Alegerea unui animal de companie exotic

Închideți detaliile dragonului barbă

Când alegeți un an Pet de companie exotic Este important să luăm în considerare motivele pentru care doriți un animal de companie și realitatea îngrijirii pentru tipul de companie pe care îl doriți.

Principii de bază pentru alegerea unui animal de companie exotic

  • Evitați adopțiile de impuls.
  • Aflați tot ce puteți despre un potențial animal de companie înainte de ao aduce acasă.
  • Au toate echipamentele și consumabilele necesare pentru ca domiciliul să facă tranziția la o casă nouă cât mai ușoară posibil pentru animalul dvs. de companie.

Motivation

Dacă vă gândiți la un animal de companie exotic pentru factorul "rece", vă rugăm să vă reconsiderați alegerea unui Pet de companie exotic. Angajamentul pe termen lung ar putea fi copleșitor odată ce noutatea se oprește. Luați în considerare dacă un animal de companie își va satisface cu adevărat așteptările și se potrivește în planurile dvs. pe termen lung. Alegerea dvs. de un animal de companie exotic trebuie, de asemenea, să se bazeze pe capacitatea dvs. (în timp andmoney) pentru a oferi locuințe, spațiu, îngrijire și atenție adecvată.

Este legal de companie?

În primul rând, aflați ce fel de Animalele de companie sunt ilegale în zona ta. Nu ignorați legile (nici măcar arhaice) doar pentru că ați putea scădea cu problemele juridice și durerile de inimă sunt un rezultat posibil.

Dimensiunea adulților

Animalele mai mari au nevoie de mai mult spațiu și exerciții și pot fi mai greu de manevrat.

Sociabilitate

Vrei un animal de companie care se bucură de interacțiunea umană și poate fi ținut sau un animal de companie care este mai fericit fără manipularea regulată?

Cerințe de hrănire

Alimentele preparate din punct de vedere comercial sunt disponibile pentru mai multe specii de animale de companie, dar altele vor necesita o varietate de alimente proaspete pregătite zilnic sau chiar șoareci sau insecte ca o capse în dietele lor.

Locuințe

Ia în considerare ce dimensiune și tip de locuințe și spaţiu va fi necesar. Gândiți-vă la ce echipament special poate fi necesar (e.G. Luminări ultraviolete).

Cheltuieli

Rețineți că locuințele, consumabilele, alimentele, îngrijirea veterinară și alte cheltuieli sunt adesea mult mai mari decât costul animalului de companie în sine. Luați în considerare cu atenție ceea ce vă puteți permite când Alegerea unui animal de companie.

Planurile pe termen lung

Dacă circumstanțele voastre de viață se schimbă (școală, mișcări, căsătorie sau copii), veți putea să vă îngrijiți în continuare pentru animalul dvs. de companie?

Compatibilitate cu copiii

Unele animale de companie sunt nepotrivite pentru a trăi cu copii mici.

Single vs. Animale de companie multiple

Unele animale de companie sunt cele mai fericite ca animale de companie singure (teritoriale și lupte), dar altele vor fi mult mai mult conținut cu un însoțitor de aceeași specie. Dacă vor fi păstrate perechi sau grupuri, totuși, perechile de același sex sunt preferate pentru a preveni reproducerea. Pentru că alții, perechile de femele se vor înțelege în timp ce bărbații ar trebui să fie menținuți singuri.

Compatibilitate cu alte animale de companie

Un animal nou se va alătura împreună cu alte animale de companie din casă sau va fi stresat de alte animale de companie din apropiere?

Îngrijirea veterinară

Este o idee bună să aveți a Medicul veterinar aliniat pentru a avea grijă de animalul dvs. de companie. Pentru unele dintre cele mai neobișnuite, ar putea fi dificil să găsiți unul dispus să le vedeți, deci vedeți dacă aveți acces la medicul VET înainte de a alege un animal de companie.

Longevitate

Unele animale de companie trăiesc foarte mult timp și sunt, în esență, un angajament pe tot parcursul vieții (și unele vă pot depăși cu ușurință).

Nivele de activitate

Unele animale de companie sunt foarte active și necesită o mulțime de exerciții, în timp ce altele vor fi mai liniștite (iar unele sunt atât de inactive încât ar putea fi considerate plictisitoare).

Tendințe distructive

Unele animale de companie sunt făcute pentru a mesteca, sapă și zgâria și necesită o pregătire semnificativă și o verificare a animalelor de companie.

Disponibilitatea siturilor de companie

Aveți pe cineva care va avea grijă de animalul dvs. de companie dacă vă îndepărtați? Unele dintre cele mai "unice" animale de companie pot fi o provocare atunci când vine vorba Găsirea siturilor de companie.

Probleme de sănătate

Unele animale poartă boli care pot fi transmise oamenilor (cum ar fi boli zoonotice). Aceasta este o considerație foarte importantă dacă există membri ai gospodăriei cu sisteme imune vulnerabile - copii mici, persoane în vârstă sau oameni imunocompromiși.

Avertizare

Unele animale de companie pot fi agresive, periculoase sau toxice. Gândiți-vă de două ori despre acest lucru: de ce ați dori să alegeți un animal de companie în această categorie?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Alegerea unui animal de companie exotic