Cum afectează pinworms familiile și animalele de companie

Câinele alb pufos care se află pe lounge

Pinworms, cunoscuți, de asemenea Threames, sunt o problemă obișnuită pentru oameni și în special pentru copii. Potrivit centrelor de control al bolii (CDC), pinworms sunt cele mai frecvente infecții viermi în Statele Unite. Cu toate acestea, există adesea confuzie despre locul în care vine acest vierme și cum este transmis.

Pinworms în oameni

Tipul de viermi pe care oamenii îl susceptibil sunt cunoscuți ca Enterobius vermicularis. Această infecție este, de asemenea, uneori menționată ca enterobiasis. Numai oamenii și, eventual Alte primate poate transmite acest tip de infecție. Pinworms sunt transmise între oameni printr-un traseu fecal-la-oral, cum ar fi mâinile contaminate și paturile infectate.

Veți ști dacă aveți viermi pentru că sunt vizibili și adesea provoacă disconfort și mâncărime în zona anală. Copiii vor zgâria adesea zona rectală care permite ouăle de viermi să ajungă sub unghiile lor, infectând jucăriile și prietenii lor. De asemenea, este obișnuit să se experimenteze o erupție cutanată sau o iritare a pielii în apropierea anusului sau vaginului. Simptomele precum insomnia, durerea abdominală și infecția bacteriană pot apărea și la persoane fizice.

Pinworms la animale

Câini și pisicile nu primesc viermi. Ca rezultat, ele nu sunt potențial Rezervor pentru infecția oamenilor fie. Cu alte cuvinte, copilul dvs. nu poate obține viermi de la câinele dvs. sau pisică. Cu toate acestea, există și alte specii de animale care sunt susceptibile la viermi. Tipurile de viermi din aceste animale sunt susceptibile de a fi diferite de cele Enterobius vermicularis Pinworm care infectează în mod normal oamenii.

Caii, de exemplu, sunt susceptibili la o formă de Pinworm cunoscut ca Oxyuris Equi și altul cunoscut ca Probstmayria vivipara. Iepuri poate deveni infestată cu Pasalurus Ambiguus și Hamsteri și șoareci Poate ajunge Syphcia Obvelata.

Scăpând de viermi

Aceste paraziți asemănători cu viermi se pot ocupa în infecții ușoare atunci când este disponibil tratamentul la domiciliu. Cu toate acestea, se recomandă obținerea unui tratament medical, deoarece este foarte ușor de transferat pinworms la alte persoane și zone. Iată câteva sfaturi pentru a scăpa de aceste Buggers:

Asigurați-vă că totul este curat

Practicarea unei bune igiene va permite infecției dvs. de viermi să se clarifice rapid. Pinworms durează aproximativ șase săptămâni, deci este important să vă curățați baie, dormitor, bucătărie și alte zone frecvent pentru a evita o infecție proastă.

Este important să utilizați săpun și apă caldă pentru a menține spânzurarea pinwormilor. Asigurați-vă că faceți o spălare amănunțită după ce ați folosit toaleta sau schimbarea scutecelor.

Faceți o tăietură bună și curățați astfel încât ouăle de vierme să nu se blocheze sub unghiile. Dacă vă mușcați unghiile, acest lucru poate, de asemenea, să răspândească cu ușurință infecția.

Fie că este vorba de hainele, lenjeria sau prosoapele, este imperativ să le aruncați în apă caldă și detergent de rufe în fiecare zi pentru a păstra orice vierme departe.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Enterobiasis - Întrebări frecventeCentre de control și prevenire a bolilor, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum afectează pinworms familiile și animalele de companie