Pot câinii să mănânce ridichi (ghid nutrițional)

Pot câinii să mănânce ridichi

Oamenii și animalele nu pot avea aceeași dietă. Nu este doar ca animalul dvs. de companie să fie un carnivore sau erbivore, în timp ce suntem omnivore, dar alimentele individuale care sunt minunate pentru noi pot face prietenii dvs. de animale foarte bolnavi. Ca proprietar de câine, este important să știți ce alimente sunt sănătoase și sigure pentru câinele dvs. și ce le-ar putea pune în pericol. Deși poate fi imposibil să memoreze absolut fiecare mâncare, asigurați-vă că vă uitați online sau verificați cu un veterinar înainte de a vă hrăni câinele ceva nou.

Cute Little Shiba Inu câine mănâncă

Ce sunt radurile?

Ridichi sunt alimente destul de simple de înțeles. În timp ce roșii sunt fructe în secret, iar fasolele verzi ar putea fi descrise tehnic ca fructe, ridichi sunt cu siguranță legume. Ele sunt mici și rotunde și cresc în subteran ca o legumă rădăcină, la fel ca cartofi. Ele pot veni într-o varietate de culori, dar sunt cele mai frecvent roșii, dar toate ridichi sunt un alb foarte strălucitor în interior. Dacă nu ați încercat niciodată o ridiche înainte, încercați să o adăugați la o salată. Tăiați-l în mușcături destul de mici, deoarece veți găsi că este crocantă, puternică și destul de picantă.

Pot câinii să mănânce legume?

Pe măsură ce ridichi sunt legume, prima întrebare pe care trebuie să o întrebăm este "poate câinele dvs. să mănânce legume?". Există o dezbatere în jurul faptului dacă câinii sunt carnivore, care mănâncă produse de origine animală sau omnivores, care pot mânca atât produsele de origine animală, cât și produsele vegetale. Această dezbatere, totuși, încearcă în cea mai mare parte să înțeleagă dietele câinelui în ansamblu și ce ar trebui să constituie cea mai mare parte a dietei unui câine. În ceea ce privește dacă câinii pot mânca legume sau nu, am știut de multe secole pe care le pot.

Nu este suficient să știți că câinele dvs. poate mânca totuși legume. Unele legume pot fi rele pentru câini, deoarece pot conține substanțe nutritive care pot face ca câinele să fie foarte bolnav sau chiar să-i omoare. Din fericire, ridichi nu sunt fatale. De fapt, ele pot fi considerate destul de sănătoase pentru câini, deoarece conțin:

  • O mulțime de proteine
  • Fibră
  • Vitamina C
  • Potasiu

Ele pot fi, de asemenea, minunate pentru dinții câinelui dvs. deoarece sunt de obicei foarte uscați și vor elimina placa din dinți ca și dvs câine mestecând ridiche.

În legătură cu o postare: Cea mai bună pastă de dinți de câine și Cele mai bune periuțe de dinți de câine

Pe de altă parte, verdele de ridiche, care sunt frunzele verzi pe o plantă de ridiche, nu ar trebui să fie hrăniți la câinele dvs. În timp ce ei nu sunt cu totul otrăviți, ei vor irita stomacul câinelui tău. De asemenea, trebuie să fiți conștienți de faptul că ridichi sălbatici nu sunt potriviți pentru câinele dvs. Ridurile sălbatice sunt flori galbene sau albe care au semințe care sunt toxice pentru câini. Nu-i hrăniți câinele tău.

Va ca câinele dvs. ca o ridiche?

Indiferent de cât de sănătoasă este ridiche, cea mai importantă întrebare atunci când luați în considerare o nouă mâncare pentru câinele dvs. este "se vor bucura de ea?". Nu este obișnuit ca câinii să fie ca mâncarea de ridichi. Aroma este foarte puternică și picantă, care este de obicei neplăcută pentru ei.

Dacă doriți să aflați dacă câinele dvs. se va bucura de mâncarea de ridiche, merită să încercați mai întâi cantități mici la început. Încercați să le oferiți o bucată foarte mică sau, mai bine, adăugați-o ca un ingredient într-o masă. Ai putea să-l stropiți în mâncarea câinelui sau le puteți face o salată cu alte legume pe care le bucură, cum ar fi morcovii și castraveții.

Puteți oferi câinelui dvs. gătit sau ridiche crud. Radishul brut va fi crunchier, care poate atrage câinele dvs. și va fi mai bine pentru dinți. Ca și în cazul tuturor alimentelor gătite, trebuie să păstrați mâncarea liberă de sosuri, creme și mirodenii, deoarece acestea ar putea afecta stomacul animalului dvs. și pot fi toxice. Nu vă alimentați ridiche de câine, deoarece are prea multă sare, conservanți și condimente. Radish fiert este cel mai bun și poate face ca aroma mai gustoasă, deși aveți grijă să nu fierbeți excesiv substanțele nutritive.

Ar trebui să vă hrăniți ridiche de câine?

Deci, am răspuns la întrebarea "poate câinele meu să mănânce ridiche?"Cu un" da "definit. Dar, există o întrebare mai importantă pe care trebuie să o luați în considerare atunci când cercetați ce să vă alimentați animalele de companie - "Ce ar trebui să le hrăniți?". Uneori animalul tău este capabil să mănânce ceva, dar nu ar trebui să-l mănânce prea des, iar alte ori ceva este foarte sănătos pentru animalul tău, dar ei nu-i va plăcea.

Ridicele sunt mai aproape de a doua opțiune. Cu toate acestea, adevărul este că nici măcar nu sunt atât de sănătoși. Ele sunt cu siguranță un aliment sănătos de oferit câinelui dvs., dar nu sunt o super-hrană magică care merită să vă hrănească câinele împotriva voinței sau preferințelor lor. Nu vă faceți griji prea mult dacă câinele dvs. nu-i place ridiche și nu o va mânca. Ei își pot obține substanțele nutritive în altă parte. În cele din urmă, dacă câinele dvs. nu-i place ridiche, nu ar trebui să le hrăniți ca beneficiile nu vor depăși costurile.

Dacă câinele dvs. vă place ridiche, totuși, ei o pot mânca și ar trebui să le dea acest lucru, dar nu trebuie să folosiți ridiche ca temelie a dietei lor. Amintiți-vă că gustul puternic își poate supăra stomacul. Moderarea este cheia când vine vorba de ridiche, deci funcționează cel mai bine ca un tratament sau un supliment. Adăugați-l la mâncarea lor sau lucrați în programul săptămânal, dar nu le hrăniți pentru fiecare masă.

Postări asemănatoare: Cel mai bun hrană pentru câini uscați și Cel mai bun alimente pentru câini umede

Cute-Little-Shiba-Inu-Dog-Mâncare

Pot câinii să mănânce alte tipuri de ridiche?

Am menționat deja că ridichi sălbatici nu sunt o opțiune bună pentru câinele dvs. datorită semințelor lor toxice. În mod similar, verdele și frunzele de ridichi pot irita stomacul câinelui. Doar ridicatul în sine este potrivit ca o mâncare pentru câini. Există, totuși, alte ridicole, ca să fiți în considerare hrănirea câinelui dvs., dar nu puteți presupune că au aceleași proprietăți și considerații ca și ridichiile comune. Iată două dintre cele mai comune varietăți de ridiche:

  • Hrean

Hreanul este o legumă de rădăcină asemănătoare pe care mulți oameni le place să le adauge în salate și alimente pentru a scoate aroma meselor lor. În unele gospodării, este la fel de obișnuit ca sosul de roșii și maioneza ca o parte suplimentară. Cu toate acestea, spre deosebire de ridichi, hreanul nu ar trebui să fie hrănit niciodată la câinele tău. Este prea picant și îi va irita stomacul.

  • Ridiche alba

După cum sugerează numele, o ridiche alb este în întregime albă, dar este, de asemenea, mai mare decât ridichiul roșu. S-ar putea să știți mai bine această ridiche ca un radical de daikon sau o ridicare de iarnă, pe măsură ce mâncați în mod obișnuit în Asia de Sud-Est și este recoltată în timpul iernii. Vestea bună este că ridichiul albă pot fi hrănite câinilor în același mod în care pot fi ridicate roșii. Pentru câinii care îi plac aroma picantă, poate fi un tratament frumos sau o adăugire la dieta lor echilibrată.

Ați putea dori, de asemenea: Ce pot mânca câinii

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pot câinii să mănânce ridichi (ghid nutrițional)