Canții pot mânca pește crud?

Câine lins un pește prins de un lac

Câinele dvs. cere un gust de pește când gătiți? Poate că ați fost tentați să vă aruncați câinele o mușcătură de pește crud în timp ce pregătiți o masă. Peștele este un ingredient comun în alimentele câinilor și câinii iubesc adesea gustul acestuia. Este ridicată în proteine ​​sănătoase și bogate în acizi grași omega-3, ambele fiind esențiale pentru câini. Dar este sigur ca câinii să mănânce pește crud? Răspunsul scurt este uneori.

Este pește crud sigur pentru câini?

În general, ar fi cel mai bine să împiedicați cainele să mănânce orice fel de pește crud - mai ales dacă este pește crud pe care nu l-ați mânca. Peștele brut pot conține agenți patogeni nocivi cum ar fi bacteriile și paraziții. Poate conține, de asemenea, metale și oase grele periculoase. Oricare dintre acestea poate face caini și oameni bolnavi.

Chiar dacă câinele dvs. nu este afectat de agenții patogeni în pește crud, există posibilitatea ca contaminarea încrucișată să răspândească agenții patogeni sau la alte persoane. Oamenii și câinii cu sisteme imunitare slăbite sau compromise ar trebui să stea departe de peștele crud. În plus, oamenii foarte tineri sau foarte bătrâni și animalele sunt la un risc mai mare de a se îmbolnăvi de la agenții patogeni în peștele brut.

Bacterii

Peștele pot conține bacterii potențial dăunătoare, cum ar fi Salmonella și Listeria. Unii câini nu vor fi afectați de bacterii. Aceasta este, în parte, datorită sistemului digestiv scurt al câinelui. În plus, unele dintre sistemele lor imunitare sunt capabile să protejeze câinii din bacterii.

Paraziți

Peștele crud poate conține paraziți. În timp ce unii paraziți sunt capabili să treacă printr-un câine inofensiv, alții vor face un câine foarte bolnav. Somon și alți pești care înotați în amonte pot avea un parazit mort, în special somonul sălbatic prins în regiunea Pacific de Nord-Vest a SUA. Otrăvire de somon pot apărea, ducând la moarte dacă este netratată.

Metale grele

Peștele conține metale grele, cum ar fi plumbul și mercurul. Consumul de cantități mari de pești brut sau gătite poate crea o acumulare de mercur în organism, eventual ducând la toxicitate sau alte probleme de sănătate pe drum.

Oase

Oasele mici din pește pot fi uneori mestecate și digerate de câini, dar există, de asemenea, riscul acestor oase mici să se prindă pe calea spre stomac, un câine poate sufoca pe oasele de pește sau suferă răni la esofag și stomac. Odată în stomac, oasele sunt de obicei înmuiate de acizi gastrici și apoi digerate de corp. Cu toate acestea, unii câini vor avea dificultăți în digestia oaselor de pește.

Cât de mult peștii brut pot mânca câinii?

Dacă doriți să fiți în siguranță, este cel mai bine să vă alimentați doar câinele mici gătit pește fără grăsimi adăugate, sos sau condimente. Cu toate acestea, dacă câinele dvs. a cunoscut alimente alergii sau sensibilități, atunci este mai bine să evitați complet adăugarea unui nou ingredient la dieta câinelui.

Dacă doriți să vă alimentați peștele de câine, asigurați-vă că este curățat și considerat sigur pentru consumul uman. Evitați hrănirea peștilor cruzi prinși pe care îl înotați în amonte (cum ar fi somonul), deoarece poate conține un parazit mortal.

Preparate de pește crude cum ar fi Sushi, Sashimi și Poke Bowls nu sunt în întregime în siguranță. În timp ce peștii simpli, brutali de sushi este, de obicei, bine în cantități mici, celelalte ingrediente din aceste feluri de mâncare pot fi dăunătoare. Orezul alb simplu este sigur. Unele fructe și legume sunt în siguranță în cantități mici, dar unele Alimentele sunt toxice pentru câini. În plus, orice părți ale acestor feluri de mâncare pe care le dați câinele dvs. ar trebui să fie fără sare, condimente, sosuri și grăsimi adăugate.

Indiferent dacă sunt gătite sau brute, este mai bine să hrănească peștii ca un tratament suplimentar sau o parte dintr-un complex și echilibrat Dieta de casă. Amintiți-vă că tratează, chiar peștii, nu ar trebui să facă niciodată mai mult de 10% din dieta regulată a câinelui.

Ce să facă dacă câinele dvs. se îmbolnăvește de peștii brut

Mulți câini sunt capabili să tolereze peștii brut, dar câțiva câini se vor îmbolnăvi. Dacă câinele dvs. dezvoltă semne de boală după consumul de pește crud, asigurați-vă că contactați Medicul veterinar pentru sfat.

Dacă credeți că câinele dvs. a mâncat somonul brut din partea Pacificului Northwest, contactați medicul veterinar chiar înainte ca câinele să prezinte semne.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Canții pot mânca pește crud?