Cum de a scurge glandele anale pe câini

Glandele anale de pe un câine sunt situate pe ambele părți ale anusului său. Glandele conțin fiecare un sac (situat în mijlocul glandei) umplute cu un fluid mirositor de fault utilizat în marcajul de parfum. Probleme de glandă anal nu sunt amenințătoare de viață și relativ frecvente la câini.

Glandele anale sănătoase eliberează a cantitate mică de lichid De fiecare dată când câinele dvs. are o mișcare intestinală. Cu toate acestea, unii canini pot dezvolta probleme de sănătate care împiedică capacitatea glandei de a-și elibera lichidul. Când sacele anale sunt blocate, ele pot deveni disperate, dureroase și chiar infectate.

În cazul blocajului menționat, vizitați un groomer sau veterinar sau puteți învăța cum să evacuați manual glandele anale pe câini, de unul singur. Tu ar trebui Nu ignora niciodată glandele anale ale animalului dvs. dacă s-au dispărut. Acest lucru poate duce la Fistulele perianale (o deschidere din interiorul anusului la piele).

Simptomele blocajului glandei anale

Câinii cu glande anale blocate tipic arată următoarele simptome:

  • Lingerea excesivă a spatelui lor
  • Scoaterea (tragând fundul lor de-a lungul podelei sau a pământului)
  • Roșeață în jurul anusului
  • Exprimând sacul la "# 8220; # 8221; ori (în interior de scotaj)
  • Puroi sau sângerare din zona din jurul anusului

Când să nu scurgeți glandele anale pe câini

Este doar bine să dați glandele anale pe câini de unul singur în prima etapă - când tocmai au fost blocați. Dar când problema a progresat și dacă câinele dvs. exprimă durere sau disconfort, sau dacă vedeți sânge sau puroi în jurul anusului câinelui, nu încercați să le scurgeți singur. Sunați-vă medicul veterinar pentru o întâlnire.

Ce cauzează un blocaj în glandele anale?

Dieta câinelui este, de obicei, vinovatul când vine vorba de glandele anale iritate sau blocate. Scaunele care sunt prea moi nu funcționează în mod corespunzător glanda anală, prin urmare, fluidul se acumulează în saculete, mai degrabă decât să fie eliberat.

Brandurile ieftine de hrană pentru câini nu conțin suficientă fibră pentru a împiedica scaunul. Trecerea la hrană de câine cu fibră mare poate fi soluția pentru a bloca glandele. Căutați aceste ingrediente de fibre într-o calitate Kibble:

  • FLAXSED
  • Morcovi
  • Leguminoase
  • Mere
  • Ovăz
  • Cereale integrale
  • Pulpa de sfecla
  • Psyllium Husk

Există, de asemenea, probleme medicale care ar putea provoca blocaje glande anale la câini, cum ar fi diareea cronică, cancerul anal al glandei sau glandele anale greșite. Unele alergii (atât sezoniere și dietetice), pot afecta și glandele anale ale câinelui.

Câine de câine predispuse la blocarea anală a glandei

Câinii mari de rasă nu au de obicei o problemă cu glandele lor anale.

Caninele mici și mijlocii sunt mai adesea afectate de glandele anale afectate sau infectate. De exemplu, proprietarii de Hounds Basset, spanioli de cocker, miniatural și jucărie, chihuahuas, beagles, lhasas și dachshunds (pentru a numi câteva) ar trebui să fie mai conștiente și mai diligente în îngrijirea și tratamentul glandei anal anal.

Cum de a exprima glandele anale câine

Cum de a scurge glandele anale pe câini

Dacă vedeți glandele anale ale puilor blocate, dar nu sângerează sau eliberează puroi, le puteți scurge singur. Această procedură este relativ simplă, dar poate fi complicată; este cel mai bine efectuat cu doi agenți.

Pasul 1: Dacă aveți un câine mic de dimensiuni medii, plasați-le și asigurați-le pe o masă. Îngenunchează în spatele câinilor mari pe podea, asigurați-vă că sunt asigurați în loc și confortabil.

Pasul 2: Localizați glandele anale, privindu-vă la anusul animalului dvs. - unul se găsește la ora cinci, celălalt la ora șapte.

Pasul 3: Aduceți un alt manipulator pentru a restrânge ușor câinele cu un braț sub cap și înfășurat în jurul gâtului câinelui. Utilizați celălalt braț pentru a îmbrățișa câinele aproape de corp.

Pasul 4: Persoana care exprimă glandele anale ale câinelui dvs. va trebui să pună o pereche de mănuși de latex (sau similare). Lubrifiați degetul arătător al mănușilor cu jeleu de petrol sau un lubrifiant bazat pe apă, prietenos cu animalele.

Pasul 5: Ridicați coada câinelui și introduceți ușor degetul lubrifiat în anusul lor (aproximativ un inch înainte).

Pasul 6: Simțiți-vă pentru un obiect ferm de mazăre sau marmură în locațiile menționate mai sus - acestea sunt glandele anale.

Pasul 7: Cu un prosop de hârtie în mână între dvs. și anusul câinelui tău, ușor și # 8220; Lapte & # 8221; glanda folosind o mișcare înainte (puneți presiunea asupra porțiunii cele mai distale a glandei). Utilizați o presiune blândă, nu mai mult decât ați folosi pentru a atinge ochiul închis. (Notă: Când glanda este goală, ar trebui să fie abia palpabilă.)

Pasul 8: Ștergeți zona curată și repetați pe cealaltă glandă poziționată.

Pasul 9: Odată ce ambele glande anale au fost drenate, utilizați o cârpă caldă cu săpun pentru a curăța bine zona. Acest lucru ajută la scăderea mirosului de pește al lichidului glandei anale.

Și, bineînțeles, recompensați-vă puștiul pentru liniște și cooperare, în cazul în care trebuie să faceți acest lucru din nou în viitor.

Ce arată fluidul anal al glandei?

Fluidul de glandă anal normal, sănătos are un a Consistența subțire si este maro. Dacă fluidul exprimat din animalul dvs. este gros, ciudat sau galben, verde sau gri, acesta poate fi un semn al unei infecții sau altă problemă. Contactați medicul veterinar.

Cât de des a scurge glandele anale ale câinelui?

Câinii care necesită ajutor în exprimarea glandelor lor anale rulează de obicei pe un calendar de trei până la patru săptămâni. Căutați semnele unui blocaj prin ridicarea coada câinelui și luați o privire sau prin semnele și simptomele de mai sus.

Dacă glandele anale ale câinelui devin o problemă cronică de impacție constantă și infecții, medicul veterinar vă poate discuta eliminarea cu totul (Sacuclectomie anală). Deși aceasta este, în general, ultima soluție, poate fi în interesul sănătății animalelor de companie.

rezumat

Glandele anale ale câinelui sunt o parte naturală a machiajului său genetic și o modalitate de marcare a mirosului. Cu toate acestea, atunci când devin blocați sau infectați, va trebui să se ia măsuri pentru a ajuta la ameliorarea durerii și a disconfortului această condiție de multe ori.

Puteți învăța cum să scurgeți glandele anale pe câini de la domiciliu, dar poate fi dificil și poate să nu fie pentru toată lumea. Dacă sunteți squeamish despre exprimarea glandelor anale ale câinelui, sunați la experți (groomer sau veterinar) și lăsați-i să vă arate cum să o faceți.

Citiți următorul: 12 moduri de prevenire și tratare a glandelor anale la câini

Doriți să împărtășiți acest lucru?

Ghid despre cum să evacuați glandele anale pe câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a scurge glandele anale pe câini