deși vor fi tocate în timp și vor avea nevoie de înlocuire frecvent. Vasele de flori de lut, fie cu găuri tăiate în ele, fie plasate pe laturile lor, pot fi de asemenea folosite, cum ar fi PVC Piele Piese pe care le puteți găsi la magazinul hardware. Curățați materialul de cuibărit în fiecare lună sau două (modificări frecvente pot fi prea perturbatoare).

Alimente și apă

Șoarecii ar trebui să fie alimentați cu o peletă de rozătoare formulată care conține niveluri moderate până la ridicate de proteine. Peletele sunt disponibile pentru șoareci și sunt complet echilibrate, dar aceasta este o dietă monotonă. Amestecurile libere din cereale și semințe oferă mai mult interes pentru șoareci și sunt mâncate ușor. Șoarecii dvs. pot să-și aleagă biții preferați și să părăsească restul, conducând la o dietă dezechilibrată. Furajați 2 linguri pe șoarece pe zi. Puteți să o hrăniți imediat sau să o împrăștiați între două feeduri zilnic.

Supliment alimente pelete cu cantități mici de fructe și legume proaspete (1 linguriță pe mouse) cu verdeață, mere și morcovi de câteva ori pe săptămână. Dacă un anumit element alimentar provoacă diaree, întrerupeți hrănirea. Semințele de floarea soarelui sunt un tratament preferat, dar ele sunt grase, astfel încât să ofere cu ușurință.

Avertizare

Evitați hrănirea alimentelor junk, cum ar fi chips-uri de bomboane și cartofi, și nu hrăniți niciodată ciocolată, deoarece este toxică pentru șoareci și alte animale mici.

Pentru tratamente, puteți da pastele gătite, pâine integrală sau biscuiți cu unt de arahide. Tratamentul comercial Bijutele fac un tratament bun, dar doar foarte ocazional, deoarece sunt adesea zaharouri. Pentru apă, este preferată o sticlă de apă hrănită cu un dozator, deoarece nu poate fi vârful și menține apa curată. Un castron alimentar superficial de ceramică sau porțelan este cea mai bună alegere, deoarece sunt dificil de vârf, nu se va mesteca și sunt ușor de curățat.

Probleme comune de sănătate

Tumorile sunt comune la șoareci - de obicei, sunt maligne și morți. Semnele includ o bucată sau o umflare vizibilă, însoțită de letargie sau pierdere în greutate. Majoritatea tumorilor pot fi îndepărtate chirurgical, dar sunt susceptibile de a se repeta.

O altă stare de sănătate severă și comună la șoareci și alte rozătoare de animale este coada umedă, o afecțiune gastrointestinală cauzată de o suprapopulare a bacteriilor în tractul digestiv. Poate progresa rapid și poate fi fatală dacă este lăsată netratată. Simptomele includ diaree, letargie, lipsa apetitului și dificultatea de mers pe jos. Un veterinar exotic poate trata starea cu antibiotice.

Achiziționarea mouse-ului

Șoarecii sunt unul dintre cele mai accesibile animale de companie, costând $ 5 la $ 10. Majoritatea magazinelor de animale de companie le transportă. Căutați un magazin de animale de companie sau un crescător care separă bărbații și femeile la o vârstă fragedă. Șoarecii pot reproduce cu aproximativ 6 până la 8 săptămâni, deși acest lucru este foarte stresant asupra femeii și nu este recomandat.

Când vă luați mouse-ul, căutați un animal de alertă cu un strat neted, curat și o piele roz, curată pe urechi și coadă. Ochii și nasul trebuie să fie liberi de descărcare, iar gura și zonele anale ar trebui să fie curate și uscate. Respirația lor va fi relativ rapidă, dar nu ar trebui să fie lucrată sau zgomotoasă. Verificați cuștile lor, asigurați-vă că este curat, iar droppings arată normal (nu apoasă).

Animal de companie similar la mouse

Dacă nu sunteți sigur dacă un mouse este animalul pentru dvs., există unele animale similare pe care le doriți să le luați în considerare:

În caz contrar, verificați altele rozătoare mici care ar putea fi următorul animal de companie.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Machholz, Elton și colab. Restrângerea manuală și căile de administrare compuse comune la șoareci și șobolaniJurnalul experimentelor vizualizate, Nu. 67, 2012. Myjove Corporation, DOI: 10.3791/2771

  2. Theobromine. PubChem, Biblioteca Națională de Medicină, 2020

  3. Boli și tulburări de șoareciMerck Manual veterinar

  4. Selectarea unui mouseMerckveterinary Manual

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pet mouse: profilul speciilor