Poate câinii digerați oasele?

este sigur ca câinii să mănânce oase
Vet-fapte-check-box

Am lucrat cu sute de specii de animale diferite de-a lungul anilor și am văzut un număr nefericit de urgențe medicale în acest timp.

În timp ce aproape orice problemă acută de sănătate poate provoca anxietate atât pentru animalul de companie, cât și pentru proprietarul acesteia, Sufletul reprezintă un eveniment deosebit de terifianțial, Indiferent dacă vorbești despre șopârle, pisici sau pești.

din pacate, Mulți câini suferă de acest tip de groază în fiecare an, si Elementul ofensator este adesea un os.

Nu este o idee bună să vă dați oasele câinilor.

Dar câinele meu iubește oasele!

Pot auzi deja pushback-ul. Mulți oameni și-au hrănit oasele de câine și au făcut-o fără nici o problemă. Face parte din cultura noastră - de ce credeți că le numim "pungi de doggie?"

Oferind câinelui dvs. un os aproape întotdeauna duce la un pui fericit, dar acest lucru nu înseamnă că practica este în siguranță. La urma urmei, majoritatea scafandrilor cerului supraviețuiesc coborârii lor dintr-un avion, dar acest lucru face greu activitatea "." Faptul este, în timp ce câinele îi adoră, oasele sunt o gustare cu risc ridicat pentru câini.

Având în vedere că singura parte din practică este câteva momente de coadă și smacking de buze (care se poate realiza cu ușurință cu o zgârietură de modă de modă și un morcov sau alt tratament sănătos și sigur), algebra de recompensă de risc sugerează că oasele nu ar trebui să fie date câinilor.

Este dificil să găsiți statistici fiabile care urmăresc numărul de decese legate de sufocare care apar în fiecare an, dar nu este greu de găsit conturi din Veterinarii care au văzut problema prea des. De fapt, unele revendicări acea "Bones ... sunt cel mai frecvent tip de corp străin găsit în esofag."

Câine de bază de măsuri de bază: pot să digeră oasele?

Să fie clar, Da, câinii pot digera niste oase. Aceasta nu este o fetiță excelentă în regnul animal; urși și Hyenas consumă oase, ca și țestoase și vulturi. Chiar iepuri au fost, de asemenea, observate să se hrănească și pe ele. De fapt, tu poate chiar digera niste Bones (dacă doriți cu adevărat).

Comportamentul este atât de comun încât biologii au chiar și un nume pentru ea: osteofagia sau osteofagia.

În timp ce motivele specifice animalelor prezintă comportamentul consumului osos pot varia, majoritatea Oamenii de știință suspectează că mâncarea pe oase însoțește de obicei o lipsă de substanțe nutritive esențiale din alte alimente disponibile.

Acest lucru nu înseamnă că câinii care îi plac oasele au deficiențe nutriționale, dar se crede că explică dezvoltarea evolutivă a modului în care câinii au dobândit această abilitate, în sens larg.

Una dintre aceste oase nu este ca și cealaltă

Dar rețineți că am spus că câinii pot digera "unele" oase. Și asta pentru că Nu toate oasele sunt create în mod egal. Unele oase tind să se prăbușească atunci când sunt mestecate, în timp ce altele fractura, adesea dau margini ascuțite de ras care pot deteriora sistemul digestiv al câinelui.

Multe dintre oasele găsite în păsări, de exemplu, sunt foarte subțiri, pline de sacuri de aer și ușor de rupt. Acest lucru îi ajută să-și păstreze greutatea scăzută și să îmbunătățească algebra de ridicare la corp. Dimpotrivă, oasele unei vaci și porci sunt mult mai masive, astfel încât să poată susține cea mai mare parte a unor astfel de animale mari, care rareori zboară.

este sigur ca câinii să mănânce oase

Chiar și printre oasele unei singure specii, există o mare variație. Unele oase sunt extraordinar de dense, în timp ce altele sunt umplute cu goluri și cântăresc practic nimic. Unele au un gol central care conține măduvă bogată în nutrienți, în timp ce alții își poartă măduva în buzunare mai flaime, mai subțiri. Încă alte oase nu au deloc măduvă.

Câțiva factori determină cât de bine câinele dvs. va digera un anumit os.

  • Dimensiunea osului
  • Tipul de os
  • Dimensiunea și sănătatea câinelui dvs
  • Starea dinților câinelui
  • Tendința relativă a câinelui de a-și mesteca mâncarea

Când mănâncă osoasă merge prost

Mii de proprietari de câini își dau oaia de pui în fiecare an. Cel mai probabil digeră oasele fără probleme. Dar Acest lucru nu înseamnă că lucrurile rele nu se întâmplă, pentru că sunt mult prea comune.

Pornind de la punctul de intrare, să examinăm unele dintre problemele care pot apărea după ce a oferit câinelui un os:

  • Câinii au fălci destul de puternice, dar asta nu înseamnă că pot mânca tot ce vor. Oase, roci și altele Articolele grele duc adesea la dinți cioplite, rupte sau dislocate, care poate fi foarte dureros pentru puii dvs. și scump pentru a fi reparat.
  • Bonele sau fragmentele osoase pot deveni uneori blocate pe acoperișul gurii de către palatul tare sau moale. Acest lucru poate cauza deteriorarea gurii, iar osul va trebui adesea să fie îndepărtat de către VET dvs.
  • Ocazional, Câinii vor înghiți produsele alimentare care sunt prea mari, care se blochează în gât. Orice astfel de obiect înghițit poate duce rapid la o situație de urgență, dar oasele pot să blocheze numai gâtul și să limiteze sau să împiedice respirația adecvată, de asemenea, pot provoca răni grave la esofag.
  • Chiar și obiectele alimentare care ajung la stomac în condiții de siguranță pot provoca un rău suplimentar. În timp ce acizii puternici și contracțiile de măcinare ale stomacului câinelui dvs. vor începe să descompună osul, acest proces poate continua la o varietate de viteze, în funcție de dimensiunea și tipul osului.
  • Bones - Fragmente deosebit de ascuțite ale acestora - sunt destul de capabile piercing sau răzuind intestinele. Acest lucru poate avea rezultate letale, în special dacă conținutul intestinelor contaminează fluxul sanguin. Ele pot fi depuse și în intestine (în special intestinele mici), ceea ce duce la o obstrucție dureroasă și periculoasă.
  • Orice oase intacte (sau fragmente ale acestora) pot provoca Lacerări și traume la anusul câinelui tău când încearcă să le transmită.

Uh-oh, ai hrănit câinele tău un os, acum ce?

Primul lucru este primul: nu panică. Câinele dvs. poate digera și trece osul fără probleme. Cheia este de a urmări semne de probleme și de a acționa în consecință - în special dacă simptomele apar acute.

Dacă câinele dvs. prezintă oricare dintre următoarele semne, contactați imediat medicul veterinar și urmați sfatul dat. Acestea pot indica faptul că câinele dvs. este sufocând, care poate fi o urgență medicală:

  • Stres extrem sau panică
  • Durere
  • Frecându-și fața sau gâtul pe pământ sau alte obiecte
  • Creșterea salivei
  • Încercările repetate de a vomita
  • Gagging

Cele mai multe dintre aceste semne s-ar întâmpla la scurt timp după câinele dvs. mănâncă un os. in orice caz, De asemenea, este important să urmăriți semnele de probleme de-a lungul tractului digestiv. Acestea includ:

  • Letargie
  • Depresie
  • Durere
  • Vărsături repetate
  • Tulburări intestinale
  • Inappetență
  • Lipsa producției de scaune
  • Scaune sângeroase

În timp ce an obstructie intestinala poate să nu fie la fel de acută ca o problemă de sufocare (deoarece sufocarea poate bloca căile respiratorii ale puilor), ea este încă o urgență medicală care necesită îngrijire urgentă.

De fapt, cu atât mai mult blocajul este lăsat să persiste, cu atât țesutul intestinal va deveni necrotic, datorită fluxului sanguin insuficient. Aceste porțiuni deteriorate ale intestinelor câinelui dvs. vor trebui apoi să fie îndepărtate chirurgical.

Deci, asigurați-vă că contactați medicul veterinar imediat și continuați conform instrucțiunilor.

Este întotdeauna înțelept Familiarizați-vă cu versiunea canină a manevra Heimlich și alte tehnici potențial de salvare, care se pot dovedi neprețuite în astfel de circumstanțe.

[YouTube ID = # 8221; _YIQ_I5DU1M & # 8221; Lățime = & # 8221; 650 & # 8243; Înălțime = & # 8221; 340 & # 8243; Poziție = & # 8221; Centrul & # 8221;]

***

Deci, în timp ce câinele tău Mai Digest Bones, este departe de a garanta că va. În consecință, este mai înțelept să greșești pe partea de prudență și să se abțină de la oferirea lor. Oferiți-vă pupurilor o alternativă mai sigură!

Unele dintre tratamentele și jucăriile de mestecare pe care le puteți lua în considerare includ:

  • Bâzâi bully - realizat din carne de vită reală (doar Nu întrebați ce parte din animalul provin de la), bastoanele bully sunt considerate în siguranță, iar majoritatea câinilor îi iubesc. Doar asigurați-vă că ați achiziționat bastoanele dvs. de la surse de reputație.
  • Jucării indestructibile - Doar pentru că câinele tău îi place să mestece nu înseamnă că trebuie să-l lași de fapt mânca orice. Majoritatea câinilor sunt la fel de fericiți de chomping pe a bun, durabil de mestecat jucărie deoarece sunt un os.
  • Tratați jucăriile de acordare - Tratați-dăruirea jucăriilor câinelui dețineți tratate sau paste aromate care nu numai că dau câinelui dvs. ceva mesteca, ei îi dau un stimulent delicios pentru a face acest lucru.

***

Ne-ar plăcea să vă auzim întrebările și experiențele cu câinii care au mâncat oase în comentariile de mai jos!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Poate câinii digerați oasele?