Testarea diagnosticului pentru epilepsie și convulsii la câini

Câine la Vet Sad Basset Hound

Convulsiile la câini pot fi cauzate de multe boli diferite. Ca rezultat, dacă dvs câine are o confiscare, Veterinarul dvs. va trebui să efectueze unele teste de diagnostic înainte ca un curs adecvat de tratament să poată fi determinat.

Convulsii vs. Epilepsie

Dacă câinele dvs. are mai mult de o sechestru izolat, medicul veterinar poate apela boala epilepsie. Epilepsia primară sau idiopatică este epilepsia care nu este cauzată de leziunea creierului subiacentă sau de altă boală. Epilepsia dobândită este epilepsia care se datorează unei anomalii subiacente, cum ar fi o tumoare cerebrală. Indiferent de terminologie, procesul de diagnosticare a epilepsiei implică aceleași proceduri de testare ca cele utilizate pentru diagnosticarea convulsiilor.

Obținerea unei Istorici

Unul dintre primele lucruri pe care medicul veterinar le va face este să efectueze o examinare fizică aprofundată pentru câinele dvs., căutând anomalii evidente. Reflexele neurologice și musculare, cum ar fi rigiditatea musculară sau tremors, pot împrumuta indicii utile.

Istoricul câinelui dvs. trebuie, de asemenea, luată în considerare. Unele boli tind să apară într-un anumit grup de vârstă sau chiar într-o rasă specifică de câine. Cunoașterea vârstei, rasei și istoriei fizice ale animalelor dvs. pot ajuta medicul veterinar să determine ce boli sunt cel mai probabil să provoace convulsii câinelui dvs. și să ajute la determinarea ce teste de laborator sunt cele mai importante pentru a efectua.

Testarea inițială de bază

Veterinarul dvs. va efectua trei teste inițiale pe câinele dvs .:

  • A Numărul total al celulelor sanguine se uită atât la celulele roșii din sânge, cât și la celulele albe din sânge din sânge. Acest test poate indica dacă câinele dvs. este anemic. De asemenea, poate ajuta la determinarea, împreună cu alte teste, indiferent dacă câinele dvs. este sau nu deshidratat. Modificările numărului de celule albe din sânge pot indica infecții sau alte boli patologice care afectează măduva osoasă, cum ar fi anumite forme de cancer.
  • A Profilul chimiei sângelui include Teste pentru funcția renală cum ar fi azotul de uree din sânge (bun) și creatinină. De asemenea, se uită la enzimele de ficat de câine și la nivelurile de bilirubină, care pot ajuta la determinarea stării ficatului. Sunt măsurate nivelurile de proteine ​​din sânge. Nivelurile de glucoză din sânge vor fi verificate și sunt măsurate electroliți cum ar fi calciu, potasiu, sodiu și fosfor.
  • A urineză, O analiză a urinei, ajută la determinarea dacă rinichii câinelui dvs. sunt capabili să concentreze urina și să conserve eficiența apei corpului. Acest test caută, de asemenea, dovezi ale substanțelor anormale din urină, cum ar fi sânge, proteine, bilirubină, cristale și altele.

Radiografii

Radiografiile, știu mai frecvent ca raze X pot fi recomandate. În timp ce razele X nu pot vedea în interiorul creierului, uneori pot da alte informații importante, mai ales dacă medicul veterinar este preocupat de cancer. Cele mai multe tipuri de cancer, dacă se răspândesc (metastaze) se vor răspândi în plămâni. O radiografie a pieptului poate fi recomandată pentru a căuta cancer metastatic înainte de a recomanda PET dvs. să fie supus unor teste mai invazive sau costisitoare.

Testarea sanguină suplimentară

În unele cazuri, testarea în sânge poate fi justificată și de asemenea.

Dacă medicul veterinar suspectează o boală hepatică la câinele dvs., poate fi recomandat un test de acid biliar. Adesea, acizii biliari sunt măsurați înainte ca câinele dvs. să fie alimentat și apoi din nou la scurt timp după ce a mâncat o masă. Acest lucru poate ajuta la detectarea bolilor care afectează atât ficatul, cât și creierul, cum ar fi un șunt portosistemic ("Shunt Ficator").

Testarea tiroidă poate fi necesară, în special la câinii în care hipotiroidismul poate contribui la activitatea de convulsii.

Testarea pentru bolile infecțioase specifice poate fi, de asemenea, recomandată pentru a se pronunța aceste cauze ale convulsiilor. Aceasta poate include testarea bolilor, cum ar fi toxoplasmoza, canin distemper virus, si altii. Medicul veterinar va ajuta la a decide care boli sunt cel mai probabil și care trebuie investigate ca o cauză a convulsiilor câinelui dvs.

Analiza lichidului cerebrospinal (CSF)

Dacă testarea inițială a sângelui și a urinei nu indică cauza convulsii la câinele dvs., medicul veterinar poate recomanda un robinet de cefalapie. Acest lucru permite colectarea de lichid care înconjoară și protejează creierul și măduva spinării. Acest test poate contribui la stabilirea unui diagnostic, cum ar fi meningita (inflamația membranei care înconjoară creierul și măduva spinării) sau encefalita (inflamația creierului), precum și alte afecțiuni care pot contribui la provocarea convulsiilor și / sau epilepsiei.

Imagistica diagnosticului creierului

Teste precum imagistica prin rezonanță magnetică (RMN) sau tomografia axială computerizată (Scanare CAT sau CT) sunt teste specializate care pot examina structura creierului în sine, căutând anomalii anatomice, leziuni sau zone de inflamație. Aceste încercări pot fi recomandate pentru câțiva câini care suferă de convulsii și / sau epilepsie, dar disponibilitatea acestor teste este adesea limitată la facilități specializate.

Electroencefalograma (EEG)

O electroencefalogramă sau EEG, poate măsura activitatea electrică a creierului câinelui. Se utilizează uneori pentru a ajuta la localizarea punctului din creier, unde se consolidează o criză, dar normele standardizate pentru EEG în câine nu au fost stabilite.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Fișă de fapt ACVIM: epilepsie idiopatică. Colegiul American de Medicină Internă Veterinară, 2020 

  2. Canin idiopatică epilepsie. Universitatea din Missouri Colegiul de Medicină Veterinară, 2020

  3. De Risio, Luisa și colab. International Veterinar Epilepsy Force Consens Propunere: Abordarea diagnosticului la epilepsie la câiniBMC Cercetare veterinară, vol 11, nu. 1, 2015. Springer știință și business media LLC, DOI: 10.1186 / s12917-015-0462-1

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Testarea diagnosticului pentru epilepsie și convulsii la câini