Ghidul complet privind osteosarcomul la câini

În fiecare an aproximativ 8.000 la 10.000 de câini sunt diagnosticate cu osteosarcom. Cel mai frecvent văzut în câini de rasă mare și gigant, acest cancer osos agresiv este cunoscut pentru metastaze rapide și, din păcate, un prognostic total slab. Iată tot ce trebuie să știți despre osteosarcom la câini și despre ce opțiunile dvs. sunt pentru prevenire, tratament și management.

Ce este osteosarcoma?

Un sarcom este un tip de tumoare canceroasă care începe creșterea în os, cartilaj, grăsime, mușchi, vase de sânge sau alte țesuturi conjunctive sau de susținere. Deoarece sarcoamele pot începe în diferite structuri, iar tipul de sarcom este numit după zona de creștere, există multe tipuri diferite de tumori de sarcom la câini. Osteosarcomul este un sarcom care începe în mod specific creșterea în os.

Cum crește osteosarcomul la câini?

Cum crește osteosarcomul la câiniCelulele sănătoase din organism efectuează o funcție desemnată și se împart într-o modalitate metodică de a facilita creșterea sau pentru a înlocui celulele deteriorate sau epuizate. Celulele canceroase, Cu toate acestea, nu urmați același model metodic al funcției și divizării.

Celulele canceroase cresc și se împart la o rată mult mai rapidă, fără a muri, care provoacă suprapopularea celulelor anormale și împiedică celulele sănătoase să acționeze într-un mod sănătos. Deoarece numărul de celule anormale crește rapid, ele pot crea o masă sau "tumoare" oriunde în corpul câinelui.

În cazul Osteosarcomului de câine, această creștere anormală a celulelor are loc în celulele care sunt responsabile pentru creșterea osoasă și reabsorbția osoasă sau osteoblaste și osteoclaste. În timp ce celulele anormale arată similare cu celulele care sunt de obicei găsite în os, ele nu sunt solide din punct de vedere structural și în timp ce împing celulele normale din zonă, înlocuiesc țesutul sănătos cu țesut mai slab și canceros.

Osteosarcomul la câini poate crește în interiorul oricărei oase, dar este cel mai adesea văzut în încheietura mâinii, genunchiului și umărului picioarelor din față.

Cât de comună este câinele osteosarcoma?

Potrivit Fundației pentru Cancer Animal, aproximativ 6 milioane de câini primesc un nou diagnostic de cancer în fiecare an. Aproximativ 8.000 la 10.000 (sau 1.3% la 1.6%) dintre acei câini sunt diagnosticați cu osteosarcom.

Osteosarcomul poate fi găsit într-un număr de specii, inclusiv câini, pisici și oameni, dar în toate speciile, pare să fie o apariție destul de rară. Asta a spus, Osteosarcoma este de patru ori mai frecventă la câini Așa cum este la om.

Câinii mari și giganți sunt cei mai adesea afectați de osteosarcom. Se estimează că aproape 33% din diagnosticele de osteosarcom canin sunt fabricate la câini peste 90 de kilograme, în timp ce câinii sub 30 de kilograme reprezintă mai puțin de 5% din diagnostice. Vârsta medie a diagnosticului este în jur 8 ani Cu toate acestea, un mic vârf de diagnosticare sunt de asemenea făcute la câini sub 3 ani.

Cât de comună este câinele osteosarcoma
Imaginea cu raze X a umflăturii Forelimb Lameness Dog arată tumoarea ososte osteosarcom la ansamblu.

Factori care pot predispune un câine la osteosarcom

Cercetătorii au găsit o serie de trăsături care par a fi predominante la câinii care dezvoltă osteosarcom, inclusiv ereditate, rasă, rata de creștere și genul.

Ereditate

Ereditatea sa dovedit a juca unul dintre cele mai mari roluri în dezvoltarea câinelui osteosarcoma. Un studiu recent privind deerhounds scoțian (ales din cauza variabilității scăzute în factorii genetici) de Phillips și colegii publicați în Genomics (Phillips și colab., 2007) a constatat că aproape 70% din cazurile de osteosarcom au fost rezultatul factorilor ereditabili. Desigur, aceasta este doar o rasă și un studiu, dar studii similare au găsit, de asemenea, o corelație izbitoare între osteosarcom la câini și factor ereditar.

Rasă

Și rasa unui câine poate influența prevalența lor pentru un diagnostic de osteosarcom. În timp ce toate rasele de câine pot dezvolta osteosarcom, există unele rase care par a avea o incidență mai mare a acestui tip de cancer, inclusiv Sfântul Bernard, mare Dane, Setter Irlandez, Doberman Pinscher, Rottweiler, Deerhound scoțian, păstor german și retriever de aur.

Rata de crestere

Rasele gigantice sunt diagnosticate mai frecvent cu osteosarcom, care nu este surprinzător atunci când o rată rapidă de creștere a fost, de asemenea, numită ca un alt factor de predispoziție. Câini de rasă mai mici cu a o rată mult mai lentă de creștere s-au dovedit a avea o prevalență semnificativ scăzută a osteosarcomului canin.

Localizarea anatomică a tumorilor osoase primare printre 4 rase de câini
Localizarea anatomică a tumorilor osoase primare printre 4 rase de câini [sursă].

Gen

Sexul este un alt factor predispozitiv când vine vorba de diagnosticarea osteosarcomului la câini. Studiile au arătat că bărbații sunt între ele 20% și 50% mai probabil Dezvoltarea osteosarcomului în comparație cu câinii de sex feminin.

De asemenea, citiți: 7 toxine ascunse în casa ta care sunt canceroase la câini

Simptomele osteosarcomului la câini

Simptomele osteosarcomului la câini pot fi dificil de observat, dar ele includ în cea mai mare parte:

  • Umflarea zonei afectate
  • Lameness care nu dispune
  • O tumoare sau o masă
  • Letargie
  • Pierderea poftei de mâncare
  • Semne de durere

Diagnosticarea osteosarcomului la câini

Oricare dintre simptomele de mai sus nu este neapărat orientativ pentru osteosarcom, dar garantează o vizită la medicul veterinar pentru testarea ulterioară. Cu cât de agresiv ca osteosarcom este, este recomandabil să faceți o întâlnire cu medicul veterinar de îndată ce observați simptome care pot indica osteosarcom (sau orice preocupare gravă de sănătate pentru această chestiune).

În timpul vizitei dvs. VET & # 8230;

Primul lucru pe care-l va face VET în timpul numirii dvs. este a examenul fizic. Acest lucru îi va oferi o senzație mai bună pentru starea generală a sănătății câinelui dvs., precum și pentru a le permite să se uite la orice simptome de prezentare a osteosarcomului în câinele dvs. Acest lucru va permite, de asemenea, veterinarului dvs. să excludă orice alte cauze posibile pentru simptomele PET.

Odată ce VET dvs. a efectuat un fizic, ei vor lua o Eșantionul de sânge și urină Pentru testare și comandă raze X.

Dacă radiografia prezintă domenii de îngrijorare, VET dvs. va programa o biopsie a zonei și poate ordona a CT Scan. Imagistica CT este capabilă să ofere medicului veterinar o imagine mult mai clară a oricăror tumori din membrele câinelui dvs. și este recomandat deoarece oferă și chirurgului câinelui dvs. cu mai multe informații, astfel încât să poată determina mai bine dacă câinele dvs. este un candidat pentru îndepărtarea chirurgicală.

O biopsie a zonei afectate va fi efectuată fie prin punerea câinelui anestezie și luând un mic fragment de os sau printr-o aspirație a acului care ia celulele din zona afectată, mai degrabă decât o bucată din os.

Toate aceste teste vă vor ajuta VET pentru a determina dacă câinele dvs. are osteosarcom, dacă osteosarcomul a metastazat și în ce etapă este osteosarcomul câinelui dvs.

Etapele osteosarcomului

Osteosarcoma este clasificată ca multe tipuri de cancer la câini folosind ceva numit a Sistemul "TNMG" sau "sistem de tumori, nod, metastaze, grad". Există trei etape în acest sistem și două substații.

  • Etapa I se referă la tumori de grad scăzut care nu arată nici o dovadă a metastazelor
  • Etapa a II-a se referă la tumori de grad înalt fără nici o dovadă de metastază
  • Etapa III se referă la câini care au o boală metastatică

În fiecare dintre aceste etape, subsolul și # 8220; A & # 8221; este folosit pentru a se referi la leziunile intramedulare (leziuni care sunt prezente în cavitatea medulară a osului). Subsolul "B" este utilizat pentru a se referi la osteosarcom la câinii care sa răspândit în afara cavității medulară a osului, dar este limitată la nivel local.

Cele mai multe diagnostice de osteosarcom la câini sunt făcute la Etapa II-B.

Opțiuni de tratament pentru osteosarcom la câini

Opțiuni de tratament pentru osteosarcom la câini

Deși există tratamente disponibile pentru osteosarcom la câini, aceste tratamente sunt în general capabile să trateze simptomele și să facă animalul mai confortabil. În majoritatea cazurilor, osteosarcomul canin nu este văzută ca o boală curabilă.

Intervenție chirurgicală

Tratamentul alegerii La câinii cu osteosarcom în membrele este de a fi eliminat chirurgical. Îndepărtarea chirurgicală poate sau nu să includă amputare. Amputarea este frecvent cea mai bună opțiune deoarece pentru a cruța membrele și scoateți doar tumora necesită ca tumoarea să fie într-o locație specifică pentru îndepărtarea completă.

Un câine de rasă mixtă de 10 ani cu osteosarcom craniu
Sursa de imagine.

Chirurgia de economisire a membrelor necesită, de asemenea, o îngrijire și un cost mult mai postoperator, deoarece de obicei necesită reconstrucția unui segment al osului care lasă posibilitatea unei infecții grave și defectarea implantului de reconstrucție. Chirurgia de economisire a membrelor are, de asemenea, o 15% până la 20% rata recurenței tumorale.

Numai intervenția chirurgicală nu este de obicei recomandată, deoarece oferă un timp de supraviețuire median mai scurt decât câinii care primesc tratamente combinate.

Potrivit articolului științific pe PubMed legat mai sus, "Ce știm despre tratamentul canin osteosarcoma?"Prin M. Szewczyk, R. Lechowski și k. Zabielska, informațiile colectate pe tratamente osteosarcom la câini între 1986 și 2003 arată că câinii cu metastazei osteosarcomului la ganglionii limfatici locali au avut o medie Timp de supraviețuire de 48 de zile După diagnosticul lor cu o intervenție chirurgicală. Câinii fără metastazele nodului limfatic au avut o medie Timp de supraviețuire de 318 de zile.

Intervenția chirurgicală și chimioterapia

O a doua abordare de tratament a osteosarcomului la câini este de a combina metoda chirurgicală de îndepărtare a tumorii cu chimioterapie. Într-un studiu cit de articolul pe care l-am avut referire mai sus, câinii cu osteosarcom, care au avut amputarea lor urmate de patru cicluri de chimioterapie (cu carboplatin) au avut o medie Timp de supraviețuire de 307 de zile față de 138 de zile pentru acei câini care aveau amputare numai. Alte studii de droguri chimioterapice au fost efectuate și cu rezultate similare.

Studiile au fost, de asemenea, efectuate în care câinii au primit tratamente combinate de chimioterapie după amputare și, în timp ce rezultatele par a fi amestecate, ei încă susțin utilizarea chimioterapiei în prelungirea speranței de viață post-amputație în osteosarcom.

Terapie cu radiatii

Terapia cu radiații este de obicei utilizată pentru îngrijiri paliative la câinii cu osteosarcom, deoarece reduce ameliorarea durerii și oferă un timp de supraviețuire mai lung. Studiile au arătat că prin combinarea intervenției chirurgicale cu chimioterapie și radioterapia pare a fi cea mai eficientă metodă de tratare a câinilor cu osteosarcom.

Un studiu a constatat că timpul mediu de supraviețuire la câinii care primește o combinație de chimioterapie și radioterapie după intervenția chirurgicală a fost de 307 de zile. Din păcate, deoarece radioterapia este scumpă, nu este întotdeauna accesibilă și cere ca un câine să fie sub anestezie, nu este la fel de utilizat ca și cum ar putea fi pentru gestionarea osteosarcomului la câini sau la alte boli.

Importanța îngrijirii la domiciliu

În plus față de orice abordare a tratamentului dvs. și veterinarul câinelui dvs. decideți pentru poochia dvs., este important să nu uitați de importanța îngrijirii la domiciliu, care poate fi foarte utilă pentru gestionarea osteosarcomului la câini. Există multe lucruri pe care le puteți face acasă pentru a vă face animalul mai confortabil și pentru a naviga în zilele următoare.

  • Ameliorarea durerii este crucială, așa că asigurați-vă că rămâneți pe partea de sus a câinelui dvs medicamente de durere.
  • Dacă câinele dvs. are un scurt prognostic, păstrați un jurnal pentru a-și monitoriza calitatea vieții, acest lucru va fi util pentru a determina când ar trebui să începeți să luați în considerare eutanasia.
  • Asigurați-vă că câinele dvs. are o susținere și confortabilă (ortopedic).
  • Luați în considerare comutarea câinelui dvs. într-o "dietă de cancer", dar nu fără a vorbi mai întâi cu VET dvs. și asigurați-vă că aveți o resursă reputată pentru informații dietetice. Vă recomandăm să consultați un medic veterinar holistic (aici este a eșantion de rețetă).
  • Discutați cu medicul veterinar despre suplimente și aditivi la mâncarea câinelui dvs. care vă pot ajuta animalul să trăiască o viață mai confortabilă. De exemplu, bulion osos sau alte tipuri de Dog hrana toppers pot fi un aditivi utili pentru a încuraja mâncarea dacă câinele dvs. se confruntă cu o pierdere de apetit din cauza tratamentelor canceroase.
  • Păstrați rutina câinelui dvs. cât mai normal posibil pentru a evita orice anxietate sau stres inutil pentru ei.

Poate fi un moment dificil atunci când se ocupă de osteosarcom la câini, dar există ajutor și sprijin disponibil pentru proprietarii de animale de companie. Puteți găsi mai multe sfaturi excelente despre îngrijirea la domiciliu pentru câini cu orice tip de cancer pe CanincanceRaNyness.Org.

Citiți următorul: Cancerul de oase la câini - ceea ce înseamnă pentru câinele dvs. și ce să faceți

PIN-ul și împărtășiți cu alți proprietari de câini:

Un ghid complet asupra osteosarcomului la câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ghidul complet privind osteosarcomul la câini