Probleme de glandă a pisicilor: cauze, simptome și tratament

CAT Licking zona de glande anale

Acest articol vizează explicarea problemelor legate de problemele cauzate de glandele anale sau sacul anal la pisici.

Ce sunt glandele anale și sacul anal?

Detaliile anatomice sunt importante:

  • Sacul Anal & # 8221; sunt structuri mici, asemănătoare cu balon pe ambele părți ale anusului, chiar în interiorul sfincterului anal
  • Glandele Anal & # 8221; descrie țesutul glandular care produce secreția care umple sacul anal.

La discutarea acestui subiect, este mai simplu să se refere la sacul anal, mai degrabă decât la glandele anale, deoarece sacii înșiși care tind să fie accentul problemelor.

Care sunt detaliile sacilor anal?

Pisicile sunt ca niște câini, dihori, skunks și multe alte animale, prin faptul că toate aceste specii au două mici sacuri anale care produc o puternică secreție glandulară mirositoare. Sacul, unul din stânga și unul din partea dreaptă a anusului, se află chiar sub piele, la pozițiile O`Clock descrise adesea ca "ora 4" și "O`Clock".

Fiecare sac este conectat printr-o conductă îngustă la rect, chiar în interiorul anusului. De fiecare dată când animalul trece fecale, sacul anal este stoarse fizic de presiunea fizică cauzată de mișcarea intestinului, cu secreția care acoperă exteriorul fecalelor.

Unele animale sunt capabile să golească sacul anal independent de trecerea fecalelor, prin contractarea mușchilor în sacul anal, determinând că secreția să fie împinsă separat.

Secreția anală SAC este un transportator de mesaje importante în lumea animală. Marca de mirosuri anal sunt una dintre modalitățile pe care animalele de companie le lasă un semn pentru a lăsa alte animale să știe că au trecut prin: ele reprezintă o parte importantă a mesageriei teritoriale în lumea animală.

Ce cauzează problemele glandei de pisică anal?

Sacurile anale pot deveni bolnavi din diferite motive, deși în comparație cu câinii, boala sacului anal la pisici se întâmplă rar.

Cea mai obișnuită problemă este simplă: sacul anal se opresc în mod corespunzător și devin prea complete. Sacurile anale sunt în mod normal în jurul dimensiunii unui mic mazăre (diametru de 5 mm), dar se pot extinde la dimensiunea unui mazăre mare (peste diametrul de peste 10 mm). Dacă sunt prea depline ca aceasta, sacul anal poate deveni dureros și mâncărime.

Alte probleme care pot afecta sacul anal includ impacție (atunci când secreția se schimbă de la lichid la aproape solid), infecții bacteriene, inclusiv abcese și neoplazie (tumori sau cancer).

De ce sacul anal devin prea complete?

Pisica Anus exemplu

Glandele anale ale pisicii pot deveni prea pline dacă dieta lor nu are suficientă vrac pentru a-și împinge secrețiile anale în timpul defecării.

Există motive diferite motive ca sacul anal să nu se golească corect, dar cea mai frecventă cauză poate fi aceea în unele pisici, dieta nu este suficient de voluminoasă pentru a permite sacilor să fie strânse în mod eficient de peleta fecală sau de poop.

În starea lor naturală în sălbăticie, pisicile sunt mai susceptibile de a mânca blănuri, piele, oase și alte materii non-digerabile care trece prin sistemul lor digestiv intact, rezultând o fecale mari, feciale, care fac efectiv presiune asupra sacilor anal, stoarcerea le-au golit. Pisicile moderne de companie tind să mănânce alimente foarte prelucrate, rezultând pelete fecale mai mici, mai puțin voluminoase, mai moi, sau chiar doar scaune moi, care pot să nu fie suficient de eficiente la golirea sacilor anali.

Pentru majoritatea pisicilor, aceasta nu este o problemă: sacul anal continuă să se golească eficient în mod natural. Uneori, cu toate acestea, sacul anal se umflă din cauza acumulării cu secreție acumulată, care nu se golește. Sacurile anale devin umflate și inconfortabile, provocând pisica să se simtă mâncărime în această zonă.

Unele pisici încep să scot capătul din spate de-a lungul pământului. Uneori, comportamentul scotajului rezolvă problema: unele pisici sunt capabile să-și golească în mod natural propriile sacule anale făcând acest lucru. Dar, în majoritatea cazurilor, sacul anal rămân supraplicate și mâncărime, iar intervenția umană este necesară pentru a rezolva lucrurile.

Simptomele problemelor sacului sac în pisici

Pisica anus

Cel mai frecvent simptom al problemelor glandelor anale în pisici este o combinație de mâncărime și disconfort, care duce adesea la scotaj, lins și mestecând la zona anală.

Cel mai frecvent semn al problemelor sacului anal este mâncarea și durerea în zona din jurul anusului. Pisica poate fi "scooting" de-a lungul terenului, linge sub coadă, sau chiar mestecând în jurul bazei coada.

Uneori ar putea să arate dureri la defectarea în cutia de gunoi. Uneori pisicile încep să-și țină coada într-un mod diferit. Ocazional, poate exista un miros neplăcut din zona anală sau o descărcare a fluidului mirositor murdar din anus sau dintr-o deschidere în piele de lângă anus (așa-numita "fistula").

Tratamentul pentru problemele sacului sac în pisici

Tratamentul problemelor de glandă anal la pisici

În timp ce cele mai multe probleme de glandă anal pot fi rezolvate printr-un tratament simplu la domiciliu, unele cazuri mai severe și complicații pot solicita o excursie la medicul veterinar, astfel încât pisica dvs. să poată primi o îngrijire de specialitate.

Sac-uri anale excesive sau afectate

Impacția poate fi tratată cu expresie manuală. Acest lucru este cel mai bine realizat de medicul veterinar DVM și de obicei este o procedură simplă care se poate face în timpul unei consultări de rutină.

Dacă sacul anal este afectat, secrețiile pot fi foarte groase și chiar semi-solide. În astfel de cazuri, poate fi necesar ca salina să fie instalată în sac pentru a ajuta la lichidarea impactului astfel încât să poată fi strâns.

După ce au fost exprimate sacul anal, ele pot fi uneori spălate cu soluție salină sau o soluție antiseptică. Pentru aceste intervenții mai complexe și potențial incomod, sedarea poate fi necesară.

Infecții bacteriene ale sacilor anal

Infecțiile sacurilor anale sunt uneori menționate ca și # 8220; Saculită anală "# 8221;. După exprimarea manuală a sacilor anal afectați, un produs local poate fi instilat în saculete, prin conductele mici care leagă sacul la rect.

Această perfuzie poate include ingrediente cum ar fi produse antiseptice sau antibacteriene, medicamente anti-drojdie și / sau medicamente antiinflamatoare pentru a reduce inflamația și iritarea. Această procedură ar putea fi necesar să se repete de câteva ori e.G. o dată pe săptămână.

Anal SAC abcese

Dacă o infecție anală a sacului a progresat la formarea abcesului, acest lucru trebuie să fie drenat chirurgical. Uneori, abcesul ar fi putut exploda deja, cu o fistula care se deschide spre piele, creând o descărcare lângă anus.

Dacă acest lucru nu sa întâmplat, va fi nevoie de o lamă de scalpel pentru a fi abcesul. Zona abscesată trebuie apoi spălată cu o soluție antiseptică și infuzată cu un produs local, cum ar fi antibioticul. Antibioticele sistemice vor fi adesea prescrise de medicul veterinar.

Anal sac adenorcinom

Cancerul sacului anal, sau sacul anal adenocarcinom, este rar la pisici. Cele mai frecvente semne sunt dificultate sau durere la defectarea, constipația, umflarea de lângă anus și, uneori, zonele ulcerate, și / sau o descărcare brună sau sângeroasă.

Peletele fecale pot apărea anormale, iar pisica poate avea o carieră anormală a coada. Ca orice cancer, această condiție necesită o investigație detaliată a medicului veterinar astfel încât să poată fi făcută un diagnostic precis. Tratamentul acestei probleme specifice poate include chirurgie, chimioterapie și în unele cazuri, iradiere.

Îndepărtarea chirurgicală a sacilor anal

În cazurile de tumori de sac anal, dacă o impacție sau infecție a sacului anal nu răspunde la tratament sau dacă o problemă de acest tip continuă să se repete, scoaterea chirurgicală a sacilor anali (așa-numitul Sacclectomie anală și # 8221; ) pot fi recomandate. În majoritatea cazurilor, ambele saculete anale vor fi îndepărtate chiar dacă există doar o problemă cu un singur sac.

Unele complicații sunt posibile după această intervenție chirurgicală, inclusiv infecții ale rănilor, formarea fistulei și incontinența fecală.

Terapie adjuvantă

Dacă o pisică are disconfort în zona anală din cauza acestor glande mici sub coadă, compresele calde pot fi aplicate în regiunea anală de două ori pe zi. O dietă extrem de digerabilă, cu conținut scăzut de grăsimi, cu fibre bogate, poate ajuta la crearea unor scaune mai ferme și bulcoane care vor masca în mod natural sacul anal în timpul defecării.

Cum să-ți exprimi glandele anale ale pisicii?

Cat Anal Gland Expression

Poate doriți ca ajutorul unui expert prima dată, dar exprimarea glandelor anale ale pisicii dvs. este mai simplă decât sună.

Expresia SAC anal este, în general, o sarcină care trebuie întreprinsă în cadrul supravegherii profesionale pentru prima dată, dacă doriți să învățați să faceți acest lucru singur.

În esență, ar trebui să purtați o mănușă de protecție, coada pisicii trebuie ridicată cu o singură mână și ar trebui să utilizați degetul arătător și degetul mare al celeilalte mâini pentru a stoarce ușor țesutul imediat sub anus.

Vizualizați stoarcerea a două mici sacuri la 4 și 8 o`clock. Strângeți ușor, dar ferm și este posibil să simțiți că structurile mici asemănătoare de mazare reduc treptat în dimensiune ca conținutul lor gol în rect. Uneori, secreția lor este scoasă direct din anus ca un pistol de apă și este posibil să aveți nevoie să aveți grijă să nu răsuciți din greșeală secreția pe tine.

Concluzie

Sacul anal sau problemele de glandă anal sunt rare la pisici, dar o înțelegere de bază a anatomiei și funcționării acestor structuri, împreună cu problemele lor comune, va face mai ușor să se ocupe de astfel de probleme dacă apar.

întrebări frecvente

Pisicile trebuie să aibă glandele lor stoarse?

Este rar ca pisicile să aibă nevoie de sacul lor anal stors și este cel mai bine să urmați sfatul medicului veterinar înainte de a decide că este necesar acest lucru.

Cum împiedicați problemele glandelor anale în pisici?

Cele mai multe pisici au în mod natural glande anale sănătoase și sacuri anale. Cea mai bună modalitate de a preveni problemele este de a vă menține pisica într-o dietă de bună calitate care produce pelete fecale feciale, rezonabile.

Cum tratați partea inferioară a pisicii?

Există multe cauze posibile ale unui fund de durere într-o pisică, deci este întotdeauna tot mai bine să obțineți opinia unui medic veterinar cu privire la ceea ce se întâmplă înainte de a decide cu privire la niciun plan de tratament. Ca o terapie generală de susținere dacă nu puteți vedea imediat un medic veterinar, puteți folosi în siguranță comprese calde, cum ar fi wads de vată de bumbac, înmuiate în apă caldă și aplicate ușor în zona din jurul anusului.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Probleme de glandă a pisicilor: cauze, simptome și tratament