7 Toxine alimentare pentru animale de companie care cauzează cele mai multe rechemate de mâncare: o revizuire științifică

Toxinele au prezentat proeminent în alimentele cu animale de companie reamintește în ultimele decenii. În acest articol, luăm o privire de știință la unii dintre vinourile comuni, cum apar ei, și ceea ce înseamnă pentru sănătatea câinelui tău.

1. Salmonella

Salmonella este o bacterie cunoscută pentru a provoca cele mai multe cazuri de otrăvire alimentară umană în Statele Unite (1) și este principala cauză a deceselor legate de otrăvire între toți ceilalți patogeni (2).

Din anii 1970, a fost, de asemenea, bacteria care este responsabilă pentru cele mai multe neamuri de mâncare în ultimele decenii (3, 4, 5).

Cum se contaminează mâncarea de câine Salmonella?

Bacteriile Salmonella apar în mod natural în tractul digestiv al unei varietăți de animale (6). Cele mai multe cazuri de contaminare a alimentelor se întâmplă atunci când fecalele animale vin în contact cu produsele alimentare.

Riscul de intoxicație de bacterii Salmonella este scăzută după prelucrarea căldurii, dar în pofida revendicărilor anterioare, căldura nu distruge complet bacteriile, așa cum sa demonstrat într-un studiu de focar multistrat de 3 ani (7).

Mai mult, produsele contaminate din bacterii pot fi de asemenea adăugate la alimentele de câine după ce produsele alimentare au fost deja gătite și prelucrate, ducând la contaminarea alimentară (8).

Simptomele salmonelozei la câini

Câinii sănătoși nu prezintă de obicei simptome asociate cu salmoneloza, iar majoritatea câinilor vor deveni purtători asimptomatici, răspândind boala fără a prezenta orice simptome (9). Ele pot continua să răspândească bacteriile timp de aproximativ 6 săptămâni.

Câinii vârstnici, câini tineri sau câini cu un sistem imunitar compromis au fost observate în studiile pentru a arăta următoarele simptome (10, 11):

  • Anorexie
  • Febră (40 ° C-41.1 ° C)
  • Diaree
  • Vărsături
  • Mucoase în scaun
  • Sânge în scaun
  • Letargie

Manipularea mâncării de animale contaminate cu Salmonella pune, de asemenea, oamenii cu risc de salmoneloză și a fost etichetat ca o preocupare de sănătate publică (12). Un număr mare de cazuri de salmoneloză la om a fost asociat cu contaminarea alimentelor pentru animale de companie (13, 14).

Simptomele la om sunt similare cu cele observate la animalele de companie.

Tratarea salmonelozei la câini

În altfel, câinii adulți sănătoși, salmoneloza se rezolvă de obicei în timp și majoritatea câinilor nu vor arăta simptome (15).

În cazurile în care simptomele clinice sunt severe sau când câinii au alți factori de risc la redare, pot fi necesare antibiotice, precum și fluide și o perioadă scurtă de spitalizare (16).

Prevenirea salmonelozei

Puteți reduce riscul câinilor (și propriul dvs.) de a contracta salmoneloza, fiind întotdeauna vigilent în legătură cu depozitarea corectă a câinilor containere etanșe, Manipularea tuturor alimentelor de animale de companie cu grijă și rămâneți pe lângă amintirile alimentelor pentru câini (17).

Dacă câinele dvs. are un sistem imunitar compromis, puteți reduce și șansa de salmoneloză prin hrănirea unei diete gătite la domiciliu și evitarea alimentelor brute (18, 19).

Listeria în alimentele pentru animale de companie

2. Listeria

Listeria este o bacterie care poate provoca intoxicarea alimentelor la oameni și animale (20). Deși a fost indicat în unele rechemate de alimente pentru animale de companie, au fost observate foarte puține cazuri de listerie simptomatică la câini (21).

Cum contaminează Listeria alimente pentru animale de companie?

Bacteriile Listeria se găsesc în sol și apă, precum și în saliva sau fecalele animalelor infectate.

Bacteriile Listeria sunt distruse de căldură, precum și de pasteurizare, astfel încât cele mai multe cazuri de rechemare a alimentelor pentru câini datorită contaminării Listeria implică alimente crude (22).

Simptome

Câinii sănătoși nu prezintă de obicei simptome Listeria. Câinii tineri, câini de rang înalt și câini cu un sistem imunitar compromis pot prezenta următoarele simptome (23):

  • Diaree
  • Febră
  • Nervozitate
  • Anorexie
  • Slăbiciune
  • Insuficienta respiratorie
  • Şoc
  • Moarte

Chiar și atunci când câinii nu prezintă simptome de listerioză, aceștia pot vărsa bacteriile în fecale și saliva și pot infecta oamenii și alte animale (24).

Tratarea listeriozei

În cazurile ușoare de listerioză la câini, tratamentul este simptomatic și, de obicei, implică medicamente pentru a viza simptomele gastrointestinale.

În cazuri severe, spitalizarea câinelui poate fi necesară astfel încât fluidele IV să poată fi administrate alături de antibiotice. Recuperarea în cazuri severe ale infecției unui câine Listeria poate fi lentă (25).

Prevenirea listeriozei

Din sute de alimente pentru animale de companie care au fost testate, s-au găsit doar alimente crude să conțină bacteria Listeria și nu a fost găsită niciodată în alimentele de câine uscate sau alimente semi-umede (26, 27).

Prin urmare, expunerea la listerioză poate fi limitată prin faptul că este vigilent cu privire la rechemarea alimentelor legate de câini și prin a fi deosebit de atenți la cumpărarea, manipularea și depozitarea alimentelor dacă vă hrăniți câinele o dietă alimentară brută.

Niveluri ridicate de vitamina D în alimentele de câine

3. Niveluri ridicate de vitamina D

Din punct de vedere istoric, câinii obișnuiau să obțină suficientă vitamina D de la consumul de grăsimi din pradă ucisă, dar în aceste zile, ei trebuie să-l obțină din alimentele de companie suplimentate cu vitamina D, deoarece spre deosebire de oameni, ei nu pot să-l sintetizeze din razele UV (28, 29).

Vitamina D ajută la menținerea nivelurilor de calciu și fosfor în organism, dar prea multă vitamina D cauzează toxicitatea la câini, ceea ce poate provoca moartea (30).

Vitamina D este o vitamină solubilă în grăsimi, ceea ce înseamnă că, mai degrabă decât să fie spălată din corpul câinelui, cum ar fi vitaminele solubile în apă, excesul de vitamina D este stocată în celulele grase (31).

Cum nivelurile crescute de vitamina D contaminează alimentele câinilor?

Nivelurile ridicate de vitamina D apar în alimentele pentru animale de companie ca rezultat al erorii umane, de exemplu, erori în calibrarea mașinilor, o eșec pentru amestecarea corectă a vitaminei înainte de a le aplica la Kibble sau hrănirea unei diete crude care nu este echilibrată corespunzător (32).

Simptomele toxicității vitaminei D la câini

Simptomele toxicității cu vitamina D sunt observate la aproximativ 8 până la 48 de ore după ingestie și includ (33, 34):

  • Vărsături
  • Anorexie
  • Setea anormală
  • Excesul de salivare
  • Pierdere în greutate
  • Creșterea urinării

Tratarea toxicității câinilor de vitamina D

Tratamentul pentru toxicitatea cu vitamina D depinde de când doza toxică a fost ingerată. Dacă se vede în decurs de 6 ore, vărsăturile sunt induse și carbune activat este utilizat pentru decontaminarea sistemului gastrointestinal (35).

După 6 ore, tratamentul necesită medicamente pentru a bloca absorbția de calciu, astfel încât excesul de calciu din organism poate fi eliminat de rinichi (36). Tratamentul de susținere este, de asemenea, necesar și include administrarea de fluide și restricționarea aportului alimentar de calciu.

Prevenirea toxicității vitaminei D

Puteți reduce riscul câinelui dvs. de toxicitate vitamina D prin faptul că este vigilent despre rechemările alimentelor pentru câini. Dacă vă hrăniți câinelui o dietă brută sau o dietă de casă sau completarea dietei lor cu vitamine, asigurați-vă că aveți veterinarul dvs. să vă uitați peste planurile dvs. pentru a vă asigura că nu le oferiți un exces de vitamina D (37, 38).

Pentobarbital în alimente pentru animale de companie

4. Pentobarbital

Pentobarbital este un barbituric cu proprietăți anestezice și sedative (39).

Utilizate în cantități mai mici pentru controlul epilepsiei și rareori folosite ca un anestezic, pentobarbitalul este cel mai cunoscut pentru utilizarea sa ca droguri de eutanasie a câinelui (40).

Cum se contaminează pentobarbital alimentele de animale de companie?

În preîncălzirea mâncărurilor pentru câini, multe companii alimentare de companie au explicat Contaminarea pentobarbitală ca contaminare accidentală a aprovizionării cu carne. Animalele care au fost eutanasiate au fost sacrificate și carnea lor a fost ambalată accidental și expediată alături de carne care a fost destinată hranei pentru animale de companie (41).

Simptomele de toxicoză pentobarbitală la câini

Câinii care au consumat pentobarbital pot prezenta următoarele simptome (42):

  • Vărsături
  • Salivarea
  • Anorexie
  • Dificultate de mers pe jos
  • Seizure
  • Letargie
  • Diaree
  • Sânge sau mucus în scaun
  • Colaps
  • Comă
  • Moarte

În cele mai recente cazuri de contaminare a alimentelor pentobarbitale, FDA a declarat că nivelurile medicamentului au fost destul de scăzute încât câinii erau puțin probabil să prezinte simptome de expunere.

Tratarea expunerii pentobarbitale la câini

Tratamentul pentru un câine ingestind accidental pentobarbital implică gestionarea simptomelor și în cazuri severe suport respirator (43).

Prevenirea expunerii pentobarbitale

Contaminarea pentobarbitală a alimentelor pentru animale de companie este foarte neobișnuită, dar când se întâmplă, puteți limita sau evita expunerea câinelui dvs. prin menținerea unui ochi apropiat de rechemarea alimentelor cu animale de companie și prin hrănirea unui brand de alimente pentru câini nu are nici un registru de acest tip de contaminare.

E coli în alimente pentru câini

5. E coli

E coli (Escherichia coli) este o bacterie comună care trăiește în tractul digestiv al celor mai mari mamifere cu sânge cald (44).

Există diferite tipuri de bacterii e coli, dintre care unele sunt benefice și altele care pot fi toxice (45). Colibaciloza (infecția cu e coli) apare atunci când bacteriile e coli este ingerată de câine.

Cum nu contaminează alimentele câinilor?

E coli intră în alimentarea cu hrană pentru câini prin contaminarea ingredientelor de apă sau de alimente prin fecale (46).

De asemenea, trebuie remarcat faptul că bacteria e coli poate fi uneori trecută de la o mamă la puii ei prin laptele ei sau în utero (47).

Simptome

Simptomele lui E coli sunt rareori observate la câini, dar, în unele cazuri, câinii vârstnici, câinii tineri sau câini cu un sistem imunitar compromis pot arăta destul de brusc următoarele simptome (48, 49):

  • Depresie
  • Vărsături
  • Anorexie
  • Letargie
  • Diaree
  • Gingii albastre sau gri
  • Slăbiciune
  • Deshidratare
  • Creșterea ratei cardiace
  • Piele rece

Chiar dacă un câine nu prezintă simptome de otrăvire de E coli, ele pot fi un purtător al bacteriilor și pot trece la alte animale de companie și, în cazuri rare, la om (50).

Este, de asemenea, posibil ca oamenii să se contracteze E coli prin manipularea alimentelor de companie contaminate (51).

Tratarea e coli la câini

Tratamentul pentru câini cu e coli include fluide IV și electroliți pentru a umple fluidele pierdute prin diaree (52). Antibioticele pot fi, de asemenea, administrate pentru a trata infecția bacteriană.

La câinii care prezintă semne de e. Toxicoza coli, tratamentul ar trebui să fie căutat imediat, deoarece întârzierea tratamentului poate duce la otrăvirea sângelui (53).

Prevenirea e coli

Puteți reduce riscul câinelui (și dvs.) de colibaciloză, fiind vigilent cu privire la urmărirea rechemării alimentelor pentru câini și Întotdeauna luați-o după câinele dvs. când folosesc baie. Bune practici de igienă legate de îngrijirea câinilor sunt, de asemenea, importante pentru a păstra toate membrii familiei fără infecție în gospodăria dvs.

Carne de vită hormon tiroidian în alimente pentru animale de companie

6. Carne de vită hormon tiroidian

Hormonul tiroidian de carne de vită este un hormon natural în animale (54).

Cum se compune hormonul tiroidian de carne de vită?

Când secțiunile specifice ale cărnii de creștere a animalelor (tăieturi din gât Atunci când glanda tiroidă nu a fost complet îndepărtată) se utilizează în alimente sau tratați producția, hormonii tiroidieni de carne de vită pot fi concentrați în mod special (55).

Rechemările anterioare pentru nivelurile de tiroide mari de carne de vită au inclus atât alimentele de câini, cât și cele de câine (56).

Simptome

Când câinii ingeresc niveluri ridicate de hormon tiroidian de carne de vită, își împinge tiroidele pentru a lucra ore suplimentare (57). Acest lucru poate duce la următoarele simptome:

  • Diaree
  • Vărsături
  • Nelinişte
  • Niveluri scăzute ale TSH
  • Niveluri scăzute de T4
  • Rata crescută de respirație
  • Deteriorarea inimii

Tratarea toxicității hormonului tiroidian de carne de vită la câini

Dacă expunerea la hormonul tiroidian de carne de vită este limitată - de exemplu, unul sau două câini tratează de la o pungă deteriorată - simptomele se vor rezolva în general atunci când se întrerupe câinele sunt întrerupte și nu va fi necesar un tratament în astfel de cazuri.

Dacă expunerea a fost prelungită, câinii pot dezvolta hipertiroidismul înainte de a continua să dezvolte efecte secundare mai grave și chiar moarte (58, 59). În aceste cazuri, tratamentul se concentrează pe echilibrarea nivelurilor hormonului tiroidian în corpul canin cu medicamente tiroide Levothyroxină și gestionarea simptomelor.

Prevenirea toxicității hormonului tiroidian de carne de vită

Puteți reduce câinele dvs., precum și propriul dvs. risc de toxicitate tiroidă de carne de vită, fiind vigilentă cu privire la urmărirea rechemării produsului animal de companie, prin hrănirea alimentelor de câine și a câinilor de grad de grad și a cărnii (dacă vă hrăniți crud) și cunoașteți întotdeauna ce este în dvs. Mâncarea câinelui.

Mycotoxine în mâncare de câine

7. Mycotoxins

Mycotoxinele sunt toxine naturale care sunt produse de anumite tipuri de matrițe care au o afinitate pentru boabe (60). Există diferite tipuri de micotoxine, dar există trei micotoxine de o preocupare deosebită Pentru proprietarii de câini - aflatoxină, fumonisină și deoxinivalenol (denumită și Vomitoxin sau Don).

Cum pot contamina micotoxinele hrană pentru câini?

Mycotoxinele contaminează alimentele pentru animale de companie cel mai adesea prin depozitarea necorespunzătoare a ingredientelor precum porumbul (61). Formele care se dezvoltă în condiții uscate se țin în aceste ingrediente în timp ce sunt stocate și micotoxinele produse de acea mucegai înflorit (62).

Mai degrabă decât să aibă porumbul mucegai eliminat, FDA aprobat Pentru ca porumbul mucegai să fie amestecat cu "porumbul bun" atâta timp cât "nivelurile de siguranță" ale matriței sunt menținute. Un studiu a constatat că 98% din probele de alimente din PET scoase rafturile de magazin au fost contaminate cu micotoxine.

Mycotoxinele nu se limitează la ingrediente bazate pe granule în alimentele de câine; Ele sunt, de asemenea, comune în alte alimente, cum ar fi brânza, pâinea, piulițele, compostul și alimentele stricate (63).

Simptome

Simptomele otrăvirii cu micotoxină la câini pot include (64):

  • Febră
  • Vărsături
  • Tremor
  • Diaree
  • Durere abdominală
  • Nelinişte
  • Convulsii
  • Dezorientare
  • Icter

Oamenii pot, de asemenea, să experimenteze otrăvire micotoxină de la consumul de alimente contaminate.

Tratarea otrăvirii cu micotoxină

Otrăvirea cu micotoxină a câinelui trebuie tratată imediat, iar tratamentul trebuie să fie agresiv (65). Tratamentul include pomparea stomacului câinelui sau inducerea vărsăturilor și oferind cărbune activat pentru a absorbi orice toxine din organism (66).

Tremurul și convulsii sunt tratați cu benzodiazepine și în cazuri severe, pot fi necesare fluide IV și electroliți sau chiar o transfuzie de sânge (67).

Prevenirea otrăvirii cu micotoxină

Puteți reduce riscul câinelui dvs. de otrăvire cu micotoxină, fiind vigilentă cu privire la ceea ce hrăniți câinele și urmăriți întotdeauna rechemarea alimentelor câinilor, precum și hrănirea mărcilor de alimente de la companii care sunt transparente despre aprovizionarea lor.

Este, de asemenea, important să stocați întotdeauna toate alimentele de companie în mod corespunzător într-un container etanș departe de umiditate și lumina directă a soarelui.

Cum să păstrați câinii în siguranță de la toxinele de alimentare cu animale de companie

Dacă întotdeauna urmăriți rechemarea alimentelor pentru animale de companie, conștienți de faptul că alimentele nu ar trebui să fie hrănite și, în general, cumpărați numai Alimentele nominale de top De la companiile care sunt transparente despre ingredientele și aprovizionarea, ar trebui să fiți bine în 99% din cazuri.

Pentru a vă asigura că sunteți notificat cât mai curând posibil cu privire la rechemările alimentare pentru animale de companie, verificați în mod regulat Pagina FDA privind rechemările alimentelor pentru animale de companie și notificările de retragere.

De asemenea, ar trebui să vă faceți partea în menținerea alimentelor câinelui dvs. de contaminare prin investiții într-un recipient alimentar cu câini etanș și asigurați-vă că este depozitat departe de umiditate, lumina soarelui și orice alte surse de contaminare posibilă.

Citiți următorul: 10 Cancer care provoacă ingrediente în alimentele câinilor

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 7 Toxine alimentare pentru animale de companie care cauzează cele mai multe rechemate de mâncare: o revizuire științifică