Ce se întâmplă dacă un scorpion își înconjoară animalul?

câine în deșert

Scorpioni, Ca și alți arahnizi, poate lovi frica în chiar și cei mai curajoși de oameni. În timp ce joacă roluri importante în ecosistemul lor prin controlul populației de insecte, pot să-și pună un pericol pentru dvs. și pentru animalul dvs. de companie.

Toate scorpionii sunt veninoase

Deși nu toate speciile de scorpioni sunt mortale, din punct de vedere tehnic, sunt toate veninoase. Ei folosesc acest venin atât în ​​vânătoare, cât și în auto-apărare. Dintre cele peste 70 de specii de scorpioni din Statele Unite, Scorpionul Arizona Bark este singurul care poate fi considerat mortal atât pentru oameni, cât și pentru animale de companie. Se poate găsi în deșertul sonoră al Arizona și a unor părți din nordul Mexicului. Deși majoritatea scorpionilor din SUA nu sunt morți, loviți-vă de cineva care va ruina în continuare ziua. Venomul care este prezent, deși nu este suficient de puternic pentru a ucide ceva mult mai mare decât o altă insectă, poate provoca în continuare durere și leziuni ale țesutului.

Ce trebuie să faceți dacă câinele sau pisica dvs. este stins de un scorpion

Dacă câinele dvs. sau pisică se rătăcește de un scorpion pe care le-ați auzit Yelp în durere urmată de a le vedea, țineți o laba în sus. Pe măsură ce veninul circulă prin corpul lor, puteți începe să vedeți ochii dilatați și apoasă, să-i drooliți, tremurați sau tremururi, dificultăți de respirație și chiar colaps. Dacă vedeți oricare dintre aceste semne sau vă suspectați că animalul dvs. a fost ucis de un scorpion, ar trebui să căutați imediat atenția veterinară. Chiar dacă majoritatea scorpionilor din SUA nu sunt mortale, un pict de orice scorpion ar trebui tratat ca o urgență. Asigurați-vă că ați sunat pe medicul veterinar pentru a le oferi un heads în sus pe care le veniți și obțineți recomandări despre ceea ce puteți face acasă înainte de a pleca.

Dacă sunteți în stare să ajungeți la veterinar în câteva minute, s-ar putea să nu doriți să dați ceva. Dacă locuiți mai departe, pot dori să dați o doză orală de un antihistaminic. Veterinarul dvs. vă va permite să știți cât de multă dintre puterile de a da. Verificați întotdeauna cu veterinarul înainte de a da orice medicamente orale la domiciliu, totuși. VET dvs. are o versiune injectabilă a unui antihistaminic pe care le poate oferi câinele sau pisicii după ce ați ajuns. Medicamentul va avea efect mai rapid atunci când va fi injectat versus când este luat oral, deci dacă dvs. este capabil să ajungă la veterinar în câteva minute de la Sting, VET dvs. poate dori să poată da injecția. În timp ce traseul spre veterinar, aplicați gheață la stingerea și împiedicarea formularului dvs. de companie lins rana. Veterinarul dvs. va elimina stingerul (dacă este încă prezent) și curățați rana. De asemenea, aceștia pot da injecții de medicamente pentru durere și pot prescrie medicamente suplimentare, dureri orale pentru a vă oferi animalul de companie acasă.

Cum de a preveni atacurile scorpionice

Când vine vorba de scorpioni, declarația clișeu a "este mai frică de tine decât tine de ei" deține adevărate. Un scorpion va încerca întotdeauna să alerge și să se ascundă în picioare și lupte. Îi place să se ascundă în locuri întunecate, umede, inclusiv pantofi, astfel încât să verificați întotdeauna pantofii înainte de a le pune pe. Sigilați orice fisuri în ușile exterioare sau ferestrele din casa dvs. Încercați să vă împiedicați câinele să săpați în curte cât mai mult posibil. De asemenea, păstrați pisicile în interior cât mai mult posibil. Scorpionii nu-i plac în ploaie, astfel încât în ​​timpul lunilor ploioase din deșert, fie extra vigilent pentru scorpionii care caută adăpost în casa ta. Desertul poate fi un loc frumos pentru a merge camping. Lipsa de poluare ușoară înseamnă că într-adevăr puteți dormi sub o pătură de stele. Doar asigurați-vă că vă scuturați sacul de dormit și patul câinelui înainte de a intra în noapte. O mulțime de scorpioni vor străluci de fapt sub lumina unui Black Lumina UV. Deci, includeți lanterna Blacklight pe lista de verificare a campingului dvs. de deșert, astfel încât să puteți verifica în continuare împrejurimile și corturile.

Scorpionii sunt doar un fapt de viață dacă locuiți în America de Sud-Vest. Deși arată terifiant, ele oferă un mijloc de control al insectelor care ar putea fi și mai mult o neplăcere pentru noi. Fiind conștienți de împrejurimile voastre afară și păstrați un ochi apropiat de ceea ce este animalul dvs. de companie, atât în ​​casă, dar mai ales în curte, vă poate ajuta să vă păstrați în siguranță de la a fi stins. Pentru mai multe informații despre ce să vă uitați cu mișcări de scorpion și ce puteți face pentru a vă menține câinele sau pisica în siguranță, vorbiți cu medicul veterinar.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Kang, A. Min, și daniel e. Brooks. Expunerile naționale de scorpion raportate la centrele de control al otrăvurilor din 2005 până în 2015Jurnalul de Toxicologie Medicală, vol 13, nu. 2, 2016, pp. 158-165. Springer știință și business media LLC, DOI: 10.1007 / s13181-016-0594-0

  2. Ce trebuie să faceți dacă câinele dvs. este stins de un scorpionSouthern Arizona Specialitatea Veterinară și Centrul de Urgență, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce se întâmplă dacă un scorpion își înconjoară animalul?