Ghidul final pentru gerbils ca animale de companie

Ghidul final pentru gerbils ca animale de companie

Gerbils fac animale de companie fantastice! Ele sunt curioase, active, sociabile și rareori mușcă. Pe măsură ce provin din deșert și din zonele de pășuni uscate, gerbils nu produc prea multe urine, ceea ce îl face relativ ușor să-și păstreze mediul curat și liber de mirosuri.

Deși rar mușcă, gerbilile sunt rapide și agile și nu întotdeauna ușor de manevrat. Copiii mici care doresc să se ocupe de animalul lor pot fi mai buni cu o specie diferită. Cu toate acestea, pentru copiii mai mari sau adulții, gerbilile sunt distractive, distractive animale de companie.

Există de fapt aproximativ 90 de specii de gerbil, dar cel mai frecvent văzut în magazinele de animale de companie este gerbilul mongolian. Gerbiliile sunt de aproximativ aceeași dimensiune ca un hamster mic, aproximativ 12 cm lungime. O coadă a gerbilului este atâta timp cât este corpul și este acoperit cu blană. Gerbilurile au picioare mari și picioarele posterioare foarte musculare. Ele stau adesea pe bastoane atunci când nu se mișcă în loc să se prăbușească pe toate cele patru picioare. Gerbils pot fi găsite acum în magazinele de companie într-o varietate de culori diferite.

Cu o îngrijire adecvată, gerbilurile pot trăi vieți fericite și sănătoase timp de până la trei ani și jumătate. Acest ghid vă va ajuta să oferiți cea mai bună grijă pentru gerbilcile dvs.

Locuințe

Gerbils au nevoie de o casă sigură, sigură, unde pot dormi, mânca, juca și exerciții. Ca toți rozătoarele, gerbils sunt chewere, astfel încât cușia trebuie să fie foarte sigură! Cască ar trebui să fie ținută departe de schițe și de lumina directă a soarelui. Gerbils sunt adesea activi în timpul serii, astfel încât să nu doriți să le păstrați în dormitorul dvs., deoarece vă pot deranja.

Gerbil `src =

Gerbils trăiesc în mod natural în grupuri, astfel încât este important ca animalele de companie să aibă o companie de tipul lor. Cel mai bine este să cumpărați două sau mai multe gerbiluri de același sex, în mod ideal de la același gunoi, înainte de a avea zece săptămâni. Dacă încercați să adăugați un gerbil mai vechi la un grup stabilit, gerbilurile existente pot fi agresive față de noul venit. Femelele sunt adesea mai agresive decât bărbații. Dacă trebuie să introduceți un gerbil mai vechi, setați cușca în sus, astfel încât gerbil-urile să poată vedea și să miroase reciproc, dar nu se pot răni reciproc. Odată ce s-au obișnuit să se afle în jurul celuilalt, le puteți introduce încet, dar este important să le monitorizați îndeaproape în primele zile pentru orice semn de agresiune.

Gerbil cuști sunt, de obicei, fie sârmă, sticlă sau o combinație a ambelor. Pentru a alege cea mai bună cușcă pentru gerbilul tău, poate ajuta la gândirea despre modul în care locuiesc în sălbăticie. În sălbăticie, gerbili trăiesc în tuneluri subterane de până la trei metri lungime cu mai multe compartimente și găuri de intrare. Este important să încercați să imită cât mai mult posibil acest habitat natural. Există trei tipuri principale de cușcă disponibile pentru gerbili - sârmă, sticlă sau o combinație a celor două.

  • Cuști de sârmă

Cuștile de sârmă nu sunt cele mai bune pentru gerbili, deoarece așternutul și deșeurile vor fi lovite prin bare. Dacă decideți cu o cușcă de sârmă, trebuie să vă asigurați că barele sunt destul de aproape împreună pentru a vă asigura că nu se pot stoarce gerbili și să scape.

  • Rezervoare de sticlă

Rezervoarele de sticlă fac case minunate pentru gerbili. Rezervorul va necesita un capac de plasă de sârmă pentru a preveni scăparea (sau intrarea nedorită de către alte animale de companie!). Rezervoarele de sticlă sunt mult mai mari decât cuștile de sârmă, deoarece gerbilurile nu pot lovi cu piciorul liting-ul din rezervor.

Glass și cuști de sârmă

Poate cea mai bună cușcă pentru gerbili este o combinație de rezervor de sticlă cu adăugare cu cușcă de sârmă. Acestea sunt adesea cunoscute sub numele de gerbilarium și sunt o modalitate excelentă de a permite animalului dvs. de companie să se umfleze și săpa tuneluri în așternut profund, dar și să permită o mulțime de ventilație și cameră pentru jucării.

Cel de-al patrulea tip de cușcă disponibil pe care i-ați familiarizat este o cușcă de tuburi. Acestea sunt de obicei cuști din plastic de diferite forme și dimensiuni cu o mulțime de tuneluri și tuburi pentru a le conecta împreună. Aceste tipuri de cuști sunt bune pentru a imita habitatul natural al Gerbilului și sunt distractive, dar uneori pot fi dificil de a păstra curat.

Dimensiunea minimă recomandată pentru carcasa cu cușcă de gerbil Două gerbili este de 30 cm x 75cm cu o înălțime de cel puțin 30 cm. Cu toate acestea, cu atât mai mare cu atât mai bine! Cu cât este mai mare habitat, cu atât mai multe locuri vor fi să se ascundă, să se joace și să exploreze și vor fi mai fericiți gerbilitățile voastre. Cu cât aveți mai multe gerbili, cu atât este nevoie de habitat.

Gerbil

Alte accesorii

Cască a gerbilului va trebui să fie umplută cu alte accesorii pentru a le menține fericite și sănătoase, inclusiv următoarele;

  • Fel de mancare. Un castron ceramic este cel mai bun recipient pentru mâncarea gerbilului dvs., deoarece nu poate fi mestecat și nu este ușor de înclinat. Alimentele pot fi împrăștiate în jurul cuștii pentru a preveni caprifoiul și încurajarea comportamentului natural de hrănire, cu toate acestea, este important ca orice alimente neobișnuite să fie eliminate în mod regulat.
  • Sticlă de apă. Fiind animale deșert, gerbilsul nu au nevoie de multă apă, totuși, au nevoie de o sursă constantă de apă. O sticlă de apă atașată la partea laterală a cuștii funcționează cel mai bine. Pe măsură ce gerbilurile nu beau multă apă, este important să reîmprospătați adesea sticla de apă.
  • Așternut. Gerbilurile au nevoie de așternut de pat profund pentru a le permite să se îngroape și să-și construiască cuiburile. O gamă de așternuturi este disponibilă pentru gerbil, inclusiv așternuturi realizate din hârtie reciclată și lemn. Solul organic sau turba poate fi chiar folosit ca un pat natural.
  • Material de cuibărit. Pe lângă așternut, este, de asemenea, sfătuit să adauge unele materiale separate de cuibărit pentru a vă ajuta gerbilitățile să creeze un loc confortabil pentru a dormi. Acest lucru poate fi hârtie igienică neschimbată, fân sau unul dintre numeroasele tipuri de materiale de cuibărit disponibile la magazinul de animale de companie. Nu este recomandat să utilizați lenjeria de tip bumbac pufos, deoarece acest lucru poate înfășura picioarele gerbils și le poate răni.
  • Cutie de cuiburi. Deși gerbils își vor săpat propriile cuiburi, puteți adăuga o cutie de cuib dacă doriți. Lemnul sau plasticul va fi mestecat, deci poate necesita înlocuirea adesea. O clipă de flori de argilă tăiată în jumătate face o cutie de cuiburi mari.
  • Baie de praf. O tavă superficială umplută cu nisip curat, fină, adesea vândută ca nisip de chinchilla, poate fi administrată gerbilului tău pentru a se scălda pentru a-și păstra haina în stare bună. Acesta trebuie eliminat după utilizare.
  • Carton / Wood. Ca toți rozătoarele, gerbiliile trebuie să mestece să-și împiedice dinții să se ridice. Puteți utiliza rulouri de toaletă sau prosop de hârtie sau jucării din lemn de mestecat disponibile de la magazinul de animale de companie. De asemenea, puteți utiliza o mică ramură de la un copac, cum ar fi Apple, Willow, Hazel sau Fag, dar trebuie să vă asigurați că nu a fost pulverizat cu pesticide. Ivy, yew și Holly sunt toate otrăvitoare, așa că ar trebui să fie cu siguranță evitate.
  • Jucării. Gerbils sunt activi și curioși și iubesc să joace! Tunelurile, tuburile, ramurile și rampele fac adăugări interesante la cușca gerbilului. Este posibil să doriți să obțineți o varietate de jucării care pot fi schimbate periodic pentru a păstra cusca interesantă pentru dvs. și pentru animalele de companie.
  • Exercițiul de roată. Gerbils vor folosi o roată de exerciții, dar este important să utilizați o roată închisă și nu una în care gerbilul tău ar putea să-și prindă coada între fire.

Gerbil de locuințe

Hrănire

Pentru a vă asigura că gerbilurile dvs. rămân sănătoase, este important să le furnizați o dietă nutritivă echilibrată. Cele mai bune alimente pentru gerbili conține o mare varietate de ingrediente, inclusiv toate substanțele nutritive esențiale pe care o are nevoie de Gerbil.

Un amestec comercial alimentar este excelent ca hrană primară a Gerbilului și ar trebui să aibă toate cerințele nutriționale pentru un animal de companie sănătos. Cu toate acestea, există multe alte alimente pe care le puteți adăuga la dieta gerbilului sau folosiți ca tratamente pentru a le menține sănătoși și interesați.

Alimente suplimentare / tratamente

  • Fructe cum ar fi mere, pere, pepene, portocale, banane
  • Legume cum ar fi morcovi, mazăre, țelină, fasole, castravete, dovleac, broccoli, varză și conopidă.
  • Nuci, boabe și semințe.
  • Ovăz, mei, cereale de grâu și paste uscate.
  • Vierme vii și greieri. Acestea sunt o mare sursă de proteine ​​care uneori lipsește în comerț Gerbil alimente.

Gerbil tratează

Alimente pentru a evita

  • Cartofi
  • Rubarbă
  • Tomate Frunze
  • Spanac
  • Citrice
  • Struguri
  • Salata de salată poate fi dată ocazional, dar numai în cantități foarte mici, deoarece poate provoca un stomac deranjat.
  • Semințele de floarea-soarelui și alte semințe grase ar trebui să fie date în mod moderat, deoarece pot provoca obezitate. Semințele de dovleac sunt un tratament mai sănătos.

Gerbilsul dvs. se vor bucura ca o dietă variată pe măsură ce vă puteți oferi. Cu toate acestea, este important ca noile alimente să fie introduse treptat. Toate fructele și legumele trebuie spălate înainte de a le hrăni cu gerbilurile. Fructele și legumele proaspete ar trebui să fie date numai în porțiuni mici, iar orice alimente rămase trebuie îndepărtate pentru a împiedica putrezirea acestuia. Un amestec comercial bun cu unele tratamente suplimentare ar trebui să vă ofere gerbil-urilor de tot ce au nevoie, dar dacă aveți un mâncător deosebit de agitație, o vitamină și un supliment mineral poate fi adăugată la sticla de apă pentru a vă asigura că gerbil-urile dvs. primesc o dietă echilibrată.

Curățenie

Peste curățarea cușinii gerbilului poate fi stresantă pentru gerbili și sunt animale curate în mod natural. Cu toate acestea, este important ca materialul de lenjerie să nu fie permis să devină umed sau mirositor, deci acest lucru va trebui monitorizat și înlocuit după cum este necesar. O cantitate mică de lenjerie de pat folosită, dar nesănătoși, poate fi lăsată în cușcă ca îndepărtarea tuturor mirosurilor poate declanșa lupte între gerbili.

Dacă există părți ale cuștii, inclusiv orice jucării, sunt murdare sau mirositoare, ele pot fi spălate cu apă cu săpun, dar totul trebuie să fie clătit și uscat înainte de a fi pus înapoi în cușcă.

Bowlul alimentar al gerbilului și sticla de apă trebuie curățate în mod regulat, cel puțin săptămânal.

La fel ca mulți alți rozătoare, gerbili ca să se adapteze alimentele. Este important să verificați în mod regulat cuiburile și să eliminați orice elemente alimentare învechite pentru a vă asigura că nimic nu devine putred.

Curățarea Gerbil

Manipularea

Deși gerbilurile sunt remarcate ca fiind mândru de a fi tratate ca cobai sau șobolani, ele sunt de obicei prietenoase și fericite să interacționeze cu proprietarii lor pentru perioade scurte de timp. Începeți prin plasarea mâinii în cușca gerbilului, astfel încât să vă poată să vă smulgă și să vă obișnuiți cu mirosul tău. Treptat, începeți să le bateți ușor, apoi încercați să țineți o bucată din mâncarea preferată a Gerbilului pentru a le încuraja să vină la dvs. Dacă gerbilul dvs. pare fericit și relaxat, îl puteți încerca să-l luați prin plasarea mâinii în jurul corpului său, chiar în spatele celor din partea anterioară și susținerea posterioară a acestuia cu celălalt picior. Ar trebui să faceți întotdeauna acest lucru în timp ce gerbilul dvs. este în interiorul cuștilor, în cazul în care decide să sară. Nu ar trebui să rezolvați niciodată un gerbil până la capătul coastei sale, deoarece poate fi ușor rănit.

Sănătate

Gerbils sunt distractiv să se uite și veți fi familiarizați cu modul în care fiecare individ arată și se comportă. Orice modificări în modul în care un aspect gerbil sau se comportă poate indica faptul că ceva este greșit. Este important să vă monitorizați gerbilitățile îndeaproape și dacă observați semne de sănătate rău, ar trebui să vorbiți cu VET dvs.

Semne ale unui gerbil sănătos

  • Ochi strălucitori
  • Haina lucioasă
  • Alertă și comportament plin de viață

Semne de gerbil nesănătoase

  • Nas curbat sau lipicios
  • Ochi curny sau lipicios
  • Haina plictisitoare
  • Letargie
  • A crescut sau a scăzut consumul de alimente sau băuturi
  • Feccesul umed (poo)
  • Dinți îngroșați
  • Unghii îngrozite
  • Comportamente repetitive

gerbil pe roată

rezumat

Gerbils sunt animale fascinante și distractive pentru copiii mai mari și adulți. Dacă vă oferiți gerbilurile cu cele mai bune locuințe, alimente și îngrijire, vă vor recompensa cu un comportament distractiv și distractiv!

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ghidul final pentru gerbils ca animale de companie