Căni de vânătoare de trufe: ajuting proprietarii sniff out big bucks!

Truffle-Hunting poate fi un sport profitabil, pentru cei cu tovarășii de canini dreapta!

Astăzi discutăm ce câinii sunt cei mai buni pentru vânătoarea de trufe și elementele de bază ale începătorilor despre cum să transformați Super Super Super`s Canine într-un locator de trufe!

Ce fel de câini găsesc trufe?

Deci vrei un câine de vânătoare de trufe, nu huh? În acest caz, probabil că suntețiLagota Romagnolo Trufese căutare pentru un lagotta romagnolo!

Lagotta Romagnolo este o rasă de câine care este în mod natural adept la găsirea trufelor, dar, destul de remarcabil, aproape orice câine poate fi învățat să vâneze trufele!

Aproape toți câinii au super-sniffși care le permit să vâneze trufele gustoase. Problema reală este capacitatea câinelui de formare - unii câini simpli nu vor fi interesați suficient în vânătoarea de trufe pentru a afla cum a fost făcut.

Lagotto Romagnolo este principala rasă de câine de vânătoare de trufe, cu istoria de vânătoare de trufe, crescută în strămoșii lor.

Despre Lagotta Romagnolo Căii de vânătoare de trufe

Lagotta Romagnolos provin din regiunea Romagna din Italia, cu numele său traducând la "Lake Dog."Acești câini pufosi sport un strat gros și whoolic impermeabil și adesea au alb-negru, alb, sau colorarea maro.

În plus față de vânătoarea de trufe, LagoTta Romagnolos au fost, de asemenea, folosite ca câini de pistol și preceseri în trecut, dar astăzi slujba lor primară este ca vânători de trufe.

Lagottas au nasturi foarte reglementate, făcându-le și câini de căutare mare.

Lagotto-Romagnolomărimea

Câinii Lagotta Romagnolo sunt considerați un câine de dimensiuni medii, cântărind în aproximativ 25 - 35 lbs, în funcție de sexul lor.

Inteligență

Lagottas sunt câini de lucru inteligenți, deci este important ca creierul lor să fie mereu ținute ascuțite și angajate (sunt o rasă care probabil va beneficia de o tonă de la Jucării puzzle pentru câini).

Ei, de asemenea, iubesc să sapă, și pot proprietarii acestor câini de vânătoare de trufe optează pentru a obține o cutie de nisip pentru ca puii lor să se săpat în jurul.

Proprietarii nu vor dori să devină prea atașați la flori de grădină sau o peluză pristină, deoarece orice altceva pe teren ar putea fi supus unei obsesii de săpare a lui Lagotta!

Exercițiu

Lagota Romagnolas are nevoie de o mulțime de exerciții, așa că proprietarii ar trebui să fie pregătiți pentru plimbări lungi și frecvente.

Prietenie

Această rasă este, de asemenea, cunoscută pentru a fi loială și afectuoasă, făcându-i câini de familie mari. Ele sunt destul de ușor de antrenat și pot face bine cu alți câini și animale de companie, atâta timp cât sunt socializați la o vârstă fragedă.

Trufe de vânătoare: de la porci la câini

Dacă sunteți destul de norocoși să se afle într-o regiune în care trufele cresc, stabilind pe traseu pentru a vâna trufele cu prietenul dvs. cu patru picioare, poate aduce un venit destul de dulce!

Trufele cresc de rădăcinile copacului subteran, ceea ce înseamnă că numai animalele cu cele mai bune sniffers le pot localiza.

Cele mai bune câini de vânătoare de trufe

În mod tradițional, porcii au fost folosiți pentru a vâna trufe, dar mai recent câini de vânătoare de trufe au înlocuit-o.

De ce sunt porcii și câinii? Există câteva motive pentru care cel mai bun prieten al omului este un partener mai bun de blocare a trufei că un porc.

  • Câinii sunt mai ușor de antrenat. Câinii au fost rasate pentru a fi tovarăși umani și sunt mult mai apt la antrenament decât porcii.
  • Ei nu vor mânca trufa. Porcii lucrează ca vânători de trufe mari, deoarece au un instinct natural și dorința de a vâna și de a mânca trufe. Aceasta înseamnă că proprietarii se termină nevoia de a lupta cu porcii pentru a apuca trufa înainte ca porcul să-l înghită pe tot! Stăpânirea unei bucăți gustoase de la un porc 200LB este ... dificil, să spun cel puțin.
  • Câinii sunt discrete. Există bani mari în afacerea de vânătoare de trufe și mulți vânători de trufe sunt destul de secreți despre cele mai bune locuri. Când sunteți în pădure cu un porc, este destul de evident la ceea ce vă faceți. Dar proprietarii cu câini ar putea merge doar pentru o plimbare meandătoare, cu trecători care nu au rămas în întuneric despre adevăratele tale motive! Acest lucru permite vânătorii de trufe mai discrete, care este un mare avantaj pentru vânătorii de trufe competitive.

Cât costă un câine de vânătoare de trufe?

Câini de vânătoare de trufe din trufe Lagotto Romagnolos poate costa până la 4.000 de dolari, împreună cu încă 5.000 de dolari pentru a le antrena.

În ciuda costurilor ridicate, această canină își poate purta greutatea - trufele merg la fel de mult ca 2.000 de dolari pe lb pentru trufele albe rare alba!

Verificați acest videoclip excelent de la Associated Press Explicând un pic despre modul în care câinii contribuie la afacerea gustoasă a trufelor!

[YouTube ID = & # 8221; FQQJ1S6RPMC & # 8221; Lățime = & # 8221; 650 & # 8243; Înălțime = & # 8221; 340 & # 8243; Poziție = & # 8221; Centrul & # 8221;]

Nu aveți nevoie de un pedigree pentru a săpăm trufele!

Iată un secret mic dulce - Nu aveți nevoie de un lagotto Romagnolo pentru a vâna trufele - orice câine cu un sniffer solid ar putea fi o prodigie de trufe.

Câinii care au fost instruiți să facă căutare și salvare sunt deosebit de capabili să vâneze trufele, deoarece au fost învățate cum să caute anumite mirosuri anterior.

Aveți un potențial vânător de trufe pe mâini? Câinii care reușesc la vânătoarea de trufe trebuie, de obicei, trebuie să îndeplinească aceste cerințe generale:

  • Nasul solid sniffing. Majoritatea câinilor au un mare sentiment de miros, dar nu toți câinii au un sniffer configurat pentru vânătoarea de trufe. Câinii cu nasuri smulse ca pugs sau câini de taur vor avea probabil un timp greu de a mirosi trufele.
  • Ușor de antrenat. Câinii trebuie să sufere cel puțin o pregătire pentru a învăța cum să găsească trufe. Aceasta înseamnă că câinele dvs. trebuie să fie în general instruit - poochul dvs. ar trebui să fie dornic să vă mulțumească, proprietarului lor. Câini încăpățânați care preferă să facă așa cum vă place pur și simplu nu vor fi tăiate pentru această lucrare (ne uităm la tine Shiba Inus).
  • Câini de lucru. Deși nu este o condiție prealabilă, rasele cu o istorie ca câini de lucru tind să fie mai buni decât alții. Rase cu dorința naturală de a lucra și de a avea un loc de muncă sunt adesea mai dornici de a învăța. Câinii cu experiență anterioară Sniffing droguri sau bombe sunt deosebit de bine atinați la vânătoarea de trufe, la fel de mult din acea antrenament pe bază de nas poate trece în vânătoare de trufe!
  • Capabil să ignore distragerile. Acest lucru se bazează pe cerința deja menționată pentru trainabilitate, dar merită remarcat faptul că câinii de vânătoare de trufe trebuie să poată ignora distragerile și focalizarea. Dacă câinele dvs. este captivat de fiecare veveriță care își traversează calea, el ar putea avea un timp greu de reglarea lipirii sălbatice abundente în pădurile în care se află trufele!
  • Manoruri bune. Câinele dvs. ar trebui să aibă niște conacte de bază pentru vânătoare de trufe. Pentru unul, nu vreți ca câinele dvs. să se ridice de 300 de trufe din mâna voastră!

Cele mai populare rase de vânătoare de trufe

Cele mai populare rase de vânătoare de trufe includ:

  • Lagotto Romagnolo (rasa oficială de vânătoare de trufe)
  • Pudele
  • Belagian Malinis
  • Labrador Retrievers
  • Retrieveri de aur
  • Păstoriștii germani

Acest lucru nu este în nici un caz o listă exclusivă - chiar și câinii mai mari, cum ar fi Dachshunds, au fost cunoscute pentru a arăta prowess de vânătoare de trufe.

Interesant, în ciuda mentionării câinilor de lucru fiind bine calificați pentru vânătoarea de trufe, uneori experiența de muncă a câinelui poate lucra împotriva lor.

Câinii care sunt instinctivi în mod instinctiv pentru un loc de muncă diferit (gândiți-vă că herding și oilor) ar putea avea un timp mai dur de a fi încântat de vânătoarea de trufe. Poate că ar putea să-ți citeze porcii de vânătoare de trufe!

Este o veste destul de minunată Marea majoritate a câinilor au o lovitură decentă la învățarea cum să vâneze trufele!

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le trebuie să le învețe sunt abilitățile de comunicare.

Nasul vine în mod natural, dar Câinele dvs. trebuie să învețe cum să vă semnaleze că au găsit ceva important. Câinii pot semnala acest lucru prin lătrat, sapat, etc,

Majoritatea câinilor trebuie să fie învățați acest comportament single, care are ca având ajutorul unui antrenor profesionist poate fi extrem de benefic.

Cum să înveți un câine să vâneze trufele

Învățând câinele dvs. Tehnica de vânătoare de trufe este foarte asemănătoare cu modul în care sunt instruiți bomba sau drogurile câinii.

Predarea câinilor pentru a găsi trufeCâinii trebuie să fie învățați să asocieze mirosul țintă cu ceva pozitiv, cum ar fi o jucărie sau o tratare preferată.

Câinii aflați că atunci când găsesc un anumit medicament, bombă sau trufe, vor fi hrăniți (sau să obțină un joc bun de război TUG-O, în funcție de ceea ce recompensează-ți poochia).

Acest lucru este suficient pentru a convinge câinele că mirosul merită să încerce!

Apoi, formatorii au stabilit obstacole pentru câine, ridicând încet intensitatea. Un proces de instruire de exemplu ar putea arăta astfel:

  1. Acoperi un element în ulei de trufe și să-l caute pe câine. Apoi recompensa!
  2. Acoperiți un element în ulei de trufe și ascundeți-l sub frunze. Când o găsesc, recompensa!
  3. Apoi, elementul de acoperire în uleiul de trufe și ascundeți sub roci.
  4. Acoperiți un element în ulei de trufe și ascundeți sub solul real.

Odată ce câinele dvs. găsește elementul acoperit de trufe, nu-l lăsa să-l mănânce! În schimb, scoateți-l și dați-i un alt trata ca o recompensă în schimb.

Unele avffle-vânătoare de vânătoare, de asemenea, sugerează pornirea cu o bucată de brânză gorgonzola - Se spune că această brânză mirosului similar cu o trufe și va costa mult mai puțin petrolul trufei.

Totuși, asigurați-vă că investiți în adevăratul lucru odată ce câinele dvs. devine atârnă de jocul ascuns-and-go-căutați.

Nu în sus pentru instruirea unui vânător de trufe? Există clase online care vă ghidează, pas-cu-pas pe Cum să-ți înveți câinele să vâneze trufele!

Odată ce sunteți convins că canina dvs. este o mașină de vânătoare de trufe, intrați în Festivalul de Truffle Oregon! În fiecare an, în ianuarie, Festivalul de Truffle Oregon găzduiește un seminar de câini de trufe, unde câinii pot concura în provocările de trufe!

Charles Lefevre, organizator șef al Festivalului Truffle Oregon, spune că aproape ¾ de câini care participă la seminarul de vânătoare de trufe sunt capabili să vâneze trufele. Asta va face Fido - asta o să facă!

Vedeți ce hunt de trufe și Festivalul de Truffle Oregon arată în acțiune!

[YouTube ID = # 8221; VXMFRLIOV7C & # 8221; Lățime = & # 8221; 650 & # 8243; Înălțime = & # 8221; 340 & # 8243; Poziție = & # 8221; Centrul & # 8221;]

Ce crezi - câinele tău are ce trebuie să fie pentru a fi un vânător de trufe? De ce sau de ce nu? Distribuiți-vă gândurile în comentariile!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Căni de vânătoare de trufe: ajuting proprietarii sniff out big bucks!