Cum să-ți exprimi glandele anale ale pisicii

Pisica la biroul veterinarilor

Glandele anale ale pisicii exprimă în mod natural un lichid de marcare a mirosului atunci când au defecate. Dar uneori poate apărea o impacție care împiedică scăparea fluidului. Acest lucru poate fi dureros pentru pisica ta și duce la alte probleme cum ar fi infecțiile.

Unele pisici au nevoie de ajutor cu glandele lor anale. Dacă medicul veterinar a recomandat expresii regulate ale glandei pentru pisica dvs., puteți învăța să efectuați procedura la domiciliu (presupunând că pisica dvs. este cooperativă) și să economisiți niște bani. Nu este cea mai plăcută experiență pentru tine sau pisica și poate fi dezordonată, deci nu este nevoie să fie jenat dacă decideți să părăsiți acest loc de muncă profesioniștilor.

Înainte de a începe

Este important să înțelegeți funcția Glandele anale (cunoscută și sub numele de sacul anal) la pisici. Ele sunt structuri mici situate pe ambele părți ale anusului la pozițiile de la 5 și 7. Canale mici sub piele conduc la deschideri lângă anus.

La pisici, scopul glandelor este de a lăsa un mesaj puternic de miros teritorial prin secreții de sac anal care sunt aplicate fecalelor. O pisică sănătoasă, fecale fecale "lapte" glandele anale în timp ce trec prin anus. Pisicile pot, de asemenea, să-și exprime spontan secrețiile sacului anal atunci când sunt încântați sau înspăimântate.

Din păcate, unele probleme de sănătate împiedică apariția acestui proces normal. De exemplu, obezitatea sau scaunele moi cronice datorate unei diete slabe sau tulburărilor gastro-intestinale pot împiedica stimulul normal pentru exprimarea glandei anale. Pierderea în greutate și / sau creșterea vracței și fermității fecale (cu o dietă sau un supliment de înaltă fibră, de exemplu) pot ajuta, dar exprimarea manuală a glandei poate fi, de asemenea, necesară pentru a preveni Probleme de glandă anal cum ar fi impacția și infecția.

Semne că este posibil să fie necesar să exprimați glandele includeți manual roșeața în zonă și scotajul pisicii în jurul sau lins excesiv. Nu vă exprimați glandele anale ale pisicii fără a vă consulta mai întâi cu medicul veterinar. Probleme precum infecțiile și tumorile glande anale necesită un tratament suplimentar.

De ce ai nevoie

  • Suprafață robustă pentru ca pisica să stea pe: O contra-deasupra de baie ar fi excelentă. Poate doriți să o aliniați cu un strat de ziare sau prosoape mai întâi.
  • Mănuși chirurgicale: Veți dori să evitați obținerea secrețiilor extrem de mirositoare pe mâini.
  • Șervețele umede: Pentru curățarea zonei anale după exprimarea glandelor anale. Prosoapele de hârtie umede vor funcționa destul de bine.
  • Kitty tratează: La îndemână pentru asigurarea cooperării pisicii dvs. și ca o recompensă când ați terminat.

Obțineți o mână de ajutor

Probabil că aveți nevoie de ajutorul unei alte persoane pentru a ține pisica în timp ce efectuați procedura. Lăsați-i pisica din față (așa că este îndreptată spre tine), cu o atingere liniștitoare.

Asigurați-vă că ambii dintre voi rămâne calm și vorbiți încet la pisica dvs. pentru a reduce cât mai multă stres posibil. Oferirea tratamentelor ca o distragere a atenției va ajuta, de asemenea.

Localizați glandele anale

Țineți coada pisicii. Localizați glandele anale la pozițiile de la 5 și 7 de pe ambele părți ale deschiderii anale. Când sunt pline, ei tind să se simtă ca mazăre moale, dar ferme sau boabe de jeleu.

Apăsați ușor

Folosind fie degetele indice ale ambelor mâini, fie degetul mare și degetul arătător al unei mâini, puneți degetele pe partea de jos a sacilor. Apăsați ușor spre interior și în sus în același timp până când glanda își eliberează conținutul și este gol. Repetați pe cealaltă parte.

A curăța

Curățați zona anală cu șervețele umede sau prosopul de hârtie umed. Dați pisicii un tratament final și eliberați-l. Scoateți mănușile chirurgicale, înfășurați-le împreună cu șervețele umede utilizate în ziar și aruncați. Dați partenerului dvs. un nivel înalt și sărbătoriți!

Prevenirea problemelor cu pisica dvs. în timpul expresiei glandei anale

Dacă nu ați avut succes, faceți o întâlnire cu medicul veterinar pentru a le exprima glandele anale ale pisicii. Când intrați în birou, cereți medicului veterinar să vă antrenați în procedură, astfel încât să puteți încerca din nou data viitoare când este necesar. Asigurați-vă că obțineți câteva sfaturi pentru a vă restrânge și distrage atenția și a pisicii.

Veterinarul dvs. poate verifica, de asemenea, dovezi ale bolii glandelor anale, inclusiv:

  • Impact: Secreția normală a sacului anal (glandă) este o culoare gălbui și uleioasă în aparență și textură. Dacă nu este exprimată în mod regulat, secreția se îngroașă la o consistență asemănătoare cu mușchi și poate deveni în cele din urmă foarte groasă, grea și granulată.
  • Infecția care duce la abces: Glandele anale infectate devin umflate, dureroase și roșii. Dacă este prins în timp, infecția poate fi tratată cu antibiotice, totuși, abcesele trebuie drenate de un medic veterinar. Compresoarele calde pot contribui, de asemenea, la reducerea durerii și umflăturii.
  • Tumorile: Tumorile anale ale glandei sunt, de asemenea, posibile.

Pisicile cu recurente Anal SAC impacții sau inflamația poate fi tratată cu îndepărtarea chirurgicală a sacului anal. Tumorile anale ale glandei, care nu sunt comune, vor fi, de asemenea, tratate prin îndepărtarea întregului sac.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Boala SAC anal la câini și pisici. Merck Manual veterinar

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să-ți exprimi glandele anale ale pisicii