Câinele meu mi-a tăiat dintele. Ar trebui să mă îngrijorez?

Câine de dinți crăpate

Întrebare: Câinele meu are o linie pe un dinte, iar celălalt este cioplit. Este o situație de urgență?

Salut! Sunt în vacanță cu câinele meu și am observat o linie pe dintele lui. Cred că ar putea fi crăpată? Am sunat la un veterinar local și au sugerat să aștepte până ajung acasă să-l duc la veterinarul său normal - atâta timp cât el încă mănâncă. Mi-e teamă să nu o tratez și se înrăutățește! El încă mai mănâncă și se joacă bine. Ajutor! Ma panichez! Și tocmai am observat că celălalt dinte este cioplit și # 128557;

-Danielle

câine cu linie pe dinte

Răspuns:

Dragă Danielle,

În primul rând, permiteți-mi să vă mulțumesc că vă trimiteți întrebarea dvs. Leziunile dentare câinelui sunt agresive și, uneori, este greu de știut cât de mult să vă faceți griji despre ei.

Crăpăturile și chipsurile la dinții câinelui sunt numiți fracturi. Unele fracturi nu sunt nimic de îngrijorat în timp ce altele pot fi suficient de grave pentru a avea nevoie de asistență medicală.

Tipuri de fracturi dentare la câini

Filmul de smalț

Emailul dinților este suprafața albă tare pe care o vedeți când vă uitați la un dinte normal de câine. Protejează țesuturile vii subiacente.

O fractură de dinți incompletă arată ca o fisură sau o linie în smalț. Infracțiunile de email nu implică structuri vitale și, astfel, nu au nevoie de niciun tratament.

Fractură de smalț

Aceasta este atunci când o fractură provoacă pierderea unei bucăți a smalțului dintelui. Va arăta ca un cip sau un divot în suprafața strălucitoare a dintelui. Câinii au frecvent fracturi mici de smalț pe vârfurile dinților lor.

Fracturile de smalț nu sângerează și nu sunt dureroase. Fracturile de smalț nu implică părțile vii interioare ale dintelui. Ei nu necesită tratament, cu excepția faptului că netezirea oricăror margini ascuțite prezente.

Fractură de email-dentină (necomplicată)

O fractură dentară mai profundă implică dentina dintelui. Dentina face cea mai mare parte a unui dinte. Este un țesut calcificat care este sensibil și are celule vii în el. Dentinul expus ridică riscul de infectare.

Poate fi greu de spus dacă dentina este expusă doar prin privirea la dintele câinelui tău. Aceste fracturi nu sângerează, dar pot provoca durere. Veterinarul dvs. va fi capabil să vă spună dacă o fractură implică dentina.

Fracturile necomplicate pot beneficia de un material de etanșare sau o coroană aplicată pentru a proteja dentina. Dacă dintele nu este tratat, acesta poate sau nu să progreseze la distrugerea dintelui.

Fractură de email-dentin-pulpă (complicată)

Acest tip de fractură expune pulpa dentară care conține vase de sânge și nervi. O fractură a dinților care implică pulpa poate sângera și provoca durere. Expunerea la celuloză duce întotdeauna la moartea dintelui și inflamației în țesutul din jurul rădăcinii dintelui.

O fractură complicată trebuie tratată cât mai curând posibil. Dintele pot fi extrase sau unele pot fi salvate cu terapie endodontică.

Pulpița este o altă rănire comună

Pulpița este o altă vătămare pe care ați putea observa în gura unui câine care îi place să mestece obiecte grele. Un dinte decolorat, de obicei bronz, roz sau purpuriu, indică faptul că a fost traumă în dinte. E ca o vânătăi rea în interiorul dintelui. Dinții cei mai frecvent afectați de pulpită sunt dinții și incisivii canini superioare (dinții mici din partea din față a gurii).

Deși dinții cu pulpiță uneori revin la normal, de cele mai multe ori rănirea este permanentă și duce la moartea țesutului pulpei. Cu țesut mort în interior, dintele este în pericol pentru dezvoltarea unei infecții. Stomatologii veterinari pot trata cu terapie endodontică sau extracție.

Câinii care au 9 ani sau mai mult nu pot avea nevoie de tratament pentru pulpiță dacă dintele este stabil. Doar imagistica cu raze X va fi capabilă să facă această determinare.

Sper că elimină confuzia asupra rănilor dentare la câini. Este întotdeauna o idee bună să aveți veterinarul dvs. verificați orice anomalii pe care le găsiți în gura câinelui vostru. Tratamentul în timp util al vătămărilor grave poate salva câinele dvs. o mulțime de disconfort.

Salutari,
TB Thompson, DVM

Disclaimer: Utilizarea dvs. a caracteristica Cerere VET este supusă Cereți termenii de utilizare.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinele meu mi-a tăiat dintele. Ar trebui să mă îngrijorez?