7 Motive pentru a adopta o pisică adultă

Omul cuddling pisica sa adult

Pisicile pot fi un plus minunat pentru casa ta. Ele sunt jucaus și active, dar se bucură de o bucată bună pe canapea din când în când. Cel mai bun dintre toate, nici două pisici nu sunt la fel. Fiecare pare să aibă propria personalitate și trăsături unice.

Există o mulțime de salvați și adăposturi care oferă aceste feline frumoase pentru adopție, dar trebuie să vă întrebați dacă sunteți în căutarea unui pisoi sau o pisică adultă. Pisicii mici sunt foarte activi și poate fi distractiv să le urmăriți să crească, dar există multe motive pentru a lua în considerare adoptarea unei pisici adulte în schimb.

1. Pisicile adulte sunt mai curate decât pisoii

Pisica albă se îngrijește de el însuși

Pisicile pot fi foarte curioase, dar acest lucru le poate obține în toate tipurile de Shenanigans! Dacă un pisoi se simte feisty, ar putea încerca să se joace cu așternutul în cutie sau să încerce să săpare murdăria de la una din plantele tale.1 Pisicile pot fi, de asemenea, consumatoare murdare. Chiar dacă încercați să puneți toate mâncurile conservate într-un castron frumos curat, pisoiul tău poate ajunge să poarte o mulțime de mâncăruri pe față. Pisicile adulte tind să fie mai calme, chiar dacă pot fi la fel de jucători uneori, sunt mult mai probabil să rămână curate. Adulții sunt, de asemenea, mai adepți la îngrijirea lor, în timp ce pisicile tinere se bazează pe mamele lor pentru a le ajuta să le curățească.2

2. Pisicile adulte au nevoie de mai puțină supraveghere și de formare

Din nou, pisicile tinere au multe de învățat despre noile lor împrejurimi. Acest lucru ar putea însemna că ei se vor strecura în spații mici, înghesuite, unde ați avea dificultăți în găsirea lor. Pisicile sunt mai susceptibile de a juca cu lucruri pe care nu ar trebui, pentru că nu știu ce pericole se află în față.Unii proprietari raportează că pisicile lor vor mesteca șir, ceea ce poate provoca o obstrucție care amenință viața în intestinele lor sau vor mesteca cablurile electrice și cablurile de încărcare a telefonului. Când pisoii sunt electrocutați, ei vor începe să aibă probleme de respirație din cauza fluidului care se acumulează în țesutul lor pulmonar.3

Pisicile adulte sunt mai conștiente de pericolele din împrejurimile lor și de obicei încearcă să se desprindă de ele. Deoarece sunt mai mari, pisicile adulte sunt mai puțin probabil să poată lipsi când se ascund. Când adoptați o pisică adultă, el știe și cum să-și folosească cutia de gunoi. Dacă utilizați ceva de genul O cutie de gunoi de auto-curățare, Poate fi nevoie de o pisică adultă ceva timp pentru a se adapta la un alt tip de cutie de gunoi sau așternut decât cel obișnuit. Pisicile foarte tinere pot avea nevoie de o pregătire înainte ca ei să știe cum să utilizeze orice casetă de gunoi în mod corespunzător.4

3. Pisicile adulte sunt cultivate pe deplin când le adoptați

Adult pisica lounging pe pat

Deoarece pisicile adulte sunt complet crescute, nu există nici o idee despre cât de mare vor deveni.Unele pisici vor înceta să crească odată ce au făcut-o la opt sau nouă kilograme, în timp ce alte pisici mai mari pot face până la treisprezece sau paisprezece kilograme!5 Oricum, pisicile nu au o variabilitate de mare dimensiune ca si rasele de caine.6 Pisicile complet cultivate pot fi dimensionate pentru paturi, copaci de pisici și, în unele cazuri, chiar și hamuri pentru plimbări în afara. Dar pentru pisoi, nu este neobișnuit să-i depășească jucăriile, paturile și copacii de pisici!

4. Pisicile adulte sunt mai puțin susceptibile de a mesteca sau teethe

Când pisoii sunt puțini, ei dezvoltă un set complet de dinți foioase. Aceasta înseamnă că dinții nu sunt permanenți și vor începe să cadă când un pisoi este de aproximativ zece până la douăsprezece săptămâni.7 În timpul acestui proces, care poate dura câteva luni pentru a merge de la început până la sfârșit, pisoii tind să teet pe lucruri. Aceasta include jucării, mobilier sau chiar mâinile și picioarele! Dentiția se oprește, de obicei, când pisicile sunt de nouă până la zece luni, iar pisicile adulte sunt departe de faza lor de dentiție.

5. Pisicile adulte sunt mai puțin răi, dar încă jucăuș

Toate pisicile pot fi foarte jucaude, dar nu se joaca pentru acelasi timp ca si cainii. Majoritatea pisicilor sunt programate să joace în explozii scurte de energie, apoi se odihnesc și se recuperează pentru părți mai mari ale zilei. Majoritatea oamenilor se gândesc la pisici ca jucăuș non-stop, dar pisicile adulte pot fi, de asemenea, în acest fel! Deoarece majoritatea pisicilor se pot plictisi cu aceeași jucărie din nou și din nou, puteți încerca să schimbați tipurile de jucării. Începeți cu urmărirea sau mutarea jucăriilor într-o zi, dar apoi mergeți cu un indicator laser sau o jucărie de pene a doua zi. Chiar și pisicile senior se bucură de privirea la obiectivele în mișcare, deoarece îmbunătățește și sănătatea lor mintală.

6. Pisicile adulte sunt mai bune cu copiii și cu alte animale de companie

Pisică și câine napping împreună

Pisicile tind să fie mai sensibile la mișcările rapide, zgomotele puternice și alte animale și oamenii. Asta nu înseamnă că nu se bucură de aceste elemente, dar anxietatea poate influența și ea. Pisicile pot prefera să decoleze și să exploreze alte părți ale casei, dar pisicile adulte sunt mai multe șanse să stea pe canapea cu tine și să se odihnească. Demeanorul lor calm le face mai ușor să lucreze. Cu toate acestea, chiar pisicile adulte pot deveni stresate în jurul copiilor foarte mici și cățeluși tineri. Pentru cele mai bune rezultate, toate pisicile ar trebui să fie introduse treptat pentru acești membri ai gospodăriei.8

7. Când adoptați o pisică adultă, salvați o viață!

Există milioane de animale de companie în adăposturi în fiecare an care merg neajuns.9 Viața în interiorul unei canale mici nu este niciodată distractivă pentru o pisică. Pentru sănătatea lor fizică și psihică, au nevoie de o mulțime de spații și îmbogățiri de mediu.10

Pisicile tind să fie adoptate mai întâi pentru că sunt mici, tineri și interesante. Dar când adoptați o pisică adultă, faceți o astfel de diferență în lume pentru acel individ, care ar fi putut fi trecut cu vederea altor adopții. Acest lucru eliberează spațiu pentru noi pisici să intre în adăpost sau salvare. De asemenea, faceți o diferență în ta Viața prin împărtășirea cu noul dvs. companie de feline.

  1. Societatea umană a Valei Huron. Joacă dur într-o pisică sau pisică adultă. HSHV.Org. Accesat la 27 martie 2021.
  2. Plains Plains Spitalul Animal. Kittens: Când este bine să le despartă de mamele lor? SIVET.COM. Accesat la 27 martie 2021.
  3. Charleston Centrul de sesizare veterinară. Leziuni cu mușcături electrice la pisici. Charlestonvrc.COM. Accesat la 27 martie 2021.
  4. Feyreclde M. Housetraining pentru pisoi și pisici. Vcampitales.COM. Accesat la 27 martie 2021.
  5. Williams K, Ward E. Crearea unui plan de reducere a greutății pentru pisici. Vcampitales.COM. Accesat la 27 martie 2021.
  6. Prevenirea obezității animalelor de companie. Câine ideale și gama de greutate pisică. Petobesityprevention.Org. Accesat la 27 martie 2021.
  7. Veterinarii Greencross. Introducere în Kitten Denething. Greencrossvets.COM. Accesat la 27 martie 2021.
  8. Societatea umană a Statelor Unite. Introducerea noii dvs. pisici la alte animale de companie. Societate umana.Org. Accesat la 27 martie 2021.
  9. ASPCA. Pet Statistici. ASPCA.Org. Accesat la 27 martie 2021.
  10. Turner P, Berry J, MacDonald S. Adăposturi animale și bunăstarea animalelor: ridicarea baruluiPoate VET J. 2012-53 (8): 893-896. Accesat la 27 martie 2021.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 7 Motive pentru a adopta o pisică adultă