Croația sheepdog (hrvatski ovcar): profil de rasă

O Sheepog Croată situată în iarbă

Sheepgogul croat, cunoscut și sub numele de Hrvatski OvCar, este o rasă antică care și-a păstrat o mare parte din caracteristicile sale originale până în prezent. Ele sunt un câine greu de muncă, sănătoși, loiali care se dezvoltă într-o casă activă în care li se dă o mulțime de exerciții fizice și de stimulare.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Herding

Înălţime: 16 până la 21 de centimetri

Greutate: 29 la 44 de lire sterline

Palton: Acoperit dublu cu un strat moale gros și curl sau ondulat

Culoarea stratului: Întotdeauna negru, dar poate avea marcaje albe pe piept

Speranța de viață: 12 până la 14 ani

Caracteristicile Sheepdogului croat

Nivelul de afecțiuneMediu
PrietenieMediu
Copil prietenos Mediu
Prietenos cu animalele de companie Mediu
Nevoi de exerciții Mediu
Jucăușă Mediu
Nivel de energie Mediu
TrainitateMediu
Inteligență Înalt
Tendința de a bloca Scăzut
Cantitatea de vărsareÎnalt

Istoria pieptului croat

Există dovezi ale câinilor care se potrivesc cu descrierea pieptului croat care merg până la sfârșitul secolului al XIV-lea.

Se crede că aceste tipuri de câini ar fi putut călători cu proprietarii lor în Croația în timpul migrației mari a oamenilor croați nativi din secolul al VII-lea. Astfel încât acestea sunt o rasă cu o istorie foarte lungă.

O serie de documente au fost găsite și în arhivele Diecezei đakovo, Croația, din secolul al XVIII-lea. Acestea se referă în mod repetat la un câine numit "Canis pastoralis Croaticus", iar descrierile acestora au corespuns astăzi aspectului câinelui.

Ei au fost apreciați pentru a fi greu de lucru, entuziaști, curajoși și versatili, fiind cunoscuți să conducă oi, bovine, porci și chiar cai.

În 1935, un veterinar croat, Prof. Dr. Stjepan Romic, a început un program selectiv de reproducere pentru Sheepgogul Croat. Majoritatea câinilor au venit din regiunea đakovo, zona în care a fost înregistrată o mare parte din istoria lor.

În 1969, rasa a fost recunoscută oficial de Fédération Cynologique Internationale (FCI).

Ei au fost înregistrați sub Serviciul de Fundație pentru Clubul American Kennel în 2017 și lucrează la recunoașterea completă a rasei.

Îngrijirea Sheepdog Croat

Sheepgogul croat este cel mai potrivit pentru o casă experimentată care le poate oferi o cantitate adecvată de exerciții și îmbogățiri zilnice.

Aceștia nu sunt câini care se vor face bine să fie înscriși într-un apartament pentru o mare parte a zilei pe cont propriu. Acest lucru ar putea duce la un câine stresat, plictisit, care va prezenta comportamente distructive și problematice.

Ei au o mulțime de energie și prosperă în companie. Dacă conduceți un stil de viață activ, în aer liber, atunci vor fi probabil sloturi bine.

Dacă ei primesc suficient exerciții, ele sunt de obicei relativ calme și liniștite în jurul casei. Ele sunt considerate ca fiind mai docile decât cele ale unei collie.

Ele sunt cunoscute pentru capacitatea lor excelentă de sărituri, astfel încât o grădină cu un gard înalt și sigură ar fi preferabilă.

Sheepdogii croați pot dezvolta o legătură deosebit de puternică cu un individ în gospodărie și vor fi dedicați în mod fercer.

Furnizând că au o pregătire și socializare adecvată, pot obține bine cu alți câini și oameni și tind să aibă o personalitate jucăușă. Ei pot fi atenți la străini, totuși.

Răzbunarea lor înseamnă că pot fi excelenți urmăritori non-agresivi. Ar trebui să fiți pregătiți să puneți într-o anumită pregătire pentru a vă asigura că această avertizare nu duce la un comportament înfricoșător, păzire prea entuziast sau la lătratul de alertă prea frecvent.

Sheepdogii croați sunt foarte inteligenți, adesea blând și răspund bine Formare fără forță. Ei sunt dornici să vă mulțumească, cursanți rapizi și iubesc să aibă un loc de muncă de făcut. Deci, dacă căutați o rasă care se va bucura Dog sport sau o ascultare competitivă, probabil că veți avea un partener bun într-o sheepogagă croată. Sheepdogii croați au excelat în studiile competitive majore la platforme precum Croames.

Rasa nu are un regim de îngrijire mare de întreținere. Ei fac vărsat, dar nu excesiv, iar haina lor este concepută pentru a respinge murdăria în mod natural. Va trebui doar să le dați o perie o dată pe săptămână pentru a îndepărta părul mort și păstrați stratul în stare bună.

Probleme comune de sănătate

Sheepdogul croat este o rasă robustă și sănătoasă și nu are niciun fel de condiții majore de sănătate majore, altele decât cele obișnuite într-o serie de rase, care este displazie de șold.

Este încă important să vă faceți cercetarea și să găsiți un crescător de reputație pentru a se asigura că ele selemenesc părinții sănătoși, pentru a minimiza orice probleme genetice care au fost transmise puii lor.

Dieta și nutriția

Sheepdogii croați, ca toți câinii, se descurcă bine pe o dietă de înaltă calitate și în mod corespunzător la porțiuni.

Dacă împărtășiți în mod regulat în sporturi de câine de înaltă energie sau la drumeții zilnice lungi, atunci vă recomandăm să luați în considerare o dietă potrivită câinilor care vor arde mai repede grăsimea pentru a le ajuta să mențină o greutate și o condiție sănătoasă.

10 cele mai bune rase de câine energic pentru persoanele active
PROS
  • Dedicate proprietarilor lor

  • Inteligent, dornic să vă rog și ușor de antrenat

  • Excelează în sporturile de câine

Contra
  • Are nevoie de o mulțime de exerciții și îmbogățiri

  • Poate fi precaut de străini

  • Ele pot fi intense

Unde să adoptați sau să cumpărați o Sheepgog croată

Sheepgogul croat este o rasă rară. Chiar și în Croația lor maternă, acestea nu sunt încă găsite în număr mare.

Este posibil să trebuiască să mergeți pe o listă de așteptare sau să călătoriți mai departe pentru a asigura un catelus de la un crescător de reputație.

Nu lăsați-ți entuziasmul și nerăbdarea să te ispitească să taie colțurile. Dacă susțineți a Bursa de crescătorie sau ferma de catelus, S-ar putea să ajungi cu un catelus nesănătos și sub-socializat și ați putea fi în mod neatent de sprijinul unei industrii cu cruzime și practici rele.

Există o mulțime de rase de hrănire în salvați în întreaga țară. Ați putea găsi cu siguranță un tip Collie sau Sheepdog, cu caracteristici similare cu Sheepdog Croat, căutând o casă iubitoare pentru totdeauna în adăpostul local.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Dacă doriți să cercetați alte rase similare cu Sheepgog Croat, este posibil să doriți să luați în considerare și:

Există o mulțime de minunați rase de câini acolo. Făcând cercetarea dvs., veți găsi unul care va fi cel mai potrivit pentru a avea o casă pentru totdeauna cu dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Croația sheepdog (hrvatski ovcar): profil de rasă