Pot câinii să mănânce sparanghel?

Suntem cu toții familiarizați cu sparanghelul - o legume foarte nutritivă care poate fi mâncată ca o alimentație autonomă sau adăugată la multe prânzuri, mese și supe. Scăzut în calorii și plin de bunătate nutrițională, nu puteți merge prost adăugând această legumă la o masă sănătoasă. Dar câinii pot mânca asparagus și este sparanghel bun pentru câini?

Dacă ați fi întrebat, "# 8220;poate câinele meu să mănânce sparanghel,& # 8221; raspunsul este - Da, câinii pot avea sparanghel pentru că nu sunt toxice pentru ei. Cu toate acestea, câinii pot mânca doar sparanghel în cantități foarte mici. Asparagusul brut, în special, poate fi greu pentru ei să digeră.

În acest articol vom discuta mai multe dintre beneficiile sparanghelului și potențialele efecte secundare ale consumării prea multor legume. Vom vorbi despre de ce este sparanghelul bun pentru câini, cât de mult să-l hrănească, când este sparanghel rău pentru câini și câinii pot avea sparanghel ca parte a dietei lor obișnuite.

De asemenea, citiți: 16 alimente umane sănătoase pentru câini (pe care nu v-ați gândit)

Ceea ce este sparanghel?

Sparanghelul este o legume tare, perene care conține multe vitamine vitale și minerale. Această legumă poate fi mâncată brută, dar sparanghelul tinde să fie greu de mestecat în forma sa naturală. Prin urmare, este de obicei gătit într-o anumită modă, adesea prăjită, mângâiată, fiartă, aburită, sau la grătar și apoi servită în mod obișnuit alături de carne sau pește.

Acesta este ceea ce arată sparagusul brut:

Este sparanghel bun pentru câini

Sparanghelul este una dintre cele mai faimoase legume, bine-cunoscute ca superfood cu tone de beneficii pentru sănătate. Această legumă are un conținut ridicat de fibre și este o sursă excelentă de vitamine A și C, făcându-l o mare adăugare nutrițională la orice placă. Care a spus, câinii pot mânca asparagus așa cum putem? Și este sparanghelul bun ca câinii să includă în dieta lor?

Sparanghel pentru câini 101
Pot câinii să mănânce sparanghel?

Deci, câinii pot mânca asparagus la fel ca oamenii o consumă? Deoarece această legumă nu este toxică pentru tovarășii noștri canini, este în general bine pentru caini să mănânce sparanghel. Dar legumele ar trebui să fie hrănite numai la câinele dvs. în mod strict. Unele animale de companie pot avea dificultăți de a digera asparagusul brut din cauza pielii sale dure și a interiorului stricat.

Cainii pot avea sparanghelPregătirea sparanghelului pentru câini: Majoritatea câinilor vor fi greu de mestecat pe sparanghelul brut, la fel cum facem. Ar putea să înghită întreaga piesă, dar acest lucru deschide riscul de sufocare a câinelui tău. Pentru a evita acest lucru, sparanghelul pentru câini poate fi tăiat în bucăți mai mici și dat așa, sau stropit pe mâncarea câinelui sau în masa lui de casă.

Gătit sparanghel pentru câini: O altă problemă cu hrănirea sparanghelului la câini este incapacitatea lor de ao digera în mod corespunzător, în unele cazuri. După ce îl dați la pooch și observați orice semne de diaree, vărsături, gaz sau alte probleme GI, încercați să gătiți vegetația data viitoare. Nu grăbiți sau fry sparanghel pentru câini în ulei sau unt. În schimb, abur sau fierbeți-l.

De asemenea, este important să rețineți că sistemele digestive ale câinilor nu sunt menite să se ocupe de o cantitate semnificativă de materie vegetală, dar la fel ca și cu multe alte legume, există întotdeauna o sumă sănătoasă care vă ajută să obțineți un echilibru adecvat. Deși cu vederi recente Câinii devin vegani, Poziția veterinarilor pe această se poate schimba.

În timp ce nu există studii privind hrănirea sparanghelului pentru câini, avem câteva cercetări privind beneficiile sale de sănătate pentru oameni. Iată ce știm până acum:

  • Sparanghelul poate ajuta la oprirea creșterii cancerului (1, 2, 3)
  • Sparanghelul protejează sănătatea creierului și reduce anxietatea (4, 5)
  • Sparanghelul poate preveni defectele congenitale datorită folatului (6, 7)
  • Sparanghelul poate proteja ficatul împotriva toxicității (8)

Beneficiile de sănătate de mai sus ale sparanghelului au fost prezentate doar în studiile clinice umane și, în unele cazuri, în studii cu șoareci și nu am văzut nicio cercetare privind hrănirea sparanghelului pentru câini. În teorie, este posibil ca unele dintre aceste beneficii să poată fi aplicate și câinilor, așa cum este cazul dovedit, cu multe alte alimente și legume în special. Deci, care sunt beneficiile potențiale ale sparanghelului pentru câini și câinii pot mânca asparagus în siguranță?

5 beneficii potențiale ale sparanghelului pentru câini

1. Sparanghelul poate îmbunătăți procesele digestive și poate regla greutatea.

Sparanghelul conține cantități semnificative de fibre dietetice și care ajută un câine să aibă mișcări sănătoase, regulate intestinale. În acest fel, fibrele pot controla și ameliora stomacul deranjat, diareea și constipația la câini. Fibrele sunt, de asemenea, o parte esențială a gestionării greutății la câini. Fibra suplimentară poate ajuta la prevenirea și reducerea obezității printre multe alte beneficii pentru sănătate.

Asta a spus, prea multă fibră poate face, de asemenea, opusul și poate supăra stomacul câinelui și provoacă probleme digestive. Același lucru se poate spune despre hrănirea sparanghelului pentru câinii în sine - unii câini pur și simplu nu pot procesa acest bine legume, deci chiar dacă după gătit dvs. Fido pare să aibă probleme GI, încercați o altă legumă în schimb dovleac sau cartofi.

2. Sparanghelul poate ajuta la gestionarea diabetului.

Cantitatea de fibre din sparanghel poate ajuta la controlul diabetului zaharat la câini, o boală metabolică comună canină. O dietă bogată în fibră va face mai ușor să gestioneze condiția deoarece fibra împiedică vârfurile și fluctuațiile nivelului de glucoză din sânge.

3. Sparanghelul conține seleniu, un mineral crucial pentru sănătatea preventivă.

Seleniul este necesar pentru funcționarea normală a glandei tiroide și a sistemului imunitar la om și câini. Furnizarea unei cantități suficiente de seleniu (care este cunoscută pentru) poate ajuta chiar să prevină cancerul și bolile cardiovasculare la câinele dvs. În plus, seleniul ajută la combaterea demenței și declinul cognitiv.

4. Antioxidanții din sparanghel promovează funcții sănătoase ale corpului.

Sparanghelul are o mulțime de vitamine A, C, K și E, patru antioxidanți vitali pentru sănătatea totală a corpului. Mai important, conține glutation, cel mai mic, dar cel mai puternic antioxidant al acestei legume. Toate celelalte antioxidanți se bazează pe glutation pentru a funcționa corect și fără acest super antioxidant, celulele câinelui dvs. ar muri de la excesul de oxidare, sistemul imunitar ar eșua, iar ficatul ar deveni toxificat.

5. Sparanghelul are inulin, un prebiotic care ajută la prevenirea tulburărilor de stomac, a alergiilor și a cancerului.

Inulin este o fibră critică / carbohidrați care servește a Prebiotic pentru câini Odată ce ajunge la intestinul gros al animalului. Prebioticele ajută câinii să profite de probiotice, care sunt bacteriile bune benefice care acoperă tractul digestiv. Aceste microorganisme vii ajută la reducerea alergiilor, să promoveze absorbția nutrienților și să reducă riscul de cancer de colon.

Beneficiile de sănătate ale sparanghelului pentru câini

Deci, câinii pot avea sparanghel?

Da, câinele tău poate mânca sparanghel în cantități mici. Toate lucrurile luate în considerare, știm că părțile comestibile ale sparanghelului pentru câini sunt în siguranță și pot fi chiar sănătoși. Tot ce trebuie să faceți este să vă asigurați că câinele dvs. poate să-l consume mai întâi și apoi să-l digerați. Dacă pooch-ul dvs. are probleme cu oricare dintre acestea, asigurați-vă că pregătiți sparanghelul pentru câini prin tăierea acesteia în bucăți mai mici și, dacă este necesar, asparagus sau fierbere de fierbere pentru o digestie mai ușoară.

LEGATE DE: Cât durează ca câinii să digere alimente?

3 efecte secundare potențiale ale sparanghelului pentru câini

Acum știți că sparanghelul este, în general, sigur ca câinii să consume, dar este sparanghel rău pentru câini în orice moment? Care sunt potențialele pericole de a hrăni prea mult sparanghel la câini? Iată ce ar trebui să știți.

1. Sparanghelul poate provoca supărat stomac și poate reprezenta un pericol de sufocare.

Sparanghelul este o legumă dură pentru a mesteca și digera și această dificultate o poate face dur pe stomacul unui câine dacă îi hrănește la el brut. În plus, sparanghelul supraalimentar poate duce la diaree, vărsături, gaze și dureri moderate până la stomacul severe. Gătit ușor sparanghelul poate face mai ușor să mestece, să înghită și să digeră.

Unii câini pot încerca să înghită sparanghelul întreg din cauza cât de greu și deters este de a mesteca. Acest lucru poate duce la sufocare. Asigurați-vă că sparanghelul este tăiat în bucăți destul de mici unde se va întâmpla sufocarea.

2. Sparanghelul provoacă urină mirositoare, decolorată.

Consumul de sparanghel are ca rezultat unele subproduse mirositoare (atât la om, cât și la câini). În primul rând, mirosul de urină este făcut mai mult, și ocazional, scaunele pot deveni verde și atunci când mănâncă prea mult din această legumă. Nici una dintre aceste apariții nu este cauza unei alarme, dar casa dvs. poate avea un miros neplăcut pentru o vreme.

3. Sparanghelul este adesea gătit în uleiuri și condimente suplimentare.

Fiți atenți dacă vă hrăniți câinele a gătit sparanghel dacă acesta a fost gătit sau cu alte produse alimentare. Unii alți aditivi de gătit, cum ar fi uleiurile și untul, nu pot să stea bine cu stomacul puilor tăi. Aceste alimente au adesea conținut de grăsimi ridicate și sunt foarte mari în calorii, ceea ce doriți să evitați hrănirea câinelui dvs.

O notă importantă de prudență

În timp ce sparanghelul nu este dăunător câinelui tău, sparanghel fern Planta este toxică și poate provoca probleme grave de sănătate, inclusiv moartea. Acest lucru nu este ceva ce ați cumpăra în mod normal în magazin, ci mai degrabă crește ca o plantă sau poate găsi în natură.

Iată ce arată Asparagus Fern:

Asparagus Fern pentru câini Toxic

Dacă dețineți una dintre aceste plante, nu lăsați câinele să-și consume frunzele. Ingerarea acestor frunze poate provoca tulburări gastrointestinale severe, inclusiv crampe, vărsături și diaree. Luați câinele dvs. la un medic veterinar pentru o examinare ulterioară dacă mănâncă frunze de navigație sparanghel.

rezumat
Cainii pot avea sparanghel?

Pot câinii să mănânce sparanghelÎn concluzie, câinii pot mânca asparagus și este sparanghel bun ca câinii să consume ca parte a dietei lor? Da, câinii pot mânca asparagus, deși trebuie luată o măsură de avertizare adecvată. Ar trebui să dați numai această legumă în mod strict.

Ca întotdeauna, dacă încercați pentru prima dată, nu dați prea multă mâncare nouă la câinele dvs. deodată. Fiți conștienți de faptul că, deși sparanghelul este foarte nutritiv, este o legumă dură și poate fi dificilă pentru cainele dvs. să mestece sau să înghită și chiar să digere.

Pregătiți întotdeauna sparanghelul pentru câini prin tăierea în bucăți mai mici și chiar aburirea sau fierberea acesteia, astfel încât este mai ușoară să consume și să digeră pentru pooch-ul tău.

Citiți următorul: 9 Superfoods pentru câinii care își îmbunătățesc sănătatea (conform științei)

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pot câinii să mănânce sparanghel?