Puppiesele dintland pot fi infecte de oameni cu campylobacterioză

Timp de un an, o boală numită Campylobacterioză sa răspândit de la puii la oameni și se crede că a provenit de la pui vânduți în magazinele de animale de companie.

Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) a emis un consultant pe 11 septembriea Din acest an, afirmând că această presupusă a provenit cu puii crescuți și distribuită de lanțul național de animale de companie Peland.

Despre această boală

Campylobacterioza este o boală zoonotică, ceea ce înseamnă că poate fi răspândită între animalele umane și cele non-umane.

Conform CDC, Campylobacterioza este o infecție bacteriană care este comună și care poate provoca dureri abdominale, diaree și febră.

Boala de campylobacteriozăSimptomele la om cultivate de obicei până la 2-5 zile după ce contactul se face cu bacterii și includ dureri abdominale și crampe, febră și diaree (uneori cu sânge prezente). Cu toate acestea, unii oameni nu prezintă simptome deloc.

Marea majoritate a pacienților se recuperează într-o săptămână fără tratament, însă este recomandată fluide suplimentare suplimentare. În cazuri rare, infecția poate duce la paralizie sau chiar la moarte.

LEGATE DE: Oamenii pot obține viermi de la câini?

Detalii despre focar

De la mijlocul lunii septembrie, a raportat 39 de persoane s-au îmbolnăvit datorită răspândirii unei infecții care a depășit mai multe stări în perioada de un an.

Au fost spitalizați 9 persoane pentru această boală și, din fericire, fără decese. Primul caz al acestui focar a avut loc în septembrie 2016 și a afectat persoanele în mai multe state, inclusiv Ohio (18 cazuri), Florida (11), Kansas (5), Pennsylvania (2) și Tennessee, Wisconsin și Missouri (toate cu 1 caz fiecare).

Campylobacterioza tinde să apară mult mai mult în lunile mai calde decât lunile mai reci și se estimează că afectează mai mult de 1.3 milioane de oameni anual.

Persoanele cele mai expuse riscului de efecte negative ale acestei infecții sunt sugari, vârstnici și persoanele cu cancer sau alte boli grave.

Campylobacterioza la câini și oameni

LEGATE DE: Cercetările confirmă că câinii de la puii de catelus au probleme grave de comportament

Dovada Petrolului ca sursă

Unele dintre numerele dezvăluie tendințe interesante - 28 de persoane din cele 39 afectate sunt femei. 12 dintre aceștia sunt membrii personalului dintland. Dintre toți indivizii afectați, 27 au cumpărat recent un catel recent la Petrol, au vizitat petland, fie au intrat în contact cu un catelus achiziționat de la Petrol, conform CNN News.

Un purtător de cuvânt al Petrolului, Elizabeth Kunzelman, a emis o declarație care spune că CDC nu a identificat încă nicio eșec în operațiunile companiei care ar duce la izbucnirea acestei infecții bacteriene. Ea susține că CDC a sfătuit petland să continue să desfășoare afaceri ca de obicei, iar compania declară că vor continua să educăm clienții la dezinfectarea mâinilor după manipularea puiilor.

CDC a declarat că Peland cooperează cu investigația lor și reamintește publicului că această infecție poate proveni la puii de la orice sursă.

De asemenea, citiți: California a stabilit să interzică vânzările de moară pentru a încuraja adoptarea câinilor

Prevenirea campylobacteriozei

Majoritatea persoanelor care dobândesc această infecție obținând-o prin consumul de păsări de curte brute sau subestimate, produse lactate nepasteurizate, apă contaminată și produse contaminate. De asemenea, poate fi preluat prin manipularea scaunului unui câine sau pisică infectată.

Cele mai multe infecții nu fac parte dintr-un focar și sunt singulare în natură.

CDC spune că cel mai bun mod de a evita dobândirea acestei infecții este de a-ți curăța bine mâinile după manipularea scaunului sau a animalelor necunoscute, precum și mâncarea lor. Aveți grijă să acordați o atenție deosebită copiilor care se joacă cu puii.

Dacă vedeți simptome de campylobacterioză în animalul dvs., singur sau un membru al gospodăriei dvs., consultați imediat medicul și medicul veterinar.

Deocamdată, investigația CDC în această chestiune continuă.

Citiți următorul: 15 moduri ieftine de a preveni cele mai frecvente probleme de sănătate la câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Puppiesele dintland pot fi infecte de oameni cu campylobacterioză