Pierderea în greutate a câinilor mai în vârstă (ceea ce este normal vs când să vă faceți griji)

Greutate-pierdere în vârstă-câine
Vet-fapte-check-box

La fel ca proprietarii lor, mulți câini se luptă să-și păstreze greutatea în jos și să rămână în formă de vârf.

Pierderea în greutate este în general privită pozitiv de proprietari și veterinari. De fapt, majoritatea proprietarilor se găsesc căutând Alimente mici pentru câini de calorii pentru a promova pierderea în greutate Când câinii lor mai în vârstă încep să se împacheteze pe lire sterline.

Cu toate acestea, unii proprietari au problema opusă, luptându-se să-și țină câinele să păstreze greutatea. Există câteva ocazii în care pierderea în greutate poate indica o problemă - în special atunci când apare la câinii mai în vârstă.

Cele mai multe animale geriatrice pierd o mică masă musculară pe măsură ce vârî cu vârsta (probabil, bunica ta nu poate da bancă la fel de mult cum a obișnuit), deci un pic de pierdere în greutate nu este neapărat neobișnuit sau cauza de îngrijorare. Cu excepția cazului în care este. Trucul este de a determina când pierderea în greutate a câinelui mai vechi este normală și când indică o problemă de sănătate.

Mai jos, vom discuta despre o parte din Motivele câinilor mai în vârstă suferă de pierderea în greutate și explică unele dintre cele mai frecvente semne și simptome Asta ar trebui să faci o întâlnire cu veterinarul tău.

Pierderea în greutate a câinilor mai în vârstă: Takeway-uri cheie

  • Din păcate, mulți câini încep să piardă în greutate pe măsură ce îmbătrânesc. În unele cazuri, acest lucru este normal și nici o cauză pentru îngrijorare serioasă și # 8212; Mai ales dacă pierderea în greutate are loc pe o perioadă lungă de timp. Dar, în alte cazuri, cum ar fi că pierderea în greutate apare rapid, veți dori să căutați îngrijire veterinară promptă.
  • Există o varietate de probleme de sănătate care pot face un câine de îmbătrânire să piardă în greutate. Unele dintre cele mai frecvente afecțiuni asociate cu pierderea în greutate includ problemele dentare, disfuncția cognitivă canină și boala renală. Cu toate acestea, lucrurile precum cancerul pot provoca, de asemenea, pierderea în greutate în unele cazuri.
  • Există mai multe modalități de a vă ajuta câinele în vrac, dar trebuie să lucrați cu veterinarul dvs. pentru a face acest lucru. În cele din urmă, cel mai important lucru este tratarea oricăror boli subiacente care cauzează pierderea în greutate, dar poate doriți, de asemenea, să angajați niște soluții de creștere sau de management, cum ar fi pur și simplu umezirea hranei câinelui pentru a facilita mestecarea.

Simptome și boli care pot provoca scăderea în greutate a câinilor mai în vârstă

Există o varietate de probleme diferite care pot provoca caninul dvs. senior să piardă în greutate. În consecință, este important să Vizitați veterinarul dvs. oricând câinele dvs. pierde o cantitate semnificativă de greutate - de obicei definită ca 10% din masa lor normală a corpului. Doar un medic veterinar poate determina cauza în spatele pierderii în greutate a câinelui și vă oferă un prognostic precis.

Pierderea în greutate este cea mai tulburătoare atunci când apare într-o perioadă scurtă de timp. Dacă Husky-Husky-Husky pierde 6 kilograme pe o perioadă de 6 luni, probabil că nu reprezintă o problemă serioasă. Dar dacă câinele dvs. pierde această greutate mult într-o lună sau cam asa ceva, va trebui să luați pierderea în greutate mai serios.

Unele dintre cele mai frecvente cauze ale scăderii în greutate ale puiilor vârstnici includ:

  • Probleme dentare - Încălzirea dinților, boala gingiilor și alte probleme dentare sunt comune la câinii mai în vârstă. Aceste tipuri de probleme pot descuraja câinele dvs. de a mânca și pot duce la pierderea în greutate. VET dvs. poate ajuta la tratarea celor mai multe probleme de sănătate orală (deși ar trebui să faceți parte la dvs tratați astfel de probleme proactiv), ceea ce poate ajuta la ușurarea ca câinele dvs. să mănânce din nou.
  • Anxietate, depresie și disfuncție cognitivă canină - la fel ca oamenii, câinii care suferă de tulburări emoționale, cum ar fi anxietatea, depresia sau disfuncția cognitivă canină, pot înceta să mănânce cât de mult ar fi în mod normal.
  • Boală de rinichi - Boala de rinichi este o problema destul de comuna pentru cainii mai in varsta, iar printre alte simptome, aceasta poate cauza ca puii sa scape cateva kilograme. Discutați cu medicul veterinar despre efectuarea unui test simplu de funcție renală și trecerea la a Dog alimente pentru boala renală, care vor fi formulate cu proprietăți unice pentru a vă menține câinele sănătos.
  • Cancer - Există o varietate de cancer diferite care pot afecta câini, iar simptomele lor variază foarte mult de la un tip la altul. Multe tipuri de cancer produc bulgări vizibile sau răni, dar o mulțime de alții nu, care ilustrează în continuare nevoia de a vizita veterinarul când câinele dvs. pierde în greutate rapid.
  • Boala de inima - Boala cardiacă este o problemă destul de comună pentru câinii mai în vârstă, dar poate fi tratată, de obicei, medical. Boala cardiacă provoacă adesea o tuse cronică, precum și o somnolență excesivă, așa că este deosebit de vigilent în ceea ce privește observarea comportamentului câinelui tău de vârste.
  • Boala intestinală - Câinii cu intestine slab funcționale nu pot să digeră și să-și absoarbă alimentele în mod corespunzător. Acest lucru poate duce la pierderea în greutate, chiar dacă câinele dvs. expune încă un apetit normal.
  • Boală de ficat - boala ficatului (și într-o măsură mai mică, vezica biliară) poate provoca ocazional pierderea bruscă în greutate. Păstrați ochii pentru ochii îngălbenirii sau pielea, deoarece acestea pot indica icterul - un alt simptom asociat în mod obișnuit cu boală de ficat.
  • Deshidratare - Câinele dvs. ar trebui să fie destul de deshidratat pentru a pierde 10% din greutatea corporală, dar este posibil. În principiu, aceasta este o problemă destul de ușoară de a trata, dar poate fi o provocare pentru a coaxi câțiva câini în băut mai mult. S-ar putea să-l considerați util să oferiți pooch-ul dvs. câteva cuburi de gheață, deoarece câinii le place de multe ori să le mestece. Pedialyte este un alt mod de a ajuta câinii să se rehidreze rapid.
  • Diabet - Câinii diabetici nu sunt în măsură să utilizeze glucoza pentru a-și combina corpul ca câini sănătoși, non-diabetici. În schimb, corpul lor trebuie să se întoarcă la alte surse de energie, cum ar fi proteina și grăsimea în corpurile lor. Acest lucru poate duce la o pierdere netă în greutate pentru câinele dvs. Câinii diabetici au adesea nevoie de un aliment special, formulate în mod specific pentru a-și satisface nevoile nutriționale.
mai vechi-câine-pierzând greutatea

Ambalarea kilogramelor pe câinele dvs. senior

Veți dori întotdeauna să lucrați îndeaproape cu medicul veterinar în orice moment să faceți schimbări substanțiale în regimul său de îngrijire sau dieta, iar dacă VET dvs. identifică o problemă medicală specifică, veți dori, evident, tratamentul sugerat și # 8212; Mai ales dacă bolnavul câinelui îi provoacă durere.

Dar unele dintre cele mai bune modalități de a ajuta vârstnicii, dar sănătoși, câinii își recâștigă un pic de greutate includ următoarele:

  • Treceți la o dietă sau un program de hrănire care oferă mai multe calorii. Poate doriți să vă uitați la o mâncare formulată pentru "toate etapele de viață", deoarece aceste alimente oferă adesea mai multe calorii și proteine ​​pe ceașcă decât cele formulate exclusiv pentru câinii de rang înalt sau adulți. Dacă câinele dvs. încă prezintă un poftă puternic, puteți să găsiți mai ușor să oferiți mai multă mâncare decât cea normală.
  • Furnizați câinele dvs. cu alimente umede sau umede. Dacă câinele dvs. nu mănâncă bine din cauza problemelor dentare, ați putea să-l atrageți să mănânce mai mult prin umezirea mâncării sau trecerea la un soi umed. Doar asigurați-vă că vorbiți despre comutatoarele dietetice cu VET dvs. 
  • Reduceți cantitatea de exercițiu pe care câinele dvs. îl primește. Exercitarea este foarte importantă pentru sănătatea bună, dar este posibil să fie nevoie să tăiați exercițiul câinelui dvs. doar un pic pentru al ajuta să-și recapete greutatea originală.
  • Luați în considerare suplimentarea dietei câinelui dvs. cu un probiotic. Probiotice - bacteriile benefice care trăiesc în tractul digestiv al câinelui - sunt uneori utile pentru îmbunătățirea funcției intestinale a câinilor. Unele alimente pentru câini sunt fortificate cu probiotice, dar puteți adăuga suplimente probiotice pudră la alimentele normale ale câinelui.
  • Adăugați un topper gustos la alimentele obișnuite ale câinelui. Stropirea unei brânze mici sau agitare într-o linguriță sau două de ulei de măsline poate ajuta la creșterea valorii calorice a alimentelor câinelui dvs. și să vă îmbunătățiți galatul, ceea ce vă poate încuraja câinele să mănânce mai entuziasm.
  • Asigurați-vă că susțineți sănătatea mentală și emoțională a câinelui. Dacă pierderea în greutate a câinelui dvs. este rezultatul anxietății, depresiei sau al unui alt boală mentală, va trebui să luați măsuri pentru al ajuta să se simtă puțin mai bine. S-ar putea să fiți capabil să realizați acest lucru prin simpla petrecere cu el, dar dacă acest lucru nu își îmbunătățește starea de spirit, poate fi necesară o consultare cu un terapeut de comportament animal.

Pentru mai multă lectură, asigurați-vă că ne-ați verificat Ghid despre cum să îngrămădiți un câine slab. Sugestii se aplică tuturor câinilor, mai degrabă decât în ​​special canini seniori, dar puteți găsi în continuare câteva strategii utile pentru a păstra greutatea lui Fido.

Greutate-pierdere în vârstă de câini

Are vârstnicul dvs. de pooch vreodată sa luptat vreodată să mențină o greutate corporală sănătoasă? A fost votul dvs. capabil să determine o cauză? Ce măsuri ați luat pentru a vă ajuta să o îngrămădiți?

Spuneți-ne totul despre experiențele dvs. în comentariile de mai jos.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pierderea în greutate a câinilor mai în vârstă (ceea ce este normal vs când să vă faceți griji)