Cum să creați câini de campion

Cum să creați câini de campion

Câinii campionilor de reproducere este o disciplină care vă cere să învățați și să creșteți în timp. În calitate de ameliorator responsabil, trebuie să planificați, să cercetați și să executați planul de reproducere cu un scop clar în minte.

Responsabil Campionul de crescători de câini nu sunt în afacere exclusiv pentru bani. Ei se concentrează pe producerea câinilor sănătoși care îndeplinesc standardul de rasă. Pentru a-și atinge obiectivele, crescătorii de campioni vor lua în considerare trei lucruri. Ei rase de la câinii de cea mai înaltă calitate și se asigură că câinii lor sunt testați de sănătate. În plus, ei studiază cu atenție pedigree-ul studului și barajului pentru a se asigura că așternutul este sănătos și îmbunătățește rasa într-un fel.

Păstrați în minte standardul de rasă

Înainte de a începe câinii de reproducere, va trebui să înțelegeți Standardele de rasă. Standardele de rasă sunt scrise de asociații de rasă și de cluburi de rasă. Acestea sunt concepute pentru a defini animalul ideal al rasei și a oferi obiective pentru crescători în îmbunătățirea animalelor lor. Standardul de rasă pentru un câine Detalii Ce ar trebui să pară rasa, mișcarea sa și temperamentul său ideal. Acest lucru face ca standardul important pentru crescătorii care doresc să repare specimene ideale din acea rasă. În esență, standardul de rasă este planul pentru un animal care este potriviți pentru funcția inițială. Acest lucru ar putea fi vânătoarea, urmărirea sau tutela animală. Standardele de rasă variază între asociații. Ele sunt adesea actualizate și în timp.

Un grad mare de defecțiuni din standardul de rasă indică faptul că câinele nu este potrivit pentru reproducere. Câinii care se abate de la standardul de rasă de multe ori fac animale de companie minunate dar nu va fi bine în considerare în conformitate cu. Unii crescători de campioni își vând puii de calitate pentru animale de companie pe o bază de înregistrare limitată. Aceasta înseamnă că catelul de calitate pentru animale de companie poate participa la evenimente AKC cum ar fi agilitatea și ascultarea, dar nu conformație. De asemenea, înseamnă că catelul nu poate fi crescat din viitor. Așa cum ați putea ghici, crescătorii de campioni plasează puii de calitate pentru animale de companie pe această înregistrare limitată pentru a preveni cumpărătorii fără scrupule să reproducă aceste pui.

Câinii campionilor de reproducere
Campionul de crescători de câini se concentrează pe producerea câinilor sănătoși.

Au un gol pe termen lung

Devenind un crescător de campioni și de a vă dezvolta propria linie de sânge, vă cere ca dvs Stabiliți un plan clar de reproducere. Acest plan ar trebui să fie tangibil și măsurabil. Primul port al apelului este de a identifica caracteristicile de rasă pe care doriți să le reproduceți în gunoi. Va trebui să fiți familiarizați cu soliditatea structurală a rasei și problemele de sănătate genetice.

Pentru a reproduce câinii pentru îmbunătățirea rasei, va trebui să înțelegeți trei lucruri: Standardul de rasă, modurile sale de moștenire și ce puncte forte și slăbiciuni există în pedigrees. Dacă punctele forte și slăbiciunile câinilor dvs. nu se joacă reciproc, nu are sens să le reproducă în viitor.

O altă greșeală este de a sublinia doar o singură trăsătură datorită scopului dvs. pe termen lung. Crescătorii care nu reușesc să ia în considerare întregul câine, inclusiv trăsăturile sale principale (conformație, temperament și sănătate), vor constata că calitatea așternuturilor lor se va îndepărta de media de rasă. Acest lucru este cel mai adesea văzut în așternutul în care scopul este doar de a produce noi culori de acoperire - alte aspecte ale câinilor nu sunt acordate suficientă atenție, iar rezultatul final poate fi câinii care se abate departe de standardul de rasă.

Cumpărați cel mai bun stoc fondator

Toate liniile de sânge de înaltă calitate sunt stabilite prin încorporarea unui stoc de calitate excelent din linia de sânge a altcuiva. Nu este adesea că un câine de calitate pentru animale de companie poate fi încorporat în programul de reproducere. Datorită acestui lucru, cel mai bun sfat este începeți cu cel mai bun stoc pe care îl puteți găsi, și reproduce acest câine sau cățea la un stud de calitate superioară. Dar cum alegeți ce linie de sânge pentru a începe și ce implică Calitate fondatoare de calitate?

Când evaluați liniile de sânge campion din rasa dvs., ar trebui să aveți grijă să vă amintiți obiectivul pe termen lung. Champion Bloodlines ar putea fi de ajutor pentru dvs Dacă generațiile recente din această linie de sânge prezintă dovezi ale succesului În inelul de spectacol. Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea de a reproduce câini pentru o mai bună sănătate și temperament, nu toți campionul arată că câinii vor fi imagini exacte ale ceea ce ați putea dori să realizați. Tu, ca cumpărător, trebuie să fii familiar suficient cu rasa ta să știe ce probleme de sănătate genetice s-ar putea să fugi și ce a făcut crescătorul câinelui pentru a le evita.

Pentru a asigura succesul, asigurați-vă că lipiți Câini dovedite. Acestea sunt știfturi și baraje care au o experiență de a produce gunoi. Dacă mergeți cu un știft nedovedit, probabilitatea ca reproducerea să fie nereușită este mai mare. Un câine nedovedit ar putea avea probleme de fertilitate nerevelate și să fie lipsit de experiență la montare. Acest lucru poate duce la dezamăgire pentru tine și stres inutil pentru cățea ta. În același timp, A & # 8220; dovedit & # 8221; Stud spune doar un lucru - că câinele este fertil. Asigurați-vă că ați verificat faptul că știul este, de asemenea, testat de sănătate înainte de a-l alege!

rasa un câine de campion
Alegeți un stud dovedit!

Selectați partenerii potriviți

La selectarea partenerilor câinelui dvs. există două aspecte care trebuie luate în considerare: Analiza pedigree și stocul dovedit. Analiza pedigree implică cercetarea strămoșilor din stocul dvs. O mulțime de informații valoroase pot fi rapid obținute prin studierea pedigree-ului câinelui, cum ar fi: titluri și premii, nivel de încrucișare, stare de sănătate, tipuri de acoperire și culori, modele de trăsături dorite și nedorite și strămoșii generali. Un alt aspect care trebuie luat în considerare este dacă partenerii câinelui dvs. sunt dovedite sau nu. Baraje și sirene deveni dovedite doar odată ce au produs o gunoi sănătoasă și fără boală. Crescătorii care sunt dispuși să plătească o sumă mai mare și nu doresc să riscă o reproducere nereușită poate opta pentru utilizarea stocului de reproducere dovedite.

Toate premiile un câine câștigă în AKC Evenimentele devin parte a înregistrărilor sale. Aceasta înseamnă că atunci când un câine câștigă a Titlul campionatului, Titlul va fi observat permanent în pedigree câinelui. Când studiați pedigree-ul câinelui, abrevierea și # 8220; CH & # 8221; Înainte ca numele unui câine să indice un premiu Campionatul de Conformație. Abrevierea și # 8220; FC & # 8221; indică un campion în domeniu. O privire mai atentă la pedigree va dezvălui cât de mulți câini campioni alcătuiesc strămoșul câinelui tău.

Cercetarea geneticii pedigree

La evaluarea programului de reproducere a campionului, amintiți-vă că majoritatea trăsăturilor pe care le urmărește nu pot fi fixate sau modificate într-o singură generație. Cu cât aveți mai multe informații despre modul în care aceste trăsături au fost transmise de strămoșii câinelui dvs, cu atât mai bine vă puteți perfecționa planul de reproducere!

Ce este bun

Studiind pedigree-ul câinelui, puteți constata ce trăsături pozitive rulează puternic în linia dvs. de sânge. De exemplu, există în prezent câteva informații importante, dar importante care pot fi găsite pe pedigree câine: OFA, Ofal, și ochiul. Dacă un câine are abrevierea lui, înseamnă că au fost examinate pentru displazia șoldului. Un câine examinat sub Fundația ortopedică pentru animale& # 8216; Orientările pot fi clasificate ca f (târg), g (bun) sau e (excelent). În mod similar, Fundația ortopedică pentru animale stabilește criterii pentru examinarea displaziei cotului. O trecere a examenului va apărea ca & # 8220; Ofal & # 8221; pe pedigree. În cele din urmă, abrevierea ochilor înseamnă că câinele a trecut examenul de ochi și a fost lipsit de boală oculară atunci când a fost testată.

Ce e rău

În timp ce o pedigree dezvăluie adesea calitățile importante ale liniei de sânge ale unui câine, există, de asemenea, coborâșuri la unu, puțin cât ar putea fi. Unele aspecte ale unei linii de sânge campion sunt greu de interpretat pe baza pedigree a câinelui. De exemplu, este dificil dacă nu este imposibil să știți dacă un cățeluș sau câine au provenit de la un crescător responsabil și etic pe baza unui pedigree singur. Desigur, cluburile de rasă și cercurile sociale sunt adesea foarte strâns tricotate, dar un crescător nou și neexperimentat nu poate fi conștient de practicile altui crescător Dacă nu ajung la alți crescători din comunitate. Noii veniți la reproducere pot fi, de asemenea, înșelați de un pedigree. Dacă un câine înregistrat are un pedigree disponibil, acesta nu înseamnă automat că câinele va fi potrivit în programul dvs. de reproducere.

Ce trebuie dobândit genetic?

Akc ADN Profiling este necesar pentru: Frecvente frecvent utilizate, stocul de reproducere importat, câinii ale căror semințe sunt depozitate și pentru cățeluși, sire și baraje de înregistrare a gunoiului multiple. Dacă un știft pe care doriți să-l utilizați a fost suficient de gunoi, profilul său ADN va fi disponibil prin AKC. Testarea ADN-ului este un instrument excelent adaugă integritate la o pedigree. Nu numai că acest lucru poate confira părintele unui câine, dar poate confirma, de asemenea, că câinele este într-adevăr clar de boli ereditare, deoarece ar putea solicita o pedigree.

Creați o buclă de feedback

Ca un crescător responsabil, dvs Feedback-ul comunității este vital pentru succesul dvs. Deși este la fel de important să vă iubești câinii și să fii pasionat de îmbunătățirea rasei lor, este, de asemenea, important să fie obiectiv atunci când este necesar. Asta înseamnă Luând feedback și critică de la alți crescători și clienți.

Nu vă fie frică să ieșiți acolo și să vorbiți cu oamenii cunoștinți despre rasa ta! Abordați manipulatorii și judecătorii pentru a discuta rasa. Arătați câinilor dvs. persoanelor care cunosc bine rasa și sunt deschise criticilor lor. Nu numai că vă va ajuta acest lucru Identificați zonele slabe ale câinilor, dar va contribui, de asemenea, în continuare la îmbunătățirea liniei de sânge ca întreg.

Studiați și învățați de la crescătorii de campioni existenți

Dacă doriți să călătoriți câinilor campioni, este adesea cel mai adesea cel mai bun pentru a învăța din cele mai bune. Nu vă fie frică Ajungeți la crescătorii locali și bine-cunoscuți Pentru a cere sfaturi și îndrumări! Prin a ajunge la alții în cerc, puteți obține contacte utile, informații despre cine are stocul ideal pentru programul dvs. și chiar și prietenii de lungă durată.

Deoarece puii suferă de creștere de creștere, mulți crescători de campioni așteaptă până când puii lor sunt de opt săptămâni pentru a decide care sunt destinate inelului de spectacol. Unii invită alți crescători să aibă încredere în a inspecta puii și pentru a-și da părerea. Având contacte de încredere în cercul de rasă vor vă ajută să decideți ce pui sunt următorii dvs. campioni.

Aflați de la crescătorii de campioni existenți
Prin atingerea, puteți obține contacte utile.

Cum să creați câini de campion - întrebări frecvente

Au mai multe întrebări sau preocupări cu privire la câinii campionilor de reproducere? Secțiunea noastră de întrebări frecvente vor avea toate răspunsurile pe care trebuie să le începeți câinii campionilor de reproducere.

Care este cea mai bună modalitate de a reproduce un câine?

Cele două moduri cele mai bune de a reproduce un câine sunt Mating natural și inseminare artificiala. Care dintre ele este cel mai bine pentru dvs. ca un crescător ar putea depinde de bugetul, locația și preferințele personale.

Una-to-One sunt ideale pentru crescătorii care trăiesc în mod rezonabil aproape unul de celălalt. Câinii de reproducere naturală este importantă pentru o mulțime de proprietari. Există, de asemenea, un aspect social al raselor de la unu-la-unu, pe măsură ce dvs. și proprietarul lui Stud sau Dam va trebui să se întâlnească în persoană. Prin întâlnirea în persoană, puteți obține și o idee mai bună despre temperamentul ambilor câini.

Inseminarea artificială este cea mai bună pentru crescătorii care locuiesc departe unul de celălalt. Datorită AI, barajul și studiul nu trebuie să fie transportate pe distanțe lungi, reducând stresul pentru ambele părți. Pentru mulți crescători, aceasta înseamnă că grupul de gene al rasei este foarte extins, creând câini potențial mai sănătoși. În plus, unele cățele nu doresc să sufere unu la un singur moment, dar vor tolera Ai.

Care este cea mai bună vârstă pentru a crea un câine?

Ca o regulă generală, cele mai multe cățele pot fi crescute la vârsta de doi ani. Unele rase se matur mai devreme de doi ani, dar permițându-vă că târfa dvs. mai mult timp să se maturizeze psihologic și fizic este adesea cea mai etică modalitate de a o rambursa. Acest lucru vă permite, de asemenea, mai mult timp pentru a evalua temperamentul cursei dvs.

În plus, OFA nu acceptă raze X pentru cățele mai puțin de doi ani. Aceasta înseamnă că târfa dvs. de reproducere nu poate fi curățată pentru displazia de șold dacă este sub doi ani. În rasele care sunt predispuse la această condiție, clearance-ul de la displazie HIP este foarte de dorit, iar crescătorii responsabili vor avea ca rasă numai de la câini care se dovedesc a fi liberi din condiții genetice.

Cum îmi învață câinele să se reproducă?

Dacă câinele dvs. de sex masculin nu a mers înainte, S-ar putea să nu știe ce să facă. De asemenea, cățelele de fată pot deveni nervoase dacă nu au fost împerecheate înainte. Asta este normal. Din fericire, există modalități prin care vă puteți ajuta câinii să se reproducă cu succes.

Cel mai important lucru de făcut este să Păstrați-vă studiul și liniștea calmă. Dacă câinii dvs. sunt agitați sau suprasfiși, împerecherea este mai puțin probabil să apară. Asigurați-vă că alegeți o locație care nu este predispusă la întreruperi și zgomote puternice. Dacă câinii tăi sunt prea usită, poate opri împerecherea. De asemenea, vă poate ajuta să vă introduceți câinii dvs. unul pe celălalt cu o zi înainte ca împerecherea să fie programată. Permițând câinilor mai mult timp să se simtă confortabil unul cu celălalt ar trebui să facă ca împerecherea să meargă fără probleme când vine timpul.

Unii câini vor aprecia că sunt ghidat de-a lungul drumului. Dacă câinii dvs. se luptă să poziționeze corect, puteți ține ușor femeia pentru ao menține în mod constant și pentru a oferi un confort. Studul ar trebui să aibă permisiunea de a pătrunde în cățea pe cont propriu, dacă este posibil, dar dacă el se luptă în mod repetat, poate ajuta la îndrumarea dvs.

De câte ori câinii trebuie să se împerecheze pentru a rămâne însărcinată?

Clubul american Kennel Recomandă că câinii ar trebui să fie crescuți în fiecare zi pentru un total de două sau trei împerecheri. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că de câte ori un câine este cuplat este mai puțin important decât atunci când un câine este cuplat. Majoritatea câinilor sunt cu succes între a zecea și a paisprezecea zi după Debutul de proestrus. În același timp, o cățea poate ovula încă din a treia sau a patra zi după debutul proestrusului sau până la sfârșitul celei de-a treizecea zi a perioadei de căldură. Atâta timp cât puneți cel mai bun moment pentru a împerechea câinii, reproducerea o dată, de două ori sau de trei ori ar trebui să fie suficientă.

Câte zile va accepta un câine de sex masculin?

O târfă în căldură va accepta un bărbat pentru 3 până la 11 zile de la estrusul ei. Femeia ar putea fi, de asemenea, receptivă pe zi sau două după momentul în care ea ar fi fertilă. Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să vă rupeți cățea în fiecare zi a estrului ei! Frecvența de reproducere nu este doar inconfortabilă pentru cățea dvs., dar poate provoca știutul dvs. pentru a produce spermă de calitate inferioară. Ar trebui să împerecheați doar câinii tăi o dată, de două ori sau de trei ori pentru a vă asigura confortul și sperma de calitate mai bună de la Stud. Cu acea fi spus, nu vă forțați niciodată cățea să accepte un bărbat. Dacă refuză, reevaluați abordarea dvs. și asigurați-vă că este calmă și fără stres.

Câinii campionilor de reproducere este un angajament pe termen lung care necesită dedicare și pasiune pentru rasă. Creditorii de campioni responsabili recunosc standardul de rasă, au un plan pe termen lung, utilizați stocuri de înaltă calitate și cercetarea pedigree a câinilor lorS. Există, de asemenea, un aspect social pentru câinii campionilor de reproducere. Cei mai buni crescători se vor asigura că au contacte de încredere în cercul de rasă. Acest lucru le permite să obțină opinii experților pe așternuturile lor.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să creați câini de campion