7 Cele mai frecvente probleme de labe de câine și ce să facă despre ei

Sănătatea labei câinilor este adesea neglijată de către proprietarii de animale de companie, dar nu ar trebui să fie. Plăcuțele de labele câinelui oferă amortizoare pentru a reduce stresul pe oasele și articulațiile, izolarea în condiții meteorologice și protecției extreme, printre altele. Labele nu sunt imune la răniri și alte probleme de sănătate, astfel încât să aruncăm o privire la unele dintre cele mai frecvente probleme de labe de câine și ceea ce puteți face pentru a preveni sau a le trata.

Semne de probleme la labe la câini

Semne comune de probleme la labe la câiniDacă observați orice modificare a labei câinelui dvs., acesta poate fi un semn al unei stări de sănătate legate de labe sau a unui prejudiciu la laba sau piciorul. Cele mai frecvente simptome ale problemelor labe la câini includ:

  • Licking laba
  • Limbă sau lameritate
  • Picioare roșii și inflamate
  • Pierderea parului
  • Leziuni
  • Ulcere cu scabbing și blistere
  • Descărcarea de gestiune
  • Sângerare
  • Miros neplăcut

Tăierile, lacrimile și abraziunea sunt semne comune ale rănilor labe. Plăcuțele câinelui dvs. pot părea, de asemenea, uscate sau crăpate sau au flapsuri de piele liberă. Fiți atenți la unghiile animalului dvs., de asemenea, deoarece unghiile crăpate sau sfâșiate pot fi foarte dureroase pentru câine.

Câinii răniți vor linge adesea sau mestecați laba afectată. De asemenea, puteți observa limpede sau pooch-ul dvs. poate evita sau refuza să meargă și să pună o greutate pe una din labele sale. Animalul de companie poate, de asemenea, să refuze jocul, să petreacă mai mult timp de odihnă și să lingă labele și chiar să-și piardă apetitul.

De asemenea, citiți: Dog Law Ghid de îngrijire - 7 lucruri pe care fiecare proprietar de companie trebuie să le cunoască

7 cele mai frecvente probleme de labe de câine

Probleme cu labe din cauza alergiilor

1. Alergii

Câinii pot suferi de alergii la fel ca oamenii, inclusiv alergii alimentare și alergii sezoniere. Dacă pooch-ul dvs. are o reacție alergică, cel mai frecvent simptom este mâncărimea, în special pe labele sale. Alte simptome pe care le observați includ infecțiile urechii și ale pielii, precum și Probleme de glandă anal.

Câinele dvs. va linge probabil și își mușcă labele pentru a ușura mâncărimea, ceea ce poate provoca iritații suplimentare și pentru a-și face laba vulnerabilă la infecțiile secundare bacteriene și fungice.

Cum de a preveni:

Este aproape imposibil să se prevină alergiile în canini, dar este posibil să se prevină reacțiile alergice dacă și când știi ce pui este alergic la. De exemplu, dacă câinele dvs. este alergic la anumite alimente, asigurați-vă că nu ingerați nimic care poate provoca o reacție alergică.

Cum se fixează:

În timp ce este mai bine să împiedicați o reacție alergică în primul rând, acest lucru nu poate fi întotdeauna posibil. Dacă apare reacția alergică, prima oprire ar trebui să fie o consultare cu un medic veterinar. Veterinarul dvs. va încerca mai întâi să dau seama ce puștiul tău este alergic la teste și eventual recomandă Eliminare Dieta. De asemenea, pot prescrie anumite medicamente pentru a ajuta la tratamentul. Cazurile de reacții alergice severe necesită, de obicei, spitalizare.

2. Infecții bacteriene și fungice

Infecțiile bacteriene și fungice reprezintă o cauză comună a problemelor labe la câini, deoarece mulți dintre ei trăiesc pe tampoanele de labele câinilor. Dacă câinele vă linge și își mestecă labele și observați înroșire, descărcare sau decolorare maro a unghiilor, probabil are o infecție. Cele mai frecvente infecții fungice includ drojdie și ringworm.

Laba infectată a unui câine
Laba infectată a unui câine.

Cum de a preveni:

Din moment ce bacteriile și ciupercile trăiesc în mod normal în, pe și în jurul labei câinelui, este greu să împiedicați infecțiile ocazionale. Cu toate acestea, puteți minimiza riscurile prin păstrarea labei câinelui curat în orice moment. Tratați orice răni pe labele câinelui dvs. imediat, deoarece rănile netratate sunt un bun teren de reproducere pentru bacterii și ciuperci.

Evitarea locurilor în care locuința și bacteriile care sunt reziduale endemice sunt o idee bună (cum ar fi piscinele învechite de apă, sau apă curgătoare după o precipitație puternică), precum și păstrarea pooch-ului de la animalele infectate, deoarece aceste infecții sunt de obicei contagioase. Dietele bogate în drojdie pot duce uneori la infecții cu drojdie, astfel încât să vă hrănească câinele o dietă scăzută în drojdie.

Cum se fixează:

Infecțiile bacteriene sunt de obicei tratate prin antibiotice, cu adăugarea de Creme topice, spray-uri și șampoane. VET dvs. va prescrie tratamentul antibiotic adecvat, care de obicei durează de la 3-6 săptămâni, dar câinele dvs. va trebui să ia medicamentul timp de o altă săptămână după ce simptomele dispare departe.

Infecțiile fungice sunt de obicei tratate cu creme topice și unguente, cum ar fi hidrocortizon, precum și șampoane anti-fungice. Unele dintre ele pot fi numai pe bază de rețetă, iar majoritatea dintre ele conțin steroizi cum ar fi itraconazol și ketoconazol.

Paraziți pe câine

3. Paraziți

Paraziți precum acarienii și căpușe sunt frecvente în labele câinelui, mai ales dacă pooch-ul dvs. petrece o mulțime de timp în aer liber. Durerea și infecția sunt cele mai frecvente semne ale problemelor legate de labele de păr legate de paraziți, cu umflarea și pierderea părului care apar uneori. Căpușele sunt deosebit de problematice, deoarece adesea încorporează între degetele de la picioare și pot fi o cauză a unei varietăți de boala tickborne.

Cum de a preveni:

Există multe produse excelente pentru prevenirea bifați, inclusiv diferite tipuri de gulere de bifare, creme topice, spray-uri, pulberi și tablete. În plus, încercați să evitați zonele care sunt infestate bifați cât de mult puteți și să vă verificați în mod regulat Pooch pentru căpușe după plimbare sau altă activitate în aer liber.

Există, de asemenea, repellente diferite pe care le puteți utiliza, dar este, de asemenea, foarte important să vă păstrați pooch-ul departe de animalele infestate. Păstrați-vă casa și cartierul câinelui vostru Curățați și dezinfectați și mirează-ți în mod regulat pooch.

Cum se fixează:

Dacă observați căpușe pe labele câinelui dvs., va trebui să inlatura-le Sau lăsați-l pe veterinar să o facă pentru dvs., ceea ce este probabil o opțiune mai bună dacă bifați între degetele de la picioarele dvs. Dacă vă decideți să o faceți singur, utilizați o specială Bifați un instrument de eliminare.

Acarienii sunt tratați cu medicamente, care uneori pot dura luni, în funcție de gravitatea infestării.

Rupt unghii pe câine

4. Probleme de unghii

Toenails sunt, probabil, cea mai sensibilă parte a zonei de labe a câinelui și chiar ceva la fel de simplu ca timpurile lungi pot avea consecințe negative, cum ar fi durerea atunci când câinele dvs. merge.

Cu unghii lungi, câinele dvs. este, de asemenea, mai probabil să sufere de un cui rupt sau un unghie fracturată. Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când un câine își prinde toenailul pe ceva, ceea ce duce la limpede sau chiar sângerări. Unghii răniți este ușor de recunoscut pe o inspecție mai strânsă.

O altă problemă comună a unghiilor la câini sunt unghii îngrozitoare. Acestea se întâmplă atunci când unghiile nu sunt tăiate corespunzător sau uzate de mers pe jos. Există alte probleme de unghii care se pot întâmpla, cum ar fi Onychomadeesis simetrice sau carcinom de pat de unghii, dar aceste probleme sunt destul de rare.

Cum de a preveni:

Prevenirea problemelor legate de labele de câine este ușor de realizat. Tot ce trebuie să faceți este să Îndepărtați unghiile câinelui in mod regulat. Nu lăsați unghiile să ajungă prea mult timp și să le trimită ori de câte ori este necesar. Desigur, trebuie să o faceți în mod corect sau vă puteți răni câinele accidental, mai ales dacă ați tăiat rapid și ea începe sângerarea.

O dietă echilibrată din punct de vedere nutrițional, cu o mulțime de acizi grași de zinc și omega-3, poate păstra unghiile câinelui dvs. sănătos și puternic.

Cum se fixează:

Aplicarea unguentelor topice este de obicei suficientă pentru a trata problemele de unghii la câini. Dacă ați tăiat accidental rapid și unghiul / laba începe sângerarea, aveți întotdeauna Pulbere stiptică sau gel pe mână. Inghitirea toenails trebuie sa fie taiate, apoi tratate cu unguente antibiotice.

Dog leziuni la labele

5. Leziuni la labe

Tăieturile, vânătăile, lacrimile, lacerațiile și alte răniri pe labele câinelui sunt un eveniment comun, deoarece câinii alerg și se joacă pe diferite terenuri. Câinele dvs. se poate tăia pe multe lucruri în aer liber, inclusiv bastoane, roci, sticlă spartă și resturi de orice alt fel.

În timp ce majoritatea acestor leziuni nu sunt grave, trebuie să le tratați cât mai curând posibil pentru a preveni infecțiile care, dacă nu sunt tratate, pot face situația mai periculoasă.

Cum de a preveni:

Când luați câinele afară pentru o plimbare sau jucați, păstrați un ochi pentru orice obiecte ascuțite care ar putea răni poochia. Dacă luați pooch-ul dvs. de alergare sau mergeți pe teren sau trotuar, Pantofi de câine sau o altă formă de Protecția la labe poate ajuta foarte mult, în special în vremea extremă, cum ar fi zile foarte calde sau zile foarte reci în timpul iernii.

Cum se fixează:

Primul pas în tratarea tăieturilor labe este de a curăța rana cu apă sau un antiseptic și scoateți resturile de la laba lui dacă există vreunul. Dacă câinele dvs. sângerează, aplicați presiune la rană pentru ao opri și a pune un prosop curat cu gheață pe ea pentru a îmbunătăți constricția vaselor de sânge. Aici vine și pulberea stiptică.

Rănirile minore și rănile pot fi tratate la domiciliu, dar dacă câinele dvs. are o tăietură severă și nu puteți opri sângerarea dvs., o excursie la veterinar poate fi necesară. Suturile pot fi necesare dacă tăierea câinelui dvs. este prea adâncă. VET dvs. poate, de asemenea, să prescrie antibiotice pentru a menține infecțiile departe.

Crema pentru a vindeca tampoanele de labele uscate și crăpate

6. Plăcuțele cu labele uscate și crăpate

Câinii au tampoane puternice și brute pentru a le ajuta să obțină tracțiune atunci când merg sau alerg pe suprafețe netede. Cu toate acestea, tampoanele câinelui dvs. pot deveni uscate sau crăpate din cauza mai multor motive, inclusiv vreme rece, trotuar fierbinte, aer uscat, suprafețe dur, substanțe chimice și chiar lins excesiv.

Unele alte condiții pot duce, de asemenea, la aceste probleme, cum ar fi alergiile, problemele nutriționale, problemele endocrine și autoimune. Problemele cu labele câinelui legate în mod specific la tampoanele uscate și crăpate trebuie tratate cu promptitudine deoarece pot duce la infecții și complicații mai grave.

Cum de a preveni:

Păstrați labele animalului de companie bine îngrijite și picioarele lui. Daca este necesar, tăiați părul pe labe de asemenea. În timpul temperaturilor foarte scăzute sau temperaturi foarte calde, puteți preveni în continuare aceste probleme Bulme de protecție Puneți pe tampoanele câinelui înainte de a ieși afară sau să-i aduceți papucii de câine pentru a-l păstra în aer liber în aer liber.

După plimbare, Spălați labele câinelui cu apă călduță după fiecare plimbare pentru a obține orice substanțe chimice din plăcuțe și pentru a preveni orice alte daune.

Cum se fixează:

În primul rând, curățați tampoanele uscate și crăpate ale câinelui cu apă călduță și apoi puneți un balsam de vindecare pe plăcuțe înainte de a le acoperi cu A Doggy Sock sau o bootie de câine. Dacă eforturile dvs. nu vă ajută, luați câinele la veterinar pentru a exclude posibilele probleme subiacente și pentru a obține un sfat privind viitoarele acțiuni.

7. Burns

Câinele tău poate obține arsuri pe tampoanele de labe dacă merge pe suprafețe fierbinți ca nisipul și asfaltul când temperaturile de vară se simt foarte cald, dar el poate obține arsuri din cauza degerăturii în timpul iernii. Unele substanțe chimice și săruri de defecte (care sunt "prietenoase cu animalele) pot provoca, de asemenea, această problemă.

Unele dintre simptomele problemelor de la labele de câine pe care le puteți observa dacă câinele dvs. este ars sau înghețată sunt blistere pe tampoane și labe, cu clapete de piele și pe pielea lui. Labele sale pot deveni, de asemenea, umflate în unele cazuri.

Cum de a preveni:

Păstrați câinele de pe trotuarul fierbinte, limitați expunerea la o răceală extremă și puneți întotdeauna cizme de câine de protecție pe labele sale dacă trebuie absolut să ieșiți în vreme extremă.

Puteți verifica dacă este prea fierbinte pentru ca pooch-ul dvs. să meargă desculț prin punerea unei mâini pe trotuar. Dacă nu vă puteți păstra mâna în jos pentru mai mult de 10 secunde, este prea fierbinte.

Jelly petrolier poate servi ca o barieră împotriva sarei și a altor substanțe chimice, dar dacă câinele dvs. vine în contact cu ei, ștergeți-vă imediat labele. În timpul iernii, dacă trebuie să utilizați săruri sau alte substanțe chimice în jurul casei dvs. pentru a păstra gheața, utilizați numai topitori de gheață prietenoasă.

Cum se fixează:

Arsurile și blisterele minore pot fi tratate acasă cu o spălare antibacteriană. Nu uitați să puneți papile pe labele câinelui după spălare pentru a păstra orice murdărie departe și pentru a-și proteja tampoanele de la a fi iritat.

Arsurile grave sunt o urgență medicală și necesită îngrijire veterinară imediată. VET dvs. va pune niște bandaj pe zona afectată și va trata pooch-ul cu medicamente și antibiotice dureroase.

Alte probleme comune de câine

Chisturi, creșteri și bucăți sunt încă o problemă destul de comună a câinelui. Acestea tind să afecteze labele în sine sau în zona dintre degetele de la picioare ale caninului. Tratarea acesteia necesită îngrijire veterinară. 

Este, de asemenea, comun ca un câine să obțină ceva blocat în laba lui. Puteți recunoaște de obicei acest lucru de către LIMPUL câinelui tău. De obicei, puteți observa problema cu ochii, dar uneori este necesară o radiografie. 

Este, de asemenea, posibil ca câinele dvs. să aibă un deget fracturat. Acest lucru apare de obicei din evenimente traumatice, cum ar fi dacă ceva cade pe laba lor sau sunt pasificate. 

Răspunsuri la întrebările dvs. despre problemele câine law

Ce ar putea fi în neregulă cu laba câinelui meu?

Laba câinelui dvs. poate avea o serie de probleme. Pot exista reacții alergice, vătămări fizice, infecții, probleme de unghii, probleme cu pad-ul de labei, arsurile sau tampoanele de labele crăpate. 

Cum îmi tratez labele iritate ale câinelui meu?

Tratamentul labei câinelui depinde de această problemă. De exemplu, dacă problema este o arsură ușoară, îl puteți trata cu un unguent antibacterian. Dacă tampoanele de labe sunt uscate și crăpate, luați în considerare utilizarea unui balsam pentru tampoanele de labele, care acoperă apoi picioarele câinelui cu șosete. 

Când aveți îndoieli, întrebați-vă medicul veterinar cum să tratați labele câinelui. 

De ce câinele meu îi linge în mod constant labe? 

Câinele dvs. este probabil să-i lingă în mod constant labele, pentru că ceva este în neregulă cu laba. Poate fi o alergie, o problemă de piele, un prejudiciu sau parazit. Sau, câinele dvs. poate fi plictisit. 

Ceea ce câinele dvs. încearcă să se avertizeze când își linguează labele?

După cum sa menționat, lingerea labei lor poate însemna că câinele dvs. este plictisit sau are probleme de la labele de câine. Cel mai bine este să examinați labele câinelui dacă au tendința de a le linge excesiv. 

Alte motive pentru câinele dvs. poate linge labele sale includ fulgi sau mătreață, pete fierbinți, infecții de drojdie, infecții de ring, gheață și sare din de-înghețare în timpul iernii, dureri, anxietate, mușcături de insecte și ceva blocat în laba lor. 

Ce este pododermatita într-un câine?

Pododermatita este atunci când pielea câinelui dvs. este inflamată. Poate afecta pliurile de unghii, unghiile, spațiile interdigitale și picioarele. 

Ce pot face pentru a preveni problemele labei câinelui?

Am menționat tehnici de prevenire specifice pentru fiecare cauză a problemelor labei câinelui. În plus, prevenirea generală a problemelor poate include în mod regulat inspectarea labelor puilor, verificând condițiile meteorologice, folosind balsamuri și oferind pedicii regulate de câine care includ plăci de unghii.

În concluzie

Cele 7 cele mai frecvente probleme de labe de câine și ce să facă cu eiCâinii au tampoane puternice labei construite în mod natural pentru a le păstra în siguranță când merg pe desculț. Cu toate acestea, vremea extremă, terenul dur, îngrijirea necorespunzătoare a unghiilor și alte probleme, cum ar fi infecțiile bacteriene sau parazitare, își pot răni labele și pot provoca o mulțime de durere.

Păstrați labele câinelui curate și bine îngrijite, iar unghiile lui sunt tăiate pentru a preveni orice probleme la labele de câine. Dacă luați pooch-ul dvs. pentru o plimbare când este prea cald sau prea rece sau în timpul iernii când există sare și alte substanțe chimice pe drumuri, folosiți întotdeauna papucii de protecție pentru câini pentru a-și păstra labele în siguranță.

Problemele minore ale labei pot fi tratate la domiciliu cu topic Creme de labe și antibiotice, dar probleme serioase ca arsurile necesită îngrijire veterinară promptă.

Citiți următorul: Top 5 cele mai bune spălări pentru câini pentru a îndepărta murdăria și resturile

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 7 Cele mai frecvente probleme de labe de câine și ce să facă despre ei