Ajutor! Câinele meu a mâncat o albină! Ce trebuie să fac?

câine-ate-albină

Câinii au reflexe uimitoare, în special atunci când vine vorba de gura lor. Mulți pot scoate un tratat aruncat din aer cu harul și abilitatea unei mănuși de aur scurte.

Dar, din păcate, pentru prietenii noștri blânde, aceste reflexe îi fac ocazional în necazuri.

Problemele apar atunci când câinii instinctual snap bug-uri de zbor din aer. Aceasta nu este de obicei o afacere mare atunci când bug-ul menționat este un fluture, housefly sau țânțar, dar câinii uneori apuca albine, viespi, horneturi și jachete galbene fără a înțelege durerea dureroasă pe care sunt susceptibile de a suferi.

Aceasta are ca rezultat, de obicei, un câine bâzâit și un proprietar îngrijorat. Dar nu panică - cele mai multe lovituri de albine sunt inofensive, și chiar acele intepaturi care provoacă o reacție gravă pot fi tratați adesea cu succes de către VET dvs.

Câinii pot să se îmbolnăvească de la mâncarea viespi sau albine?

Să scoatem mai întâi acest lucru: singurul pericol de la câinele dvs. care mănâncă o albină sau o viespe se referă la Sting.

Nimic rău este probabil să se întâmple, cu excepția cazului în care insectele injectează o parte din veninul său în corpul lui Pooch. În caz contrar, câinele dvs. va digera doar ca cele mai multe alte pachete de proteine.

Acest lucru este adevărat pentru că sunt albinele veninos; ei nu sunt otrăvitor. Iartă-mă că am pus pe pălăria mea uber-pedantică aici, dar termenii otrăvit și venin se referă la două tipuri diferite de toxine.

Otrăvurile provoacă efecte neplăcute atunci când sunt atinse, inhalate sau mâncate. Aceasta înseamnă că otrăvurile sunt administrate "pasiv."Prin contrast, venomii sunt injectați prin intermediul unui tip de structură anatomică asemănătoare seringă. Acesta ar putea fi un stinger, un fang sau chiar și fire de păr specializate. Venomii sunt administrați "activ".

De exemplu, unele ciuperci, mulți amfibieni și plante de noapte sunt otrăvitoare. Atingeți sau mâncați aceste lucruri și veți regreta.

Prin contrast, albine, păianjeni, rattlesnakes și furnici, printre altele, sunt veninoase. Este teoretic sigur să mănânci sau să atingă oricare dintre aceste animale fără pericol (rețineți că am spus "teoretic" - atingând Rattlesnakes este de obicei o idee proastă). Dar sigur că nu doriți să fiți mușcați sau loviți de ei.

De obicei, venomii sunt ineficienți dacă sunt ingerați sau atinși. Aceasta înseamnă că nu trebuie să vă faceți griji că câinele dvs. fiind otrăvit de la digerarea albinei.

câine-stung-by-bee

Cum să vă îngrijiți pentru câinii

Majoritatea câinilor vor suferi doar simptome relativ ușoare ca urmare a unei albine sau a viespi. Ei vor experimenta unele dureri și umflături localizate și probabil vor face o notă mentală pentru a evita consumul de albine și viespi în viitor.

Dacă câinele dvs. suferă o lovitură minoră, veți dori să începeți prin îndepărtarea stingerului albinelor, dacă este prezent (numai albinele se lasă în spatele unui stinger).

Întotdeauna încercați să "răsturnați" un stivuitor de albine, în loc de "ciupit" și trageți-l afară, care poate forța mai multă venin în rană. Deci, puneți pensetele în jos. Ridicați un card de credit și începeți răzuirea (doar fiți blândă!).

Videoclipul de mai jos demonstrează cum să eliminați un pasger de la un braț uman, dar aceeași procedură va funcționa pentru câinele dvs. "# 8212; Deși este posibil să trebuiască să împingeți părul deoparte pentru a accesa rana.

Colegiul Universității Purdue din Medicina Veterinară recomandă aplicarea sodăi de copt și a apei sau a unei comprese răcoroase la rană pentru a încerca să vă reduceți durerea puilor.

Cu toate acestea, ei remarcă faptul că, în timp ce veninul de albine este acid și, prin urmare, poate fi neutralizat cu bicarbonat de sodiu, acesta va face o putere de viespe - care conține venin alcalin - mai rău. În astfel de cazuri, unele diluate oțet de mere se poate dovedi utilă.

Cum să ai grijă de gheare serioase

Câinii care au o alergie la venin de albine sau viespe pot necesita asistență medicală imediată. Acești pui nefericiți pot experimenta rapid o reacție anafilactică, ceea ce îi poate face dificilă respirația acestora. Fără îngrijiri medicale, câinii alergici pot muri după un pict.

Poate fi dificil să se determine dacă câinele dvs. suferă de nimic mai mult decât un pic de albine obișnuit, de run-of-the-moara, sau dacă câinele dvs. necesită îngrijire medicală promptă.

Veți avea întotdeauna nevoie să utilizați cea mai bună judecată, dar luați în considerare oricare dintre cele patru simptome detaliate mai jos ca semn că câinele dvs. trebuie să vadă un Vet Pronto.

  1. Umflarea semnificativă a zonei gurii sau a nasului. Umflarea semnificativă poate provoca dureri severe și poate bloca căile respiratorii ale câinelui. VET-ul dvs. poate administra medicamente care vor ajuta la reducerea umflăturii și oprirea unei reacții alergice, dacă aceasta este ceea ce duce la umflături.
  2. Animalul dvs. de companie are probleme cu respirația. Dificultatea respirației este un semn al unei reacții alergice și este, de asemenea, un semn pe care trebuie să-l ridicați câinele și să ajungeți la veterinarul ASAP. Sunați la biroul VET pe drum și spuneți-i să știe că veniți.
  3. Câinele dvs. devine deprimat, letargic, neobișnuit de somnoros sau necoordonat. Toate aceste simptome pot indica o reacție alergică și necesită o excursie urâtă la veterinar.
  4. Vă simțiți ca câinele dvs. întâmpină o reacție serioasă. Acesta este un semn vag, dar vorbește cu un punct important: știți câinele dvs. mai bun decât oricine altcineva și luați indicii subțire a limbii corpului pe care nici măcar nu le realizați conștient. Dacă credeți că ceva este greșit, mergeți și mergeți la veterinar. Nu există nici un rău real în reacția în acest caz.

Câteva de avertismente cruciale pentru câini și betoane de albine

În timp ce majoritatea câinilor care nu sunt alergici la albine sau viespi nu vor necesita nici o îngrijire veterinară după ce mănâncă o albină, există câteva situații în care îngrijirea medicală este justificată, în ciuda lipsei unei reacții alergice. Acestea includ:

Câini care suferă o lovitură în spatele limbii sau în jos gâtul.

Câinii care sunt loviți în aceste zone pot fi în pericol mai mare decât credeți altfel. Venomii de albine și viespeu aproape întotdeauna provoacă umflături, iar dacă această umflare apare în căile aeriene ale câinelui tău, el ar putea fi în necazuri serioase.

Din păcate, poate fi dificil să se determine dacă câinele tău a fost lovit în gât. Deci, va trebui să utilizați cea mai bună judecată pentru a acționa în interesul câinelui dvs.

Evident, este mai bine să greșești pe partea de prudență și să caute asistență veterinară dacă aveți vreo îndoială.

Câinii care suferă de mai multe lovituri

În timp ce o singură doză de venin de albine nu va provoca majoritatea câinilor nici o mare greutate, Venomul conținut în mai multe poate dovedi foarte bine impozitarea.

Deci, veți dori să păstrați un ochi apropiat asupra oricărui pui care suferă mai mult de un pict și să fie gata să se îndrepte spre veterinar dacă apar semne îngrijorătoare.

Folosind Benadryl pentru apa de albine a câinelui

Diphenhidramină - sau benadril, deoarece aceia dintre noi care nu purtau haine de laborator îl numesc - este adesea folosit pentru a combate efectele intepaturilor de albine și a ajuta la prevenirea reacțiilor alergice.

Trebuie să vă consultați mereu cu medicul veterinar înainte de a le oferi medicamente, dar Majoritatea câinilor pot tolera bine Benadryl.

De obicei, Benadryl este administrat câinilor la o rată de 1 miligram per kilogram de greutate corporală, Dar numai veterinarul dvs. poate determina doza potrivită pentru puii dvs. Este adesea înțelept să discutăm despre potențialul de a-și cu vedeteranle dvs. în timpul unei vizite normale de birou, în acest fel puteți determina cât de mult Benadryl ar trebui să vă oferiți câinelui în cazul unui lucru.

Pentru înregistrare, nu contează dacă utilizați Benadryl sau echivalentul generic.

Cu toate acestea, ea contează că evitați întotdeauna antihistaminice care conțin alte medicamente, cum ar fi analgezice (AINS, acetaminofen etc.) sau decongestionanți. Stick la vechiul diphidramină veche.

A fost o viespe, coardă, jachetă galbenă sau albină?

Diferitele albine, viespi, jachete galbene și coarde care zboară în jurul casei noastre și a parcurilor pe care le vizitați de fapt prezintă unele diferențe substanțiale. Aceste diferențe sunt importante din punct de vedere al unui proprietar de câini.

După cum sa menționat anterior, venomii diferitelor specii necesită diferite tipuri de prim ajutor și provoacă diferite niveluri de durere. Acest lucru este evident oarecum subiectiv, dar Cel puțin un om de știință Are încercat Pentru a cuantifica loviturile diferitelor specii.

Este, de asemenea, important să rețineți că toate bug-urile prezintă obiceiuri și personalități diferite, ceea ce face mai multe șanse să vă stingă câțiva decât alții.

De exemplu, horneturile și viespi de hârtie tind să cuibăresc și să trăiască deasupra solului, așa că probabil nu sunt responsabili pentru multe intepaturi. In schimb, Majoritatea câinilor sunt probabil loviți de cuiburi de măcinare (și oarecum agresiv) jachete galbene, albine de grădină, și albine de ciocolată.

Va trebui doar să vă familiarizați cu aspectul și obiceiurile Cele mai frecvent întâlnite viespi și albine pentru a vă oferi o șansă bună de a identifica bug-ul în cauză.

***

Pupa ta a mâncat vreodată o albină? Ați fost acolo când sa întâmplat sau a alergat doar la tine plângând? Ne-ar plăcea să auzim experiențele dvs.

Am trecut prin mine acum câteva săptămâni. Adesea las usa de patio deschis in timp ce lucrez, si viespi de hârtie zboară din când în când. De obicei, ei doar se târăsc pe fereastră de calculatorul meu. Dar în această zi specială, cineva a căzut la pământ.

Nu am observat greu, dar rotmonterul meu a fost intrigat de această turnare curioasă de evenimente (potențial comestibile), așa că a pus-o. Câteva secunde mai târziu, Waspul mic a dat o obiecție puternică care a provocat retragerea prădătorului atacând cu un Yelp.

Poochul meu iubit nu a înghițit de fapt Waspul, tocmai a fost lovit pe buză și nu a fost o afacere mare. Salvați-vă pentru o lingură de buze și frecați-o zgomotul pe covor pentru câteva minute, a fost bine. Un pic mai înțelept, poate, dar nu mai rău pentru uzură.

Împărtășiți-vă cea mai bună poveste de câine în jos în comentariile - Ce sa întâmplat?

Dacă câinele dvs. are obiceiul de a mânca toate tipurile de lucruri discutabile lăsate în jurul valorii, asigurați-vă că verificați și articolele noastre despre:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ajutor! Câinele meu a mâncat o albină! Ce trebuie să fac?