Argentin negru și alb tegus

Close-up de un tegu negru și alb argentinian

TEGU-ul argentinian negru și alb sunt uneori numite TEGU-uri alb-negru, deși acest lucru poate duce la confuzie, deoarece există, de asemenea, un columbian tegu (care este similar, dar mai mic și mai puțin docil). Uneori Argentine Tegus sunt, de asemenea, numite tegus gigant sau tegus mare. După cum sugerează numele său comun, aceste șopârle grindină din Argentina și alte părți ale Americii de Sud.

Privire de ansamblu de rasă

Nume stiintific: Tupinambis Merianae

Nume comune: Argentin negru și alb Tegu, negru și alb Tegu

Dimensiunea adulților: Până la 4 picioare

Speranța de viață: Până la 15 ani în captivitate

Comportamentul și temperamentul tegusului alb-negru argentinian

Femeia Tegus sunt puțin mai mici decât omologii lor de sex masculin, dar ambele sexe au un model destul de distinctiv de puncte albe și negre și dungi peste tot corpul lor.

În ciuda mărimii lor mari în comparație cu alte Tegus, argentinian negru și albii se bucură de o reputație pentru a fi mai docil decât omologii lor mai mici. Acest lucru este valabil mai ales pentru tegus argentinian care sunt manipulate în mod regulat de la o vârstă fragedă.

Locuințe Argentin negru și alb Tegus

Argentinul negru și alb TEGU-urile sunt mari și au nevoie de carcase mari și sigure. Tegusul juvenil poate fi păstrat într-o sticlă mare acvariu cu un capac de blocare, dar adulții vor avea nevoie de un terrariu mai mare de specialitate sau o cușcă personalizată.

Pentru TEGU-urile argentinei adulte, planificați cel puțin 6 metri cu 3 picioare cu carcasă cu 2 picioare. Spre deosebire de alte șopârle, cuștile mai înalte nu sunt necesare pentru Tegus, deoarece nu stau pe picioarele lor posterioare sau să urce copacii.

Un jurnal sau o casetă de ascundere trebuie să fie prevăzută și trebuie menținută ușor umedă cu mușchiul sphagnum umed, pentru a ajuta la vărsare și ca sursă de umiditate pentru mediul animalului. Șansele sunt TEGU va petrece cea mai mare parte a timpului în acest loc de ascundere.

Argentinian tegus ca să se umezească, astfel încât au nevoie de un substrat care nu este doar absorbant și ușor de curățat, dar, de asemenea, permite comportamentul lor natural săpat. Cypress Mulch, coaja orhidee sau eucalyptus mulci sunt substraturile preferate pentru Tegus, deși unii oameni preferă confortul mai multor straturi de hârtie pentru ușurința de curățare (deși acest lucru poate stârni instinctul natural al Tegusului de a săpa).

Evitați așchii de lemn, coadă de porumb sau pietriș din piatră datorită riscului de ingestie. De asemenea, trebuie să evitați covoarele interioare / în aer liber, deoarece este probabil să vă mărturisiți în încercările de săpături ale Argentinei Tegu și firele fără stăpân pot reprezenta un risc de încurcare a unghiilor și degetelor de la picioare.

Iluminat și încălzire

TEGU-ul argentinian negru și alb este diurnă (activ în timpul zilei), astfel încât au nevoie de expunerea la UVA cu spectru complet și UVB, cum ar fi soarele. De asemenea, au nevoie de o sursă de căldură. Deși este adevărat că Tegus poate tolera temperaturile mai scăzute, pentru o sănătate și digestie adecvată, temperaturile în timpul zilei ar trebui să fie între 80 și 85 de grade, cu un punct de basking între 100 și 110 grade.

Temperaturile răcoroase de noapte sunt acceptabile, dar nu permite o schimbare drastică a temperaturii. Utilizați o combinație de lămpi de căldură reptilate, becuri, emițătoare de căldură ceramică și covorașe de căldură pentru a atinge aceste temperaturi ridicate, dar evita rocile fierbinți, deoarece pot provoca arsuri grave.

Alimente și apă

Juvenile argentinian tegus poate fi hrănit o dietă compusă în mare parte din greieri încărcate cu Gut, cu un supliment de calciu / vitamine, împreună cu alte insecte de alimentare pentru varietate, cum ar fi viermii de masă ușor și viermi de ceară.

Pe măsură ce tegul tău devine mai în vârstă, poate fi hrănit șoareci Pinkie și, eventual, șoareci adulți, pre-ucis sau înghețată-dezghețată. Dar utilizați prudență dacă șoarecii pe care îi hrăniți au blănuri, deoarece poate provoca impacție intestinală (adică Tegu nu poate digera blana).

Adult Argentin negru și alb Tegus poate avea, de asemenea, o varietate de fructe și legume adăugate la dietele lor. Conservele pentru câini și ouăle pot fi oferite ca un supliment foarte ocazional, dar se recomandă ca prea multă proteină să provoace insuficiență renală. Asigurați-vă că vă hrăniți pe șoarecii dvs. Argentinian Tegu cu un castron sau clește pentru a preveni accidental mușcând de șopârla dvs. foame.

Argentin negru și alb Tegus se bucură de înmuiere atunci când nu se înfruntă, așa că asigurați-vă că oferiți un vas de apă mare de mică adâncime care se va potrivi întregului corp al animalului tău. Furnizați frecvent apă proaspătă, mai ales dacă Tegu defeați în apă.

Având acest vas mare de apă vă va ajuta, de asemenea, să atingeți umiditatea relativă ideală de 60 până la 80% în mediul dvs. din Tegu (un higrometru vă va ajuta să monitorizați nivelul de umiditate). Îndepărtarea incintei cu apa va ajuta, de asemenea, la menținerea mediului așa cum îi place Tegu.

Alegerea TEGU-ului alb-negru argentinian

Aceste șopârle tare poate deveni Tame animale de companie Dacă este tratată corect. Dar când decideți pe una, există câteva lucruri pe care să le urmăriți. Acesta este cu siguranță un animal de companie pe care doriți să îl achiziționați de la un crescător de reputație.

Un tegu bolnav poate avea pielea uscată, umflarea în jurul pasajelor sale nazale și umflături neobișnuite în membrele sale. Dacă ochii ei sunt tulbure sau pare letargic, acestea pot fi semne ale unei șopârle bolnave.

Probleme comune de sănătate

Deficiențele de calciu și fosfor sunt frecvente în Tegus și ca și alte reptile, sunt susceptibile la infecții parazitare, care de obicei sunt detectate numai în timpul unui examen fecal.

Ele sunt, de asemenea, predispuse la infecțiile respiratorii, care de obicei se întâmplă atunci când nu există suficientă umiditate în carcasa animalului. Dacă TEGU va zbă sau se umflă în jurul pasajelor și gurii sale nazale, poate avea o infecție respiratorie.

Cea mai gravă boală care afectează tegusul alb-negru argentinian este o boală osoasă metabolică. Acesta este rezultatul unei lipse de iluminare UVB. Este dureros pentru animal și poate duce la oase slabe.

Dacă animalul dvs. de companie nu mai mănâncă, pare letargic, sau arată orice umflare sau piele uscată, consultați un medic veterinar care este specializat în șopârle. Aceste simptome sunt toate steagurile roșii, dar sunt tratate dacă sunt prinse devreme.

Rase similare la negru argentinian și alb Tegu

Dacă sunteți interesat de Tegus, aici sunt câteva sugestii pentru alte rase pe care le puteți dori:

De asemenea, puteți verifica profilurile altora șarpele de șopârlă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Argentin negru și alb tegus