Oamenii au creiere superioare, dar câinii gândesc mai rațional

Cine ar fi crezut că este aparent în natura câinelui să fie rațional? Și cum se manifestă rațiunea câinilor noștri? Cercetătorii au un răspuns la asta.

Oamenii sunt capabili să se gândească logic în timp ce simțind emoții în același timp. Pentru că avem creier superior, suntem cunoscuți ca cele mai inteligente specii de pe planetă.

Dar unele animale sunt, de asemenea, inteligente în moduri specifice pe care nu le-am presupune anterior pentru ca ei să fie. Câinii, în special, au capacitatea de a procesa informații, să învețe și să simtă emoții în multe moduri similare ca și oamenii. Un experiment chiar arată că câinii gândesc mai rațional decât oamenii.

Experimentul cutiei

Psihologul Universității Yale Laurie Santos și-a prezentat experimentul, arătând cât câine raționale se află la Gala Genius Geniul Geniului 2018 Liberty Science Center. În timp ce pe scenă, ea a demonstrat cum a deschis o cutie cu mânere pe ambele părți.

Santos a atins și a tras mânerele casetei înainte de a ridica partea de sus pentru ao deschide. Ea a repetat procesul de mai multe ori pentru a indica modul în care oamenii ar deschide de obicei cutiile.

Expertul a continuat să aibă un câine pe scenă pentru a participa la experiment. Ea a arătat câinele cum să deschidă aceeași cutie pentru a dezvălui un tratament în interior, iar animalul a privit cu grijă Santos Jiggle cu mânerele.

Acum, când a fost rândul câinelui să deschidă caseta, animalul a făcut-o diferit decât Santos. În loc să se prăbușească cu mânerul, câinele mi-a înghițit cutia din toate părțile și apoi a apărut ușor partea de sus cu nasul pentru a obține tratamentul.

Experimentul a arătat că mânerul nu era necesar pentru a deschide caseta, așa cum mulți oameni ar putea presupune. În schimb, câinele sa bazat pe instinctele sale.

Câinii nu imită

Studiul raționalității câinilor
J. Kaminski și colab. / Comportamentul animalelor (2010)

Santos a spus că prea des, oamenii copiază ceea ce fac ceilalți oameni chiar dacă aceste acțiuni nu au nici o rațiune. A citat acest comportament ca și # 8220;supra-imitație,& # 8221; Ce alte oameni de știință au studiat la copii și la alte animale de ani de zile.

Aparent, există înclinații naturale în procesul nostru de gândire care ne pot duce la alegerile greșite. Prin urmare, oamenii nu sunt ființe perfecte în ciuda superiorității creierului uman. Între timp, în ciuda capacității câinilor de a învăța lucruri de la om, aceste animale nu imită prea mult. În acest sens, Santos a spus că câinii sunt mai raționali în comportamentul lor decât oamenii.

Cum arată câinii raționalitate

Câinii își pot dezvolta raționalitatea prin instruire cu instrumente și prin amintiri ale evenimentelor trecute. Multe experimente au arătat că aceste animale știu cum să identifica Emoțiile specifice pe fețele oamenilor sau recunosc câinii pe care îi cunosc prin vedere sau dau seama ce înseamnă proprietarii lor atunci când au fost rugați să le aducă ceva.

Cu toate acestea, strămoșii lor, lupii, sunt cunoscuți că au capacitatea de a evalua în mod corespunzător o situație riscantă. Lupii vânează, de asemenea, în pachete deoarece sunt conștienți de pericolele de a merge singur pentru o pradă. Acest lucru arată că, chiar și atunci, familia canină posedă un anumit nivel de gândire rațională. Cu alte cuvinte, raționalitatea câinelui este de fapt biologică.

Câinii de formare este rațională

Deoarece raționalitatea este în natura lor, proprietarii de câini pot perfecționa această abilitate prin joc, exerciții mentale și mai multe formări. Poate că, ca Santos, ați putea face și experimente cu animalul dvs. de companie și urmăriți reacția sau comportamentul.

Studiu nou - oamenii au creier superior, dar câinii gândesc mai raționalCu toate acestea, ar putea fi inutil să se aștepte ca un câine să proceseze gândirea rațională în situații mai complexe, pur și simplu, deoarece creierul lor nu are o astfel de capacitate. Prin urmare, câinii nu pot rezolva probleme complicate și complicate cum fac oamenii.

Un studiu de la Dog laborator de asemenea, a arătat că, în timp ce câinii câștigă cunoștințe de la întâlnirile sociale și legătura cu oamenii lor, nu există dovezi clare care să arate dacă pot distinge de comportamentul rațional și irațional.

Ceea ce este clar, totuși, este că fiecare act rațional pe care câinii se pare că sunt orientați spre țintă și benefică pentru câine. În cazul experimentului lui Santos, a fost ca câinele să aibă acces la tratament.

Citiți următorul: 25 de rase de câine inteligente care sunt cele mai ușor de antrenat

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Oamenii au creiere superioare, dar câinii gândesc mai rațional