Cele mai comune rase de câine predispuse la convulsii

Răspunsul scurt este da, câinii pot avea convulsii. Dar este important să știți cum câinii pot avea convulsii și de ce. Convulsiile sunt adesea imprevizibile în natură, mai ales dacă câinele dvs. are o tulburare de convulsii. Epilepsia este cea mai frecventă cauză de convulsii la câini, care poate fi influențată foarte mult de genetică. Numit de epilepsie idiopatică, această tulburare de convulsii este cea mai frecventă cauză de convulsii la câini. Câteva lucruri diferite pot influența probabilitatea ca câinii care au o tulburare de convulsivă, în special atunci când se uită la o dispoziție genetică. Vizualizatorul este recomandat. Există videoclipuri incluse în acest articol care prezintă rase specifice care au convulsii, dacă nu doriți să urmăriți, nu faceți clic pe ele.

1. Moștenirea polinetică

Dacă sunt necesare mai multe alle pentru a determina machiajul unei trăsături specifice, șansa de a dezvolta o tulburare de convulsii ar evalua scale de risc ale ambelor părinți.

2. Simpla moștenire recesivă

Cea mai obișnuită explicație din majoritatea tulburărilor de criză, nici un părinte prezintă trăsături, dar au puii cu trăsături. Atât Sirele, cât și Dame trebuie să aibă gena recesivă să o transmită.

Alternativ, în afară de epilepsie, câteva lucruri diferite pot provoca activități de convulsii în canini, inclusiv anumite otrăvuri, diabet, anemie, curse sau leziuni ale capului. O zonă majoră de îngrijorare este confuzia câinelui după un episod care rezultă în panică. Această panică poate duce la mușcături de câine neintenționate, deci este important să rămâi precaut atunci când se apropie de un câine sau un animal care tocmai a ieșit dintr-un episod.

Tipuri de convulsii

În mod obișnuit, există trei tipuri de convulsii cu câinii. Primul, numit o confiscare mare, afectează activitatea electrică în tot creierul. Aceste convulsii generalizate vor dura de obicei câteva secunde la câteva minute la un moment dat. Activitatea de confiscare a acestui tip poate provoca convulsii și pierderea conștiinței în animal.

Celălalt tip de confiscare este o confiscare focală, impactând doar o parte a creierului. Aceste convulsii pot influența o parte a corpului în locul întregului corp. Este important să vă amintiți că o confiscare focală poate dura doar câteva secunde, dar se poate dezvolta în convulsii generalizate în timp.

În cele din urmă, o confiscare psihomotorie afectează un comportament al caninului, mai degrabă decât o manifestare fizică. Un câine care se confruntă cu o confiscare psihomotorie va avea un comportament ciudat sau anormal în mod repetat. Un exemplu de acest lucru ar urmări coada lor.

Simptome de convulsii la câini

Conform WebMD, Convulsurile în canini arată similar cu cel al oamenilor. Deși convulsii arată foarte dramatic în natură, este important să vă amintiți că nu sunt de fapt dureroase câinelui. Colpsing, răsucirea musculară, rigidizarea și jigningul sunt toate comune. De asemenea, drooling, mestecarea limbii, spumarea la gură și se amestecă toate simptomele de convulsii la câini. După confuzie, unii câini pot fi confuzi sau dezorientați. Orbire temporară, mersul în cercuri și ascunderea sunt toate simptomele comune.

Câine rase cel mai predispus la convulsii

Toate rasele de câine pot suferi de convulsii de-a lungul vieții lor. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de crize epileptice, anumite rase de câine sunt mai sensibile - datorită geneticii.

Shetland Câine de câine Sheepdog predispuse la convulsii

1. Shetland Sheepdog "Sheltie"

Cunoscut pentru că sunt extrem de inteligenți, ascultători și eficienți la animalele de vânătoare, Sheltie este foarte luminos și dornic. Un câine de familie afectiv, această rasă poate fi rezervată cu outsider. Acești canini sunt adesea destul de vocali, lătrau o sumă considerabilă, făcându-i Excelente de urmărire.

Sheetdog Shetland între 13 și 16 centimetri la umăr și are o haină lungă dreaptă. In conformitate cu Akc, Ele sunt, în general, câini sănătoși, dar sunt predispuși la boala tiroidiană, boala oculară, displazia de șold și epilepsia.

2. Saint Bernard

Acești giganți blânzi sunt cunoscuți pentru abilitatea lor și sfințenia, reproducerea înapoi în secolul al XIX-lea. Un temperament bun, iubitor și blând, sunt dornici-la-vă rog și iubiți străini. Ei pot fi încet să se antreneze, luptând să înțeleagă rapid conceptele. Acești canini necesită adesea 30 de minute de exerciții pe zi, ținând cont de faptul că straturile lor pot duce la supraîncălzirea în climatul mai cald.

Considerat un câine de rasă mare, acești câini pot fi destul de mari și sunt considerați câini de lucru. Ele sunt cunoscute pentru hainele lor groase și marcajele frumoase maro și albe, cu pete întunecate pe față și pe urechi. Câinii Sfântul Bernard pot suferi de obezitate, displazie de șold, entropia (care, în conformitate cu Canna-Pet, este o afecțiune care determină pleoapa câinelui să se rostogolească spre interior), cataractă și epilepsie.

3. Pudel

Inteligent, încrezător și adesea considerat snobby străinilor, Poodle este considerat unul dintre cele mai ușoare de a se antrena. În timp ce Poodle poate fi un pic de protecție a familiei și a teritoriului lor, coaja lor poate face supraveghetori excelenți. Dacă este neinstruit, pudelul poate fi destul de introvertit și nippy cu alții.

Poodle standard are o speranță de viață de peste un deceniu, făcându-i un câine Construit pentru longevitate. În mod normal, ele sunt o rasă sănătoasă de câine, deși genetica poate juca un rol important în condițiile lor predispuse. Pudelul se confruntă cu probleme cu epilepsie, displazie de șold și boala Addison.

Beagle câine rase predispus la convulsii

4. Beagle

Beagle a fost inițial crescând ca un scenariu pentru vânătoare, dar nu lăsați dimensiunea lor mică să vă confunde. Ele sunt în mod natural curioase și devin în mod natural răutăcioase uneori, provocând ocazional probleme sau fugi. Pentru a preveni aceste comportamente, este important să stimulați puiul zilnic, mental și fizic. Ocazional, beaglele pot deveni destul de înfricoșătoare și va urca sau coaja. Beagles nu sunt câini violenți naturali, dar personalitatea lor independentă îi poate face destul de greu de antrenat. De fapt, unele pot rezista la orice efort de instruire.

În mod natural tolerant și iubitor, Beagle este o rasă mare pentru copii. Ei aduc o personalitate jucăușă și loială, făcându-le un plus fabulos în orice mediu familial. Beagles sunt predispuse la mai multe condiții de sănătate, făcând screening-ul de sănătate important la o vârstă fragedă. Displazie de șold, boala discului, Hipotiroidismul autoimun inerit, boala parodontală, amiloidoza renală, sindromul chinezesc Beagle (MLS), și epilepsia sunt doar câteva din condițiile comune de sănătate găsite cu această rasă.

Aur Retriever Dog Rass predispus la convulsii

5. Labrador

Una dintre cele mai populare rase de câine din Statele Unite, retrieverul de aur nu are nevoie de introducere. Loial, prietenos, tolerant și foarte inteligent, această rasă este ideală pentru familii. Conform Câine de câine, Aurul este dornic să-i placă proprietarul și a fost crescut să lucreze cu oamenii. Să îmbrățișeze dispoziția prietenoasă și bună a aurului, este important să socializați câinele de la o vârstă fragedă. Acestea includ persoanele, animalele, mediile și multe altele. Cu caracteristici precum inteligența și ascultarea, retrieverul de aur este ușor de antrenat și va excela în mod obișnuit în formare.

Ca și în cazul unei rase, Retrieverul de Aur nu este fără implicații potențiale pentru sănătate. Cataracta, similara cu soiul uman, se pot dezvolta, dar nu sunt o preocupare imensa. Pentru cei care suferă, o eliminare chirurgicală este o opțiune. Boala Lyme, hipotiroidismul, boala de inima, infectiile urechii, displazia coturilor, dilatarea gastrica (GDV) si epilepsia sunt toate comune in aceasta rasa.

6. Câinele de munte Bernese

Practic conceput pentru casa de familie, această rasă este blândă și răbdătoare cu chiar și cei mai mici membri ai familiei. Un câine de înaltă funcționare și hiper-alertă, acești câini sunt loiali, orientați spre familie, afectuos și protector. De fapt, potrivit Canna-Pet, câinele de munte Bernese este cel mai bun câine de clasă muncitoare.

Această canină este o rasă de învățare lentă, adesea inteligentă și docilă, în timp ce rămân letargic. Acești câini sunt dornici de a răspunde, răspunzând cel mai bine la laudă și metode de formare a armăturii pozitive. Datorită structurii lor osoase grele și predominanța la problemele comune, câinele de munte Bernese face bine cu scurte explozii de energie, urmată de perioade lungi de lenea.

Datorită construirii rasei, displazie de șold este comun. Separarea și deplasarea dintre osul coapsei și îmbinarea șoldului pot provoca dureri extreme, ceea ce face dificilă plimbarea. Displasia cotului, cancerul, atrofia retiniană progresivă și epilepsia sunt, de asemenea, comune în rasă.

7. Keeshond

Deși inițial crescând ca pe tot parcursul istoriei, Keeshond servește cel mai bine în rolul de companie. Ei preferă să rămână în contact strâns cu proprietarul lor ori de câte ori este posibil. Afectuos și jucăuș în natură, Keeshond face un partener minunat la aproape orice gospodărie.

Această rasă este foarte inteligentă, făcând comenzi de bază simplificate pentru instruire. Un keeshond poate deveni ușor plictisit fără o provocare adecvată, astfel încât să le angajeze cu formare este importantă. Din perspectiva activității fizice, Keeshonds nu necesită activitate fizică extinsă. Plimbările simple sau sesiunile de redare sunt suficiente.

Keesonii sunt expuși riscului unor condiții specifice de sănătate, inclusiv Boala Addison (cantitate inadecvată de hormoni suprarenali), atrofia retină progresivă, luxarea patellar (genunchiul alunecă din loc, provocând dureri și crippling) și epilepsia.

Black Labrador Retriever Dog Rass predispus la convulsii

8. Labrador Retriever

Luând locul de sus pentru rasa preferată în Statele Unite, Retrieverul Labrador (adesea numit "Labs" pentru scurt) este plin de energie și dragoste. Cunoscut pentru abilitățile sociale incredibile, această rasă este extrovertită și dornică-vă rog. Această rasă este receptivă pentru oameni, în special energia și atitudinea proprietarului lor.

Atitudinile lor considerabile și atitudinile dornice le fac foarte instruite. Capacitatea lor de a rămâne receptivi la formatorul lor le face candidatul perfect pentru formarea pozitivă de armare. Labrador Retriever se atașează cu ușurință la "pachetul", făcând unitatea de familie zona lor de confort.

În mod obișnuit, Retrieverii Labrador trăiesc vieți lungi, sănătoase, dar asta nu le face invincibili. De fapt, anumite condiții de sănătate sunt dispuse genetic la această rasă, deci este important să se acorde atenție oricăror schimbări în sănătatea lor. Hip displazia poate fi o afecțiune vină, în special în câinii de mare energie, cum ar fi labradorii. Există ecrane pre-ecrane care pot identifica factorii de risc pentru această condiție pe drum.

Osteochondroza disecatoare (OCD) este o altă afecțiune ortopedică care afectează coatele, șoldurile și umerii. Cataractă și atrofia retină progresivă (PRA) sunt două condiții oculare legate de retrieverele labrador. În cele din urmă, epilepsia este o altă problemă potențială de sănătate găsită cu Retrieves Labrador.

Câine având rasele de câine de sechestrare predispuse la confiscare

Ce trebuie să faceți dacă bănuiți că câinele dvs. a avut o confiscare

Este important să știți că convulsii sunt rareori periculoase pentru câini. Cu toate acestea, dacă un câine are mai multe convulsii într-un interval de timp scurt (denumite crize de cluster) sau sechestrarea continuă timp de câteva minute, temperatura de bază a câinelui poate începe să urce. Când se întâmplă acest lucru, canina este în pericol Hipertermia (supraîncălzirea).

Atunci când o convulsie sa întâmplat pentru prima dată, este important să contactați medicul veterinar pentru o examinare corectă. Anumite condiții medicale pot provoca convulsii; excluderea oricăror probleme legate de sănătate este o necesitate pentru îngrijirea pe termen lung.

Odată ce VET-ul dvs. a fost informat, vor începe prin colectarea tuturor istoricului animalului și identificarea oricăror substanțe halucinogene sau otrăvitoare. În plus, ei vor întreba despre orice traumă la cap sau o istorie a traumei. În mod tipic, VET va solicita ca câinele să aibă teste de urină și teste de sânge. 

Dacă testele revin normale, pașii următori vor fi determinați de severitatea și frecvența crizelor. Când un câine are mai puțin de o sechestru pe lună, ei nu sunt probabil îngrijorați sau problematici. În cazul în care intensitatea sau creșterea frecvenței, poate fi recomandată o evaluare a fluidului spinal.

Când începe tratamentul?

Tratamentul va depinde de analiza VET a sângelui, urinei și a fluidului spinal. Atunci când un animal are mai mult de o singură criză pe lună, clustere de convulsii sau convulsii grave grave, VET poate recomanda medicamente pentru a limita activitatea de convulsii la câine. Este important să știți că trebuie să se acorde medicamente anticonvulsivante pentru viața animalului de companie. Dacă medicamentul este oprit, există o șansă mai mare de câine care să dezvolte convulsii mai severe în viitor. Ca atare, este important să discutați cu veterinarul dvs. despre oprirea medicamentelor înainte de timp.

Deși poate părea intimidantă, convulsii pot fi intimidante pentru a experimenta, dar adesea nu sunt problematice. Identificarea cauzei de confiscare este un pas important care nu ar trebui să fie trecut cu vederea, mai ales dacă animalul dvs. de companie nu a avut niciodată un episod anterior. Geneticii joacă o influență mare în dezvoltarea epilepsiei, făcându-l o condiție de-a lungul vieții pentru animalele de companie și pentru familia dvs. Întrebați întotdeauna crescătorul pentru istoricul medical complet ori de câte ori este posibil. Dacă adoptați un câine, întrebați organizația pentru orice antecedente anterioare a rănilor. 

Unele rase au mai multe șanse de a avea epilepsie, deși nu este niciodată o garanție. De asemenea, rasele fără dispoziții genetice pentru tulburările de convulsii pot avea una (chiar și fără istorie familială). Deși convulsii pot părea terifiante atât pentru câine, cât și pentru proprietar, nu este absolut o condamnare la moarte pentru animal de companie. Cu diagnostic, medicamente și tratament, câinele dvs. poate trăi un stil de viață fericit, sănătos și activ.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cele mai comune rase de câine predispuse la convulsii