Pot câinii să mănânce broccoli?

câine ședinței cu broccoli

Poate fi greu să-ți aduci vârsta de patru ani să-și mănânce broccoli, dar membrul tău de familie cu patru picioare ar plăcea, probabil, să-și ia labele pe vegetația populară de copac. Vestea bună este că câinii pot mânca atât broccoli gătite, cât și brut, atâta timp cât nu există condimente sau uleiuri adăugate. Cu toate acestea, această legumă trebuie să fie dată întotdeauna în cantități foarte mici, deoarece floretele conțin izotiocianați, ceea ce poate provoca iritarea gastrică la câini.

Ce tratamente sunt potrivite pentru câinele dvs?

Este broccoli sigură pentru câini?

Răspunsul scurt este, da, broccoli este sigur pentru câini - cu condiția ca tu să nu oferiți animalelor de companie o buclă plăcută sau sauté în usturoi sau unt. În timp ce majoritatea câinilor primesc toate substanțele nutritive de care au nevoie de la dietele lor, adăugând anumite legume în amestec poate să le ofere absolut unor beneficii importante. La fel ca oamenii, câinii pot beneficia de nivelurile ridicate ale lui Broccoli de vitamina C, A și B, precum și de calciu, fosfor, zinc și alte minerale. Cel mai bun dintre toate, conținutul său scăzut de grăsimi și o criză satisfăcătoare îl face irezistibil pentru mulți dintre prietenii noștri cu patru picioare.

Pot manca câinii de beneficii broccoli?

Nutrienții din broccoli pot ajuta la îmbunătățirea totul de la vederea câinelui dvs. la sistemul lor nervos și chiar să promoveze o vindecare mai bună de la răni. Este extrem de bogat în vitamina K, care se crede că îmbunătățește densitatea osoasă la câini și ajută câinele să dezvolte oase mai puternice și mai sănătoase - care este un beneficiu foarte important pentru câinii mai în vârstă, precum și un câine mai tânăr, un câine energetic sau o rasă de lucru pentru a-și susține mai mult stilul de viață activ. Nivelurile de vitamina C de broccoli pot, de asemenea, ajuta la îmbătrânirea câinilor Despre anumite boli, în timp ce potasiul conține este un mineral care poate ajuta la promovarea inimii sănătoase atât la oameni, cât și la câini.

Broccoli poate fi oferit câinelui dvs. fie crud, fie fiert, dar ca oamenii, câinii au adesea un timp mai ușor digestând alimente cu fibre bogate, care au fost gătite. Cu toate acestea, asigurați-vă că nu există condimente, uleiuri sau condimente adăugate în timpul procesului de gătit, ca untul, deoarece acestea pot fi dăunătoare câinelui dvs. Adăugările populare, cum ar fi usturoiul sau ceapă, sunt de fapt toxice pentru câini.

Pericolele Broccoli pentru câini

Ca toți alimentele "Oameni", Broccoli ar trebui să fie oferit doar în mod moderat (și cu OK de la medicul veterinar al animalului dvs.). Există un pericol mic asociat cu vecerfoul veggie-florets conțin izotiocianați, ceea ce poate provoca iritații gastrice la câțiva câini, variind de la ușoară la severă. Izotiocianații sunt un compus de plante pe bază de sulf natural care se găsește în multe soiuri de legume verzi închise, inclusiv broccoli, kale și varză. Oamenii pot consuma în siguranță izotiocianați - chiar se crede că ajută la protejarea corpurilor noastre de anumite forme de cancer sau de creșterea tumorilor - dar la câini, consumând prea mult broccoli ar putea dovedi fatal.

Avertizare

Veterinarii consideră că cantitatea totală de broccoli ingerată ar trebui să fie mai mică de 10% din aportul zilnic al câinelui - mai mult de 10% ar putea fi considerat toxic, iar 25% ar putea fi efectiv fatal. Suma toxică va depinde, desigur, de dimensiunea câinelui dvs. și cât de mult consumă de fapt în fiecare zi.

Fiecare câine este unic, iar ce iritați câțiva câini este perfect pentru a hrăni pe alții. Ca întotdeauna, asigurați-vă că ați verificat cu medicul veterinar înainte de a oferi broccoli și să vă monitorizați îndeaproape câinele după ce ați oferit o sumă mică pentru a vă asigura că sistemul lor digestiv poate să-l tolereze.

Dacă credeți că câinele dvs. a mâncat prea mult broccoli, primele simptome de vizionare sunt diaree, vărsături, sau alte semne de stomac deranjat, cum ar fi whimpering. Aceste simptome vor necesita o atenție veterinară imediată.

În plus față de potențialul stomac deranjat sau chiar toxicitate periculoasă, tulpinile de broccoli au fost, de asemenea, cunoscute a fi un pericol de sufocare, deoarece acestea pot duce la o obstrucție în esofag, în special în rasele mai mici. Atunci când oferiți broccoli la animalul dvs. de companie, acesta ar trebui să fie oferit ca bucăți de dimensiuni de mușcătură și, în mod ideal, înmormântat mai întâi de abur. Stemele de broccoli aburite sunt, de asemenea, acceptabile pentru a servi, dar pentru a ajuta puii dvs. să digeră mai bine broccoli - și să împiedice sufocarea - asigurați-vă că veți coaja pe pielea mai dificilă din exterior mai întâi înainte de abur și tăiere broccoli pentru pooch-.

5 alimente care sunt toxice pentru animalele de companie (și unele alternative sănătoase)
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Fructe și legume Câinii pot și nu pot mânca. Clinica veterinară de răsărit, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pot câinii să mănânce broccoli?