Fapte despre glidectoarele de zahăr

Planor de zahăr

Glidanții de zahăr au crescut în popularitate de-a lungul anilor și, prin urmare, știm mai mult ca niciodată despre aceste marsupiale adorabile. Petaurus Breviceps este numele latin pentru un glider de zahăr, ceea ce înseamnă "dansator de frânghie scurtă."

Durată de viață

Glidantele de zahăr trăiți aproximativ 10 până la 15 ani în captivitate, astfel încât acestea să fie animale de companie pe termen lung.

mărimea

Corpul gliderului de zahăr este de aproximativ cinci până la șase centimetri lungime și coada adaugă încă șase centimetri (care acționează ca o plimbare în timp ce ele alunecă). Se cântăresc doar patru până la cinci și jumătate de uncii (100 până la 160 de grame).

Origins

Glidantele de zahăr sunt originare din Australia (partea de est), Papua Noua Guinee, Tasmania, multiple insule înconjurătoare și părți din Indonezia. Ele se găsesc în pădurile tropicale care alunecă din copac la copac și își fac casele în goluri de copaci. Rareori ating vreodată terenul.

Anatomie

Glidanții de zahăr sunt marsupiali, ceea ce înseamnă că tinerii se naște foarte imaturi și cresc într-o pungă de 60 până la 70 de zile pe abdomenul mamei (ca un cangur sau opossum). Glidantele de zahăr au blană, subțire, întinsă, membrane care se extind de la încheieturile lor la gleznele lor (membrana este numită patagiu) care le permite să alunece până la 150 de picioare prin aer. În sălbăticie, se mișcă de la copac la copac alunecând, nu zboară. Picioarele lor posterioare au un deget mare mare, opozabil, care îi ajută să-i prindă ramurile, iar al doilea și al treilea degetele de la picioare formează un pieptene de îngrijire. Alte degetele de la picioare îi ajută să apuce insecte și să conecteze patagiul.

Ochii mari sunt caracteristică acestor mici marsupiale care îi ajută să vadă în timp ce își alungă și triangulează locațiile de lansare și aterizare. De asemenea, îi ajută să caute alimente, deoarece sunt nocturne și vânătoare noaptea. Ambele sexe posedă, de asemenea, diferite glande de miros, dinți ascuțiți și blană extrem de moale.

1:02

Urmăriți acum: cum sunt planetele de zahăr ca animale de companie?

Temperament și comportament

Glidantele de zahăr sunt foarte sociale și de nevoie de companie. Acest lucru le face să se îmbiba bine proprietarilor lor (mai ales dacă utilizați o pungă de legare), dar chiar dacă puteți oferi o mulțime de atenție și petreceți timpul necesar cu planorul dvs., păstrarea unui singur glider nu este ideal. Glidanții de zahăr au o limbă pe toată propria lor și trăiesc în colonii de până la 30 de gliders în sălbăticie. Locuințele un planez de la sine poate duce la comportamental, mental și emoțional și chiar la Probleme fizice pentru animalul dvs. de companie. Considerați ferm păstrarea mai mult de un glider, dacă nu mai multe dintre ele, într-o cușcă de zbor. Oamenii nu pot oferi același tip de companie și socializare că alți genuri de zahăr se pot oferi reciproc. Vocalizările, îngrijirea și legarea pe care le oferă unul pe celălalt sunt de neînlocuit de către un om.

Dietă

În sălbăticie, gliders mănâncă o varietate de alimente diferite în funcție de sezon. Ele sunt omnivores și ca animale de companie, ele sunt adesea hrănite diete specifice care sunt recomandate de experți și grădini zoologice. Acestea sunt amestecate diete folosind alimente pentru copii, miere, fructe, vitamine și alte ingrediente și apoi completate cu obiecte proaspete, cum ar fi fructe, legume și insecte. Diete formulate, preambalate pentru glidectoarele de zahăr există la magazinele de animale de companie și online, dar nu sunt recomandate ca o dietă de bază, deoarece acestea nu sunt complete din punct de vedere nutrițional. Nevoile plantelor de zahăr s-au schimbat, deoarece mai multe sunt învățate despre ele.

Sănătate

Glidantele de zahăr, ca și alte animale exotice, au o multitudine de afecțiuni care le pot afecta. Boala osoasă metabolică din cauza nutriției necorespunzătoare, rănile de la blocarea și alunecarea, diareea de la consumul prea multor fructe, iar paraziții sunt observate în mod obișnuit în glidectoarele de zahăr pentru animale de companie.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Fapte despre glidectoarele de zahăr