Cancerul de oase la câini: ce înseamnă pentru câinele dvs. Și ce să faceți

Câinii sunt susceptibili la multe boli grave la fel ca oamenii. Unele rase sunt mai predispuse anumitor boli decât altele. Din păcate, indiferent de ce te superi adoptați, unele condiții grave de sănătate, cum ar fi cancer osos la câini, ar putea fi în viitorul tău.

Noul dvs. animal de companie este o ființă vie care va trebui să aibă grijă de următorii 10-15 ani, mai bine și mai rău. Și ca și cu oamenii, "mai rău" cu câinii poate fi destul de rău, mai ales când vine vorba de boli.

Și una dintre cele mai dificile și mai neplăcute tipuri de boli este ceea ce vom vorbi aici - cancer de oase la câini. Există mai multe tipuri diferite de cancer osos la câini, dar fiecare are propriile riscuri și tratamente.

Să discutăm fiecare tip de cancer de oase de câine, rasele care sunt cele mai sensibile și tratamentele disponibile pentru cancerul osos la câini.

De asemenea, citiți: Cum de a extinde viața câinelui dvs. prin evaluarea stării corpului

Cancer osos la câini
Ce înseamnă pentru câinele tău și ce să faci

Cancer osos la câini

Tipuri de cancer osos la câini

1. Osteosarcoma (OSA)

În partea de sus a listei, Osteosarcoma este cel mai răspândit tip de cancer osos la câini. Răspunzător de 85% din toate malignitățile a scheletului unui câine, OSA se întâmplă mai ales în rase de câine mai mari. Se poate produce și la câini și pisici mai mici.

Ratele care au cel mai mare risc de OSA includ:

  • setter irlandez
  • Doberman Pinscher
  • Marele Dane
  • Ciobănesc german
  • Labrador
  • Rottweiler

Osteosarcoma lovește, de asemenea, majoritatea câinilor de vârstă mijlocie și mai în vârstă, cu vârsta mediană fiind de aproximativ 7 ani. Desigur, OSA are o mulțime de sub-tipuri cu propriile caracteristici diferite - osteosarcomul nervos, de exemplu, tinde să apară și la câinii mai tineri, cu o epocă medie de 4 ani.5 - 5.4 ani.

Apendicular Osteosarcoma (cancerul osos al membrelor) este cel mai popular sub-tip de OSA. Apare în 75% - 85% din toți câinii care suferă de OSA.

2. Chondrosarcoma (CSA)

Un alergător îndepărtat la OSA este Chondrosarcoma. Cel de-al doilea tip de cancer osos cel mai răspândit la câini, CSA este responsabil pentru 5% - 10% din cazurile de cancer osos la câini. Este o tumoare de tip cartilaj și, de obicei, nu este la fel de malignă ca OSA - dar este încă foarte periculoasă.

Chondrosarcom are loc cel mai adesea în oase plate, cum ar fi coastele sau craniul, poate apărea și în membrele. Ca și în cazul OSA, câinii de vârstă mijlocie sau mai în vârstă de rase mai mari par a fi mai predispuse. Simptomele sau CSA sunt, de asemenea, similare cu cele ale OSA. Tumora este cel mai bine îndepărtată, cu chimioterapia care nu este dovedită foarte eficientă.

3. Fibrosarcom (FSA)

Un tip rar de cancer osos la câini, fibrosarcomul are loc în mai puțin de 5% din toate cazurile de cancer osos. Se întâmplă cel mai adesea În scheletul axial (oase maxilar, oase faciale, coaste si vertebre). Se poate întâmpla și în membrele. Rezecția chirurgicală și amputarea sunt cele mai bune modalități de a face față FSA.

Există două tipuri de FSA - FSA central FSA și parosteal FSA. FSA este, de asemenea, adesea confundată pentru un tip specific de OSA - Osteosarcomul fibroblastic.

4. Hemangiosarcoma (HSA)

Despre cât mai rar ca FSA, Hemangiosarcoma se întâmplă în mai puțin decât 5% din toate cazurile de cancer osos la câini. Spre deosebire de OSA și CSA, HSA apare mai frecvent la câinii mai tineri. HSA se poate întâmpla fie în scheletul axial, fie în membrele.

De asemenea, are o șansă mult mai mare de a dezvolta metastaze, atât de extinse de testare înainte de intervenția chirurgicală (ultrasunetele inimii, de exemplu). Amputarea și chimioterapia cu droguri de tip Doxorubicină (Adriamicină) sunt de obicei cele mai bune opțiuni de tratament.

5. Osteochondrosarcomul multilobular

Printre cele mai rare tipuri de cancer osos la câini este Osteochondrosarcomul multilobular. Se dezvoltă în cea mai mare parte a periosteumului osului (căptușeala osului) și poate apărea de obicei pe craniu, pelvis, coaste sau pe palatul dur.

Tratamentul și prognosticul tumorii depinde în întregime de locația sa. Scanările de tomografie computerizate sunt necesare pentru a determina severitatea exactă a cancerului.

6. Tumorile comune primare sau sarcomasul de celule sinoviale

Acest tip de cancer osos la câini se dezvoltă în cea mai mare parte în articulații, bursa și tendoanele tendoane. Există două tipuri de Sarcoara de celule sinoviale - epitelioid și ax.

Există o mulțime de alte tipuri și sub-tipuri de cancer osos la câini - histiocitom malign fibros, sarcom histiciocitică, myxosarcom și mixom sinovial, OSA, FSA, CSA, HSA, liposarcom, rhabdomiosarcom și sarcom nediferențiat doar pentru a numi câteva.

Aici, vom vorbi mai mult despre Osteosarcoma (OSA), deoarece este cel mai popular tip de cancer osos la câini și multe lucruri care se pot spune despre aceasta, se pot aplica la alte tipuri de cancer osoase. Inutil să spun, când vine vorba de suspiciuni despre cancerul osos în câinele dvs., ar trebui să căutați imediat atenția veterinară.

LEGATE DE: 8 produse de câine cauzând cancer (și cum să le eviți)

Simptomele cancerului osos la câini

Simptomele cancerului osos la câiniSimptomele cancerului osos la câini pot varia nu numai pe baza diferitelor tipuri de cancer, dar mai ales pe locația sa. Cancerul osos diferit care apare pe același loc / membre va avea mai mult sau mai puțin aceleași simptome.

Lucrurile de a privi includ:

  • Lameness Când tumoarea afectează unul dintre membrele câinelui. Este un simptom relativ evident care este greu de pierdut, dar poate fi adesea atribuit unei traume ușoare.
  • Durere În zona afectată, fie că este un membru, craniul sau corpul. Spre deosebire de pisici, câinii tind să fie expresivi atunci când vine vorba de disconfort fizic și durere, atâta timp cât nu ignorați strigătele lor, ar trebui să observați acest simptom.
  • Umflătură La locul tumorii. Un simptom destul de evident, umflarea poate avea mai multe cauze diferite decât cancerul osos, dar oricum, nu este niciodată un simptom care ar trebui lăsat nesupravegheat.
  • O creștere în masă sau o inflamație dureroasă este, de asemenea, o posibilitate cu cancer osos.
  • Disfagia, sau dificultăți în înghițire, pot apărea în cancerele osoase ale craniului.
  • Exophthalmos, sau bulging-ul anteriorității ochiului din orbită, este un alt simptom posibil al cancerelor osoase în craniul câinelui.
  • Durere la deschiderea gurii sau a altor deformări faciale pot fi, de asemenea, simptome de cancer osos în craniu.
  • Strănut, dificultăți în respirație, sângerări de nas sau alte descărcări nazale sunt simptome comune ale cancerului osos la câini atunci când cancerul a avut loc în sau în jurul cavității nazale.
  • Fractură sau osul. Un simptom care are loc în etapele ulterioare ale cancerului, fracturile reprezintă o problemă gravă care poate fi rezultatul cancerului osos.
  • Oboseală sau anorexie. Majoritatea câinilor sunt vocali despre durerea fizică sau disconfortul, alții îl pot exprima prin depresie și oboseală. O lipsă de apetit și o stare proastă și apatică este întotdeauna un semn rău la câini.

RECOMANDAT: 3 diete de mâncare câine pentru a preveni bolile (bazate pe știință)

Cancer de oase la câini grafică
Orvis

Cauzele cancerului osos la câini

La cunoștințele actuale ale geneticilor, genului sau geneticii nu au o legătură dovedită la cele mai multe tipuri de cancer osoase la câini, inclusiv osteosarcoma. Cu toate acestea, cancerele osoase sunt mai populare în rasele de câini mijlocii și mari și ele apar mai frecvent la câinii adulți și mai în vârstă.

Factori, cum ar fi carcinogeni chimici, radiații ionizante, corpuri străine, cum ar fi implanturile metalice, fixatoarele interne și transplanturile osoase sau traumele osoase, cum ar fi leziunile osoase blunt, sunt cunoscute pentru a crește riscul de tipul de cancer osos precum OSA sau CSA.

Unele experimente științifice cu câini sunt, de asemenea, înregistrate pentru a conduce în mod neatent la cancerele osoase - lucruri cum ar fi injecțiile cu plutoniu, de exemplu. Și în timp ce cancerul de oase nu pare a fi transmis genetic, geneticienii au găsit exemple de Aberarea tumorii P53 gena supresoare la câinii cu osteosarcom.

Virusurile ADN, cum ar fi poliomavirusul și virusul SV-40, precum și virușii ARN, cum ar fi retrovirusurile de tip C, au fost de asemenea găsite pentru a declanșa OSA. Factorii de creștere cum ar fi sistemele de citokină sau de hormon sunt, de asemenea, documentate pentru a fi apărut în raport cu cancerul osos la câini.

Diagnosticarea cancerului osos la câini

Un diagnostic adecvat al cancerului osos este vital pentru ao prinde în cele mai vechi etape. Asigurați-vă întotdeauna că medicul veterinar rulează toate testele necesare pentru a nu pierde nimic. Instrumentele și testele pe care le puteți aștepta pentru medicul veterinar să angajeze includ:

  • O radiografie pentru a vedea masa celulelor canceroase - adesea folosită în mai multe unghiuri diferite pentru a obține o imagine clară a tumorii
  • o biopsie a celulelor canceroase pentru a determina tipul și caracteristicile acestora
  • Citologie de ac fină
  • Auscularea toracică detectează tulburările cardiopulmonare intercurrent
  • analize de sange
  • scanarea osoasă
  • radiografie sondază osoasă
  • CAT scanează
  • Proiecții radiografice laterale și craniocaudale
  • Examenul rectal pentru a exclude prezența unei tumori primare

RECOMANDAT: 3 boli canine legate de hrana pentru câini

Tratamentul cancerului osos la câini

Tratamentul cancerului osos la câiniLa fel de nefericit ca este, este important să știți tratamentele de la început de la început. Cu un diagnostic al cancerului osos, șansele pentru câinele dvs. nu sunt ridicate. Chiar și cu un tratament adecvat și de succes, viața câinelui este adesea schimbată drastic de tratamentul în sine și de numeroasele efecte secundare pe care le poate avea.

Încercați și gestionați așteptările în consecință. Câinele dvs. va avea nevoie de tot sprijinul pe care îl puteți primi. Cu asta din drum, există 3 opțiuni principale de tratament după diagnosticarea cancerului osos la câini:

1. Chimioterapie

Această opțiune este rar autonomă. Chimioterapia însoțește de obicei Celelalte două tratamente chirurgicale în cazul cancerului osos la câini. Mai ales pentru un cancer osos avansat, chimioterapia pur și simplu nu este suficientă pentru a avea grijă de boală într-o manieră eficientă.

În plus, după cum am menționat mai sus, anumite tipuri de cancer osoase nu sunt cu adevărat tratabile cu chimioterapie, Chondrosarcoma (CSA) fiind un prim exemplu al acestui fapt, precum și cel mai popular tip de cancer osos la câini după OSA. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, chimioterapia este o parte vitală a tratamentului câinelui dvs., deoarece împiedică răspândirea în continuare a bolii în alte zone ale corpului câinelui (în special ganglionii limfatici).

Cancer osos la câini2. Amputare

Întotdeauna o opțiune nefericită pe care nimeni nu o dorește, adesea amputarea timpului este necesară pentru cancerele osoase membre precum osteosarcomul apendicular (OSA). Pentru leziunile din față, amputarea completă a trimestrului este de obicei recomandată. În mod similar, amputarea dezarticulării coxofemului este de obicei recomandată pentru leziunile piciorului din spate.

3. Chirurgie de economisire a membrelor

O opțiune mult mai preferată decât amputarea, chirurgia de economisire a membrelor nu este întotdeauna posibilă, deoarece nu va avea un efect suficient de semnificativ asupra bolilor. Cu toate acestea, uneori este o opțiune - o opțiune complicată, dificilă și costisitoare, dar totuși o opțiune.

În esență, o intervenție chirurgicală de economisire a membrelor este o procedură în care partea bolnavă a osului este îndepărtată și este apoi înlocuită cu un implant metalic, o grefă osoasă de la un alt câine sau o combinație a celor două (altfel cunoscută sub numele de "allo proteze compozit").

Cazurile în care o intervenție chirurgicală de economisire a membrelor poate și trebuie efectuată includ:

  • Când câinele suferă de alte boli neurologice sau ortopedice preexistente
  • Când tumora primară este limitată numai la os și nu sa extins pe tot restul membrelor
  • Când există o absență a fracturilor patologice
  • Când cancerul implică țesuturile moi și masa de țesut moale fermă în jurul osului într-un arc de grad mai mic de 360 ​​de grade
  • Când se formează tumorile tumorilor în raza distală sau în Ulna ("încheietura" piciorului frontal)

Există diferite metode de Chirurgie de economisire a membrelor - autografte pasteurizate sau iradiate, autografte de transpunere ULNA, alogrefe corticale și stereotactice. Cele mai multe dintre aceste metode includ o fuziune a încheieturii mâinii membre odată ce alogrefă, autograft sau implantul metalic este introdus în placa goală, care a fost înlocuită de os.

Aceste proceduri tind să fie oarecum restrictive. Câinele nu va putea să-și îndoaie încheietura mâinii, dar încă mai permit o mișcare relativ normală a membrelor și câinelui în sine, inclusiv alergarea. În unele cazuri, un alogrefă sau o fuziune a încheieturii mâinii nu este chiar necesar. Acest lucru apare de obicei cu tumorile ulnei.

Similar: Boala Cushing la câini - simptome, diagnostic și tratament

Tratamentul cancerului osos la câini
Canna-Pet

Viața și gestionarea cancerului osos la câini

În funcție de opțiunile de tratament care au fost utilizate, viața câinelui poate fi schimbată în diferite moduri diferite. O amputare este o opțiune instinctivă izbitoare, dar ține minte că, chiar și cu un membru amputat, un câine poate avea în continuare o viață fericită cu sprijinul și dragostea familiei sale.

Intervențiile chirurgicale de economisire a membrelor pot afecta viața câinelui într-un grad și mai mic, potențial, limitând doar unele mișcări ale lui Limba. Chimioterapia are, de asemenea, o mulțime de efecte secundare, așa cum se întâmplă cu oamenii.

Indiferent de specificul, majoritatea activităților câinelui vor fi restricționate la scurt timp după tratament.

În urma unei intervenții chirurgicale, probabil că veți fi prescrise unele medicamente pentru durere și antiinflamație. Monitorizarea continuă a sănătății câinelui este necesară pe tot parcursul vieții sale. Radiațiile X-CHET regulate pentru a afla o eventuală remisiune, o monitorizare a nivelului celulelor albe și roșii și alte monitorizări pot fi necesare în funcție de ceea ce recomandă medicul veterinar.

Prognoza pentru câini cu cancer osos

După cum am menționat mai sus, este foarte important ca proprietarul câinelui să-și adapteze așteptările în funcție de diagnosticul de cancer osos. Cele mai multe tipuri de cancer osoase la câini sunt foarte periculoase și au o rată ridicată a mortalității. Cu osteosarcom, în special, rata medie de supraviețuire după intervenția chirurgicală și chimioterapie este de aproximativ 1 an.

Prognoza pentru câini cu cancer ososEvident, aceasta este o medie și nu se aplică nici unui câine individual.

De asemenea, orice tip de prognoză este extrem de dependent de tipul de cancer și de locația sa. În plus, vârsta și rasa câinelui tind să conteze, de asemenea. Câinii la vârste cuprinse între 7 și 10 ani au o rată de supraviețuire semnificativ mai mare decât câinii mai tineri și mai în vârstă, cu cele mai multe tipuri de cancer osoase, inclusiv OSA și CSA.

Cu alte tipuri de cancer osoase, cum ar fi osteosarcomul axial, de exemplu, rata de supraviețuire mediană este de numai 4 și 5 luni, deoarece o intervenție chirurgicală completă în acea zonă este imposibilă. Rata de supraviețuire depinde, de asemenea, de tipul specific de cancer osos pe care are câinele dvs. și probabilitatea de re-apariție cu boala.

Deci, în timp ce prognosticul general poate fi sumbru, rețineți că este extrem de dependent de specificul câinelui și al bolii, precum și de faptul că statisticile nu se aplică în mod necesar individului. Încercați să observați orice simptome posibile în câinele dvs., astfel încât să puteți prinde boala mai devreme și asigurați-vă că găsiți un medic veterinar adecvat pentru a diagnostica și trata animalul de companie. Urmați recomandările VET și oferiți-vă animalului dvs. de companie și îngrijirea post-tratament pe care o puteți.

Citiți următorul: 15 moduri ieftine de a preveni cele mai frecvente probleme de sănătate la câini

PIN-ul și împărtășiți cu alți proprietari de câini:

Ce este cancerul osos la câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cancerul de oase la câini: ce înseamnă pentru câinele dvs. Și ce să faceți