De ce câinii au gheare de rouă?

Există multe lucruri fascinante despre prietenii noștri blană. Uitați-vă la picioarele câinelui dvs. și veți vedea patru toenails care se lipesc de la labele lor. Acum, iată partea interesantă, veți vedea chiar și un toenail suplimentar atârnat pe aspectul interior al picioarelor din față ale câinelui. În unele rase, ei au același "agățat" degetul pe picioarele lor posterioare. În cazuri rare, ați putea vedea chiar și dublu degetele de la picioare. Dar ce înseamnă acest câine în plus față de toe? Și de ce au câinii?

Câine drăguț dându-și laba

Dewclaw

Acest deget suplimentar pe care îl vedeți în picioarele câinelui dvs. este numit "Dewclaw". Este analog cu degetul mare și degetul mare, doar în cazul în care câinele dvs. are, de asemenea, un dewclaw în picioarele sale posterioare. Dacă vă uitați îndeaproape la aranjamentul labei câinelui, cei care sunt în contact constant cu solul ori de câte ori se află într-o poziție verticală, sunt aproximativ echivalente cu indicele, mijlocul, inelul și degetele roz. Dar, unde este degetul mare sau degetul mare? Aici vin dewclaws.

Când cineva vă întreabă ce sunt Dewclaws, puteți spune pur și simplu că acesta este echivalentul câinelui de degetul mare și degetul mare (în unele rase precum BRIAD și Mari Pyrenees). Interesant, Marele Pyrenees are, de asemenea, dublu dewclaw la picioarele din spate. Aceasta este o trăsătură moștenită cunoscută sub numele de poliditacty, prin care nu există una, dar două cifre osoase care alcătuiesc degetele mari de la canin.

Unul dintre lucrurile pe care trebuie să le determinați despre Dewclaws este dacă sunt ferm atașați la piciorul câinelui sau nu. Acesta este unul dintre punctele ridicate de cei care spun că dewclaws ar trebui eliminați din piciorul câinelui. Dacă trebuie să-i placă oamenilor, ar fi ca și cum ați elimina degetul mare sau degetul mare. Mergând înapoi, dacă sunteți în stare să vă plimbați dewclaw doar un pic, atunci există o șansă bună ca acest deget suplimentar Doggie să fie conectat la piciorul câinelui în virtutea oaselor. Cu toate acestea, în cazul în care Dewclaws sunt foarte mobili sau puteți să le împingeți cu ușurință, există o șansă corectă că este atașată numai de piele. Dacă este cazul, atunci nu va avea nici un scop util.

Ce este pentru

Am menționat mai sus că este important să se facă o distincție dacă Dewclaw este ușor mobil sau foarte mobil. Motivul pentru acest lucru este destul de simplu. Dacă este foarte mobil, atunci nu va avea într-adevăr nici o funcție utilă. Din acest motiv, poate fi efectuată eliminarea dewclaw de câine, dar nu este absolut necesară. Unii oameni ar dori să fie eliminat din cauza riscului pe care îl prezintă câinelui. Dacă câinele rulează și dewclaw-ul este prins într-o perie sau o cremă, acesta poate fi tăiat din atașamentul său, deoarece este conectat numai de piele. Acest lucru poate duce la o rană deschisă prin care posibilitatea infecției este ridicată.

Cu toate acestea, în cazul în care Dewclaw are mobilitate foarte limitată, de obicei servește un scop. În general, este folosit de câini pentru a ține obiecte ușor pe care doresc să mestece. Urmăriți cu atenție câinele dvs. mestecați pe osul său și veți vedea că Dewclaws frontal servesc drept puncte de contact suplimentare pentru cainele să "țină" oasele sau câinele mestecați.

În legătură cu o postare: Cele mai bune oase de câine și Cea mai bună mestecă de câine

Mai important, există câini care depind de Dewclaws frontal pentru munca lor. Câini de vânătoare și câinii de vânătoare sunt cunoscuți că se bazează pe picioarele de la picioare pentru a le permite să-i urmărească prada sau turma lor. Acest lucru este valabil mai ales atunci când alerg la viteze mari pe suprafețe neobișnuite alunecoase. Au fost luate dewclaws frontal pentru a îmbunătăți tracțiunea acestor tipuri de câini. În plus, acum se crede că Dewclaws ajută câinii să-și stabilizeze articulațiile încheieturii mâinii.

Ar trebui să fie eliminat?

Toți câinii au dewclaws? Ei ar trebui. Având în vedere că dewclaws sunt analoage cu degetele umane, acestea sunt o parte naturală a corpului câinelui; Cu excepția cazului în care, bineînțeles, s-au născut fără ea în același mod că unii indivizi se pot naște fără un deget mare sau pe oricare dintre cele 5 degete ale lor. Întregul punct aici este că, din moment ce Dewclaws sunt părți normale ale anatomiei câinelui, atunci nu este într-adevăr nici un rost să-l îndepărteze.

Am spus deja că adevăratele dewclaws - cele care sunt atașate la picioare de oase și nu doar pe piele - au mai multe funcții, inclusiv obiecte deținute, stabilizarea comunerii încheieturii mâinii și tracțiunea suplimentară, printre altele. Dacă are un scop, atunci de ce ați dori să o eliminați?

Desigur, dacă există o nevoie medicală de îndepărtare a acesteia, cum ar fi prezența unei tumori canceroase sau chiar a vătămărilor grave, atunci acesta trebuie îndepărtat. Veterinarii trebuie să cântărească argumentele pro și contra de a elimina dewclaws.

Dacă în cazul în care dewclaws trebuie eliminate, trebuie făcut ca catelul să ajungă la vârsta de 5 zile. Majoritatea proprietarilor de câini care doresc dewclaws de animale de companie eliminate fac acest lucru ca o chestiune de îmbunătățire a aspectului câinelui în competițiile de conformație pentru câini. Dar dacă aveți o mare pirinei, știți că îndepărtarea Dewclaw este o descalificare.

Câine apăsând laba împotriva unei mâini de femeie

Îngrijirea dekclaws a câinelui tău

Dewclaws trebuie să fie îngrijiți ca și restul toenailurilor câinelui. Aceasta înseamnă că trebuie să fie tăiată și depusă și utilizând potrivită Clippers și mașini de șlefuit pentru câini. Acest lucru este în special cazul câinilor care conduc un stil de viață sedentar altfel sedentar. Deoarece dewclaws-urile acestor câini nu sunt în contact constant cu pământul, există o tendință ca acestea să crească atâta timp cât celelalte toenalei. Prin urmare, acestea trebuie tăiate mai des.

Dacă câinele dvs. se întâmplă să fie un câine de vânătoare extrem de activ sau un câine de vânătoare sau chiar un câine de sanie, atunci tăierea dewclaws nu este necesară. Trebuie să se înțeleagă că Dewclaws au tendința de a intra în contact cu terenul de fiecare dată când acești câini. Acest contact frecvent cu solul poate purta în mod activ în jos dewclaws, eliminând nevoia de tăiere sau tăiere regulată.

Dewclaws sunt degetele câinelui și degetele mari. Acestea sunt părți normale ale anatomiei câinelui și au o serie de funcții care vă pot ajuta animalul în anumite moduri.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce câinii au gheare de rouă?