Profilul speciilor de ceas negru

Black Gât Monitor de dormit. De la East Bay Vivarium din Berkeley, California, SUA

Taxonomiștii nu au fost de acord cu privire la modul de clasificare a speciilor și subspecii acestui gigant maro și dungi din Tanzania din Africa de Sud. Această șopârlă cunoscută sub numele de șopârlă de monitor negru este o reptilă mare, cu un temperament surprinzător de ușoară atunci când este păstrat ca un animal de companie. Ca și în cazul veriilor, a monitorului alb-that și a monitorului Savannah, temperamentele lor în sălbăticie ar putea fi orne, dar ele sunt adesea relativ blânde în captivitate atunci când primesc îngrijire adecvată. Această șopârlă trebuie păstrată doar de un deținător de reptile avansate, deoarece aceste monitoare necesită o incintă extrem de mare - ele pot crește peste 60 de kilograme!

Prezentare speciala

Nume comune: Black Gât Monitoare, Monitoarele Negru, Monitoare Ionides, Monitoarele Cape

Numele științifice: Varanus Albigularis Ionidesi, Varanus Albigularis Albigularis, Varanus Albigularis Microstictus

Dimensiunea adulților: Până la 7 metri lungime și mai mult de 60 de kilograme

Speranța de viață: 20 de ani sau mai mult

Comportamentul și temperamentul monitorului negru

Monitoarele negre sunt semi-arboreale, ceea ce înseamnă că în sălbăticie trăiesc în cea mai mare parte în copaci, mai ales ca minorii. Adulții nu urcă la fel de mult ca și minorii, dar sunt încă capabili să cheme o ramură ori de câte ori trebuie să scape de pericole pe pământ sau să nu se hrănească într-un copac pentru alimente.

Aceste șopârle diurnă (zi de locuit), de asemenea, le place să-și petreacă o perioadă bună de timp înfloritoare sau ascunzându-se sub roci, dar monitoarele negre sunt, de asemenea, creaturi jucăușoase care au nevoie de stimulare - în caz contrar, se plictisesc și se pot dezintegra.

Cele mai mici șopârle, cum ar fi Geckos și chameleoni, în general, preferă să nu fie manipulați de oameni. Dar șopârlele mai mari ale familiei monitorului au de fapt nevoie de interacțiune pentru a le obișnui cu proprietarii lor. Unele studii sugerează că aceste șopârle sunt suficient de inteligente pentru a-și recunoaște păzitorii umani.

Dacă nu este manipulat în mod regulat de oameni, monitoarele negre în captivitate pot deveni agresive. Când se simt amenințați sau stresați, aceste animale mari își vor umfla trupurile și se hiss - au fost chiar cunoscute să muște. Având în vedere dimensiunea animalului, o mușcătură de la cineva poate face unele daune grave. Dacă vedeți șopârlarea monitorului începând să înfurie, înapoi și să părăsească animalul singur până când prezintă semne de calmare.

Stresul este foarte rău pentru reptile, deoarece poate duce la un sistem imunitar slăbit și la o serie de probleme de sănătate ulterioare. Ca și în cazul tuturor animalelor de companie, exercițiul este un bun ameliorator de stres. În vreme caldă, monitoarele negre pot fi umbrite în afara ca câinii (deși un pic mai lent) folosind un ham și o lesa. Acest lucru este minunat pentru monitorul dvs. în multe moduri - socializare, Rays UVB, și exercițiile sunt bune pentru sănătatea sa generală.

Locuind monitorul negru-throad

O șopârlă de monitor negru necesită o incintă mare și puternică. Majoritatea proprietarilor ajung să construiască o incintă permanentă pentru gâtul lor negru din lemn sau plexiglas. Carcasa trebuie să fie suficient de mare pentru ca monitorul să meargă mai departe la câțiva pași, să se întoarcă și, în general, întindeți afară.

Oferiți-vă reptile grele cu o varietate de locuri pentru a urca pe ambele și la Bask. Rafturi la diferite înălțimi și ramuri robuste pentru alpinism oferă animalul dvs. de companie cu zone pentru a explora și locurile pentru a se bloca lângă lămpile de căldură a plafonului. Adăugați rampe suplimentare și modalități secundare de a urca în sus și în jos.

O piscină de plastic din plastic sau cadă utilitare cu rampe adăugate pentru acces ușor și ieșire va fi apreciată de șopârla dvs., chiar dacă monitoarele nu sunt înotători puternici. Obțineți o cadă cu o scurgere pentru o curățare ușoară, deoarece apa trebuie, de obicei, să fie schimbată zilnic. De asemenea, veți avea nevoie de un încălzitor protejat pentru apă pentru a menține temperatura în jur de 80 f.

Chiar și monitoarele mari au nevoie de un loc unde se pot simți în siguranță și sigure, astfel încât ar trebui să fie furnizată o zonă de ascundere. Utilizați placaj pentru a construi o cutie de lemn inversată pentru a servi ca zonă de ascundere. Asigurați-vă că toate mobilierul din cușcă sunt înșurubate în siguranță în poziție.

Substrat

Monitoarele șopârle sunt, de asemenea, săgete, deci trebuie să aibă o podea de pământ (substratul). Adăugați un strat profund de material substrat la incintă - murdăria curată amestecată cu nisip este suficientă. Podelele de vinil sau de țiglă pot fi utilizate sub substrat, deoarece este ușor curățată. Dar ghearele de săpat pot deteriora acest strat de material.

Căldură

Din moment ce aceste șopârle se gaurează din Africa, le plac temperaturile la cald. Tanzania are un climat tropical în care rămâne peste 68 F pe tot parcursul anului (cu excepția elementelor superioare). Furnizați șopârlarea monitorului cu o zonă de basking care ajunge în intervalul superior de 90 de grade în timpul zilei în timp ce rămâneți peste 75 F la noapte.

Ușoară

Șopârlele de monitorizare au nevoie de o sursă de iluminare UVB timp de aproximativ 12 ore pe zi pentru a rămâne sănătoși. Lumina soarelui este cea mai bună sursă de UVB, dar nu este întotdeauna disponibilă. Lumina soarelui prin ferestre nu este, de asemenea, o sursă de UVB pe măsură ce sticla filtrează aceste raze invizibile.

Ca și alți șopârle de monitorizare, gâtul negru necesită adăugarea de suport cu raze UVB. Lămpile de căldură reptile și becurile speciale de emițătoare UVB pot fi utilizate pentru a vă asigura animalul cu temperaturi adecvate și un ciclu de zi / noapte care include razele pe care soarele le emite. Dacă v-ați hotărât să vă ocupați monitorul negru în afara anului și devine lumină naturală a soarelui, atunci iluminarea UVB artificială nu este necesară.

Ce fel de lenjerie de pat are nevoie de monitorizarea Savannah?

Alimente și apă

În sălbăticia Tanzaniei, monitoarele negre sunt obligate carnivore, care sunt adevărate carnivore care nu pot digera materie vegetală. Ei mănâncă mici reptile, păsări și ouă, rozătoare, animale acvatice și insecte. În captivitate, de asemenea, ei trebuie să mănânce multe articole de pradă întregi, cum ar fi șoarecii și păsările. Șobolanii și alți rozătoare împreună cu puii tineri sunt, în general, opțiuni bune pentru mese. Crustacee, pește, ouă, șerpi, șopârle și chiar crustacee de apă dulce sunt, de asemenea, tot jocul echitabil și oferă variații bune dietei.

Insectele, cum ar fi greiefice, viermi și gandaci, pot fi hrăniți la monitoare în plus față de mesele lor regulate de rozătoare și păsări. Dacă faceți insecte de alimentare, prafați-le cu o pulbere de calciu în primul rând și asigurați-vă că insecta a fost Gut-încărcat.

În timp ce omologii lor prinși sălbatici pot dori doar să mănânce pradă vii, monitoarele de crescătorie captive sunt dispuși să mănânce pradă ucisă anterior. Majoritatea proprietarilor de monitor cumpăra șoareci înghețați, înghețați în vrac online și dezghețați-le după cum este necesar. Există o dezbatere cu privire la faptul dacă aceste șopârle au nevoie de tulpină sau de a vâna înainte de a mânca, dar dacă au fost ridicate în captivitate, este probabil că acest instinct primar a fost suprimat.

Hrăniți monitorul de câteva ori pe săptămână și ajustați programul de masă dacă animalul dvs. devine prea subțire sau supraponderal. Cântărește monitorul lunar, astfel încât să puteți ajusta alimentarea după cum este necesar.

Utilizați boluri robuste pentru alimente și apă potabilă. Folosind boluri care pot fi fixate ferm la partea laterală a cuștii este cea mai bună modalitate de a preveni scurgerea. Chiar dacă monitorul dvs. are o piscină pentru wading, ar trebui să fie furnizat un castron de apă împrospătat.

Probleme comune de sănătate și comportament

Dacă șopârlarea dvs. neagră pare a fi letargică sau altfel, nu încercați să tratați aceste simptome. Căutați un tratament de la un animal exotic medic veterinar Cine este specializat în șopârle.

Ca și alte șopârle de monitorizare și multe alte reptile de companie, șopârlele negre sunt susceptibile Boala osoasă metabolică, care este rezultatul unui dezechilibru de calciu-fosfor care apare de obicei atunci când șopârla nu primește suficientă lumină UVB pentru a face vitamina D.

O preocupare semnificativă de sănătate pentru a urmări cu orice lizard mare este constipația din cauza impactului. Ca și alte șopârle mari, monitoarele negre-throad au apetite voasice și adesea înseamnă că mănâncă lucruri pe care nu le pot digera cu ușurință, cum ar fi nisipul sau substratul din cuștile lor.

Deși sunt cunoscute că primesc infecții parazitare, șopârlele negre nu le primesc ori de câte ori speciile de șopârlă mai mici. Prezența paraziților indică adesea condiții inadecvate de creștere care pot fi rectificate cu ajustări în carcasă, dar ar putea fi necesară tratamentul medical sigur de către un medic veterinar.

Alegerea monitorului dvs. neagră

Acestea sunt reptile mari, puternice care pot fi provocate de animale de companie din acest motiv. Asigurați-vă că aveți resursele disponibile pentru a găzdui și a-i hrăni un animal atât de mare. Este, de asemenea, important să verificați legile locale privind deținerea unor specii exotice în care locuiți.

Ca și în cazul celor mai exotice animale de companie, este mai bine să le obțineți de la un crescător de reputație care vă va spune istoricul său de sănătate. Ochii clară, pielea netedă și vigilența generală sunt toate semnele unui șopârlă sănătoasă a monitorului negru-throad. Dacă apare letargic sau nu iau mâncare ușor atunci când este oferit, poate fi bolnav.

Cum să vă îngrijiți șopârlele de monitorizare

Specii similare la monitorul negru-throad

Dacă sunteți interesat de șopârle de monitorizare ca animale de companie, consultați aceste specii similare:

În caz contrar, verificați alte tipuri de reptile și amfibieni care poate fi animalul dvs. de companie!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Profilul speciilor de ceas negru