Valea febrei (coccidioidomicoză) la câini

Valley Fever Dog

Valea febrei (coccioidomicoza) este o boală respiratorie la câini (oameni) cauzată de o ciupercă. Se întâmplă în primul rând în Arizona și în deșertul sud-vest, deoarece această ciupercă trăiește în sol în aceste regiuni. Poate afecta toate rasele de câine, chiar și cele care vizitează o scurtă perioadă de timp, deoarece toți tind să miște pământul și pot respira pe sporii de ciuperci. Dacă este lăsată netratată, poate duce la o tuse rău, convulsii, lamerițe și chiar moarte. Aruncați o privire la simptome, tratamente și modalități prin care puteți împiedica ca câinele să obțină boala.

Ce este febra Valley?

Valea febrei este o boală respiratorie relativ comună la câinii din regiunile deșertului din Arizona, New Mexico, Nevada, Texas, California și Utah. Atunci când un câine deranjează solul care conține spori de cocciotioides prin mers sau sapat, apoi mi-au lovit solul, sporii fungici inhalatori intră în plămâni.

Aproximativ 70% dintre câinii expuși la ciuperci pot ridica-o, au o versiune asimptomatică a bolii și să dezvolte o imunitate la ciuperci. Populația rămasă va afișa simptome.

Simptomele apar de obicei în decurs de trei săptămâni după infecție, deși uneori, organismul poate să stabilească latente în organism timp de până la trei ani înainte de a provoca o infecție. De asemenea, poate diseminina sau răspândită în alte părți ale corpului câinelui și se poate dezvolta în simptome mai problematice.

Semne de febră vale la câini

  • Tuse
  • Febră
  • Pierdere în greutate
  • Lipsa poftei de mâncare
  • Lipsa de energie
  • Lamele sau umflarea membrelor
  • Spate sau dureri de gât cu sau fără slăbiciune sau paralizie
  • Convulsii
  • Soft, umflat sub piele sub piele
  • Non-vindecare, răni
  • Inflamarea ochilor cu nor
  • Umflate testicule
  • Moarte

Tuse

Unul dintre cele mai frecvente simptome la câini cu febră vale este o tuse dură, uscată, uscată sau holking. Uneori poate fi confundată pentru tuse de canisa.

Febră

Un câine care are o temperatură de 103 F sau mai mare are o febră. O gamă normală a câinelui este de 99.5 până la 102.5 F. A febră indică faptul că câinele se luptă împotriva unei infecții-fungice, virale, bacteriene sau parazitare. Semnele vizibile de boală includ ochi roșii, tremurând, urechi calde și un nas cald și uscat.

Pierderea în greutate / lipsa apetitului

Refuzul de a mânca mai mult de două mese este mai puțin frecvent pentru majoritatea câinilor. De obicei, când un câine se luptă cu o infecție sau o boală, câinii vor dezvolta febră și își pierd apetitul. Dacă un câine merge câteva zile fără mâncare, ei vor pierde o anumită greutate.

Lipsa de energie

La fel ca oamenii, când un câine se simte bolnav, febril, și nu mănâncă, un câine își va pierde vârful, mope, pare obosit și chiar să devină deprimat. Letargia poate fi un semn clar că corpul câinelui se luptă cu o infecție.

Lameness

Dacă boala se răspândește, oasele și articulațiile sunt cele mai frecvent infectate. Lamele este cel mai frecvent semn că febra Valley a răspândit prin sistemul respirator. Articulațiile pot deveni umflate și dureroase.

Dureri și convulsii din spate sau gât

Forma diseminată a bolii se poate răspândi și în sistemul nervos central. Dacă fungii se află acolo, acesta poate afecta măduva spinării și procesele neurologice ale creierului. Infecția de la acest site poate duce la dureri de spate și de gât, paralizie și convulsii.

Probleme de piele

Câinii pot obține un abces moale, cum ar fi umflarea sub piele sau umflate ganglioni limfatici sub bărbie, în fața lamelor umărului sau în spatele elevilor (genunchii câinelui). Ele pot dezvolta ne-vindecare, leziuni roșii sau răni de piele care oozează fluid galben sau roșiatic, mai ales după o luptă de dermatită sau zgârieturi cronice.

Inflamația ochilor

Valea Febra poate provoca influența în interiorul ochiului care duce la detașarea retinei și glaucomul (presiune ridicată în interiorul ochiului care provoacă disconfort și pierderea vederii). Aceste boli pot apărea ca norul ochilor. Valea Valea poate afecta, de asemenea, pleoapele și poate provoca umflături sau roșeață (mai des în pisici decât câini).

Umflate testicule

Un semn vizibil că infecția fungică este în sistemul de reproducere este dacă câinele primește inflamația testiculelor (denumită orhita) la câinii de sex masculin, ceea ce este atunci când unul sau ambele testicule devin greu și umflate.

Moarte

Un număr mic de câini, de obicei cei care dezvoltă diseminată sau forma de răspândire a bolii, pot muri din febra valei.

Cauzele febrei din Valea

Două specii de spori de ciuperci pot provoca febra valei o dată inhalată în plămânii câinilor:

  • Coccidide immitis
  • Coccidide Posadasil

Odată inhalat, aceste spori microscopici creează structuri numite spheruli pline de endospori, care sunt spori care se reproduc. Sfelele mari eliberează aceste endospore multiplicate, care intensifică infecția și o răspândesc pe tot corpul.

Diagnostic

Majoritatea medicilor veterinari din regiunile deșertului sunt familiarizate cu febra Valley și știu să o caute. Cu toate acestea, dacă vizitați o locație de deșert și reveniți acasă cu un câine bolnav, menționați-vă că câinele dvs. a vizitat regiunea deșertului de nisip cu dvs.

Veterinarii au mai multe modalități de a confirma dacă un câine are febră de vale. Testele includ un test de sânge febră de vale (numit și testul Cocci, Serologie Cocci sau Titer Cocci), teste generale de sânge și număr de celule sanguine, raze X-Ray și raze X și articulate. Dacă câinele dvs. se confruntă cu paralizie, medicul poate comanda o scanare CT sau RMN a creierului sau a măduvei spinării.

Un veterinar ar putea sugera, de asemenea, o cultură a probelor de fluid sau țesuturi sau o biopsie sau aspirație de probe de celulă, fluid sau țesuturi. De asemenea, nu este neobișnuit să repetăm ​​un test de sânge febră de vale în trei săptămâni, deoarece ar putea dura ceva timp pentru a apărea în teste.

Veterinarul dvs. poate recomanda orice combinație a acestor teste pentru a verifica dacă această infecție sa răspândit în alte părți ale corpului animalului dvs. de companie.

Tratament

La fel ca majoritatea bolilor la câini, diagnosticul precoce va produce probabil mai repede, o ușurare mai eficientă. În mod obișnuit, câinele va primi un medicament anti-fungic, cum ar fi fluconazolul, care este unul dintre cele mai blânde medicamente antifungice de pe ficat.

Alte medicamente antifungice sunt disponibile, iar medicul veterinar va discuta despre avantajele și dezavantajele fiecăruia. Câinele dvs. poate fi pe acest medicament timp de un an sau mai mult și poate necesita teste viitoare pentru boală. Sunt posibile recăderi.

Pentru a vă face ca câinele să fie confortabil, veterinarul dvs. poate prescrie un suprimant tuse, un antiinflamator sau ameliorator de durere.

Un câine poate muri din febra Valley, dar dacă continuați verificările regulate și adresați-vă rapid problemelor de sănătate ale câinelui, acesta este de obicei tratabil. Dacă locuiți în regiunea deșertului, un medic veterinar poate încerca mai întâi un regim antibiotic regulat pentru a vedea dacă aceasta rezolvă tusea. Dacă acest lucru nu funcționează, ar putea fi comandate testele febrei Valley.

Se poate răspândi la oameni?

Valea febrei nu este transmisă între câini, alte animale sau la oameni, deoarece apare o infecție numai dacă respirați direct ciuperca în sistemul dvs. respirator. Cu toate acestea, oamenii pot fi ușor expuși la ciuperci la șantierele de construcții, o furtună de praf sau evenimente care au luat o mulțime de praf.

Cum de a preveni febra Valley

Este o provocare pentru a evita febra Valley cu totul de la nivelul solului și poate fi difuzat în aer. Cu toate acestea, puteți reduce probabilitatea de a obține sau cel puțin la atenuarea impactului acesteia.

  • Nu lăsați câinele într-o curte ne-amenajată sau parcul de câine. Un peisaj de iarbă sau pietriș este mai sigur.
  • Evitați mersul pe jos sau de a alerga cu câinele în zonele de deșert deschise sau loturile prafuite nedezvoltate.
  • Nu lăsați câinele în afara în timpul furtuni de nisip sau Haboobs- Tipul de vânt deșert.
  • Acordați atenție semnalelor de avertizare a sănătății câinelui - obțineți câinele dvs. examinat de un medic veterinar dacă observați simptome.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Cum câinii primesc febra Valley | Valley Fever Center pentru excelențăUniversitatea din Arizona Științe ale Sănătății

  2. Simptome - Centrul de Fever Valley pentru excelențăUniversitatea din Arizona Științe ale Sănătății

  3. Întrebări frecvente - Centrul de Fever Valley pentru excelență. Universitatea din Arizona Științe ale Sănătății

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Valea febrei (coccidioidomicoză) la câini