Câinii pot mânca cartofi? 4 beneficii și 3 efecte secundare

Nu este un secret că cartofii sunt una dintre cele mai populare legume din cultura occidentală. Dar câinii pot mânca cartofi și sunt cartofi pentru câini în condiții de siguranță pentru a consuma? Există beneficii sau efecte secundare de la hrănirea cartofilor la câini? În acest articol, vom explora tot ce trebuie să știți.

Dacă ați fi întrebat, "# 8220;Pot să-mi dau cartofii de câine,& # 8221; Răspunsul scurt este Da - Câinii pot mânca cartofi, Dar există mai mult ca proprietarii de animale de companie să fie conștienți de.

De fapt, cartofii ca o legume încărcată cu carbohidrați pot fi adesea găsite pe mai multe plăci de cină și în multe alimente pentru câini. Dar sunt cartofi cu adevărat necesare în dieta câinelui?

Ce sunt cartofi?

Un cartof este o plantă subterană de tuberculi, care este foarte mare în amidon. Ca membru al Nightshade familie (sau Solanaceae), acesta tinde să fie rotunjit în formă cu piele roșie sau maro.

Cartofi sunt utilizați pentru alimente într-o varietate de moduri, cel mai adesea coapte, fierte, prăjite și prăjite în dieta umană. Pentru câini, nu toate aceste metode de gătit sunt recomandate.

Acesta este ceea ce arată cartofi regulați (Russet):

Cum arată cartofii

Cartofii sunt bogați în vitamine, în special vitamina C și potasiul. Sunt obișnuiți să facă chipsuri de cartofi, cartofi prăjiți, făină de cartofi și pâine.

REŢETĂ: Cartofi de cartofi dulci de casă pentru câini

Cartofi pentru câini 101
Câinii pot mânca cartofi?

Da - este sigur ca câinii să mănânce cartofi.

Câinii sunt omnivore, și nu au nevoie de o cantitate mare de carbohidrați în dieta lor. Ca atare, cartofii ar trebui să fie hrăniți ca fiind ocazionali tratați și nu ca o bază în dieta câinelui dvs.

Cartofii sunt, de asemenea, adesea utilizați ca o sursă de fibre dietetice în multe mărci de alimente pentru câini (sursă).

Este mai bine să dați cartofi fierți la câini peste cartofi brut, prăjiți sau prăjiți. Alimentele cu junk bazate pe cartofi, cum ar fi cartofi prăjiți sau cartofi, nu sunt sănătoși pentru câini.

Iată mineralele și vitaminele de cartofi care sunt cele mai utile pentru câini:

  • Vitamina A
  • Vitamina B
  • Vitamina C
  • Fier
  • Potasiu

Aceste vitamine și minerale sunt principalele motive pentru care hrănirea cartofilor gătite pentru câini (fiert) poate fi o idee bună, atâta timp cât faceți acest lucru în mod moderat. Să discutăm beneficiile de sănătate ale cartofilor pentru câini.

Beneficiile de cartofi pentru câini
Idahopotato.COM

4 beneficii potențiale de sănătate ale cartofilor pentru câini

Cartofii pentru câini nu sunt numai sigure, dar pot oferi, de asemenea, caninei dvs. cu mai multe beneficii pentru sănătate atunci când sunt hrănite în mod regulat, ca parte a unui regim alimentar bine echilibrat, sănătos.

Iată patru beneficii potențiale de sănătate ale cartofilor pentru câini:

1. Vitamina B6 ajută la formarea de celule roșii din sânge.

Beneficiile de sănătate ale cartofilor pentru câiniCartofi sunt o sursă bună de vitamina B6 (cunoscută și sub numele de piridoxină).

Vitamina B6 este o clasă de vitamine B care sunt responsabile pentru formarea de celule roșii din sânge în corpurile umane și de câine.

Deficientele de vitamina B6 la câini pot avea ca rezultat mai multe probleme de sănătate.

2. Vitamina C consolidează și îmbunătățește sistemul imunitar.

Există, de asemenea, o cantitate bună de vitamina C în cartofi.

Ca vitamina solubilă în apă, vitamina C promovează funcția celulelor albe din sânge, care întărește sistemul imunitar al câinelui. Sunt multi alte beneficii de a vă asigura că câinele dvs. are o aprovizionare adecvată de vitamina C din alimente.

3. Cartofii conțin fier pentru funcția corpului sănătos.

Cartofii conțin o cantitate mică de fier.

Unele enzime din corpul câinelui necesită fier pentru a-și îndeplini funcțiile. De asemenea, este nevoie de fier pentru a crea hemoglobină, o moleculă în celulele roșii din sânge responsabile pentru transportul oxigenului. Este esențial pentru bunăstarea generală a câinelui, dar este, de asemenea, important să nu supradudați câinii Consumul de fier.

4. Cartofi conțin potasiu, un mineral esențial.

Un alt mineral important găsit în cartofi este potasiul.

Potasiul păstrează funcția vaselor de sânge în ordine în corpul câinelui, înlocuiește electroliții pierduți și întărește dezvoltarea musculară a câinelui. De asemenea, poate îmbunătăți sănătatea inimii câinelui bazată pe Studii umane (Cu toate acestea, nu a fost testat cu câini).

"Deci, pot să-mi dau cartofii de câine?"

Da, puteți da cartofi câinilor tăi, atâta timp cât sunt gătite (fierte) și hrănite cu moderatie, ca parte a unei diete bine echilibrate și sănătoase.

De ce în moderare? Din cauza nivelului lor ridicat de amidon, prea mulți cartofi pot duce la probleme de sănătate potențiale la câini. Aceste condiții de sănătate variază de la ușoare la grave și voi explica unele dintre efectele secundare ale cartofilor pentru câinii de mai jos.

Poți să-mi dau cartofii de câine din grădină?& # 8221;

Nu, nu poți da cartofi de câine dacă sunt doar din grădină (adică, Raw). Cartofi trebuie să fie gătite (fierte) înainte de a le putea hrăni cu câinele dvs.

Linia de fund: Cartofi gătite sunt siguri ca câinele dvs. să mănânce, atâta timp cât nu sunt hrăniți ca o parte principală a dietei câinelui dvs. și date în mod moderat.

Citiți și: Pot câinii să mănânce banane?

3 efecte secundare potențiale ale cartofilor pentru câini

Pot să-mi dau cartofi prăjiți din cartofi prăjiți?Dacă nu sunt ingerate în cantități excesive, există Nu există efecte secundare ale cartofilor pentru câini.

După cum sa discutat mai sus, cartofii sunt siguri ca câinii să consume numai în mod moderat. Dacă faceți cartofi o bază de dietă a câinelui dvs., se pot dezvolta următoarele condiții de sănătate.

1. Pancreatită

O dietă cu carbohidrați-greu poate duce la boli la câini, cum ar fi pancreatita, o inflamație a pancreasului. Pancreasul devine incapabil să spargă sodiu și grăsimi și să funcționeze corect în general.

Câinii cu pancreatită suferă de durere și disconfort. Stomacul poate fi difuzat și delicat; vărsăturile pot apărea dacă câinele încearcă să mănânce. Pancreatita necesită ca un câine să fie spitalizat și dat antibiotice, fluide IV și medicamente pentru durere pentru recuperare.

Atâta timp cât dați cartofi pentru câini în cantitate moderată, nu va exista nici un risc de acest lucru.

2. Obezitate

Cartofii sunt relativ ridicați în calorii și extrem de bogate în carbohidrați.

Oferind câinilor prea mulți carbohidrați grei de amidon în dieta lor, cum ar fi cartofi, este o cauză principală de creștere în greutate la câini. Că creșterea în greutate poate duce la boli și boli ca vârste de câine, asigurându-vă că dați cartofi câinilor în mod moderat.

3. Diabet

Diabetul este câinul este strâns legat de obezitate.

Un corp de câine recunoaște carbohidrați ca zaharuri și apoi le stochează ca grăsime. Carbohidrații, atât simpli cât și complexi, pot provoca haos pe glucoza de sânge a unui câine, ducând în cele din urmă la boli cum ar fi diabetul canin.

Atâta timp cât nu ți-ai suprasolicitat câinii, nu ar trebui să existe probleme.

Mai multe despre cartofi pentru câini
O precauție de siguranță

Pot să-mi dau cartofi de câine din grădină?Cu excepția cazului în care sunt alimentate în cantități excesive, dând cartofi gătite pentru câini este total sigur; Cu toate acestea, există câteva lucruri pentru proprietarii de animale de companie să țină cont.

Cartofi brutali, cartofi nepăsători sunt o poveste diferită, deoarece pot fi toxici pentru câini.

De asemenea, nu vă puteți hrăni câinele tijelul, frunzele sau pielea cartofului deoarece conțin o otravă numită solanine (găsite în majoritatea legumelor de familie de noapte).

Cele de mai jos sunt efecte secundare pe care câinele dvs. le poate experimenta dacă se va întâmpla cu otravă solanină din piele de cartofi, tulpină sau frunze:

  • A încetinit ritmul cardiac
  • Vedere neclara
  • Obstrucționarea digestiei
  • Stomac deranjat
  • Impactul negativ asupra sistemului nervos

Proprietarii de animale care își cresc propriile cartofi trebuie să fie deosebit de atenți. Păstrați un ochi apropiat pe câinele dvs. dacă este aproape de grădina voastră de legume și asigurați-vă că cartofi neplăcut sunt în afara câinelui tău în bucătărie.

Distrează-te cu cartofi în formă de hrană junk cu orice preț.

Cartofii preparați, pentru câini sunt bine în cantități mici, dar cartofi în formă de mâncare junk (cum ar fi cartofi prăjiți prelucrați, brunuri aspre etc.) nu sunt. Sărurile, condimentele, condimentele și uleiurile de prăjire sunt utilizate cu cartofi de alimente junk și nu sunt potrivite pentru un câine.

Nu vă alimentați niciodată câinele vreunul din aceste alimente junk:

  • cartofi pai
  • Cartofi coapte încărcate (smântână, unt, brânză)
  • Coji de cartofi
  • Chipsuri
  • Pieta de cartofi

Aceste alimente vă pot supăra stomacul câinelui și, dacă sunt hrănite în cantități mari pe perioade de timp, pot duce la creșterea în greutate, mai multe boli și chiar moartea.

rezumat
Pot să-mi dau cartofii de câine?

Câinii pot mânca cartofiDa, cu siguranță vă puteți da cartofi de câine atâta timp cât sunt gătite.

Cartofi pregătiți, cartofi simpli în cantități foarte mici sunt sigure pentru caini să mănânce în mod moderat.

Nu face cartofi o parte obișnuită din dieta câinelui tău, totuși. Păstrați în minte sănătatea viitoare a caninului prin hrănirea celorlalte legume care oferă mai multe substanțe nutritive și mai puține calorii.

Citiți următorul: 11 cele mai bune superfood-uri pentru câini care își pot îmbunătăți sănătatea

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii pot mânca cartofi? 4 beneficii și 3 efecte secundare