Probleme cu păstrarea unei maimuțe de companie

Maimuță într-o cușcă

Există ceva irezistibil pentru o maimuță infantilă. Multe maimuțe pentru copii, cum ar fi Capucines, apar atât de dulci și neajutorați și par a fi sugari umani. Cu toate acestea, acei copii dulci cresc în maimuțe dificile pentru adulți și Nu faceți animale de companie bune.

Provocările ridicării unei maimuțe

Luând A maimuță de animale de companie nu este ca și cum ați îngriji celelalte animale de companie. Un maimuță bine îngrijit poate trăi în general pentru a fi oriunde de la 20 la 40 de ani și va avea nevoie de angajamentul dvs. complet de-a lungul întregii sale vieți. Maimuțele nu cresc și se maturizează ca și copiii umani. Ele sunt, în esență, copii mici.

De asemenea, maimuțele de companie ar putea să nu ia bine oamenilor noi din viața voastră, inclusiv soți și copii, și ei fac greu să scape pentru vacanțe. În plus, găsirea unei case noi pentru o maimuță de companie este extrem de dificilă și din punct de vedere psihologic pe maimuță.

În plus, o maimuță are nevoie de o cantitate mare de interacțiune socială. O maimuță de companie lipsită de timpul și atenția voastră va dezvolta probabil nu numai probleme comportamentale severe, cum ar fi țiparea și mușcătura, ci și probleme psihologice care pot fi dificil de remedier.

Probleme legale

Primatele, cum ar fi maimuțele, ar putea fi ilegale să păstreze animalele în care locuiți. Și dacă o maimuță este legală deținută, permisele încă ar putea fi necesare. Uneori, titularii permisului sunt supuși inspecțiilor la domiciliu pentru a asigura facilitățile și îngrijirea corespunzătoare.

În plus, politicile de locuințe pot necesita o acoperire suplimentară de răspundere sau unele companii de asigurări ar putea anula cu totul politica dvs. dacă află că aveți o maimuță. Cu toate acestea, fără a avea asigurări vă pune în pericol dacă maimuța dvs. mușcă pe cineva.

Probleme medicale

O gamă largă de boli pot fi trecute între maimuțe și oameni. (Acestea sunt numite boli zoonotice și poate fi destul de serios.), Dar găsirea unui medic veterinar lângă voi, care este capabil și dispus să trateze un primat poate fi o provocare.

În plus, poate fi dificil să păstrezi o maimuță captivă sănătoasă. De exemplu, maimuțele necesită adesea diete specializate care pot fi costisitoare și consumatoare de timp pentru a se pregăti. Diabetul este comun în maimuțele de companie datorită dietelor sărace Mulți proprietari le hrănesc. Aceasta este doar o boală care necesită monitorizare constantă de către dvs. și a veterinarului dvs.

Probleme comportamentale

O maimuță dulce, dependentă de copil va crește în cele din urmă să devină animal salbatic a fost sa fie. Ridicarea unei maimuțe în jurul oamenilor nu își va schimba natura sălbatică, iar maimuțele de companie nu vor deveni niciodată domesticite. De fapt, lipsind o maimuță de animale de companie de relații sociale normale cu alte maimuțe, poate crea probleme comportamentale și nevroze.

Maimuțele de companie au adesea o tendință de a mușca (și au 32 de dinți pentru a elibera aceste mușcături urâte). În timp ce unele maimuțe sunt blânde, unele sunt foarte agresive. Cu toate acestea, chiar și cele mai blânde maimuțe sunt imprevizibile și ar putea deveni agresiv pe oricine, inclusiv persoana căreia acestea sunt cele mai apropiate, mai ales în timpul și după pubertate.

Locuințe Monkeys PET

Maimuțele au nevoie de o incintă mare, sigură, care poate fi costisitoare pentru a construi. Ei ar trebui să-și petreacă timpul în aer liber, dacă este posibil. Și trebuie să fie prevăzute cu o mare varietate de jucării în continuă schimbare și echipamente de exercitare pentru a le menține provocate sau vor suferi de plictiseală. Unele state necesită anumite tipuri de carcase pentru a le îndeplini Permiteți regulamente, Dar ar trebui să aveți întotdeauna un loc pentru a vă asigura maimuța pentru a păstra și siguranța publică.

Mai mult, maimuțele nu sunt curate și ordonate. Cei mai mulți nu pot fi instruiți efectiv toaletă. Multe maimuțe tinere pot fi scufundate sau cel puțin parțial instruite de toaletă, dar această abilitate este adesea pierdută la maturitate. În plus, s-ar putea să se angajeze în activități dezastruoase care implică fecalele și urina lor (cum ar fi aruncarea ei și pictura cu ea). În afară de mesele de toaletare, maimuțele de companie pot fi, de asemenea, extrem de răutăcioase și distructive, mai ales când sunt plictisiți.

Linia de jos

În general, maimuțele nu sunt animale de companie bune. Da, unii pot fi destul de dulci pentru un timp. Dar realitatea este maimuțele sunt capabile să provoace prea multă rău și au nevoie de prea multă grijă și atenție pentru a prospera într-o gospodărie umană. Aceste aspecte sunt la fel de importante atunci când vine vorba de maimuțe (Chimpanzees, Orangutanii și Gibbons). Pe scurt, primatele non-umane și ființele umane fac colegii săraci.

Uita-te acum: 11 animale exotice sălbatice pe care le poți avea ca un animal de companie

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Probleme cu păstrarea unei maimuțe de companie