Terapia muzicală pentru cățelul tău

Tânără femeie care joacă chitară cu câine

Puppies și muzica pot fi un amestec pozitiv, terapeutic. Muzica poate masca zgomotele înfricoșătoare cum ar fi Thunder și focuri de artificii, sau supărarea sunetelor ca un e-mail de trecere care pune coada catelului tău într-o răsucire. Poate fi chiar de ajutor pentru anxietate de separare sau "PEP Up" un animal de companie letargic. Cadența anumitor sunete influențează ritmurile naturale ale corpului și le poate accelera și a energiza ascultătorul sau le poate încetini să-i calmeze.

Terapia muzicală pentru cățeluși

Un animal de companie hiperactiv sau înfricoșător poate fi liniștit cu muzică sau distras cu natura sunete ca apa care rulează dintr-o fântână. Animalele de companie letargice care trebuie să fie exercitate pot fi energizate cu sunete de veveriță chirping sau muzică rapidă pentru a le ridica și a bouncing la bate.

Puii sunt chiar mai sensibili la sunet decât oamenii sunt. Puppy Audiere este foarte acută, deci nu trebuie să fie muzică tare să aibă un efect.

Sunetul cauzează schimbări fizice în organism. Valurile creierului se schimbă cu diferite tipuri de sunete-muzică cu un puls de aproximativ 60 de bătăi pe minut încetinește undele creierului, astfel încât ascultătorul să se simtă mai relaxat și pașnic și să schimbe conștiința într-o stare mai atentă. Acest ritm încetinește și respirația, care calmează mintea și îmbunătățește metabolismul.

Chiar și inima vrea să urmeze pulsul muzicii - ritmurile mai rapide energizează ascultătorul, deoarece creșterea inimii lor crește și creșterea tensiunii arteriale, în timp ce tempora mai lentă le calmă pur și simplu. Ascultarea muzicii eliberează endorfinele - analgezice naturale care sunt produse de creier - și reduce nivelul "hormonilor de stres" din sânge.

Terapie fonică

Terapia sonoră este încă considerată destul de nouă. Una dintre cele mai cunoscute aplicații este o ultrasunete care folosește "ecoul" a undelor de sunet de înaltă frecvență pentru a lua imagini de diagnosticare în interiorul corporatorilor, chiar o folosesc chiar pentru a distruge pietrele de rinichi cu vibrații în loc de intervenție chirurgicală. În ultimii 20 de ani, terapia muzicală a devenit o capsumă a profesiei de sănătate mintală umană și este adesea folosită cu copii tulburi și pacienți cu persoane aflate în dificultate. Este de asemenea util pentru ameliorarea stresului pentru persoanele în general.

Muzica harp terapeutică ajută la ameliorarea durerii că medicamentele nu fac, calmează o supărare emoțională și a devenit un ajutor deosebit în situațiile de hospice pentru pacienții umani. Unul dintre pionieri, Susan Raimond, promovează, de asemenea, efectul terapeutic al muzicii harp asupra animalelor. Sunetul muzicii de harpă calmează câini și pisici fracțioase și oferă aproape un efect sedativ natural, astfel încât animalele supărate devin liniștite, așezate și dormi la culcare.

Ajutând puii cu muzică

Cea mai simplă modalitate de a trata puii cu muzica este de a pune muzica sau de a porni radioul. Alege muzica pe care o place-animalele par să răspundă cel mai bine la muzică proprietarii lor se bucură din cauza legăturii pe care o împărțiți. Dacă aveți un gen muzical preferat, jucați adesea, animalul dvs. de companie va asocia sunetul cu prezența dvs. - astfel încât să jucați aceeași muzică atunci când acestea sunt singure le va aminti de dvs. și să ajute la ușurința problemelor cum ar fi anxietatea de separare.

Muzică ușoară, cu un ritm lent, stabil, ajută la calm cățelușii agitați. Poate ajuta animalele de companie artritice să se relaxeze mușchii și să-și sporească gama de mișcare. Este nevoie de aproximativ 10 sau 15 minute pentru ca muzica să intre în vigoare. Multe animale de companie se bucură de Mozart sau alte muzici clasice. Vârstă nouă, jazz moale, muzică sud-vest cu flaute și sunete naturale sau chiar muzica de țară de tip baladă poate fi liniștitoare. Muzica ar trebui să fie melodică (nu disonantă) și tempo-ul chiar și lent. Puteți juca muzică calmant oricând, animalul dvs. de companie se simte stresat - chiar și toată ziua ca un fundal pentru a le ajuta să-i liniștească.

Rotiți volumul pentru a vă energiza animalul de companie. Muzică moderată până la un bătăi de conducere energizează emoții și poate încuraja animalele de companie letargice să exercite și să ridice depresia. Muzica rock, chiar și energia motrice a rap poate obține o mișcare a coada de companie, dar orice muzică Up-Tempo de la clasic la contemporan are puterea de a energiza. Din nou, jucați muzica timp de cel puțin 10 până la 15 minute la un moment dat pentru a obține animalul dvs. în starea de spirit potrivit.

Orice muzică pe care o jucați în mod regulat ajută catelul dvs. să identifice acest sunet cu prezența dvs. reconfortantă. Chiar dacă catelul dvs. nu suferă de anxietate de separare, muzica familiară vă poate ajuta dacă trebuie să fiți departe de casă, pentru că puteți juca muzica preferată pentru a vă ajuta să vă simțiți mai bine despre absența dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Terapia muzicală pentru cățelul tău