Sănătate & # 038; siguranța pe fermă: pericolele & # 038; cum să le eviți

Sănătate & # 038; Siguranța pe fermă: Pericolele & # 038; Cum să le eviți

Industria agriculturii nu mai este un sector în plină expansiune care garantează locuri de muncă, nu în zilele care au trecut de. De fapt, doar 1.8% din forța de muncă din Marea Britanie este considerată ca parte a acestui sector. În ciuda acestui fapt, deși rata de accident reprezintă aproximativ 19% din accidentele din Marea Britanie în fiecare an.

Rata bolii este, de asemenea, semnificativ mai mare în sectorul agricol decât media din alte spații de lucru. Există patru leziuni și boli comune asociate acestui sector; vehiculul cade de la înălțime, ridicare grele și manipulare și substanțe periculoase.

Mulți fermieri din Marea Britanie respectă codurile și practicile stricte de sănătate și siguranță, totuși cu lucrul într-o astfel de afacere manuală și practică vine un nivel sporit de risc.

În acest blog, vom identifica cele mai frecvente pericole și unii pe care probabil nu le-ați gândit niciodată să încercați să vă asigurați că fermia dvs. poate fi cât mai sigură posibil.

Evaluări ale riscurilor

Primele lucruri mai întâi trebuie să fii proactiv în abordarea dvs. de sănătate și siguranță în fermă. Aproape toate accidentele pot fi prevenite dacă riscurile și modul de evitare a acestora sunt clar subliniate. Dar fiind realist este destul de greu de imaginat că toate accidentele vor fi eradicate, suntem toți oamenii și aceste lucruri se întâmplă.

Finalizarea unei evaluări a riscurilor vă permite să identificați care zone ale afacerii prezintă cele mai mari riscuri de siguranță pentru lucrătorii din fermă. Dacă nu sunteți sigur de modul de finalizare a unei evaluări a riscurilor, există multe mari companii care rulează cursuri care prezintă cele mai bune modalități de a finaliza aceste evaluări. Dar, odată ce acestea sunt complete, veți putea conturiza procedurile proactive pentru a încerca să evitați accidentele similare în viitor.

Diagrama procesului de evaluare a riscurilor
Evaluarea riscului Diagrama procesului (credite: gata.gov)

Legea impune oricărui angajator sau angajat pe cont propriu pentru a-și reglementa propriile riscuri de sănătate și siguranță Și, în timp ce nu vă așteptați să eliminați complet riscul, ar trebui să existe cel puțin pași reali pentru a încerca să o oprească, totuși.

Lucrul în spații închise

Din cauza naturii agriculturii, dvs. sau angajații dvs. vor fi obligați să vă împărțiți timpul între spațiile interioare și în aer liber. Spațiile de obicei închise includ rezervoarele de stocare a combustibilului, silozurile și gropile de suspensie, iar acestea pot prezenta o serie de pericole. Înecarea, sufocarea și inhalarea gazului toxic, toate sunetul șocant, dar sunt pericole foarte reale. Pentru a evita accidentele și chiar moartea, trebuie să vă asigurați toți lucrătorii:

  • Completează munca în afara spațiului ori de câte ori este posibil.
  • Intră în zone închise numai dacă este sigur să faceți acest lucru și când este absolut necesar și numai dacă zona este complet ventilată.
  • Sunt evaluate pe deplin la riscurile mediului și pot decide cu privire la măsurile de precauție necesare atunci când faceți acest lucru.
  • Sunt siguri că rezervoarele de suspensie, gropi și sufuri sunt date adecvate pentru a fi ventilate.

Lucrul cu substanțe chimice periculoase

Pentru a gestiona riscurile asociate cu substanțe chimice periculoase, trebuie să vă asigurați că dvs. și lucrătorii dvs. utilizați cele mai puțin substanțe chimice toxice disponibile. Dar dacă acest lucru nu este posibil, ar trebui să luați în considerare plasarea metodelor de control.

  • Asigurați-vă că capacele sunt locuri pe toate recipientele și recipientele de depozitare.
  • Păstrați toate punctele de transfer și transportatoarele închise.
  • Instalați ventilatoarele extractorului de praf.
  • Asigurați-vă că toți angajații au acces la îmbrăcăminte și echipament de protecție.
  • Dacă pielea expusă vine în contact cu pielea, păstrează-l hidratat și uscat.

Unele praf, cum ar fi cerealele și păsările de curte, pot provoca probleme de aspect și respirație. Toți lucrătorii dvs. ar trebui să ia controlul regulat de sănătate și fitness.

Șezlonguri

hrănirea bovinelor
Bovinele fiind hrănite. Stivuitorii se ocupă în siguranță de vacile fără prea multă proximitate.

Manipularea animalelor este, desigur, o mare parte a vieții agricole și este o sursă imensă de rănire. Evaluarea riscului dvs. nu ar trebui să vă acopere numai pe dvs. și angajații dvs., ci ar trebui să acopere și profesioniștii din domeniul sănătății animalelor, cum ar fi veterinarii și, bineînțeles, animalele în sine. Ar trebui să aveți un echipament adecvat de restrângere și manipulare toate pregătite pentru a minimiza riscul atunci când lucrați cu efectivele de animale.

Toți angajații fermei ar trebui să fie pregătiți corect în manipularea și în mișcare a animalelor. Echipamentele cum ar fi panourile de porcine, padele sau slăbiciunile plate, ar trebui menținute pentru a evita marginile ascuțite pentru a evita rănirea animalelor. Cum de a gestiona anumite tipuri de animale pot fi găsite aici.

Urmând aceste sfaturi și orientări de bază, va ajuta la evitarea accidentelor și rănilor inutile. După cum sa menționat anterior, este imposibil să reduceți toate accidentele într-un mediu cu risc ridicat, eroarea umană va fi întotdeauna un factor.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Sănătate & # 038; siguranța pe fermă: pericolele & # 038; cum să le eviți