Griffon nivernais: profil de rasă de câine

Câinii lui Grifon Nivernais într-un câmp

Inițial crescute în Franța ca un scenariu, Griffon Nivernais este o rasă prietenoasă, activă și extrem de inteligentă. Jucătorul și prietenia lor le face un câine de familie excelent, în special pentru familiile cu copii. Energia lor înaltă îi face mai potrivite pentru familiile active cu o curte sau un teren pentru a alerga.

Privire de ansamblu de rasă

Grupa: Scenariu

Înălțime: 21.5 - 24.5 inci (bărbați) - 20.5 - 23.5 inci (femele)

Greutate: 50 - 55 lbs

Coat: Haina lungă, Shaggy, Dur

Culoare Culoare: Gri Grizzle, Wolf Gri, Gri albastru

Speranța de viață: 10 - 14 ani

Caracteristicile Griffon Nivernais
Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieMed
ExercițiuÎnalt
JucăușăÎnalt
Nivel de energieÎnalt
TrainitateMed
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaÎnalt
Cantitatea de vărsareÎnalt

Istoria griffonului Nivernais

Griffon Nivernais este o rasă veche aparținând unui grup de câini de vânătoare francezi numit Blue de Gascogne, care a inclus și Petit Blue de Gascogne, Grand Bleu de Gascogne, și Bassett Blue de Gascogne. Înregistrările acestei date de origine a acestei rase se întorc la 1200, făcându-l unul dintre cei mai vechi câini de vânătoare din Franța. Există o dezbatere asupra faptului dacă Griffon Nivernais a coborât de la câinii vechi galli sau dacă au provenit de la câinii buniici bulgari. A fost un câine foarte popular cu nobili francezi, inclusiv regele Louis IX. De fapt, rasa a fost atât de populară în timpul domniei sale că a fost numită Chien Gris de St de. Louis sau câinii gri ai stului. Louis. După revoluția franceză, popularitatea lor a văzut o scădere, dar interesul în rasă a văzut o renaștere începând cu anii 1920, când vânătorii au început "reconstrucția" rasei prin împerecherea cu Grand Griffon Vendeen, Otterhounds și Foxhounds. Această încrucișare a dat-o, de asemenea, o altă pseudonimă, Griffon Vendeen Nivernais. Deși nu este recunoscut oficial de Clubul American Kennel (AKC), este recunoscut cu American Canine Association Inc. (ACA), registrul de câine al Americii Inc. (DRA), și ca un scenariu în Clubul Kennel United (UKC).

Griffon Nivernais Care

Stratul dur al lui Griffon Nivernais este repellent de apă și murdărie, deci nu trebuie să vă scăldați sau să le spălați foarte frecvent. Periaj o dată pe săptămână cu o perie de păr sau un pieptene metalice este suficientă.Datorită stratului lor dur, ar trebui să fie scăldați numai atunci când sunt cu adevărat murdari. Să vă îmbogăți pe Griffon Nivelnais cu un șampon de câine ușor OTC o dată la câteva luni, este de obicei tot ceea ce este necesar. Ca și cu cele mai multe rase acoperite, supra-baie poate desprinde blana uleiurilor sale naturale. Cel puțin o dată pe an, ar trebui să-ți aduci Grifon Nivernais la groomer pentru a-și stropi. Blana de câini acoperiți dur este mai groasă, deoarece crește, astfel încât îndepărtarea îl va păstra sănătoși și vibranți. Principalele lucruri pe care Griffon Nivernais le-ar fi trebuit să le întreprindă pe o bază semi-regulată, își îmbină sprâncenele și barba și își curăță urechile pentru a preveni infecțiile.

Griffon Nivernais sunt câini activi care necesită exerciții, precum și formarea. Un griffon plictisit de griffon va distruge, fără îndoială, lucrurile din casa dvs. și vecinii dvs. ar putea să nu fie prea îndrăgită de toate lătratul și baiajul. Instruire Griffonul dvs. Nivernais pentru studiile pe teren sau pentru vânătoare este ceva ce ar trebui să ia cu ușurință, dar pot fi încăpățânați atunci când învățați lucruri noi. Așa că fii pregătit să practici răbdarea pe măsură ce vă antrenezi. Jucării puzzle, alimentatoare de puzzle și activitatea care îmbogățește mental pot ajuta la reducerea comportamentului distructiv și / sau lătratului neplăcut de la plictisește.

Grifon Nivernais a fost menit să vâneze în pachete, astfel încât acestea sunt de obicei bine comportate cu alți câini. Pentru că au fost crescuți vânătoare, Deși, pot să nu fie potrivite pentru o casă cu alte animale mici. Acești câini se obligă îndeaproape cu familia, dar și ei sunt prietenoși în jurul majorității oamenilor. Ca și în cazul tuturor câinilor, asigurându-vă că câinele dvs. este socializat în mod corespunzător la noi oameni, iar situațiile este recomandat să se asigure că sunt confortabili în jurul unor noi oameni și copii.

Probleme comune de sănătate

Griffon Nivernais este, în general, o rasă de câine sănătoasă, fără probleme majore de sănătate. Acestea fiind spuse, nu sunt fără propriul set de probleme minore de sănătate. Potențialul de îngrijorare a sănătății pentru a urmări includerea:

  • Displazie de șold: A Malformarea soclului de șold în care mingea femurului nu este complet acoperită de soclu, ceea ce duce la durere și artrită.
  • Atrofia retinei progresivă (PRA): Această tulburare moștenită se manifestă ca a Pierderea viziunii, progresând de la "orbirea de noapte" la orbire completă.
  • Infecții ale urechii: Cele mai multe rase de vânătoare sunt susceptibile la infecții ale urechii iar Griffon Nivernais, din păcate, nu este diferit. Curățarea în mod obișnuit a urechilor câinelui cu un cleanser al urechii OTC poate ajuta la menținerea infecțiilor la Bay.

Dieta și nutriția

Griffon Nivernais, fiind un câine de lucru activ, beneficiază de A hrană pentru câini de înaltă calitate cu proteină slabă și cu grăsime scăzută. Din cauza energiei lor ridicate și a naturii active, hrănirea unei alimente comercializate și formulate pentru rasele active sau rasele de lucru poate fi adecvată. Aveți grijă să nu depășiți, totuși, deoarece acest lucru poate duce la obezitate în câinele dvs.

PROS

  • Un mare câine de familie care este prietenos în jurul majorității oamenilor
  • Devine de-a lungul mare cu majoritatea celorlalți câini și ar face bine într-o casă cu alți câini
  • Un câine general sănătos, fără tulburări congenitale grave

Contra

  • Fundalul lor de vânătoare le poate face nepotrivite pentru casele cu câini mai mici, pisici sau alte animale mici
  • Ei au nevoie de o mulțime de exerciții, astfel încât să nu fie fericite cu viața urbană sau de apartament
  • Inteligența lor se poate împrumuta bine pentru a ridica noi sarcini, dar le poate face și mai încăpățânați în formarea lor

Unde să cumpărați sau să adoptați un Griffon Nivernais

Deși Griffon Nivernais a câștigat încet popularitatea în ultimul secol, poate fi dificil să se găsească un crescător de reputație sau un grup de salvare. Verificarea cu medicul veterinar, salvarea locală și adăposturile de animale, și grupurile de studii locale de vânătoare și de teren vă pot ajuta, de asemenea, să localizați câinii Grifon Nivernais în zona dvs.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Înainte de a decide cu privire la adăugarea unui Griffon Nivernais la domiciliu, faceți cercetările dvs. Vorbiți cu veterinarul și salvarea locală pentru a vedea dacă această rasă este potrivită pentru casa ta.

Rase pe care le puteți cerceta și pot lua în considerare în locul unui Griffon Nivernais includ:

Există o varietate de rase de câini acolo. Cu cercetarea corectă, puteți selecta rasa perfectă pentru familia dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Griffon nivernais: profil de rasă de câine